Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Komputerowe sieci blokowe |
Co my¶licie o blokowych sieciach komputerowych z dostępem do internetu ( np. przez SDI z tepsy) ??? Kto powinien tym administrować ??? Jak zalegalizować tak± sieć ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Komputerowe sieci blokowe |
Dobry pomysl na biznes. Lecz trzeba miec dojscie do szybkich laczy.
|
|
Wyj¶cie przez SDI tepsy (albo nawet podwójne SDI) daje spokojn± pracę z internetem dla OK 30 osób ...no chyba że zacznie się ¶ci±ganie na maksa... ...i do tego potrzebna jest osoba odpowiedzialna za kontrole, administracje i jakis maly serwerek na linuksik, żeby można było wprowadzić ograniczenia, limity....... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Rozwi±zanie, o którym pisze Piotr doskonale się sprawdza w jednej firmie. (Np od dwóch lat działa w biurze ŁSM). Z tego co wiem operatorzy telefoniczni nie dopuszczaj± samowolnego udostępniania ł±cza przezc abonenta SDI innym podmiotom. Każdy taki "dostarczyciel" usług internetowych (nawet w ramach bloku, czy osiedla) musi więc chyba ponie¶ć dodatkowe koszty, co czyni już to przedsięwzięcie mniej atrakcyjnym. W Warszawie spotkałem się z ofert± firmy, która za 160 zł oferuje bardzo szybki dostęp internetowy, kilkadziesi±t programów telewizji kablowej i telefon. Robi± to oczywi¶cie w duzych skupiskach odbiorców. W blokowej sieci innej firmy za sam dostęp internetowy znajomi z Wawy płac± 60 zł miesięcznie
|
|
Słyszałem, że TPsa chce niebawem uruchomić internet przez satelitę. Czy to talerz dla każdego? Co wy na to? Zbych
|
|
Witam Nie wiem czy wiecie z doswiadczenia jak chodzi na SDI ponad 6 osób. Po drugie jest pare problemów po drodze przed zainstalowaniem SDI w bloku. -Żadna spółdzielnia nie pozwoli na samowolkę i nie estetyczne wykonanie takiej sieci. (pozostaje samowolka narażaj±ca na straty ) - Kto ma administrowac siec i odpowiadać przed spółdzielni± za ewentualne szkody - Przed TP SA i UOP odpowiada tylko jedna osoba ( przykład znajomego z ul.Ks. Anny ) to była na prawde nie mila przygoda. Moze kiedy¶ o tym wam napisze - nieporozumienia w¶ród urzytkowników jesli chodzi o płatno¶ci A przecież tak prosto i łatwo można się zgłosić do jednej z Łomżyńskich firm i podł±czyć się do oferowanej przez nich usługi. www.pisz.vir.pl / www.4lan.pl Sharky
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |