poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Komputerowe sieci blokowe

Co my¶licie o blokowych sieciach komputerowych z dostępem do internetu ( np. przez SDI z tepsy) ??? Kto powinien tym administrować ??? Jak zalegalizować tak± sieć ???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Komputerowe sieci blokowe

Dobry pomysl na biznes. Lecz trzeba miec dojscie do szybkich laczy.

Wyj¶cie przez SDI tepsy (albo nawet podwójne SDI) daje spokojn± pracę z internetem dla OK 30 osób ...no chyba że zacznie się ¶ci±ganie na maksa...
...i do tego potrzebna jest osoba odpowiedzialna za kontrole, administracje i jakis maly serwerek na linuksik, żeby można było wprowadzić ograniczenia, limity.......

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Rozwi±zanie, o którym pisze Piotr doskonale się sprawdza w jednej firmie. (Np od dwóch lat działa w biurze ŁSM). Z tego co wiem operatorzy telefoniczni nie dopuszczaj± samowolnego udostępniania ł±cza przezc abonenta SDI innym podmiotom. Każdy taki "dostarczyciel" usług internetowych (nawet w ramach bloku, czy osiedla) musi więc chyba ponie¶ć dodatkowe koszty, co czyni już to przedsięwzięcie mniej atrakcyjnym. W Warszawie spotkałem się z ofert± firmy, która za 160 zł oferuje bardzo szybki dostęp internetowy, kilkadziesi±t programów telewizji kablowej i telefon. Robi± to oczywi¶cie w duzych skupiskach odbiorców. W blokowej sieci innej firmy za sam dostęp internetowy znajomi z Wawy płac± 60 zł miesięcznie

Słyszałem, że TPsa chce niebawem uruchomić internet przez satelitę. Czy to talerz dla każdego? Co wy na to?

Zbych

Witam
Nie wiem czy wiecie z doswiadczenia jak chodzi na SDI ponad 6 osób.
Po drugie jest pare problemów po drodze przed zainstalowaniem SDI w bloku.
-Żadna spółdzielnia nie pozwoli na samowolkę i nie estetyczne wykonanie takiej sieci. (pozostaje samowolka narażaj±ca na straty )
- Kto ma administrowac siec i odpowiadać przed spółdzielni± za ewentualne szkody
- Przed TP SA i UOP odpowiada tylko jedna osoba ( przykład znajomego z ul.Ks. Anny ) to była na prawde nie mila przygoda. Moze kiedy¶ o tym wam napisze
- nieporozumienia w¶ród urzytkowników jesli chodzi o płatno¶ci

A przecież tak prosto i łatwo można się zgłosić do jednej z Łomżyńskich firm i podł±czyć się do oferowanej przez nich usługi. www.pisz.vir.pl / www.4lan.pl

Sharky

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org