sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Policja czeka na żółte światło

Czy zauważyliście jak dużo policjantów kręci się przy śwaitłach na skrzyżowaniu AL. Legionów z Sikorskiego? Czekaja kiedy mrygnie światło i odrazu koszą mandaty. Czy ktoś może im wytłumaczyć przepisu ruchu drogowego? Minie uczone że żółte światło jest do przejechania warunkowego. Czyli jak mi się zapala nad głową to nie będę stawała dęba na skrzyżowaniu aby się zatrzymać a przecież muszę bo policjant nie zrozumie czy nawet przy prędkości 30 na godz. ciężko zatrzymać się w miejscu gdy nad głową zmienia się sygnalizacja.
Gratuluje chłopcy sprytu. Każdy zarabia jak może.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Policja czeka na żółte światło

Gratuluję Majorka tematu, ja sie cieszę jak widze co skrzyżowanie patrol,bo wiem że czuwają nad nami i wyłapują łamiących przepisy,bo tak wogóle jak pamietam,to żółte służy do zjeżdżania ,a nie wjazdu na skrzyżowanie.Dzisiaj ok.9.00 widziałem młokosa jak na egzaminie :L:motocyklem wjechał na czerwonym i zakończył za skrzyżowaniem_CHWAŁA dla PANA EGZAMINATORA ,że oblał gamonia. To przy 30 km/h nie potrafisz zatrzymać auta,to trzeba na kontrolny egzaminek!narka pozdrawiam zmotoryzowanych,na trasce,he,he!!!!

też to zauważyłem że tam sie często oni kręcą, czasami nawet w pobliżu tego skrzyżowania widać kilka radiowozów, działem jak kilka razy łapali na podobnej sytuacji przechodniów, widziałem też sytuacje gdy chłopak zatrzymał sie na wysepce bo zapaliło sie żułte światło i za chwile czerwone, zchylił sie żeby zawiązać buta a psy pomyśleli że on wypina im tylnią część ciala na 4 litery, no i za to trzymali go chyba z 15 minut w radiowozie- niby nic a jednak sie przypruli :D pajace

---===eŁKaeSiacy'03===--- zmotywowani by walczyć...

Patrzę droga majorko, że rzadko próbujesz skręcać w lewo z Legionów np. w Polową lub Sikorskiego, gdy dzięki "żółtoświatłowym śmigaczom", ze skrzyżowania zjeżdżają dwa, góra trzy samochody.
Nie popieram karania tych, którym światło zmieniło się nad głową, ale coraz częściej widzę, jak kierowcy spiesząc się wjeżdzają na skrzyżowanie pod koniec żółtego, a nawet na początku czerwonego. Policjantom na pewno chodzi o wyłapanie tych właśnie huliganów.
No ale przecież wiemy, że gdzie drwa rąbią tam wióry lecą...

TEXX7

Sorki ale ty chyba jeździsz na hulajnodze.
A może lepiej nie siadaj za kółko. Bo może być niebezpiecznie.

popieram Robsona

majorko proponuje zapoznanie sie z Przepisami prawa o ruchu drogowym.Na pewno to Ci pomoze w zroumieniiu pojawienia sie na sygnalizatorze żółtego światła, A będąca blisko skrzyzowania policja może równiez uratowała Twoje życie lub innych.

A ja proponuje pojezdzic caly dzien po naszej kochanej legionow, sikorskiego, pilsudskiego itd. i zobzaczyc jak objazd z zambrowa skutecznie zwiekszyl natezenie ruchu. A tak nawiasem to po lomzy jezdzi sie tragicznie momentami, z powodu.....braku kultury jazdy. Co do policji to nie lapia tych ktorym wyskoczylo nad glowa zolte, tylko tych ktorzy wjechali na zoltym, czy tez czerwonym.

Dokładnie - przepisy kodeksu drogowego stanowią, że wjazd na skrzyżowanie przy włączonym żółtym sygnalizatorze jest zabroniony. Żółte jest tylko dla samochodów opuszczających skrzyżowanie.

Pozdrawiam.
grover

Panowie: Robson,graboś - żółte światło nie dotyczy tylko twojej hulajnogi,ale również rowerka, PF 126 p , niedzielnego Porshe i wszystkich jedno i wielośladów.Z powyższym Twoje ukąśliwe uwagi są nie na miejscu,a jak widzicie to nie tylko moje zdanie ale jeszcze kilku trzeźwo myślących osób[malgosia,SN4P,grover].Szanujmy się na forum,szanujmy się na ulicy.Pozdrawiam.

Żeby tylko chodziło im o żółte światło, ale wczoraj na ul.Legionów na skrzyżowaniu przy kwiaciarni marzeń policjant w nieoznakowanym Fordzie Mondeo wziął ominął z lewej trzy stojące samochody na czerwonym świetle i stanął przed nimi. I co wy na to? Weźcie Wy omińcie w ten sposób te samochody to zabaczycie ile on powinien zapłacić za taki mandat? W tym problem że od niego nikt nie ściągnie!

"Fordzie Mondeo wziął ominął z lewej trzy stojące samochody na czerwonym świetle i stanął przed nimi. I co wy na to?"

Jak mogł stanąc przed nimi skoro, jak mysle, przed pierwszym, ktory zatrzymal sie na czewonym powinno byc przejscie dla pieszych. Wiec z tego co mowisz, ominal trzy i zatrzymal sie na przejsciu dla pieszych?? Jakos nie moge wyobrazic sobie logicznie tej sytuacji Marcinie.

Prawda jest taka że Policja Łomżyńscy sama nie przestrzegają prawa. Uważają ze prawo jest dla ludzi ale nie dla nich.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org