Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
policjantom mandat |
http://4lomza.pl/index.php?wiad=16381 Tak jak w temacie , proponuje policjantom mandat, a nawet lejce na pół roku albo rok zabrać . Oczywiście motocykliście w pierwszej kolejności. Idioci zagrożenie na drodze zrobili. motocyklista cymbał ale policjanci jeszcze wieksi. Efekt 500 zł mandatu i 10 punktów :))))) a co by było gdyby był wypADEK I ZGINELI NIEWINNI LUDZIE ???????? Uwaga!!! nabity :)))))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: policjantom mandat |
a co by było gdyby był wypADEK I ZGINELI NIEWINNI LUDZIE ???????? sam sobie dałeś odpowiedź. Taki bałwan pędzący 220km/h staje się zagrożeniem dla innych uczstników rogi. Pół biedy jak sam siebie zabije,ale gorzej gdyby mu wyjechało auto......Pomyśl trochę nim coś napiszesz
|
|
Łukasz, masz rację. Do tego bałwana, dołóż drugiego bałwana pędzącego za nim radiowozem. Super by było, jakby się reszta radiowozów do tej gonitwy podpięła. A fotka, by nie starczyła? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Policjanci dzialali na pewno zgodnie z prawem czlowieku idz do ksiazek a nie komentujesz, co wolno wojewodzie to nie tobie............. Na tym polega ich praca, aby eliminować z ruchu takich pacanów, którzy swoim zachowaniem zagrażają innym!
|
|
jw.
|
|
rewolwer, a tak po za tobą w rodzinie wszyscy zdrowi? ściemka wszystkim
|
|
Rewolwer, pomyśl trochę najpierw. Policjanci muszą w tej sytuacji zareagować, bo inaczej dopuściliby się przewinienia. Wyobrażasz sobie, co taki debil mógłby zrobić jakby swoim motocyklem uderzył na dziecko? Jedyne, co w tej całej sytuacji bym zmienił to uprawnienia Policji. Motocyklista-debil poniósł za małą odpowiedzialność. Uważam, że policjant w tej sytuacji powinien móc durnia zwyczajnie zastrzelić.
|
|
osobiści uwazam ,że mandat to mało policja ma prawo dla mego bezpieczeństwa i wielu innych osób dosłownie zastrzelic takiego pojebańca za takie zachowanie na drodze. Zwracam uwage jak wiele niewinnych osób jadących poprawnie ginie przez takie mendy które jeżdżą na drogach jak chcą. Nasza
|
|
Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień. Może prawda jest taka , że nikt normalny samochodem nie pomyka 220, ale myślę że 90% z nas łamie przepisy, albo jak kto woli "nagina".
|
|
Uwazam ze policja nie powinna miec prawa do poscigow za przekraczajacymi przepisy drogowe. Podobnie jak nie powinni miec prawa strzelac do samochodu ktory nie zatrzymal sie do kontroli. Co raz we wiadomosciach jest o policji strzelajacej w miescie do takiego samochodu. A w srodku pijana kobieta. Raz ze to nadmierne uzycie sily, do tego smiertelnej a dwa ze policyjne kule nie trafiaja w 100% do celu. Mijaja, rykoszetuja stwarzajac nieprawdopodobne zagrozenie dla postronnych osob. Oczywiscie ze to kierowca bedzie oskarzony o czyjas smierc a nie kowboj policjant. Poscigi eskaluja niebezpieczenstwo na drogach. Szybka jazda moze sie zmienic w paniczna ucieczke. Policja tez ma zawodne samochody i czlowieka z natury blednego, za kolkiem. Cel nie uswieca srodkow. Podobnie jak i nawolywanie do mordowania takich kierowcow. To populizm i nic nie ma wspolnego z prawem.
|
|
Nasza, ja rowniez popieram twoje rozwiazanie :> jesli ktos przekracza o 100 km/h dopuszczalna predkosc powinien z miejsca zostac potraktowany jako osoba swiadomie sprowadzajaca zagrozenie dla zdrowia lub zycia wielu osob. Czyli wg prawa uzycia broni charakteryzuje sie do odstrzalu. Takie gowno w samochodzie powinno zostac zmiecione z ulicy. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Nie chce absolutnie bronić tego motocyklisty ale osoby piszące, że kogoś łamiącego przepisy drogowe należałoby zastrzelić z miejsca są: a) uciekinierami z Zakładu Psychiatrycznego w Choroszczy b) debilami z totalnie zjechanym racjonalnym rozumowaniem... Mam nadzieję, że to co piszecie wynika tylko z faktu totalnego wkurwienia na debilizm motocyklisty. Nigdy jeden z drugim nie przekraczałeś dozwolonej prędkości o 10, 30, 60 km ??? Zawsze jeździłeś jeden z drugim przepisowe 50 km/h przez Podgórze, Piątnicę, Różan ???
|
|
ale nie 220 ;] ...
|
|
motocyklista powinien iść do pierdla na długie lata. Wystarczyło zrobić fotkę. Policjantów poniosły emocję. Przy takiej predkości, oni tworzyli kolejne zagrożeni plus zmuszali uciekającego do jeszcze bardziej brawurowej jazdy. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Jedynie stefanek i jankes skumali co napisałem. Przecież durni policjanci stwarzali jeszcze większe zagrożenie. Wystarczy fotka i w to są wyposażeni(wideorejestrator). A moze do wróbla z armaty zaczną strzelać . A co do przepisów to nie jestem pewny czy powinni gonić. Dla wszystkich madrali dodam , ze fakt dogonienia nie oznaczał , ze motocyklista dalej nie bedzie jechał z tą predkością . A dla 500 zł i 10 punktów to ryzyko ogromne było. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
przypierniczanie sie do policjantów to nic innego jak wpisywanie sie w ogólnie modny skowyt debili drogowych którym policja pasuje jak wrzód na dupie. Nasza
|
|
Nasza, pozwolę sobie z Tobą się nie zgodzić.Nie strzela się z armaty do wróbla. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Autor: jankes (---.hsd1.il.comcast.net) Data: 13-09-08 16:48 Uwazam ze policja nie powinna miec prawa do poscigow za przekraczajacymi przepisy drogowe. Podobnie jak nie powinni miec prawa strzelac do samochodu ktory nie zatrzymal sie do kontroli. No i co mają sobie jechać dalej???? Absurd! Autor: rewolwer (---.pools.arcor-ip.net) Data: 13-09-08 21:22 Jedynie stefanek i jankes skumali co napisałem. Przecież durni policjanci stwarzali jeszcze większe zagrożenie. Wystarczy fotka i w to są wyposażeni(wideorejestrator). Ciekawe jak poprzesz to przed sądem, kto jechał? Jak wystarczy fotka? Z jakiej odległości przy takiej prędkośći człowieku pomyśl przecież to ułamek sekundy!!!!. Trzeba gościa dogonić i "za rękę złapać". Ludzie o czym tu gadać.
|
|
policjanci dostali nowe autka i wreszcie po wielu latach wąchania smrodów mogą się pościgać :)
|
|
..****** vectra !!!
|
|
... j.e.b.a.nn.a. vectrra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
|
|
Pseudopolicja przesiadła się ze starych polonezów do nowych szybkich wozów i legalnie używa sobie do woli, niby walcząc z piratami. Na filmiku widać, że policjanci sami stworzyli kilka podbramkowych sytuacji, zmuszając auta z przeciwka do ucieczki na pobocze. W dodatku działo się to przy dużej prędkości. Pamiętajmy też, że policjant w aucie nie wysyłającym sygnałów świetlnych czy też dźwiękowych nie jest uprzywilejowanym uczestnikiem ruchu i tak samo nie ma prawa łamać przepisów - więc taki sam mandat powinni wypisać i motocykliście i sobie. Chyba, że mieli włączone koguty (w co wątpię) - wtedy zwracam honor...
|
|
Mieli włączoną dyskotekę :) Poza tym niektórzy wypowiadający się tutaj sa po prostu żałośni... W jaki inny sposób do cholery Policja ma złapać pirata drogowego jak nie podczas pościgu !!?? To chyba logiczne,że policja goni przestepcę,a przestępca ucieka! Jeżeli mają nie gonić ich samochodem bo stwarzają zagrożenie to również za uciekającym przestępca nie powinni biegać bo tez mogliby wpaść na jakąś staruszkę itp.Ludzie trochę inteligencji... Prawda jest taka,że obywatel powinien wykonywać polecenie policjanta!To jest jego obowiązek! A jeżeli ucieka to powinno się do niego strzelać jak na zachodzie! Arekkera i wszyscy inni antypolicjanci jak nie macie w ogóle pojęcia o tej robocie to lepiej nie wypowiadajcie się bo tylko idiotów z siebie robicie. Pozdr
|
|
Wiesz Arekkera... widziałem jak włączają koguty... ale takie w reflektorach, nie stawiane na dach. Więc myślę, że w tej sytuacji też włączyli. Nie zmienia to faktu, że parę kilometrów dalej powinna być blokada, a nie robią sobie dziki zachód z ulic. Ten radiowóz powinien wolniej jechać i tylko obserwować, czy nigdzie indziej nie ucieka ten motor, a z przeciwka powinna już czekać na niego blokada i tyle. Nawet jakby uciekł ten motor... to chyba na rejestratorze mieli jego numery, wiec i tak by go złapali.
|
|
"Ciekawe jak poprzesz to przed sądem, kto jechał? Jak wystarczy fotka? Z jakiej odległości przy takiej prędkośći człowieku pomyśl przecież to ułamek sekundy!!!!. Trzeba gościa dogonić i "za rękę złapać". Ludzie o czym tu gadać." Pewnie jak sie nie ma o czym gadać , to po co gadać.:)))))))) wideoradary stoja przy wielu ulicach i nie widziałem aby goniły jakis samochód :)))))))))))))))))) coby złapać kierowcę za rękę ha ha ha a może fiuta. Nie słyszałem też aby w sądach były jakies problemy zwiazane z fotkami z wideorejestratorów.;)))))) Napiszę dosadnie: pajace gnali samochodem stwarzając zagrożenie dla pozostałych uczestników ruchu drogowego wiedząc, ze mogą facetowi wypisać mandayt za 500zł i dać 10 punktów. Komedia, dobrze , ze obyło się bez tragedii. Ale tak to jest jak sie filmów naogladaja barany. Tam gdzie potrzeba to ich nie ma , tylko kierowców by ganiali. To tak jak z prokuratorem który bedzie sie pastwił nad durną dziewczyną która sobie fotkę w Majdanku zrobiła, tylko gdzie on był jak Rydzyk obrazał żonę głowy państwa. Hahahaha siedział zesrany. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Nie jestem antypolicjantem, tylko troche logiki w działaniu potrzeba. Po tym szaleńczym poscigu dzielnych policjantów , wypisaniu mandatu , pouczeniu, zapewne kierowca im obiecał, ze dalej juz tak nie będzie jechał :)))))) Brawo dzielni policjanci, a moze medal jeszcze by sie dało wyskrobać. Uważam , ze inne powinny być kary, uważam , ze takich durni kierowców powinno sie eliminować z ruchu drogowego( nie tak jak inni strzałem:)))))) ale w takim przypadku np.: samochód, motor na lawetę a kierowcę na obserwacje do psychiatryka. To moze pogoń by miała sens,bo likwidowałaby zagrożenie ale gonic aby powiedzieć: dzień dobry sierżant malinowski :)))))) to sa jaja w biały dzień szkoda samochodu i paliwa, pomijajac zagrozenia. Facet przecież pojechał dalej i jak mu sie spieszyło , tak mu pewnie sie spieszyło dalej, albo jeszcze bardziej, bo mu trochę czasu zabrali dzielni policjanci :))))) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
MasaViV, Krzyzak - tak, radiowozy mają koguty w lampach, tylko z mojego i znajomych doświadczenia wiem, że pseudopolicjanci włączają je dopiero przed zatrzymaniem pirata, a cały pościg-filmowanie odbywa się bez sygnałów. Zresztą to samo możecie zauważyć we wszystkich programach typu "Uwaga Pirat". Jestem pewny, że w tym przypadku było tak samo, czyli spychając auta z przeciwka na pobocze byli dla tych spychanych aut normalnymi uczestnikami ruchu, jak każde inne auto na drodze.
|
|
Ej chłopaki skoro jesteście tak negatywnie nastawieni do pracy Policji w naszym mieście bądź kraju to próbujcie swoich sił w naborze :D Zobaczymy jak daleko zajdziecie ;) Pozdro napinacze.
|
|
Arekkera weś nie pisz głupot człowieku,że "spychali " ich z drogi bo to nie było spychanie tylko jazda na stroboskopach! Ci niby spychani uczestnicy ruchu na pewno wiedzieli,że to policja mknie i sami zjeżdżali na pobocze oczywiście zgodnie z prawem. Arekkera oglądam ten program "Uwaga Pirat" owszem zauważyłem,że bez sygnałów ale tylko na autostradzie albo pasie szybkiego ruchu i na pewno nie w centrum. Jeden z przykładów dla Ciebie kolego: http://www.youtube.com/watch?v=MG5bs5fs1BM Zaznaczam,że policjanci jadą nie oznakowanym radiowozem. Widać,że nie oglądasz tego programu :] Pozdro. P.S tak jak kolega MasaViV napisał: Ej chłopaki skoro jesteście tak negatywnie nastawieni do pracy Policji w naszym mieście bądź kraju to próbujcie swoich sił w naborze :D Zobaczymy jak daleko zajdziecie ;) Pozdro napinacze.
|
|
|
Biernaczento - skoro jesteś taki pewny, że jechali na stroboskopach, to gratuluję Ci sokolego wzroku.
|
|
Apropo jeszcze policjantów, którzy niby nie łamią przepisów. W piątek jechałem przez pewną miejscowość, dość kręta droga, podwójna ciągła, za mną też jechał jakiś facet, nagle z lewej strony coś przemknęło - policyjna, oznakowana Astra II wyprzedziła nas obu, na mój gust miała jakieś 110-130km/h. OK. kilometra dalej panowie zatrzymali się, żeby wysadzić na przystanku kobietę, po czym już normalnie pojechali dalej. Z tyłu mieli jeszcze jednego pasażera - faceta :) Oczywiście nie muszę mówić, że jechali bez włączonych kogutów. moje negatywne nastawienie do policjantów ma swoje konkretne przyczyny, a podobne akcje jak opisana mógłbym wymieniać godzinami.
|
|
Samochód nawet jak ma włączone "koguty" musi stosować sie do przepisów ruchu drogowego. W razie wypadku kierowca ponosi odpowiedzialność. Po to mają srodki łaczności aby organizować blokadę, a nie urzadzac wariackie jazdy. W zwiazku z tym , ze jestem tak negatywnie nastawiony do pracy w Policji, nie próbuję swoich sił w naborze:))))) Pozostawiam to cieniasom co sami przez zycie boja sie iść, a tylko chowają sie za mundurem. I znam takich wielu. A w naszym regionie to juz policja ma tyle roboty, ze popłakać sie można. Te teksty to chyba dla zon i kochanek układacie- lewusy :)))))) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Tylko nie wiesz ilu z tych cieniasów odpada na testach :) A ci którzy już się dostaną to zapewniam Cię,że mają 2 razy większy iloraz inteligencji od Ciebie i o 2 razy mocniejszą psychikę ;) Ale co Ty o tym możesz wiedzieć...Peja albo Hemp Gru wiedza lepiej ;) Poza tym Ty to dopiero jesteś twardziel co?Tylko smutna prawda jest taka,że potem na przesłuchaniach własnie tacy twardziele płaczą i sypia kolegów ;) Właśnie tacy ANTY jak Ty... haha Konczę.Pozdro
|
|
Autor: rewolwer (---.pools.arcor-ip.net) Data: 14-09-08 20:41 Pewnie jak sie nie ma o czym gadać , to po co gadać.:)))))))) wideoradary stoja przy wielu ulicach i nie widziałem aby goniły jakis samochód :)))))))))))))))))) coby złapać kierowcę za rękę ha ha ha a może fiuta. Wiesz co? Szczerze ci nie życzę, żeby taki pacan jadący scigaczem ponad 200 na godzinę pojawił się NAGLE tobie w lusterku jak już bedziesz wykręcał kierownicą do wyprzedzania. Wąpię czy będziesz w stanie go zauważyć, a co gorsza, czy będziesz się spodziewać. Dlatego nie pisz bzdur na policje, która ganiając takich cwlekow co robią sobie z drogi tor wyscigowy, chce chronić twoj tyłek. Over.
|
|
Panowie, nie dajmy się zwariować. Policja widząc przestępstwo lub wykroczenie MUSI zareagować. Ci panowie nie mogli nie jechać za tamtym motocyklistą - debilem. Po drugie, samochód Policji, Straży Pożarnej czy Pogotowia używając sygnałów świetlnych i dźwiękowych jest pojazdem uprzywilejowanym w ruchu drogowym, więc kierującego nim nie można ukarać mandatem. A wreszcie, Panowie - rozumu trochę. Każdy z Was by chciał żyć w bezpiecznym kraju, żeby Policja miała większe uprawnienia itp. - a jak Policja ze swoich dotychczasowych uprawnień korzysta to lament. Albo jedno, albo drugie.
|
|
No właśnie co ja o tym mogę wiedzieć :)))))))))))) MasaViV - ciagnij sie w górę chłopaku, masz takie prawo:))))))) W policji naszej pracują "Einsteiny" tylko efektów nie ma i całe ich szczęście , ze to nie Śląsk, Trójmiasto czy Warszawa. Za twardziela sie nie uważam, ale wielu Twoich kolegów znam - zapewniam Cię znam i dlatego ja wiem co piszę, a Ty to możesz sobie postrzelać do cienia chłoptasiu. :))))))))))))))))))) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Raz jeszcze- uprawnienia i zachowanie policji podlega i powinno podlegac szczegolnej skrutynie. To ludzie ktorzy w imieniu prawa moga zabic i zabijaja. Dlatego nie powinno byc w tej sprawie zadnych watpliwosci, zadnych niejasnosci. Malo tego to co jest ewentualnie dopuszczalne niekoniecznie jest prawidlowym w swietle prawa. Niestety ofiary bezprawnej dzialanosci policjantow i prokuratorow sa wciaz w wiadomosciach. To nie bzdury czy mrzonki, to rzeczywistosc. Policjanci to wciaz tylko ludzie, tak samo sklonni do przestepstw jak inni obywatele. W dzisiejszym swiecie kowbojskie poscigi po drogach publicznych nie powinny miec miejsca. To ze policja jedzie na swiatlach czy stroboskopach nie ma najmniejszego znaczenia bo uciekajacy przed nimi samochod nie ma zadnych oznaczen- kazdy nadjezdzajacy kierowca jest potencjalnym denatem. Jak pisalem, nie policja bedzie o to oskarzana ale uciekajacy. Uciekajacy ktory nie uciekal by gdyby nie byl goniony- abo nie az tak szybko i nie az tak brawurowo. Dla gromu takich przestepcow istniejace kamery moga zapisac tablice auta z olbrzymiej odleglosci. Policja od razu wie kto jest wlascicielem auta i czy jest ono zgloszone jako skradzione. Poscig nie dodaje zadnej przewagi a tylko zagraza zyciu postronnym osobom. Byc moze co innego uciekajacy bandyci. Policja ma wiele narzedzi do uzytku: w tym helikoptery. Raz jeszcze, ogrom uciekajacych to lokalni ludzie. Zdjecie tablic i ukaranie wlasciciela jest wystarczajacym- jezeli prowadzacym byl potomek osoby zarejestrowanej, niech tak bedzie. Nie mysle aby kara nie dotarla do winowajcy.
|
|
MasaViV, czasy się zmieniły. Dziś liczy się, kto szybciej dla pana prokuratora zezna, ten górą.) Żadnego kminienia, grypsery tylko pękate juki do pudła.To się liczy.)))))) A sztywność to pożądana, ale członka.))) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
i psiuty owisly ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Czy temat wart drazenia? Oto cytat z dzisiejszej gazety: <<Gdy kierowca zauważył blokadę, zaczął hamować, ale stracił panowanie nad kierownicą, auto odbiło się od barierki i uderzyło w blokadę. W wyniku wypadku sześciu policjantów i dwóch mężczyzn jadących passatem zostało rannych.>> I gdzie tu rozum? Jak ta blokada zostala zorganizowana? Pewnie sprytnie, tak aby uciekajacy nie zauwazyli jej az do ostatniego momentu. Wiec kto ponosi wine za ten wypadek?
|
|
Moze temat faktycznie nie istniejacy w obliczu najnowszej ustawy- "ponoc" konczacej policyjne poscigi.
|
|
myślę,że całe to paplanie na nic się nie zda.Policjanci muszą gdzieś ćwiczyć szybką jazdę i strzelanie(nie tylko na strzelnicy),no i policjanci nie powinni używać krótkiej broni tylko automatycznej i prać całymi magazynkami.A na takiego barana wystarczyłoby kolczatkę rozciągnąć-jak by orła wyj....ł to nie byłoby co zbierać i problem z głowy,a tak prawdopodobnie będzie jeździł dalej tak jak ten fiut zatrzymany pod Zambrowem,który też 200 km/h jechał bez prawka na motocykl.Jestem za wprowadzeniem ROBOCOPA do polskiej Policji!
|
|
Czytając opinie większości z was nasuwa się refleksja-po co to wszystko?Po co kodeks drogowy,znaki,policja?No po co?Już dawno pisałem,że powinno się znieść kodeks drogowy i wtedy zobaczylibyśmy,co by się działo?Policjantów posadzić przed kamerami monitoringu miasta,do przeglądania zdjęć poje....w z fotoradarów i co?Na pewno byłoby śmieszniej,ale czy lepiej?Pomyślcie.To podobno nie boli,jednak mam wrażenie,że niektórym sprawia ogromny ból.
|
|
To byla trasa 8 . Na pewno mniejsze zagrozenie dla ruchu tworzyl motocyklista niz scigajace go auto. Na filmiku widac jak z naprzeciwka musza uciekac na "margines". Sam motorek przecisnalby sie w tej luce.. Zagrazal jezeli w ogole to tylko sobie a kowboje zagrazali wszystkim dookola. No ale musieli , no musieli.. :P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |