Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Skatepark na strzelnicy |
Sporo osob pewnie wie, ze na strzelnicy maja budowac skatepark. Pierwszy, bo tego na mazowieckiej to nie mozna nazwac skateparkiem (kilka gorek i dziurawa rampa, do tego nie wymiarowa i w ogole latwo sie na niej zabic). Panowie planuja zbudowac skatepark odkryty, darmowy, podobnie jak na mazowieckiej. Ale mi sie wydaje ze to nie jest najlepszy pomysl, bo: 1. beda sie schodzic slamsy i zlodzieje, a takim podobaja sie deski, nie ktore kosztuja nawet po 700 zl 2. jak bedzie padal deszcz, nie bedzie mozna juz jezdzic. w zime to samo 3. jak bedzie padac to przeszkodzy z drewna beda sie sypac Mi sie wydaje, ze najlepiej by bylo jak by byl ogrodzony, platny (kazdy skate by jezdzil za 3 zl dziennie, bez zastanowienia), bo jak by byla kasa, to by i sie ogrzalo, i postawilo ochroniarza, nie schodziliby sie slamsy i zlodzieje, nie bylo by tylu pobic co jest na mazowieckiej, i mozna by bylo wstawic nowe przeszkody. Jakby byl kryty, to mozna by bylo jezdzic przez caly rok. Wiem ze to brzmi fantastycznie, ale tak wygladaja skateparki, z wiekszych polskich miast i u naszych zachodnich sasiadow. Moze wszyscy jezdzacy by sie zorganizowali i cos wykombinowali ? Co o tym myslicie ? Macie jakies pomysly ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Skatepark na strzelnicy |
i wezmy pod uwage to, ze na dobry skatepark, beda moze przyjezdzac zawodowcy, beda organizowane zajebiste zawody, koncerty itd. a jak zbuduja takie gowno, to zleca sie cpuny i bedzie po skateparku :/
|
|
Ale potrzeba zorganizowania, a tego wielu ludziom brakuje. Z drugiej strony , jeżeli to będzie dzieło wykonane wlasnoręcznie to będzie inne poszanowanie dla tego obiektu. nikt nie będzie kradl bo będzie czul że to jego.
|
|
masz racje taki skatepark to dobra rzecz ale i meneli moze byc pelno a co gorsza masz racje o szybkiej mozliwosci jego zniszczenia ale ten skatepark to nawet dobry pomysl tylko jak to ktos juz kiedys powiedzial lsm zazdrosci skateparku perspektywie i swoj buduje tylko narazie jakos tego nie widac
|
|
nawet jak by to zrobila firma to by sie szanowala, a jakby mial ktos krasc, to slamuchy a nie skaci. pewnie ktos wie co ostatnio dzialo sie na skateparku i jaka trzaskawa byla praktycznie za nic..... wlasnie przez slamuchow
|
|
gilu: mi nie chodzi o to zeby zrobic wlasnorecznie, tylko zeby wytlumaczyc tym czubkom z lsm np. ze rampa 3.5 m jest bezpieczniejsza od 2 metrowej i niech nie robia kolejnego gowna :/
|
|
Czy jesteście pewni , że to będzie skatepark? Wiem , że będą boiska do różnych gier i korty tenisowe. Najlepiej zapytać w dziale technicznym Ł.S.M..
|
|
bedzie to skatepark, widzialem juz projekty nawet i zapowiada sie wieeelka klapa :/ niby ma byc osprzet, ale w ogole nic sie nie zrgywa, jest zle rozplanowany i nie wymiarowy :/ ludzie nie mysla, przeciez sa porzadne firmy budujace skateparki
|
|
a moze by tak do tego pomysłu dołaczyc mały amfiteatr - wykorzystac naturalne ukształtowanie. Ile wspaniałych imprez monza wowczas by tu zorganizować. Koncerty , imperyzy masowe itp. Ale by było super. nazis
|
|
Pierwszy post od X czasu ktory ma sens. Panowie z ŁSM (zarząd) powinni sie ostro zastanowić nad obiektem, Obowiązkowo musi być to kryta inwestycja, w przeciwnym razie wywalenie pieniędzy w błoto. Miałem okazję zwiedzić tego typu obiekty tak jak to piszecie u zachodnich sąsiadów, i wiem o czym mówie, za wstęp płaci się pare euro ( kiedyśjeszcze marki) i cały dzień młodzież tam spędzała, Jest zadbane by przybywało atrakcji i pieinądze na utrzymanie czystości i porządku są. . W obiekcie Kawiarenka , jakiś bilard i ludzi pełno. Panowie z ŁSM zastanówcie się nie róbcie byle dziadostwa jak na Ks Anny.
|
|
tarczyn caaaaaalkoooowicie sie z toba zgadzam :)
|
|
Ale wy macie fantazje:/ Kaniut a ty to wogule dowaliles z tym ze lsm zazdrosci spoldzielni skate parku!! hahahaa no nie moge nie ma czego robic tylko zazdroscic bez nadziejnego skate parku!!!! aha wy tak gadacie ..to potrzebne to potrzene... wszystko by bylo co byscie chcieli tylko ciekawe z kad wziasc na to pieniadze , ludzie zastanowcie sie troche!!
|
|
nie chodzi o to zeby odrazu odwalili skatepark nie wiadomo jaki. na poczatku pare przeszkod, a jakby byl platny to pozniej na wszystko bylaby kasa.
|
|
Ryba(k) popieram A swoją drogą że spoldzielnia tylko w niewielkim stopniu partycypuje w kosztach tej inwestycji. Większość kasiory ma pochodzić z Miasta i z funduszy unijnych. Tarczyn i Blakes a co z dziećmi, których rodziców nie stać byłoby na wykupienie wejściówki? Mają stać i przez siatkę patrzeć jak się bawi "elita" ??? Podejrzewam, że nikt z Was nie wie ile jest takich rodzin w Łomży, którym nie starcza od 1 do 1. Wracając do tematu Blakes gdzie widziałeś plany zagospodarowania tego terenu, skoro wypisujesz że to będzie skate park ? Bo z tego co ja widziałem na własne oczy ma to być obiekt wielofunkcyjny ...... który z określeniem Skate Park ma tyle wspólnego co ja z Zespołem Pieśni i Tańca Mazowsze........... :P Tiger
|
|
Tiger dobrze powiedziane!! ja widzialem te plany ojciec mi pokazywal:P i wiem co tam bedzie i gdzie bedzie!! tak jak napisal tiger bedzie to obiekt wielo funkcyjny!! wiec spoldzielnia nie jest skoncentrowana wylacznie na skate parku!! a jezeli bedzie za duzo pieniedzy to czemu nie! moga przeciesz udoskonalac! (wszystko)
|
|
dzieci na skateparku to jest koszmar. moj kumpel przez bachora tak sie wyjebal, ze nie mogl jezdzic przez 2 dni. niech bedzie to obiekt wielofunkcyjny, ale jak juz cos sie robi, to robi sie porzadnie albo wcale. jak ma byc drugie gowno, jak na ks. anny, maja sie schodzic dresy to ja dziekuje, lepiej jak nic nie bedzie
|
|
Tiger jest pracownikiem Ł.S. M. i wyrażnie mówi , że nie przewiduje się nic konkretnego dla skate'ów. Możecie się nie podniecać.
|
|
Autochton jest właścicielem (ze sporą, branżową wiedzą) firmy budowlanej , która najwyraźniej nie ma szans na przetargach ........ i nie trzeba być pracownikiem ŁSM aby wyciągać wnioski z poszczególnych postów Tiger
|
|
Nie trzeba być pracownikiem Ł.S. M. , by wywnioskować co robię , a dzięki Bogu przetargi mi wyszły i mam pracy do zimy. Co wykreowali projektanci na zlecenie inwestora najlepiej wiedzą decydenci spóldzielni i miasta oraz osoby współpracujące tzn. szeregowi pracownicy. Dziwne że nikt jakoś z tych osób nie chce się pochwalić przed nami (spółdzielcami i nie tylko) tym co już tak wkrótce wejdzie do realizacji. Skąd ten wstyd? Czyż by coś było nie tak?
