Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy chcemy ich w Lomzy? |
http://pokazywarka.pl/tdpgkn/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy chcemy ich w Lomzy? |
Muzułmanie nie są problemem lokalnym, postaw pytanie czy chcemy ich w Polsce.
|
|
Czy znowu znak rasizmu, czy jakieś widzimisię kogoś, kto nie ma o tym zielonego pojęcia? Współczuję takiej głupocie i takim tematom. Bez komentarza. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
No cóż ,,konsul,, może ty chcesz za sąsiada kogoś komu religia zabrania się z tobą bratać, i nakazuje cie uważać za wroga. może ten ktoś by normalny spokojnym obywatelem , ale na hasło stanie przeciw tobie.
|
|
wolę 10 chińczyków, niż jednego z nich
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861
|
|
|
Mnie nikt się nie pytał czy ich tu chce.
|
|
Można ich na silę chrystianizować klechistan ma w tym wprawe święta inkwizycja i tak dalej. JAK NIE BEDĄ CHCIELI TO SPALIĆ NA STOSIE KOŁO KADEDRY . Religia dla mięczaków
|
|
Ja ich zdecydowanie nie chcę. Jeszcze, żeby uczciwie pracowali a to żerują na zasiłkach.
|
|
http://dobryzarobek.pl/index.php?id=68342288b396ad8fd8cc5492c800be8b
|
|
NO IMPREZKI ROBIO NIEPOWIEM
|
|
m1ch4linka to ja wole z Toba imprezkie niz kimś obcym ale nie wiem co miałbym wziaśc na tako impezkie?
|
|
Homofoby - żal niektórych czytać ...... jak Polak jedzie za granicę to ma byc ok ale jak ktoś do nas przyjeżdza to źle. Ciekawy jestem - gdyby obywatele innych krajów taki sam stosunek mieli do poloni jak wy do tych imigrantów to co zrobiłby nasz kochany "super rząd" jak by 27 mln polaków mieszkających za granicą nagle wróciło .......
|
|
zjedz kupę i sam żeś homoś i żyd
|
|
davidx - dokładnie popieram jedna mądra wypowiedz jak do tej pory, a nawiązując do tego czy ich chce dla mnie to jak dla Zenka to tez są ludzie... nie przeszkadzają mi tak jak np. chińczyk czy murzyn itp. itd. większość z was nie była nigdy zagranico i nie będzie pewnie, wiec gówno wiecie i gówno widzieliście lubicie tylko krytykować ludzi...
|
|
Po wypowiedziach na tym formu coraz bardziej przekonuje się o tym iż zamiast katechez czy tzw. religii nie powinno być w szkole a zamiast tego nauka etyki. Zacofanie naszego społeczeństwa przekracza wszystkie granice. Cóz za bzdury religia zabrania się z tobą bratać !!!! Człowieku gdzieś to usłyszał i na jakiej podstawie te bzdury opowiadasz ! A może dlatego że poprostu pojęcia nie masz o świecie i ludziach bo nigdy nie wyjeżdzałeś poza granice woj.podlaskiego !!! Kogo my chcemy widzieć u siebie !!! A kim my jesteśmy do kurw...nędzy że mamy o tym decydować bogami, stwórcą że to właśnie Ty czy on macie decydować kto ma tu być a kogo tu ma nie być - cóż za absurd wybierać sobie sąsiada czy to ma być muzumanin, czeczen, niemiec, franek czy geniek. Wszyscy jesteśmy ludzmi a to że Ty urodziłeś się Kowalski w Polsce jako Katolik a On HASAN BOUDRA jako muzumanin ani Ty ani on nie mieli na to wpływu więc dlaczego odważasz się decydować za kogoś ma takie samo prawo być tu gdzie i Ty jesteś. Kupiłeś mieszkanie a nie całą klatkę !!! Ważne jest by zrozumieć iż na świecie żyją nie tylko poprawni mężowie hetero katoliccy ale również i inne nacje, o innych poglądach innej orientacji ale są ludzmi takimi samymi jak Ty tylko że z inna orientacją z innymi poglądami wspaniali ludzie od których można się wiele nauczyć a przede wszystkim ich poznać. Stawiając kropkę nad i...wnioskuję iż według waszego zamkniętego podwórkowego światopoglądu ( bo przecież wypad z dupą by kupić jej lizaka do galerii stokrotka nie można nazwać podbijajniem świata) gdyby wszyscy inaczej myślący podchodzili z wrogością do innych inaczej myślących ode mnie samego co by z tego wyszło !!!! Więc zastanów się nad swoim poglądem na tego typu sprawy i uszanuj inność innych bo w 99 % to nie ich wina że są czeczenami, polakami, niemcami, gejami, lesbijką i w jaki sposób i w jakiej kulturze zostali wychowani tak samo jak i TY jeden z drugim. Mimo odmiennych poglądów możesz się wprowadzać koło mnie ktoś się chyba wyprowadza więc zapraszam na kielicha.
|
|
dokładnie stary....banda kabotynów którzy w p i e r d a l a l a populistyczne slogany i wysysają ksenofobię z mediów.....ale jak wiadomo tępą masą najłatwiej jest sterować bo co? Bo masa nie myśli i nie ponosi odpowiedzialności...ja mieszkałem siedem miesięcy z Czeczenem i szczerze? Wymienię każde polskie sąsiedzkie barachło, którego szczytem aspiracji jest p o d p i e r d o l i ć na policję albo złożyć donos do spółdzielni.....banda pariasów bez elementarnego pojęcia o islamie dla których każdy muzułmanin to mudżahedin obwieszony dynamitem.....zapytaj się czy chcę w Polsce kościół, rząd porażek, zapytaj kto chce Ciebie......
|
|
Prosze bando nizacofanych jednostek! Gowno wiecie i jeszcze wmawiacie ludziom ze sa niedouczeni!! http://www.youtube.com/watch?v=ZYE79wxtBhg
|
|
Do wszystkich mądrych,nowoczesnychzadufanych w sobie uczestników forum 4lomza: DIVIX-homofob to jest ktos kto nie lubi homoseksualistów, niedouczony człowieku, uzywasz definicji nie znajac ich Shoel- byłeś zagranicaja czy tylko obrazki ogladałes w kolorowych gazetkach? wujekpołudnie-masz racje,jednak jesli przebywam w innym kraju to szanuje kulture, religie i obyczaje miejsca goscinnego Konsul2- jestes niedouczonym człowiekiem uwarzajacym sie za mądrego, widziales na własne oczy KORAN? Czytałeś go śmieciu? KORAN 9:25 "Zabijajcie niemuzułmanów, gdziekolwiek ich znajdziecie.Zaczajajcie sie i czekajcie na nich w zasadze, lapcie icg, stosujac wszelkie strategie." Wiec dla wszystkich smierdzacych gnid wypowiadajacych sie a nie majacych odrobiny pojecia-ogarnijcie wczesniej temat za nim sie wypowiadacie Pozdrawiam:)
|
|
9:25 A Bóg pomógł wam zwyciężyć w wielu regionach, i w dniu Hunajn, kiedy was zadziwiła wasza mnogość. Lecz ona od niczego was nie wybawiła i ziemia stała się dla was ciasna mimo jej rozległości. Potem odwróciliście się plecami. chyba rózny Koran czytamy.....a moze chodziło Ci o 9.29? Zwalczajcie tych, którzy nie wierzą w Boga i w Dzień Ostatni, który nie zakazują tego, co zakazał Bóg i Jego Posłaniec, i nie poddają się religii prawdy - spośród tych, którym została dana Księga - dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie zostaną upokorzeni...??? reprezentujesz parter koleżko, małe sfrustrowane dzieciątko neo, którego szczytem możliwości intelektualnej jest nawkładanie ludziom od smierdzących gnid i śmieci.....niestety - sam jesteś ignorantem z tego widzę w kwestii islamu :)
|
|
qawqaz potwierdzam to co powiedziałeś i Tu się z Tobą zgadzam cyt. wujekpołudnie-masz racje,jednak jesli przebywam w innym kraju to szanuje kulture, religie i obyczaje miejsca goscinnego. Taka powinna być zasada jeżeli wprowadzasz się do czyjegoś domu gdzie jesteś i będziesz w nim tylko gościem rób to co robią oni jeżeli plują na podłogę pluj z nimi, jeżeli słuchają głośno muzyki słuchaj musisz a nawet trzeba się zaadoptować ale bezwarunkowo trzeba dać szanse bo jak człowiek skazany na życie w obcym Państwie i postrzegany jako wróg co musi czuć. Jeżeli chodzi o Koran : większość muzumanów poprostu go nie zna a to dlatego że edukacja i samo czytelnictwo jest na kiepskim poziomie dlatego wiara przekazywana jest w formie słownej i interpretowana w dowolny sposób. Jeżeli chodzi o samych muzumanów znasz choćby jednego ???? Powiedz mi w ilu językach rozmawiasz ??? Powiedz mi gdzie byłeś oprócz Łomży i naszej stolicy. Znasz kogoś z Ekwadoru, Kuby, Pakistanu, Chin. Jedna ważna i naistotniejsza rzecz. Jeżeli nie poznałeś nie oceniaj. Ale jak możesz poznać jeżeli nigdzie nie wyjeżdzasz podejrzewam również iż rozmawiasz tylko biegle w jednym języku. Powiem Ci jedno rzecz był u mnie w Łomży - znajomi wiedzą o kogo chodzi zresztą Proboszcz Andrzej również muzumanin z Maroca mój serdeczny przyjaciel który w Hiszpanii w rejonie costablanca postrzegany był i jest przez służby specjalne tego kraju jako guru muzumańskich fundamentalistów do którego wszyscy ze wszystkim się zgłaszają. Wiesz gdzie byliśmy razem ???? W naszym kościele na mszy !!!! Wszedł ze mną i obserwował co robię. Żegnałem się on również, ukłąkłem on również, stał i szanował mnie, moją wiarę i ludzi którzy tam przyszli. Sytuacji w których się znalazłem z powodu mojej osobowości jest cała masa. Przytocze może jeszcze jedno : Maiałem wypadek na " gazie " oczywiście prawko zostało mi zabrane wcześniej. Udało mi się uciec i przy całej masie polańskich przyjaciół katalików ludzi którzy nawet u mnie pracowali każdy umył ręce zapadli się pod ziemię. Wiesz kto mi pomógł - muzumani. Jeden z nich wziął winę na siebie wiedząc co mi za to grozi mając rodzine własny biznes i wiesz co mi powiedział : Piotrek jesteś młody, masz małe dzieci ja mam 60 lat w życiu przeżyłem tyle na co Tobie zabraknie 100 lat nie martw się jesteś moim przyjacielem a przyjaciól nie zostawia się w biedzie. Zamkneli go do na 24 godz. do sprawy bo tak działają tam sądy. Wiesz kto mi pomagał jak nie miałem kasy ? Polak !!! chybaś ogłupiał !!! Pakistańczyk - szyit nigdy nie zapytał się mnie kiedy mu oddam a jedynym pytaniem było czy na pewno mi starczy !!!!! Postrzegacie ich przez pryzmat ich wiary, wiadomści na youtube tyczy się to do Soho bo przecież nie jesteście w stanie inaczej jak przez Neostradę i to z prostych przyczyn oczywiście nie krytykując was za to ale mówiąc uczciwie : 1. Nie znacie języków więc jak możesz poznać a tym bardziej oceniać ludzi z którymi nie potrafisz zamienić nawet słowa prócz : Ok. I love you, **** you. Paliwo jest za drogie a samochód nie ma przeglądu więc siedzę w Łomży a z tego powodu mam klapki na oczach i co mi pozostaje : zwiedzanie świata przez Google Erth, wyszukiwarka Google to jest wasz sposób na poznanie nie tylko ludzi ale i wszystkiego to stało się symbolem prawdy tylko że taka prawda na szczęście jest postrzegana przez ludzi takich jak Wy zamkniętych w czterech ścianach z kompem i świętem dla was jest wyjazd do Wawy bo wyjazd na 2 dniową imprezka do Wrocka to prawdziwe EXTREM - BUKKAKE. A wy qawqaz, ffazap, czesio do koscioła latacie ? Jakiej wiary jesteście ?
|
|
Acha jeszcze jedna ważna rzecz. Skoro wy oceniacie ich przez to w co wierzą i przez to co robi nieliczna ich grupa chodzi o fanatyków więc pytam się kim my jesteśmy i jak powinniśmy być postrzegani ??? My katolicy powinniśmy być postrzegani na świecie jako homoseksualiści lub lesbijki Ty również qawqaz, ffazap, czesio bo przecież nasi guru wal...się w tył.... i tylko przez grupę ludzi robiących to czy owo opiniować całe miliardowe społeczeństwa. To jest wasze myślenie więc według tego poziomu myślenia wszyscy na tym formum to geje i lesbijki i jeżeli się z tym nie zgodzisz jesteś hipokrytą. KAŻDY MA PRAWO DO SZCZĘŚCIA ALE NIE KAŻY MA SZCZĘŚCIE DO PRAWA.
|
|
Jeżeli to oni przystosują się do 40 milionowego państwa a nie państwo do nich, jak ma to miejsce na zachodzie Europy, to nie mam nic przeciwko. Jeśli jednak mają tutaj robić państwo w państwie to niech spier****ą. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
I z tym co napisałeś Cleric kategorycznie się zgadzam 100 % masz rację.
|
|
Do politpoprawnych idiotów takich jak: denver davidx Shoei wujek_południe steamboy Polak za granicą pracuje (owszem - niektórzy kombinują, ale nie jest tak jak z Czeczenami, że 100% żyje z zasiłków i jeszcze mnóstwo przestępstw popełniają). Nie próbują swoich zwyczajów narzucać innym. Shoei - robisz błędy jak 6-latek, ale do rzeczy: jak ci utną łeb za jedzenie świniny to też powiesz, że są OK? Nie porównuj agresywnych muslimów do pokojowych Chińczyków. wujku - to my, Europejczycy budowaliśmy Europę. To nasi ojcowie budowali mieszkania i ośrodki, w których pasożyty dostają darmowe mieszkania, to my płacimy podatki na zasiłki dla nierobów z Kaukazu. To nasi dziadkowie walczyli z faszystami wspierającymi Muzułmanów. To z myślą o nas ginęli nasi dziadkowie na wojnie. Dlatego to my mamy prawo do tej ziemi. Zresztą spróbuj się osiedlić w Czeczenii mając krzyżyk na szyi. w 100% to ich wina, że są agresywni, że nienawidzą Chrześcijan, że nie szukają pracy, że narzucają swoje zwyczaje innym. Znam kilka osób z Chin (super pracowici ludzie), jedną z Kuby (bardzo sympatyczny gość), z Pakistany znam kilku (mają skurwiele talent do języków, mili, ale dlatego że Muzułmanie to nie zaufałbym im - wystarczy popatrzeć co wyczyniają w Anglii), noe z Ekwadoru nikogo nie znam. Dogadam się w 4 językach. Nie oceniaj Muzułmanów na podstawie jednego osobnika. Oni są bardzo mili jak są w mniejszości, nawet nie modlą się. To , że jeździsz po pijaku świadczy , że jesteś podobny bardziej do Czeczenów niż Europejczyków - potencjalny morderca. Jak możesz oceniać ludzi nie znając ich? Dlaczego zakładasz, że forumowicze nie znają języków? Jak paliwo dla ciebie za drogie to śmigaj rowerkiem - rozumek dotlenisz i nie będziesz durnot wypisywał. Co cię obchodzi czyjaś wiara? Jesteś wścibski - to pewnie efekt tego mleka bukake, nie pij tyle. Skoro twoim idolem jest Biedroń czy inny zboczek to pisz za siebie. http://www.euroislam.pl/index.php/2011/02/holenderska-nastolatka-pobita-za-zdjecie-chusty/ - są tacy jak Europejczycy? Rzuć przykładem jak to Europejka została pobita za nienoszenie moherowego beretu. Pewnie napiszesz, że to tylko nastoletnie fanatyczki. A wiesz, że Niemcy boją się do swoich szkół chodzić, bo ich Turasy biją? Wszyscy zamachowcy byli uważani za spokojnych, porządnych obywateli, dopóki Allah ich nie wezwał. Wszyscy Muzułmanie to fanatycy religijni, religii podporządkowują całe swoje (i innych) życie. http://www.euroislam.pl/index.php/2011/02/falszywa-tolerancja-jest-nie-do-przyjecia/ - Europa już się przekonała, że multikulti się nie sprawdzi, bo oni nigdy nas nie zaakceptują. http://www.euroislam.pl/index.php/2011/02/quebec-stawia-bariery-dla-zwyczajow-imigrantow-wielokulturowosc-to-nie-nasza-wartosc/ http://www.youtube.com/watch?v=Do0jCdAliS0 - wyobrażasz sobie, że mógłbyś zablokować ulice w Czeczenii, Libanie czy Pakistanie i poprowadzić Chrześcijańską procesję? Dowiedz się trochę co dzieje się na świecię a potem pisz, zapewne nie będzie potrafił odnieść się do powyższych artykułów i odpowiedzieć na pytania. Napiszesz coś w stylu "nie bende komentował, bo jezdeś ksenofobem i faszysto" steamboy - może cię zasmucę, ale to ty jesteś ciemną masą, która daje sobą sterować. Media wmawiają osiołkom, że muslimy są OK. Jak skończyły tobie podobne panienki dające dupy Murzynowi Molowi? Chyba wiesz. Ech osiołku - poznałeś jednego Czeczena i myślisz, że znasz wszystkich? Żeby poznać Muslima musisz poznać go w JEGO środowisku. Jak jest ich mało to są naprawdę mili (taqija) jednak jak czują siłę wtedy pokazują prawdziwe oblicze. Przypomnij sobie jak tępe lachony wiążą się z Muzułmańcami (on jest naprawdę inny, on nie jest taki jak wszyscy, on szanuje kobiety) a jak pojechały do jego kraju to rutkowskiego na pomoc wołały. Zapytaj raczej czy POlska chce politpoprawnych idiotów takich jak ty.
|
|
a wujek_południe wierzy w boga geja i chodzi nago po chałupie i drapie się po dup!e :D a ja wierze w neo jeże i należę to sekty trojanowe insekty jak żyć ? gdzie wyjechać za granicę by nauczyć się życia ? a może jakiś film obejrzeć życiowy np. dramat romantyczny ? a mój sąsiad to kupił dziś 4 parówki, a jest ich troje w rodzinie, czyżby coś przede mną ukrywał ?
|
|
Koleżko, ja piszę o muzułmanach na podstawie osobistych relacji z tą nacją, która nei ogranicza się do jednego muzułmanina i w sumie j e b i e mnie jakie relacje mają lachony z islamistami albo kto dał dupy i jakiemu czarnemu a czytając Twoje wypowiedzi wstydzę się że jestem polakiem. Niech zgadnę - jestes zorientowaną skrajnie na prawo jednostką, bóg, kościół, prezes i nienawiśc do wszystkiego co Tobie obce? Przeczytaj swoja wypowiedz i p i e r d o l n i j barana w ścianę - po pierwsze, po drugie - nie ubliżaj. Miłego dnia zyczę :)
|
|
parowy chłopcze - co cię obchodza moje poglądy ? Nie potrafisz dyskutowac na argumenty? Umiesz tylko obrażać ludzi jak typowy lewacki faszysta? Może chociaz spróbuj odniesc się do artykułów, które zalinkowałem. Niech zgadnę - nie chce ci się, wolisz wejśc na onet i poobrażac trochę ludzi? Popatrz na to co wypisujesz - chamstwo i debilizm wyziera spod twoich postów.
|
|
ktoś ma tutaj ze sobą problemy......teraz załóż posty poświęcone wszystkim islamskim ekstremistom, czarnym, nosicielom wirusa hiv, gejom, ateistom, ludziom chamskim i ograniczonym, arcy inteligentna jednostko, podpierająca się czczymi artykułami opisującymi incydentalne przypadki. Wiesz, to działa w Twoim wypadku tak, jakbym ja teraz podlinkował Tobie co najmniej 10 artów na temat tego jak księża dymają małych chłopców i napisał patrz! cały kościól to pedofile, przecież zlinkowałem ważne artykuły. Stary, tam się nie ma do czego odnosić dlatego tego nie robię. Linkujesz stronę która ma wąskotorowe spojrzenie na kwestię islamu gdyż założenia jest anty muzułmańska i na co liczysz? filozoficzny dyskurs do rana na temat wartości, wymianę poglądów religijnych, szacunek w Twoją stronę? James, ogarnij się .....
|
|
a co ma kościół do czeczena ?? zauważyłem, że jak ktoś po nich jedzie to ma przybite kościelnego, faszystę i ksenofoba w berecie :) to taka gra ? wejdź na forum, a wywróżą Ci kim jesteś... jam Ci hardor to teraz Ja : a steamboy wierzy w buddę i wp!erdala muchomory haha
|
|
To że w niemczech niemcy boją się Turków czy we francji Marocańczyków to jest problem ich samych. Nie wyobrażam sobie sytuacji takiej w Polsce mamy inne charaktery i inna jest nasza mentalność. Polakowi odrazu otwiera się styzoryk. Jestem za tym by to oni się dostosowywali u nas do nas a nie na odwrót. Gdybym był świadkiem sytuacji gdzie np. turas, marokańczyk uderzył np. polkę sam bym mu kosę wsadził Po drugie to jest sprawa czysto polityczna. Jak się rozdawało obywatelstwa na lewo i prawo właśnie wychodzą tego typu skutki że nic nie mogą z nimi zrobić. Turek jest niemcem, polak ze śląska jest niemcem, rusek jest niemcem i wszyscy urodzeni tam są niemcami i to jest głowny tego problem. Chcą przyjechać do nas niech przyjeżdzają, pracują, adoptują się na takich samych prawach co my ale na boga jeżeli tak jak wspomniałem będą rozdawane obywatelstwa tylko z tego powodu że ktoś się urodził w polsce i ma zostać polakiem z jakiej niby racji !!!! Nie wyobrażam sobie sytuacji żeby usiadł koło mnie chińczyk lub kto kolwiek nie związany geologiczne z moim krajem i powiedział że jest takim samym polakiem jak ja i gówno mogę mu zrobić !!! Tu jest problem jeżeli tego typu rzeczy nie zmienimy ludzie z zewnątrz mnożąc sie w danym kraju a pod przykrywką obywatelstwa zaczną narzucać nam swoje warunki ich zasady i ich kulturę i nic nie będziemy mogli z tym zrobić. Przyznaje wam rację są i tacy którzy nie chcą się zaadoptować i z nimi trzeba walczyć wszelkimi dostępnymi środkami. Jeams jak chcesz mnie powyzywać kozaku to ci podam za chwilę adres do mnie lub mogę przyjechać do Ciebie jak wolisz zrobisz to osobiście.
|
|
tylko o to chodzi, że jak Ty mu dasz w ryja to pójdziesz siedzieć jak za człowieka, a jak on tobie, to się nic nie stało, powiedzą ze niechcący się potknął i wpadł na Ciebie :) oni mają lepsze prawa u nas niż My u siebie :) to tak jak by " w Twoim domu obrażał Ci rodzinę, a Ty jesteś bezradny chodź stoisz obok i na to wszystko patrzysz " na Policję nie ma sensu zgłaszać ich wybryków bo to i tak nic nie da, bo im nic nie zrobią, a i społecznie się udzielać nie wypada :) a i zwrócić któremuś uwagę to i strach, bo zaraz zaczynają małpować i zamieszanie robić i nawet jak byś się obronił i takiemu wpie*dolił pasów na pupę to Cie oskarżą o jakieś rasizmy, nazizmy, faszyzmy, komunizmy itp. osądzą, udupią, a tamte będą Ci się śmiać w twarz czyli najlepiej spuścić łeb, zacisnąć zęby i niech się dzieje wola Boska :( ?
|
|
Odpowiedz na pytanie w temacie. Mówię tylko za siebie. Nie, nie chcę ich w Łomży. Nie można traktować przybyszów jak święte krowy. Jeżeli ich przyjmujemy, to traktujmy ich na równi z obywatelami tego państwa.
|
|
Steam boy czyzbys czytał koran w wersji internetowej?Czy ty jakop iewca koranu nie wiesz ze koran jet tylko jeden w jezyku arabskim?jako interpretacje czytałeś? czy zdajesz sobie sprawe ze koran zalezy od tego przez kogo jest interpretowny i tłumaczony? Co do języków znam polski, angielski uczył się ja paszto hmm taki jezyk pasztuński. Czy widziałem islam i kulturę islamu hmm w sumie byłem w Iraku i W Afganie to cos tam widziałem. W sumie to ładnych parę miesiecy i tu i tu. Wiecmi kk...wa nie piep....cie o tych waszych teoriach i przekładach koranu z internetu. Wszyscy k...tavy biedni sa tylko my bogacze/polacy a polskie rodziny niemaja za co jedzenia kupic...patologia Powinnismy szanowac inne kultury ale na zasadzie retroakcji wy szanujecie nas a my was. Ludzie muzulmanka np. w europie masie ubiearac jak chce, manifestowac swoja odrebnosc. chrzescijanin juz niemoze ubrac sie jak chce w kraju arabskim i manifestowac swojej religii. Tyle co do kwestii wiary. zgadzam sie z rahtid jak juz sa to niech sa u nich wojna a to cos stracsznego o czym 95%nie ma pojecia.Jak juz u nas mieszkaja to niech nas szanuja i maja identyczne prawa jak polacy.czemu oni sa bardziej faworyzowani niz polacy?
|
|
STEAM BOY A C DO CIEBIE! POMYłiłem sie z numerem faktycznie to nie 9;25 tylko 9:05 "A kiedy miną święte miesiące, wtedy zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich, oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki! Ale jeśli oni się nawrócą i będą odprawiać modlitwę, i dawać jałmużnę, to dajcie im wolną drogę. Zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy!" 2:191 I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym! Źródło: http://www.poznajkoran.pl/ Nie jestem przeciwny ludziom bedacym w innej wierzez, osobiscie uwazam ze bog jest jeden tylko my maluczkie ludzie nazywamy go po swojemu. I sami tworzymy rozne religie.Ludzie sa równie.nie ma lepszych ani gorszych Mi chodzi o obycie kulturowe, niech oni szanuja nas w tedy my bedziemy sznowac ich.
|
|
Czy jestem intelektualnie niedorozwiniety to niewiem, mam dosc dobre wykształcenie i dosc duzo przezylem mimo ze niemam jeszcze 30 lat co do koranu,hmm kiedys interesowalem sie prawem karnym islamu, malo tego mialem zajecia u czlowieka ktory sie w tej materii specjalizuje, prócz tego mam nabyta wiedze z zycia. mialem duzo do czynienia z osobami wyznania islamskiego w ich srodowisku.czy ty miales takie doswiadczenia?w ich srodowisku? pewnie zdajesz sobie sprawe ze mentalnosc i kultura islamu bez podzialu juz na sunnitów i szyitów jest wogółe inna niz europejska? wiekszosc z nas ani ty ani tez ja nieznamy ich dobrze nie potrafimy ocenic ich jako jednostki ani ogólu tych osób. jesli czytałes cały koran a mam taka nadzieje zauwazysz ze pismo to jest pełne połaczeń religijno społeczno kulturowych.tworzy jedno całosc ludzie zyja wg tego co tam jest. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |