poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak Apteki kantują na lekach

Uważajcie w trakcie realizacji recept w łomżyńskich aptekach co do ilości wypisywanych tabletek, które są częściowo refundowane przez NFOZ a w rezultacie kupna często bywa tak iż Apteki nie wydają wam tyle sztuk ile mieliście zapisanych na recepcie. Taki fakt spotkał mnie w aptece na ul. Sikorskiego i podobne zajście miało miejsce w aptece na "Bawełnie". Farmaceuci którzy obsługiwali posiadali identyfikatory z nazwiskiem i tytułem magister farmacji, przepraszając za omyłki

Łomżanin

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak Apteki kantują na lekach

Już tak nie smaruj po ludziach, bo każdy się może pomylić. Poza tym jak lekarz napisze 1 opakowanie bez ilości tabletek to dostaniesz najmniejsze możliwe bo takie jest prawo. Dowiedz się najpierw dokładnie o co chodzi a nie podnosisz krzyk podając apteki w których oszukują...

I właśnie problem jest w ilościach dokładnie co do jednej sztuki a nie opakowaniach bo recepty w niektórych przypadkach dot. ilości dawkowań

Łomżanin

a mi tabletki nie sa potrzebne bo nie choroje

rzucasz oszczerstwa na ludzi, a nie umiesz konkretnie wytłumaczyć o co Ci chodzi...
zerknij sobie do prawa farmaceutycznego i może Twoje wątpliwości się rozwieją ...:)

megan ,gdyby kazdy musial znac branzowe prawo - to nalezaloby miec w kazdym domu na etacie prawnika! jesli znasz sie na tym to wytlumacz a nie odsadzasz czlowieka od czci i wiary.

bagrmosen

Niech owy człowiek (markolo5) najpierw sam wytłumaczy o co Mu chodzi bo póki co wygląda na to, że sam nie wie... Lubi pokrzyczeć ale jego wypowiedzi jakoś nie mają sensu... Wciąż nie rozumiem czy dostał za mało o opakowanie, czy w opakowaniu które dostał brakowało tabletki...

...chętnie mu wytłumaczę jego wątpliwości tylko przedstawiony problem jest mało konkretnie przedstawiony...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org