|
|
Nie trzeba być pracownikiem spółdzielni aby móc uczestniczyć w zebraniach Członków ŁSM, na których warianty zagospodarowania strzelnicy były wyłożone do ogólnego wglądu. Takich (na własne życzenie niedoinformowanych) spółdzielców jak Ty autochtonie jest cała masa, a wystarczy tylko czytać ogłoszenia na klatce schodowej .... Odnośnie przetargów Twoje rozgoryczenie było widoczne w jednym z zapoczątkowanych przez Ciebie tematów na tym forum .... Tiger
|
|
Jeżeli to nie tajemnica (widać to w poście) to śmiało napisz co ma być na strzelnicy. czemu takie podchody i tajemniczość. Nie wszyscy czytają ogłoszenia na klatkach , nie mają czasu lub są z innej spóldzielni.Śmiało please!
|
|
autochtonie kończąc dyskusję, która zaczyna przypominać jazdę autem na biegu jałowym - dużo ględzenia a zero jazdy do przodu- moja prozpozycja jest taka. Jest taka stronka ŁSM www.lsm.lomza.pl napiszmy do admina tej strony z prośbą o opublikowanie na jej łamach projektu zagospodarowania strzelnicy. Ja wiem co tam będzie bo widziałem ale może lepiej będzie jak wszyscy zainteresowani będą mogli sobie zerknąć na szczegółowy skan planu ? Napiszesz czy ja mam to zrobić .........? Tiger PS na tej stronie widziałem również info o przetargach :P
|
|
autochtonie czekam na odpowiedź ........... a dla tych mniej cierpliwych link do artykułu, gdzie znajdziecie mniej więcej opis tego co ma być na Strzelnicy http://www.lomza.info/Article2028.html Małe sprostowanie do tego artykułu - zmieni się (być może) planowany udział w kosztach poszczególnych inwestorów w związku z możliwością dofinansowania ze środków unijnych Tiger
|
|
Nareszcie konkret , napisz do admina , że to jest też moja prosba. Pozdrawim i uciekam na De Mono. Ps. znam strone Ł. S. M. , jest b. Ok!
|
|
http://www.lomza.info/Article2028.html ZA TRZY I PÓŁ MILIONA ZŁOTYCH POWSTANIE ZESPÓŁ OBIEKTÓW SPORTOWYCH PRZY UL. KONSTYTUCJI 3 MAJA Łomżyńska Spółdzielnia Mieszkaniowa, Totalizator Sportowy i budżet Miasta złożą się na budowę nowego zespołu sportowo-rekreacyjnego na terenach strzelnicy przy ul. Konstytucji 3 Maja. Już dzisiaj dokładnie wiadomo, co zostanie wybudowane, w jakim czasie i za jak duże pieniądze. Na terenie obejmującym cztery hektary gruntu powstanie cześć sportowa z boiskami do piłki ręcznej, plażowej i boiskiem uniwersalnym, dwa korty tenisowe, kompleks „skałek” wspinaczkowych, tor rowerowy i ścieżka rowerowa na koronie wału. Przewidziane SA inwestycje sanitarne i drogowe. W części rekreacyjnej zbudowane zostaną m.in. plac i urządzenia do jazdy na rolkach, lina zjazdowa, górka saneczkowa, plac zabaw dla dzieci i zadaszona estrada. Teren zostanie w pełni uzbrojony w niezbędne media. Inwestycja zostanie zrealizowana w latach 2004-2006. Część sportowa zostanie sfinansowana w jednej trzeciej wartości przez Totalizator Sportowy, ŁSM i budżet Miasta. Natomiast część rekreacyjną w trzeciej części pokryje ŁSM, a pozostałe 70 procent - budżet Miasta. Łomży przybędzie jeszcze jeden reprezentacyjny i nowoczesny obiekt spełniający także rolę wychowawczą i położony na terenach administrowanych przez