sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co zyska Łomża ??

Co by zyskała Łomza jak by Bia Baltica przechodziła przez Łomże ?
i kiedy bedzie wyznaczenie którędy ma iść ta droga ?

kasa_Łomża

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co zyska Łomża ??

I jak by przechodziła Bia Baltica przez Łomże to czy byla by wtedy obwodnica i trzeba było poszerzać Droge Nr.61 Łomża-Augustów ?

kasa_Łomża

chodzi Ci chyba o Via Baltikę, mysle ze oprocz tego ze bedzie lepsza droga to nie bedzie lomza miala za duzych korzysci no bo niby z czego?
pozdrawiam

Obwodnica odciąży miasto z ruchu tranzytowego - będzie sie łatwiej jeździło po Łomży.
Przy takiej drodze ja Via Baltika będą musiały powstać punkty obsługi podróżnych (stacje paliw, motele) - dodatkowe miejsca pracy.
Powstać moga magazyny, bazy przeładunkowe, hurtownie - dodatkowe miejsca pracy.
itd...

:)

Obwodnica - tak, ale ta autostrada... nie wiem, czy mielibyśmy coś do zaoferowania podróżnym. Widziałem wiele autostrad za granicą i niewiele jest tam możliwości zatrzymania się (chyba awaryjnie) - trzeba z niej zjechać do miasta, a czy do Łomży chcieliby zjeżdżać? Bazy przeładunkowe itd.. to zależy od przemysłu, komunikacji (kolejowej np.) i infrastruktury przemysłowej, a u nas taka jest?

Zbych

Powoli - od czegoś trzeba zacząć !!!

:)

Unas nic nie ma a Ostrołęka walczy o to zeby Via Baltica szła drogo Ostrołęka-Łomża-Augustów.Bo inni majo czym zaoferować duży majo przemysł a unas jakie zakłady sa ?Peepes tylko taki duzy zakład przemysłowo-sporzywczy.A wy jakieś znacie takie zakłady ? unas by sie opłacało zrobic zakład przetwórstwa Rolnego Np.Mieszalnia Pasz,Młyn,Mleczarnie no dużo tego...Łomża jest na podlasiu a Podlasie to Zielone Płuca Polski to sie nie wyrużnia ?t

kasa_Łomża

Zbychu poczekaj.Nie tak prędko! :) Nie nastawiaj się na to,że jeśli Via Baltica "przebiegnie przez Łomżę" to zaraz jako autostrada.Nawet jeśli będzie to autostrada,to co najwyżej z nazwy...wiesz...taka autostrada w polskim wydaniu,z której raczej nie będzie trzeba zjeżdżać,żeby "wskoczyć na przydrożną michę",zwłaszcza że niefortunnie dla nas,mieszkamy w najbardziej zaniedbanym pod względem infrastruktury,regionie kraju.Ja też byłem zagranicą,też widziałem autostrady,ale nie wydaje mi się żebym je znów prędko oglądał bez wyjeżdżania,powiedzmy do Niemiec.Swoją drogą myślę,że ta Via Baltica,czy to pod postacią "autostrady" :),czyteż innej drogi szybkiego ruchu przyniosłaby w stosunkowo krótkim czasie sporo wymiernych korzyści dla naszego miasta,chociażby i takich,o których nieco wyżej wspomniał rad567.
Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org