niedziela, 06 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Bezrobocie spada..."

http://4lomza.pl/index.php?wiad=16941
Czy to oznacza, że już można śmiało przeprowadzać się do Łomży, a pracodawcy biją się wręcz o pracownika? Jak jest z wynagrodzeniem w Łomży? Czy dalej są problemy z normalnymi umowami o pracę?
Czy to, że bezrobotnych jest mniej, nie jest przypadkiem związane z ucieczką młodych ludzi, którzy znaleźli pracę w innym mieście i wyrejestrowali się z Pośredniaka w Łomży? Do jakiej kategorii zaliczono wszystkie te osoby, które z Łomży uciekły? "Tylko" 3526 bezrobotnych ta takie miasteczko... Gratulacje, widać, że się poprawia :)

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Bezrobocie spada..."

hehe propaganda jak za komuny. mogliby chociaz podac ilu osobom pomogl nasz urzad pracy szanowny a ile osob dzieki wlasnej inicjatywie znalazlo zatrudnienie

bigi2004

ha ha urząd komuś pomógł? śmieszne, ja byłam u pana dyr kilka razy. na koniec szanowny pan widać że się wkurzył i powiedział mi że sama muszę sobie być marketingowcem. I sama sobie tą pracę znaleźć. Znaczy to, że urząd jest dla pracowników PUP. Tylko.
Z pracą w Łomży jest ciężko. Widać to było np po ostatnim castingu na pracownika w jańskim. Około 30 wykształconych młodych ludzi i jedno stanowisko pracy. Nie dziwię się że wyjeżdżają.

Jaki spadek bezrobocia to bzdura!!.Ludzie rezygnuja i sie nie zglaszaja na podpis do Urzedu bo teraz jest koniecznosc skladania 2 podpisow na roznych stanowiskach i maja dosc tego przychodzenia i czekania w kolejkach.Oraz dostaja jakies propozycje pracy nie zgodnie z kwalifikacjami wazne zeby odchaczyc ze podali prozycje pracy, osoba taka idzie z tym do pracodawcy ktory odrazu mowie ze nie spelnia warunkow i ta sytulacja powtarza sie co jakis czas.Dlatego ludzie rezygnuja z chodzenia do Urzedu bo nawet jak sami zrezygnuja z propozycji pojscia do danego pracodawcy to sa skresliani z listy bezrobotnych.I tak wyglada ten niby spadek bezrobocia w Urzedzie bo ludzie juz sie przestaja rejestrowac chyba ze maja prawo do zasilku.A jedny wzrost to moze nastapil przez staze,prace publiczne i interwencyjne ale to tez chwilowo bo po zakonczeniu takiej umowy pracodawcy z Urzedem dalej te osoby sa bezrobotne bo nie sa zatrudniane.Szkoda gadac.

pamiętam jak byłem bezrobotnym w 2006, dowidziałem się o kursie ochroniarskim prowadzonym przez jedną z firm, poszedłem do PUP i mówię w czym rzecz, i pytam się czy mogliby pokryć szkolenie na podstawie, że jestem bezrobotny, kobieta powiedziała mi, że nie mają pieniędzy, ale jak sam zrobię tą licencję ochroniarską to oni chętnie papier skerują i włożą do moich dokumentów. teraz nie jestem zarejstrowany, chociaż nie pracuję - powód prosty - biurokracja naszego Powiatowego Urzędu Pracy.

jak zwykle urzędasy siedza i nic nie robią tylko pierdzą w stołki jak coś trzeba to i tak nie załatwią , trzeba liczyć na siebie

Szansa jest bo rząd opracował projekt na likwidacje głodu i bezrobocia w Polsce : "Niech głodni zjedzą bezrobotnych"

Zwykła propaganda

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Usługi glazurnicze, szpachlowanie, malowanie.
tel. 790287366
auto-moto
Elektryka, elektronika samochodowa. Konwersja aut z USA, PL menu, diagnostyka komputerowa, naprawa airbag, abs, dpf, egr, tuning.
tel. 509065500
różne
Sprzedam tanio kosiarkę spalinową. Sprzedam rower damkę.
tel. 793191250
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org