spółdzielczość mieszkaniową. Planowana inwestycja musi uzyskać poparcie radnych, aby weszła do zadań inwestycyjnych. Władze miasta zakładają wydanie na ten cel w bieżącym roku kwoty 944 tysięcy złotych. Waldemar Czy ktos w koncu powie kiedy sie zacznie cos dziac a nie tylko mowia ze beda budowac :D niech zacza a nie naglasniaja sprawe a nic nie ma :D aaaa strona LSM hmmm pierwszy raz ja wiedzialem ale myslem ze bedzie to cos lebszego :D POZDRO 600v ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
Mam odpowiedż, że już wkrótce (jeszcze w tym tygodniu) na stronie www.lsm.lomza.pl będzie przedstawiony szczegółowy plan zagospodarowania Strzelnicy łacznie z wszelkimi opisami .... Każdy bedzie mogł zobaczyć co gdzie będzie umiejscowione ..... Pozdrawiam Tiger
|
|
To fajnie , dzięki !
|
|
spoko, ale jak juz maja cos robic, to niech robia sensnie. a nie uwazacie, ze skateparki powinni projektowac ludzie cos sie na tym znaja, a nie jacys robotnicy ??
|
|
Tiger daj znac jak cos bedzie juz :D GG3000848 ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
STRZELNICA - HARCERSKA STANICA 2004 ...obozie harcerskim organizowanym na terenie Strzelnicy przy ul. Konstytucji 3 Maja w dniach 05-18 lipca 2004 r.... czyli sie jeszcze nic nie zaczna robic :D a mialem nadzieje ze wkoncu cos tam zbuduja :D ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
blakes oni tego nie rozumieja, oni nie mysla jak skaci, dresi ani slamuchy tylko pisza bo zobaczyli nowosc i wyrazaja zdanie na ten temeat, ja uwazam ze pomysł z wybudowaniem boisk jest ok ale ze do piłki plażowej???? tu chyba tym robolom odbiło, z kolei z wielkim zainteresowaniem bede obserwował jak urząd miasta wydaje kase na takie CUŚ. hehe narka pozdrawiam
|
|
SzEjK skoro jest szansa na to że wpłynie sporo kasy ze środków unijnych z przeznaczeniem na tą inwestycję czy nie warto poczekać? Sama procedura uzyskania tych środków trwa długo ... Tyle lat mieliśmy tu ugór to i jeszcze trochę wytrzymamy .... Pozdrawiam Tiger PS Jak tylko będzie opublikowany plan na pewno dam znać ;)
|
|
niech ***** zrobia jeszcze do tennisa, kosza, footballu i **** wie jeszcze czego :P
|
|
Zyczę wszystkim zainteresowanym spełnienia oczekiwań dotyczących zorganizowania tego terenu rekreacyjnego i wyrażam przekonanie, że organizatorzy tego przedsięwzięcia wykorzystają na miarę posiadanych możliwości ciekawe sugestie z forum. czesław
|
|
Tiger ale wiadmo cos kiedy zaczna sie jakies prace ? w tym czy przyszlym roku ? a moze jeszcze dluzej ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
a wlasnie fLorek ze boisko do pilki plazowej jest OK teraz tez jest tam boisko i w wakacje jak jest cieplo to sporo osob korzysta z niego!! wiec moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysl!!
|
|
Dłuuuuugo to trwało ale na stronie www.lsm.lomza.pl jest już skan planu zagospodarowania Strzelnicy Pozdrawiam Tiger
|
|
Dzięki! No i wszystko jasne gdzie co. Pozdrawiam.
|
|
hmmmm widzialem skan no zobaczymy moze cos sie bedzie dzialo w przyszlym roku miejmy taka nadzieje :D ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |