Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dla kogo gra ŁKS Łomża |
Wychowałem się w Łomży, ale czy to jest powód do dumy? Uważałem, iż m.in. historia ŁKS Łomża powoduje u mnie taką zadumę a ŁKS, jego istnienie, historia jest związana z miastem, jednak się myliłem. Cały czas zadaje sobie pytanie, czy piłkarze ŁKS-u grają dla siebie począwszy od trampkarzy a skończywszy na seniorach, czy dla władz klubu, a może wysławiają Łomże. To jest moje marzenie. Obserwując to, co dzieje się uważam, iż rozgrywki osobiste nie pozwalają na utrzymanie przy życiu ŁKS-u. Ludzie mieszkańcy Łomży piłkarze ŁKS-u grają nie tylko dla własnej przyjemności, ale również dla tego, aby o Łomży mówiono poza jej administracyjnymi granicami. Zniszczyć można wszystko, trudnie odbudować. Uważam, iż władze Łomży powinny być dumne z klubu, a nie narzekać, że jest to stowarzyszenie wymarłych działaczy A co wy myślicie o tym?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dla kogo gra ŁKS Łomża |
Dumne? Moze inaczej - dobrze ze wogole jest jakikolwiek klub. Bo dumnym mozna byc ze zwyciestw albo przynajmniej dobrej postawy strzelone 8 bramek stracone 38, o zgrozo ! To juz nie denerwuje tylko smuci, fakt nie jestesmy ostatni w lidze nawet niedlug mozze bedziemy w srodku tabeli ale klase nizej. Poza granicami miasta, mysle ze jestesmy znani zwlasza jak ktos cieszy sie nabijaniem pkt na ŁKSie Łomża. Nie jestem przeciwnikiem klubu ani wrogiem, denerwuje mnie to ze ciagle sie pisze "trzeba zmienic", "cos zrobic", nowe wladze nowe to, nowe tamto - zwolnic, wyrzucic wszystkich, wyjsc z pilka do ludzi robic turnieje organizowac sparingi nawet mieszkancow z klubem, mecze "pokazowe" i nie tylko w Lomzy ale i miejscowosciach w okolicy - tak wylapie sie zawodnikow ktorzy na boisku przy szkole, po calym dniu pracy, graja lepiej niz "zawodowi" pilkarze ŁKSu. Mozna sie usmiechac ze to bzudra - nic bardziej myslnego. Granie dla pieniedzy a granie z pasja do tad az sie sciemni i robienie tego bo sie to lubi wrecz kocha, to wydaje mi sie znaczaca roznica. Zatrudnic jednego porzadnego obserwatora albo trenera, ktory takiego ma juz ze soba i dzialac. Tylko po co rozwijac cos na czym tak ladnie mozna zarobic, trzeba przetrzec, nawet przemyc oczy i zrozumiec ze to uklad kotry byc moze pozwala zarabiac odpoweidnim osobom, te zas nie dbaja o wizerunek miasta. Bo druzyna ktora ledwo "zipie" to nie powod do dumy...aaaa i Boguski, no tak w koncu z ŁKSu. I co z tego?
|
|
Eljot to co napisałeś to szczera prawda. Ale na pytanie "Dla kogo gra ŁKS Łomża" jest prosta odpowiedź. Grają dla kibiców i nikt nie powie że w jakimś stopniu dzięki nam chłopaki biegali za darmo jeszcze to ciągneli jakoś się podbudowywali. Niestety wraz z sukcesami odeszli też kibice. Z trzech dwóch tysięcy na stadionie zrobiło się dwieście trzysta w tym sezonie (pomijając Wigry). I nie mówcie że kibice nic nie robią bo kto latał z plakatami kto robił transparenty filmiki zachęcające na mecz czy nawet starał się o telebim. Niestety tylko złe strony się widzi burdy awantury, dobrą stronę mało kto dostrzega. Więc chyba grać dla kogo mają. A pewien znany łomżyński piłkarz pan R. Boguski powiedział że w Łomży kibice są najlepsi i zdania nie zmienił zważywszy na to że gra w wielkiej Wiśle:) Także to chyba o czymś świadczy. A na to co dzieje się teraz my kibice zbyt dużego wpływu nie mamy. Wszystko zależy teraz od Pana Prezydenta tylko on może to uratować. A Łomża chyba zasługuje na dobry klub. Będą pieniądze ŁKS wyjdzie na prostą będą też wyniki. I za rok dwa może pięć ale jestem przekonany że z wielkim impetem wrócimy na zaplecze Ekstraklasy! Pozdrawiam "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Gruby popieram. Właśnie szkoda, że kibiców naszego klubu postrzega sie tylko od tej złej strony.
|
|
Pieniadze to jedno a mentalnosc to drugie. Nie sade zeby za rok, dwa klub sie podniosl - niestety. Patrzac trzezwo na te sprawe, niestety raz jeszcze, znowu zabraknie woli i checi. Kibice - fakt, sa, dopinguja staraja sie a klub odplaca sie w taki sposob. Niech wyjda do ludi zagraja kilka spotkan dla dzieci z mlodzeza ktore na pewno bedzie chciala sprobowac sil z klubem. Moze wylapie sie kilku utalentowanych, ktorzy czekaja na taka okazje
|
|
Ale piłkarze to nie wszystko. Co z tego że wyłapią trzeba mieć kase na zaplecze treningowe dla nich, na lekarzy masażystów, sprzęt. Nie ma tak że "o grasz dobrze chodź" i już maamy I lige. Tu cały czas o kasę chodzi. A że wyjdą do ludzi no cóż klub zyskał by popularność i uznanie ale wątpie żeby pieniądze. Chyba że miasto by się zaangażowało i zorganizowało coś z piłkarzami żeby ich wypromować pokazać potencjalnym sponsorom. No ale tu cały czas potrzebny jest angaż Miasta. Tyle. PS. mrtomi napisałeś "klub odplaca sie w taki sposob". Klub a zarząd klubu to dwie inne sprawy. Klub to historia całokształt i to dla niego dopingujemy i nie po to żeby on nam coś za to dał, dla nas najważniejsze jest to że My mamy nasz kochany ŁKS a ŁKS ma Nas tyle wystarczy. Tylko są ludzie którzy mogą nam to zabrać i mogą utrzymać:(( Niestety taki świat. "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Brawo dla władz miasta że nie topią pieniędzy w łksie, ale dlaczego marnują nasze pieniądze na rozbudowę ratusza... Dobrze że stadion będzie dalej remontowany, przecież nie tylko dla piłkarzy ale i lekkoatletów którzy przynajmniej odnoszą jakieś sukcesy w juniorach...
|
|
Będą pieniądze będą sukcesy:) A sportem narodowym jest raczej Piłka Nożna i ma więcej kibiców dlatego klub piłkarski w Łomży jest potrzebny. Oczywiście inne dyscypliny też i życze im jak najlepszych wyników:) "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |