Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kładka |
Co myślicie o tym aby w Łomży powstały kładki dla pieszych np. na Wojska Polskiego. Ja myślę że przydałyby się ze względu na TIRy które są co 3 pojazdem na tej drodze no i szkoły położone po dwóch stronach Wojska Polskiego tj. PG 3, PG 6 i I LO, i Weta. Może w tym wieku młodzież rozsądniejsza ale nie dużo trzeba do tragedii. Co wy na to? "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kładka |
dlaczego nie;-)dobry pomysł ale wladza naszego miasta nie znajdzie pieniędzy na tego typu rzeczy...Ba ! nawet nie pomyśli o takim rozwiązaniu;-/
|
|
GDDKiA do nich nalezy sie zwrocic w sprawie kladki badz przejscia podziemnego bigi2004
|
|
NALEZY ZROBIC PODKOP!!
|
|
|
|
Wedłóg mnie to w Łomzy w wielu miejscach powinny powstac kładki ew. przejscia podziemne... no ale po co jak mozna wstawic kolejne rondo i swiatła i po problemie :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
pomysł oczewiście świetny, napewno wielu ludziskom by sie takie coś spodobało i przydało, ale czy nasza "szanowana" władza cos zrobi? wątpie....
|
|
wladza wladza a lud ludem-tym co sie spiesza i przechodza nie tam gdzie trzeba/nie tak jak trzeba to i po kladce bedzie "pod gorke" wiec im nie pomoze. nie określam grupy wiekowej ale bzdura jest ze to mlodziez chodzi jak jej sie podoba, ta uwaga dla starszych, duzo starych, ktorzy maja problem z rozejrzeniem sie wchodzac na pasy druga rzecz to wyspeki, na wp czy legionow, ktore mialy zwiekszyc bezpieczenstwo, z zamyslu sa po to by bezpiecznie przeczekac na srodku jezdni az z drugiej strony bedize mozliwosc przejscia-z zamyslu bo w praktyce to tak nie jest, uwaga do straczych pan-osobista refleksja- ktore nie patrza i jak juz dotknely noga asfaltu to juz prą az do konca, a Ty sie czlowieku zastanawiaj dojedzajac- wejdzie czy nie wejdzie
|
|
urzędasy zamiast kładek wolą jebać kierowców ograniczeniami 40km/h Spróbujcie któregoś dnia faktycznie po mieście jechać zgodnie z przepisami już widzę miny wkórwionych kierowców którzy jadą za wami, w sumie to oburzenie kierowcy jadącego za nami można olać ale przecież tak sie nie daj jeździć niedługo zaczną łapać pieszych i rowerzystów na radar panowie ze srebrnego audi80 lub swojego nowego golfa czerwonego (prywatne samochody czarnuchów)
|
|
DOBRY KMIN!!! Ja bym proponowął kładke między kauflandem a stokrotką (biegnącą od górki kauflandu do wejścia między stokrotke a galerię. Podkop tej sytuacji byłby raczej nie zbyt dobry lecz kładka jak najbardziej. Pomysłowo.
|
|
jaki zal, nie umiecie przejsc przez przejscie ze trzeba wam kladki budowac? juz nie macie co wymyslac, jak umiecie lazic to przejdziecie,a swoja droga ostatnio ludzie wlaza na przejscie nie rozgladajac sie nawet, szczegolnie na krotkiej, osobiscie nie zatrzymuje sie tkaim ludziom i zawsze sie smieje jak mi uciekaja
|
|
Spy tu nie chodzi o umiejętność i CHYBA to rozumiesz. Po drugie na przejściach też są wypadki i to szczególnie przez kierowców , a tak wogóle to nie masz sie czym chwalić tym nie zatrzymywaniem, śmiej się nadal tylko życzę Ci żebyś nie płakał... A kładki są poprostu lepszym rozwiązaniem "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
dajcie spokoj, ludzie z tych kladek beda korzystac jak w innych miastach, co drugi idzie dolem bo po schodach w gore i w dol to za daleko
|
|
Przez takich ludzi jak SPY dużo rzeczy nie ma w mieście! Jebane kurestwo usiądze przed kompem nie wychodzi nigdzie sie zabunkruje w chacie i siedzi *********.Taka kładka przydała by się dla osób starszych ,najmłodszych noi ogólnie uatrakcyjniła by miasto i było by fajnej. Korzystali by z niej osoby zyjące pełnią dnia.. Pomysłowo.
|
|
hm.. Dobromilu, nie wiem jak ty, ale ja po szkole o godzinie 16 siedze w domu zazwyczaj, chce odpoczac, zjesc. Nie musze caly dzien przesiadywac na dworze z kumplami, jezlei cie wyganiaja z domu to nie moja wina :), wole kulturalnie w weekend posiedziec, nie musze tak jak ty dzien w dzien pic na dworze i chwalic sie w szkole jaki to ze mnie kozak. Moze przynajmniej by cie kultury nauczyli na tych 'salonach'. Nie wiem co to za atrakcja zbudowanie kładki? Ni to piękne, ni to potrzebne. Macie światła, ruch nie jest jakiś wielki jak na autostradzie, marnowanie pieniędzy, które mogą być użyte na inny cel. 'dużo rzeczy nie ma w mieście!' i co by ta rzecz ci dala? chodzilbys tam i spowrotem? widac ze juz sie podjarales
|
|
aha i powiedzcie mi, gdzie macie takie problemy z przejsciem? na przejsciu pomiedzy stokrotka, a kauflandem? nie rozsmieszajcie, nawet jak jest duzy ruch, to samochody stoja, bo musza ustapic pierwszenstwo tym co sa na rondzie i mozna spokojnie przejsc.
|
|
z kladek nikt nie kozysta wiekszosc przebiega pod nimi stwarzajac wieksze zagrozenie wiec kladkom mowimy stanowcze nie a tunelami podziemnymi haha ciekawe kto by tam wszedl wieczorem :D:D;
|
|
i tyle w temacie,
|
|
SPY ****** szmaciażu nie pucuj sie. Ja poprostu siedząc w szkole 8godzin chce odsapnąć od 4ścian i troche odsapnąć a nie sienawpier... położyć i jak pasożyt.I nakurwiać głupie teksty na forum. Kurestwo z Ciebie rośnie..Ciebie w chacie nie chcą widzieć bo takie ścierwo nie powinno mieć miejsca w zyciu codziennym.Zatruwasz ejdynie powietrze..!>hahha< Co do kładek jeśli była by jakaś petycja czy głosowanie to jestem za! Pomysłowo.
|
|
Kładki w łomży to poroniony pomysł, jesli juz to z przejściem maja problem starsi ludzie, ale taka osoba starsza będzie musiala wdrapywac sie jeszcze na górę, to moga wzrosnąć statystyki ataków serca i nic więcej. A tak po za tym to w sumie rzadko się słyszy aby w Lomży dochodziło do potrąceń na Legionów czy woj polskiego, myślę ze kladki by tu niewiele pomogły, tym bardziej wiem z obserwacji po Polsce że takowe są stosowane głownie na bardzo szerokich jezdniach a nie jedno pasmowych. W Augustowie zawiązał się komitet przeciwko kladkom, które chcą im tam na siłę wybudować, bo nie widzą w tym żadnego sensu...
|
|
to je absurtalne jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Wczoraj było potrącenie dwóch 17latek na wojska polskiego obok ronda,ja wiem jak jest przydało się coś na te przejścia ale kładka to tu nic nie pomoże tylko by łobuzy rzucali kamieniami w samochody które przejeżdżają pod kładką yhh wysepki jak na al.legionów to jest dobre jeśli się umie z tego korzystać .
|
|
tu dosc czensto sie to zdaza jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |