sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co jest z tym forum ??

Ludzie co sie tu dzieje z tym forum ?? czy ktoś odpowie mi na te pytanie ?? to sie krytukują , odchodzą z forum co sie dzieje ludzie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co jest z tym forum ??

Ktos sie boi że ktoś go dorwie i go przekopie jak na kogoś cos napisze ??

no własnie co sie robi z tym forum jakos nie widziałem teraz nowego fajnego tematu zeby go rozpisać tylko ten 15latek sie rozpisał to wszyscy za nim ciekawe czy byscie zanim poszli w ogień ?

~<...>Albo Damy Rade, Albo Jak Tynk Odpadamy <...>~

Ostatnie wpisy na forum pozwalają stwierdzić że piszący tu mają wysokie aspiracje, aby to forum było jak żadne inne - bez ortografów, bez nieudanych postów, bez krytykowania "docenionych" pismaków forum.
Dziwi mnie taka postawa bo coraz mniej ludzie tu chcą pisać - kto się odezwie to zaraz 3 komentarze na temat ortografii, jego matki i chamstwa na forum. Można tu też zauważyć że piszący zwracają uwagę komuś żeby czegoś tam nie pisali tylko po to aby post ukazał się w jakiejś gazetce - to jest chore - chyba ten co zwraca uwagę ma takie aspiracje.

Około dziesięciu lat temu w internecie obowiązywała netykieta taka, żeby nie zwracać uwagi na ortografy (może nadal obowiązuje, kto ma chęci niech poszuka) bo to każdemu się zdarza (mi też bo nie wiedze sensu pisania postu w jakimś programie co sprawdza pisownie a potem wklejanie tego - to jest chore - tak postępują ludzie pedantyczni)

Internet jest do wyrażania swojego zdania w miarę rozsądnie.

Piszący tu dajcie trochę luzu sobie i poluzujcie krawaty bo atmosfera naprawdę jest tu kiepska.

A ruch na forum znowu będzie przed lokalnymi wyborami. Z zarejestrowanych około 2200 userów (jak przypuszczam, w tym zdublowanych) pisze może kilkanaście a reszta się uaktywni przed wyborami - to takie dziwne forum. Niby forum Łomży ale już nie dla małolatów którzy chcą "zabłysnąć" głupszym tekstem.
Dajcie na luz i nie zauważajcie głupich wątków niech piszą tam zainteresowani rozwinięciem wątku a nie krytykowaniem...

ehhh wojna z wiatrakami - "czekam na krytykę" ...

"Można tu też zauważyć że piszący zwracają uwagę komuś żeby czegoś tam nie pisali tylko po to aby post ukazał się w jakiejś gazetce - to jest chore - chyba ten co zwraca uwagę ma takie aspiracje."

Fakt, nie da się ukryć.

"Około dziesięciu lat temu w internecie obowiązywała netykieta taka, żeby nie zwracać uwagi na ortografy (może nadal obowiązuje, kto ma chęci niech poszuka) bo to każdemu się zdarza (mi też bo nie wiedze sensu pisania postu w jakimś programie co sprawdza pisownie a potem wklejanie tego - to jest chore - tak postępują ludzie pedantyczni)"

Kurde, no to logiczne jest, że nie ma co robić wielkiego halo, jak ktoś się gdzieśtam pomyli, ale jeżeli jest 40 błędów na 30 słów, to chyba przesada...

"(...)bo atmosfera naprawdę jest tu kiepska."

To też zależy, w którym temacie.

Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej
(Nie mylić z Wielką Polską :-)
WWW.WIELKA.NET

Do Marcell:

"Ostatnie wpisy na forum pozwalają stwierdzić że piszący tu mają wysokie aspiracje, aby to forum było jak żadne inne - bez ortografów, bez nieudanych postów, bez krytykowania "docenionych" pismaków forum."

Już o tym rozmawialiśmy, chodzi o szacunek do języka ojczystego, i szacunek do ludzi czytających to. Czytałam teraz dwa razy wypowiedź Ziomka Barteza z tym ogniem i zwyczajnie nie wiem o co chodzi. Potok słów niekoniecznie powiązanych ze sobą jakimś logicznym rozumowaniem nie jest chyba dobrym pomysłem. Nie wiem czy dj-e, ptysie i ziomki nie pomylili forum z blogiem... ;)

"Około dziesięciu lat temu w internecie obowiązywała netykieta taka, żeby nie zwracać uwagi na ortografy.."

OK, ale jak już powiedziała Evaa i Matyjasz, nie 30 błędów w jednym zdaniu...

"Internet jest do wyrażania swojego zdania w miarę rozsądnie."

A co myślisz o tesktach typu 'idź sobie panienko do sex shopu'? 'admin poszedł na grzyby...' itd? Kretynizm trzeba tępić.

Przed wyborami ruch może bedzie, ale na forum politycznym, a to jest ogólne.

Dużo racji w tym, ze niepotrzebnie pisze się komentarze nie związane z tematem, myślę, że trochę to potrwa, ale nauczę się w końcu tego nie robić ;)

Na koniec najważniejsze pytanie: gdzie jest admin??? Jeśli jakiś gówniarz obraża ludzi (przepraszam, tylko gówniarz mi tu pasuje), to dlaczego mamy to czytać??? I niech mi nikt nie mówi, że mam nie wchodzić na jakiś temat. Po prostu ludze to czytają i nie rozumiem czemu teksty tak niskiego lotu jak te autorstwa 'nienormalnego 15-latka' mają dalej znajdować sie na publicznym forum.

Pozdrawiam
Kasia

To proste: na forum pojawiło się zbyt dużo "indywidualistów". Co gorsza, ciemnych mas przybywa ("^NoRm@LnY^15^LaTeK^ i pare innych osób). Może kiedyś wrócą, stare, dobre czasy inteligencji.

Pozdrawiam

A ja zgodzę się z Marcelim :)
Bardzo niepokojące są wypowiedzi ludzi typu window, bo tam naprawdę jest okazywana pogarda dla kultury. Ale cóż, na tym chyba polega nieograniczoność internetu. Dostęp do niego mają nawet wykolejeńcy.
Co do dj-ów i bartez'a: nie razi mnie zbytnio ich sposób pisania, tacy oni przecież są (tak mówią, tak myślą, takie też będą zarabiać pieniądze). Ale bez nich to forum umrze śmiercią naturalną. Nie powinni przesadzać, ale często są prowokowani - co przy ich niskim progu samokrytyki powoduje reakcje małego dziecka, czyli płacz wyrażony obraźliwymi textami (no i zmieniają nick'i, co już jest bez sensu). Dajcie już im spokój, niech Ptysiek pisze o tych tunelach i lotniskach, to przynajmniej jest śmiesznie.
Nie wiem, ale ja bym to 'forum' nazwał listą dyskusyjną raczej. Nie ma tu admina, nie ma modów, nie ma statystyk. Szkoda, że najpopularniejsze forum tego miasta prezentuje poziom niski. A może jest bezcenne ;)
Pozdrawiam

Generalnie to adamus ma rację.Cała ta Brygada RR (ptysie,dj'e itp.)tworzy swoisty koloryt tego forum...hmmmm...przepraszam-listy dyskusyjnej :-).Jednakże czasem aż trudno się oprzeć pokusie nieskrytykowania,lub może inaczej:"niewytknięcia palcem" drastycznie rażących błędów i kalania naszego języka.Np.:

"Autor: ^NoRm@lnY^15LaTeK^ (---.lom.vectranet.pl)
Data: 13-10-04 18:09

dowiedziałem sie ze ma byc coś na rogu ul.sikorskiego i zawadzkiej duzy czy mały sklep to ja nie wiem ale juz sie szykują zamykac te małe sklepy nawet ,,goska''zamkną to musi byc duzy ten sklep i bardzo dobrze bo nie chce 100 sklepików w kturych nic nie ma !!!!!!!!! i jak sie zwie ten sklep co buduja obok ronda z zawadzka i piułsudskiego ?"

Czy ktoś wie o co tutaj chodzi? Przecież takiej wypowiedzi nie chce się nawet czytać!Z całym szacunkiem-i nie idzie już tutaj o żadną ortografię-ale mój dziesięcioletni siostrzeniec sformułowałby tę myśl genialnie,w stosunku do tych "wypocin".On przynajmniej zna(mój siostrzeniec) podstawy interpunkcjii i składni zdania,a co więcej-wdraża je w życie na każdym kroku,by nie zostać intelektualnym kaleką na przyszłość..A to,co przed momentem przeczytaliście,to niekontrolowany słowotok bez najmniejszego ładu i składu.Zbieranina zdań,wyrazów i myśli,rozrzuconych jak zabawki z wiaderka(skojarzenie z dzieckiem nieprzypadkowe)- intelektualne dno,krótko mówiąc.A to,że niektórzy z nas zwracają uwagę na język,takim forumowiczom ,to żadna to złośliwość.Bo jeśli "normalny"piętnastolatek "kładzie lachę" -brzydko mówiąc-na swój własny wizerunek i język,którym się posługuje,to będąc już "szarym" trzydziestolatkiem poczuje na sobie "lache" pracodawców i całego otoczenia,biadoląc jednocześnie na swoją "pracę w zakładach mięsnych w trybie trzyzmianowym",i "system",który mu życie zniszczył...
...niby tak,no ale kto będzie się liczył z "półgłówkiem" ?
Pozdrawiam

Re:Graboś
Wiesz co Grabuś, przytoczyłeś genialny post. Ja jak go czytałam to wymiękłam - lałam ze śmiechu. Lecz było to rozbawienie połączone z uzmysłowieniem sobie tragizmu tej wypowiedzi (i to tragizmu w wielu aspektach). No i tak w ogóle to zgadzam się z Tobą w 100%.

Pozdróweczka :)))

Wszytkie posty po moim bardzo mi się podobają :)
oczywiście niektóre moje stwierdzenia powyżej przejaskrwaiłem celowo... ale jak narazie wszyscy krytycy poluzowali krawaty - pięknie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org