piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy ktoś wstawiał gaz do samochodu w firmie GAZOZBYT?

Czy macie jakies doswiadczenia z firma GAZOZBYT z Kraski (wczesniej byli na rogu Nowogrodzkiej-Strzelcow Kurpiowskich)? Mysle o wstawieniu u nich gazu do samochodu (Opel Frontera A) i zastanawiam sie czy to dobry wybor. Jesli ktos ma jakies doswiadczenia zwiazane z nimi to prosze o odpowiedzi.
pozdrawiam
Mariusz
www.CzarnaOwca.com

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy ktoś wstawiał gaz do samochodu w firmie GAZOZBYT?

polecam simplex w piatnicy na ul.nowoprojektowanej

Zakład bardzo polecam.Wstawiałem gaz u nich w 2 samochodach i jest ok.Jest tam tylko 2 włascicieli i oni sami zakładaja.(nie maja zadnych pracownikow) i to jest najlepsze.Sami maja ogromna wiedze w tym temacie i nie ma tam zadnych poprawek itp..
Nie ma tak jak w innych zakładach ze w samochodzie jeden zakłada,drugi reguluje,a trzeci wszystko poprawia.

RUMCAJS

Ja tez polecam simplex w Piątnicy przy wesołej. Koleś zna sie na rzeczy.

do Rumcajs: w jakich samochodach wstawiales instalacje? i jakiego typu instalacje?

wstawiałem tam instalacje i jest super, wszelkie regulacje gratis i od ręki

Kwestia darmowych regulacji to norma w każdym zakładzie, przynajmniej tak być powinno.

Co do tego, że panowie sami tam we 2 montują wszystko wcale nie wpływa na poprawę jakości montażu instalacji. Zdecydowanie lepiej jest, jak jest podział pracy i każdy ma swoje zadanie i się z niego wywiązuje, bo o to chodzi w pracy, zwłaszcza zespołowej.

Na temat tej firmy wypowiedzieć się nie mogę, ale za dużego obrotu nie mają. Za to śmiało i z czystym sumieniem będę polecał zakład na Senatorskiej, tam chłopaki znają się na rzeczy i nie po jednych poprawiali i poprawiają instalacje. I nikt mi nie wmówi, że tak nie jest. Z resztą znawcy i zorientowani w temacie wiedzą, o co chodzi.

Wystarczy przeszukać forum 4lomza i znaleźć tematy odnośnie instalacji, zdecydowana większość poleca Mac-Rob.

makmarc napisał(a):

> Za to śmiało i z czystym sumieniem będę
> polecał zakład na Senatorskiej, tam chłopaki znają się na
> rzeczy i nie po jednych poprawiali i poprawiają instalacje. I
> nikt mi nie wmówi, że tak nie jest.

no ja niestety tak do konca nie mam przekonania do chlopakow z senatorskiej i dlatego szukam gdzies indziej. wstawialem u nich 2 instalacje i z jedna z nich bylo troche problemow. mam ndzieje, ze kolejna instalacja nie bedzie mi sprawiala problemu i ze bede mogl pochwalic monterow za jakosc i fachowosc.

> Wystarczy przeszukać forum 4lomza i znaleźć tematy odnośnie
> instalacji, zdecydowana większość poleca Mac-Rob.

wydaje mi sie, ze to kwestia reklamy.

mam prosbe do wszystkich: jesli piszecie, ze zakladaliscie gdzies instalacje to dodawajcie w jakim samochodzie i jakiego typu instalacja.

Ja proponuje Andrzeja Boguskiego z Jarnut

gaz to tylko w simplex gaz na nowoprojektowanej w piatnicy

reszta to patałachy i nieroby, ci z senatroskiej szczegolnie, w zyciu juz do nich nie pojade, profesiojnalisci..... chyba od brania pieniedzy phiiiiiiiii

moze umowmy sie, zeby pisac tu tylko o tym jednym konkretnym zakladzie, bo chodzi mi tylko o opinie o nim. o wszystkim innym bylo juz pisane na forum, a ja chcialbym sie dowiedziec, czy ten Gazozbyt to firma godna zaufania i czy robia dobrze to co powinni.

Opelki generalnie dobrze znoszą instalację gazową, kwestia poprawnego zainstalowania. Uzyskałeś już odpowiedź że gazozbyt jest ok wiec zakładaj.

Ale przemyśl to jeszcze czy na pewno Ci sie opłaci. Policz ilość km rocznie, i koszt instalki + zużycie silnika. Mialem instalkę też w oplu i przez pierwszy rok bylo ok , a potem pojawily sie problemy na benzynie. Gaz dzialal ok, a benzynka niekoniecznie + koszty wymiany sondy ( 3 razy po 150 zl + robocizna ), listwy wysokiego napięcia ( 400 zł ) częściej świece okolo 120 zł. o są elementy ktore dwa razy szybciej sie zużywają przy instalce w Opelkach

Z mojego doswiadczenia z gazem wynika, ze sie oplaca, nawet jak sie jezdzi nieduzo :) Wiadomo, ze rozne elementy sie zuzywaja, ale jakby nie patrzec, to na benzynie tez sie silnik zuzywa. mysle, ze spore znaczenie ma dobra regulacja.

oczywiscie jestem zdecydowany na zalozenie i juz mam zaklepany termin, ale chetnie jeszcze przeczytam opinie na temat tego zakladu.

Może nie do końca na temat ale... gdzie najtaniej w Łomży lub okolicy mozna założyć sekwencyjną instalację gazową ("oplowski" silnik 2.0 16v)?

Twoje auto Twoj wybór, cala prawde o lomzynskich gazownikach juz masz napisaną....

co do chłopaków z senatorskiej to bym ich tak niewychwalał, chciałem założyć zawór gazu pod tablicą rejestracyjną samochód oglądało na kanale czterech znawców z senatorskiej i decyzja była jedna NIE, pojechałem do Gazozbytu i bez żadnych oględzin było OK bez problemu. Najłatwiej to zrobić dziure w zderzaku, ale troszkie popracować to już się niechce.

do VIP_1: jaki samochod przerabiales w Gazozbycie i jaka instalacje zalozyles? rozumiem, ze wszystko zrobili fachowo i polecasz ten zaklad?

samochod Fiat sc1100, instalacja na wtrysk jednopunkt, narazie jest ok

A co do zakladu na senatorskiej to bym sie zastanowil. Bo w moim Renault 19 jak zalozyli gaz to caly czas sie cos rozregulowuje i przez kilka kilometrow dusi sie jak cholera... pierwszy i ostatni raz tam zakladalem gaz....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org