czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szukam osób które mają Laptopa z Biedronki ;)

Jak w temacie.
Znajoma kupiła w biedronce laptopa Fujitsu Siemens Amilo Li2727.
Komp sprawował się dobrze, ale jak wiadomo 99% ludzi nie czyta dołączonych książeczek więc nie zgrała sobie recovery na płytki.
Teraz system się rozsypał i nie ma jak odtworzyć tego a szkoda oryginalnego systemu...

Szukam osoby, która by udostępniła mi kopię recovery z jakiegokolwiek AMILO. Może się uda ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szukam osób które mają Laptopa z Biedronki ;)

Znajoma hehe

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

Witam, prawdopodobnie w laptopie masz zainstalowaną wersję oem systemu operacyjnego. Obecnie większośc producentów nie dołącza do sprzętu płyty z wersją instalacyjną systemu operacyjnego. Ale nie musisz się martwic, wersję "recovery" masz na dysku na ukrytej partycji. Spróbuj po uruchomieniu laptopa wejśc w ustawienia, czyli BIOS. Skrót F2 lub F1.
W opcjach powinno byc uruchomienie naprawy systemu operacyjnego.

Pozdrawiam
MirekO

A za ile ten biedronolaptop ?

Może będę złośliwy, ale należy przeczytać instrukcję.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

@ papkarol - doszedłeś do kibla i się zesrałeś...

@ MirekO - wiem co tam jest za ststem i jak to działa, ale w Amilo nie ma właśnie menu, żeby odpalić recovery bez płyty z ukrytej partycji. Nie ma nawet o tym wzmianki w książeczce o odzywkiwaniu systemu więc jedyna nadzieja na to, że znajdzie się ktoś kto też ma laptopa z biedronki.
Podejrzewam, że o ile oba były zakupione w tym samym czasie to będzie to ten sam model ;)
Dodam, że na stronie producenta takie płytki można zamówić za 30 euro...

@ Masterek - nie mam bladego pojęcia ale faktem jest, że drogi to on napewno nei był i nie jest to jakis NO NAME tylko normalnie objęty gwarancją sprzęt FS

@ markac - nie jesteś złośliwy tylko głupi - na wstępie napisałem, że nie przeczytała i to był jej błąd. A teraz już byś się nie odzywał jak nie masz nic mądrego do powiedzenia bo to, że był to błąd nie pomoże w rozwiązaniu problemu.

ja też mam tego laptopa,i mogę pożyczyć ale... pod warunkiem że też mi tam to powgrywasz , bo ja tego też nie zrobiłam.

@ ona =] - dzięki za info. Daj jakiś namiar do siebie to napewno się dogadamy.

Patrzę, że nie można tu pisać PW także pisz na adres:

romank84@wp.pl

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org