czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tragiczny wypadek pod Szczuczynem

Cztery młode dziewczyny (w wieku 16-20 lat) (trzy siostry i ich koleżanka) zginęły w porannym wypadku jaki wydarzył się na krajowej „61” w pobliżu Szczyczyna. Jak wynika z wstępnych ustaleń policji polonez, którym jechały trzy siostry i ich koleżanka, został wepchnięty pod Tira przez inny samochód osobowy, którym podróżowało czterech młodych chłopaków.

Życia niestety już nikt im nie zwróci , ale jednak warto może się wypowiedzieć, czy dobrze nas uczą jeździć, czy wiek kandydatów na kierowców wciąż nie jest zbyt młody. Brawura i bezmyślność to jedno, stan naszych dróg oraz pojazdów to drugie. Bardzo mi jest przykro z powodu tej tragedii.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tragiczny wypadek pod Szczuczynem

[*] wiek na kierowcow jest zdecydowanie za mlody, a na kursach nie ucza jak sie zachowac na drodze, mlodzi kerowcy chca sie wykazac jacy oni sa dobrzy, ciekawe w jakim wieku byl ten idiota z tego drugiego samochodu,teraz bdzie mial na sumieniu cztery osoby,powienni zabrac temu h.owi jeba..mu dozywotnio prawo jazdy.Pewnie znow sie znajda na forum osoby co powiedza ze to wina tira.

ten debil miał 19 lat a z poloneza nic nie zostało widziałam ten wypadek masakra.Prawo jazdy powinno byc od 25 lat a nie od 18 bo taki dostanie samochód od tatusia i sie buja jaK BY MIAŁ CZYM.
Jaki to szok dla rodziców stracic na raz trzy córki

julica77 zaraz od 30 prawko.

a to jest moje drugie zdanie

po pierwsze wiedzac i widzac po stylu jazdy kobiet mozna tylko sobie wyobrazic jak moglo dojsc do tego wypadku.zapewne dziewczyna kierujaca polonezem mogla nie zasygnalizowac skretu,moglo nie dzialac swiatlo stopu,mogla nie zjechac do linii,badz zrobila to w ostatniej chwili po czym kierujacy pojazdem jadacym za nia mogl niewychamowac bo watpie zeby niezauwazyc stojacego pojazdu, choc przypadki sie zdazaja

TAK julcia77 jestem tego samego zdania co ty.

Może nie koniecznie podwyższać wiek, ale na pewno wprowadzić obowiązkowe badania psychologiczne.

Ja jezdze codzienie po 300-400 km i widze jak tacy po 19 lat jeżdżą.I jestem za tym zeby prawko można było robic od 25 lat

Brzeczyszczykiewicz jakie badania zastanow sie lepiej ja takie badania przechodzilem jak zdawalem na ciezarowe przeciez to jest normalna sciema.

moim zdaniem dwie podstawowe przyczyny takiego stanu rzeczy.
Pierwsza zbyt małe kary na piratów drogowych . Policji drogowej zakłada się kaganiec aby mocno nie kasąła a jak usiłuje to robi się z nich katów , bandytów i wszystko co najgorsze.
Dwa - sądy które dosłownie pieszczą się z piratami drogowymi i serwują im smiesznie niskie kary. Ale gdyby tak pani sędzi lub panu sędziemu taki pirat dupsko rozjechał to może by poszedł po rozum do głowy. Zapytajcie się ile osób poszło siedzieć za jazdę po pijaku. Myślicie ,że ten kierowca
co spowodowął ten wypadek będzie siedział - guzik prawda nawet prawka mu sąd nie zabierze.

ODPOWIEM WAM NIKT.

TYLKO SKUTECZNE KARY , SZYBKO WYKONANE ZAGWARANTUJĄ PORZĄDEK NA DROGACH A NAM DADZĄ POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA. INENeJ DROGI NIE MA JUZ OD LAT PRZERABIAMY TE APEL O BEZPIECZNĄ JAZDE I NIC. Z tym bydłem na drogach tylko taki mozna prowadzic dialog innej mowy nie rozumieją.

NIC TAK DOBRZE NIE ROBI JAK DOBRY BAT NA DUPE.

Nasza

Moja siostra miała kilka lat temu wypadek gość zabił dwie osoby i nikt mu nic nie zrobił nawet mu prawka nie zabrali .
A koleżanka zostawiła córkę i kierowaca osierocił 3 dzieci i to są polskie sądy i nasze prawo kochane..

wiek raczej nie ma nic do tego... tylko głupota, bezmyślność i chęć popisania się przed kolegami czego to się nie potrafi zrobić samochodem. [*]

Prawko od 30-tki.

Niestety, małolaty to gamonie. Nie umieją jeździć rowerem (nap... po chodnikach), a co dopiero samochodem (i to takim za tysiąc PLN).

Pozdrawiam.

Proponowałbym raczej zrobić tak jak jest w Niemczech: młody kierowca dostaje prawko na dwa lata. Jeśli w tym czasie popełni jakiekolwiek przewinienie, jakikolwiek mandat, źle zaparkuje, to zabierają mu prawko na rok i po roku znów może zdawać.

Nikt nie nauczy Was wyobraźni na drogach ani prawidłowych nawyków w zaskakujących sytuacjach. Do tego potrzeba czasu. Łatwo jest rozpędzić samochód do 160 km/h, ale jak go szybko zatrzymać? Droga hamowania z prędkości 100 km/h to około 40m dla dobrych samochodów. Dla kiepskich jest dłuższa. Warto o tym pamiętać.

Każdy umie jeździć szybko - wsiadając do samochodu pomyślcie, że w każdej chwili możecie kogoś zabić. A jeśli będzie to dziecko, które wybiegnie za piłką?

Nie da się już tego cofnąć. Karą powinno być więzienie.

Idioci... Czemu od 30 lat czemu od 25 ? Przeciez w tym wieku ma sie najlepszy refleks. Powinni robic badania psychologiczne wyjatkowo ostre, albo tak jak jest w niemczech.... Z drugiej strony trzeba byc idiota zeby nie widziec zatrzymujacego sie samochodu (badz stojacego) a nawet jakbym juz widzial ze sie uderzy w ten samochod (bardzo przepraszam ale to chyba sie czuje jadac autem, chyba ze ktos nie czuje gabarytow, predkosci i mozliwosci swego auta) to zjechalbym do rowu... Duzo gowniarzeri jezdzi bez pojecia, ale nie generalizujmy bo sa osoby w tym wieku ktore tak nie jezdza... Trzeba byc ograniczonym zeby tego nie widziec.

logik86 nie krytykuj tak kobiet. z tego co widze na drogach to wiekszosc jezdzi kobiet ,a gdzie so panowie? jak mozna byc tak slepym zeby nie zobaczyc stojocego samochodu nawet jakby nie mial wloczonego migacza to sie w glowie nie miesci .ja sama jestem kierowco od 10 lat codziennie jezdze traso nr61,wiekszosc kierowcow ktorzy popisujo sie brawurowo jazdo to niestety ale gowniarze ktorzy gonio jak szaloni.

Jakie badania taki 18-19 dostanie samochód od tatusia i sie popiuje zabija nie winnych ludzi jestem ciekawa jak ty bys sie czuł jak by ci taki gamoń zabił kogos bliskiego.
Postaw sie w sytuacji tych rodziców stracili w jednej chwili przez takiego bałwana 3 córki co oni teraz o przeżywają zastanowiłes sie nad tym.
Ja to przechodziłam jak moja siostra miała wypadek z koleżanką i wiem co to znaczy, żebyś zobaczył tego poloneza to bys miał takie same zdanie jak ja.Ja widziałam ten wypadek i nie chciałabym tego przeżywac na miejscu rodziców tych dziewczyn.Nasze prawo powinno sie zmienic !!!!!

Ludzie spokojnie... moze od razu prawko od 40 zapropnujcie :D ehehhehe

stało sie... mówi sie trudno, zycia im nie zwrocicie... takie wypadki sie dzieja codziennie w calej Polsce...

a skoro nie znacie prawdy i jej szczegolów to nie obwiniajcie zadnej ze stron...
oczywiscie kazdy ma swoje zdanie i napewno jeden sobie mysli... baba za kierwonica to juz śmierc, drugi ze mlody facet chcial poszalec i przesadzil... wina moze lezec po obu stronach... a wy najchetniej byscie kierowce skazali na dozywocie- od razu... to nic nie da....

jestem za tym aby zaostrzyc wymagania egzaminacyjne i to bardzo, ale rowniez kwestia naszych drog nie jest tu znaczenia... mandaty moga kosztowac i 5000 pln. ale niech nam takie drogi wybuduja po ktorych mozna jezdzic a nie turlac sie jak po drabinie

julcia77 jak sie popisuje to niech sie popisuje ma prawo.ja mam duzo wiecej lat i lubie sobie szybciej z miejsca pisnąc z opon. Piraty najgorsze to kobiety ktore niemaja reflexu w samochodach.A co do wypadku, to widze kolejną plotke znalezliscie aby tylko sobie podyskutowac po chamsku za plecami.
Tu jakies glupie kobiety gadają o prawku po 30stce, widocznie oszalały albo są skrzywdzone. W dzisiejszych czasach 13 latek umie jezdzic samochodem i napewno pojedzie lepiej od niejednej kobiety.

Skutek wypadku musialbyc inny, ale wystarczy ze ktos przeczyta w gazecie czy gdzie i odrazu glupi wierzy brukowcom. Policja nigdy niepisze calej prawdy dla mediów.

zycie

oj gans juz tu jestes, ale troche pozno,jak na ciebie temat dawno sie zaczol a ty dopiero piszesz. to ja juz sobie wyobrazam to twojo jazde jak ona jest taka sama jak te twoje wypowiedzi na forum to bym ciebie wolala nie spotkac na swojej stronie. POLICJA MOZE I PRAWDY NIE NAPISZE ALE GANS NAPEWNO Tę PRAWDE ZNA I NA PEWNO BEDZIE PISAL. JESZCZE NIE JEDEN MODRY POST NAPISZE.

masz racje ze kobiety nie umieją jeździc ja mam prawko dopiero dwa lata ale wiecej km zrobiłam niż nie jeden facet a znam takich co sie boją jechac do białegostoku i proszą zeby ktos z nimi pojechał.
Jezdze i widze jak jeżdżą takie małolaty nie raz z takimi bym miała stłuczkie i nie ze swojej winy taze prawko powinno byc w puźniejszym wieku

yanek i gans popieram was

czemu wszyscy tak wsiedli na tego chlopaczka, to moze nawet nie z jego winy byl ten wypadek a wy juz chcecie skazac go na smierc, ten ciemnogrod juz wam mozgi powypalal idioci

Gans masz w 100% rację,większość kobiet nie umie poprawnie zaparkować,nie mówiąc już o jeździe..ale oczywiście mądrzyć sie jest komu..obwiniać-nie znając prawdy też..

moze i tak ale nie powinien jechac z nadmierną predkością zeby jechał wolniej nie byłaby taka siła uderzenia zeby wepchnąć samochód pod tira napewno nie jechał 80km tylko wiecej i z daleka musiał widziec ze samochód stoi do skretu w lewo zreszto był jeszcze w miescie a ograniczenie predkosci chyba jest 50 km na godz.
nawet jak by hamulce mu wysiadły to przy małej predkosci nie było by takiej kraksy.Ja tego poloneza widziałam jezeli mozna powiedziec ze to był polonez a nie kupa złomu nawet jednie blachy całej nie było

wlasnie jestem tu wbrew obwinianiu, ale skoro znajduje sie ktos kto zwala wine na plec przeciwna czy cos w tym stylu, to trzeba odpisnąc. Anna23 dołanczam sie do tematu pozniej zato z mądrzejszą odpowiedzią. Chcesz zablysnąc to zzablysnij na xlaski.pl Popatrzymy co potrafisz

zycie

logik86 grek12 to i musimy sie zgodzic z reklama w tv w ktorej jest pokazane ze kobieta nieumie pilowac drewna itd szkoda ze zrobili cenzure. Wlasciwie to kobieta malo co umie robic. Kobiety mozna kochac, ale nie musimy ich rozumiec

zycie

ale ty głupi jestes a moze taki sam małolat jak tamci ja nie chce zabłysnąc nie życze ci togo co przeżyli rodzice tych dziewczyn i co przechodzi teraz ten kierowca bedzie żył ze swiadomoscią ze zabił 4 osoby i mógł zabic siebie i kolegów swoich i tyle juz na ten temat z mojej strony

julcia po twojej ostatniej wypowiedzi widac jakim jestes kierowca heh. przy 80 km/h to on by rozpiepszyl caly tyl tego poloneza wystarczyla predkosc okolo 30-40 km zeby zepchnac samochod na przeciwny pas ruchu zobacz sobie testy zderzeniowe i zobacz jak przy predkosci 60km samochody sie rozpiepszaja

tak na marginesie to popracujcie nad ortografia. Julcia77 wiem ze jestes kobieta i pewnie nie ogarniasz paru spraw, jak donosza wiadomosci dziewczyna wykonywala lewoskret i ustepowala pierszenstwa, czyli pewnie stala przy lewej krawedzi pasa ruchu (powinna) i jak mniemam miala skrecone w prawo kola (wiekszosc ludzi tak robi ze przed ruszeniem "skerca w miejscu" aby szybko wskoczyc), wtedy jak nie naciskala na pedal hamulca to nawet 30 km/h wystarczylo aby popchnac poloneza pod kola tira. Teraz sie nie dowiemy czy miala wlaczony kierunkowskaz, czy stala przy lewej krawedzi pasa. Wina lezy po stronie chlopaka bo to on wjechal jej w tyl samochodu, ale nie znamy szczegolow wiec mozemy sobie tylko spekulowac.

I znów się zaczyna :) Żadne z Was nie widziało co się stało, jednak wszyscy jak widać doskonale wiedzą co było przyczyną i dlaczego doszło do tej tragedii. Po 1. Jakoś nie chcę mi się wierzyć że kierowca nie zauważył stojącego poloneza. Może się zagapił, może poszły hamulce … 2. Co ma wiek do nabywania uprawnień ? Wydaje mi się że powinno się od ludzi oczekiwać odpowiedzialności i wyobraźni a nie ukończonych 30 lat. Zapewne wielu z Was robiło prawko w wieku 19 czy 20 lat. 3. Po co posługiwać się ciągle stereotypami że to tatuś daje synkowi samochód ? Może Ci smarkacze najzwyczajniej wyjeżdżają za granicę i sami zarabiają na te „tatusine” autka ? A co niektórych boli że 20 – paro latek jeździ lepszym samochodem niż wielu z Was? Osobiście pierwszy samochód kupiłem w wieku 21 lat za swoje ciężko zarobione pieniądze w Reichu. Bo moich rodziców nie było stać na kupno samochodu sobie a co dopiero mnie. Kolejna sprawa, piszecie o brawurze i głupocie młodych kierowców ale tak naprawdę to nie chodzi o głupotę i brawurę tylko o umiejętności. Czego ma się nauczyć młody człowiek skoro się Go uczy „toczeni” z prędkością 50 km/h i parkowania? Zamiast uczyć przyszłego kierowcę jazdy z większą prędkością w różnych warunkach pogodowych, tego jak samochód zachowuje się w różnych sytuacjach, to ludzi uczy się parkować. Tylko że przy parkowaniu jak obije komuś samochód to nikt nie zginie najwyżej dostanie mandat i będzie uważniejszy. Jednak jak np. przy 90 wpadnie w poślizg i nie będzie umiał wyprowadzić z niego samochodu to może dojść do tragedii. Ale wtedy nikt nie powie że nikt tego młodego człowieka nie nauczył i nie przygotował tylko każdy powie że smarkacz wziął od tatusia samochód by poszaleć. Niekiedy i inni (nie koniecznie my ) mogą popełnić błąd na drodze i też musimy być na to przygotowani i odpowiednio zareagować. Tylko jak ?? Skoro jedynie parkować umie ?? Jednak tego wszystkiego ktoś musi nauczyć i latami zdobywać doświadczenie za kółkiem. Nawet starym i doświadczonym kierowcom przydarzają się pomyłki więc czego oczekiwać od młodego i całkowicie nie przygotowanego kierowcy.
Jako zawodowy kierowca , który przejechał już … (przez grzeczność nie napiszę bo mógłbym niektórych tych doświadczonych zawstydzić), mogę powiedzieć jedno na drodze nie ma mądrych i trzeba myśleć. Ale by móc myśleć najpierw trzeba być świadomym tego co może się stać a by być świadomym to albo ktoś to musi pokazać albo sami musimy doświadczyć. Czym innym jest gdy ktoś nam powie że przy 120 km/h (nawiasem mówiąc przeciętna prędkość z jaką jeździmy po trasie) ma o wiele dłuższą drogę hamowania a czym innym jest samemu rozpędzić samochód do tej prędkości i zasymulować np. wtargnięcie pieszego na ulicę i postarać się wyhamować lub w ostateczności wyminąć. Czym innym jest samemu doświadczyć zblokowania kół nadsterowności i podsterowności samochodu a czym innym jest krótka informacja policjanta w TV że znów przyczyną była nadmierna prędkość.
Co niektórzy tu się wypowiadający twierdzą ile to mają przejechanych km i jacy są doświadczeni choć piszą bzdury na poziomie 15 latka. Więc wątpię by w ogóle mieli prawo jazdy – no chyba że kartę rowerową.

E=mc2 >> najmadrzejsza wy[owiedz na tym forum i kazdym innym!!! Najprawdziwsza prawda!!!

E=mc2 - świetny post.

Ten chłopak nie musiał wcale jechać szybko…
Wystarczy, że na kursie nie nauczyli kobieciny, że stojąc na drodze i skręcając, NIE POWINNO się skręcać kół w kierunku skrętu przed ruszeniem.

Uderzenie nawet przy niskiej prędkości ze skręconymi kołami wepchnęłoby poloneza prosto na lewy pas. A tak, pojechałby prosto, może otarł…
Takich rzeczy, tak samo jak wyprowadzania samochodu z trudnych/niespodziewanych sytuacji nie uczy nikt, nigdzie. Trzeba samemu, na bezdrożach.

Nie wiem, nie widziałem tego wypadku. Niech ocenią wszystko biegli. Szkoda tylko życia młodych dziewczyn.

Pozdrawiam.

Z tymi kołami to nie do końca tak jest.Dwa lata temu miałem identyczny wypadek i stałem prostopadle do linii z włączonym migaczem i ze stopem, bo było lekko pod górkę.Widoczność była znakomita z przeciwka kolumna aut najpierw tiry później osobówki na szczęście... i co nagle rozpędzone auto(takie samo jak te teraz, kolor inny) przywaliło we mnie, a w ogóle się tego nie spodziewałem.
Wszystko tak szybko się dzieje, później tylko odzyskałem przytomność i widziałem jak na czołówkę mnie pcha z autem z przeciwka.
Nic nie zdążysz zrobić jak już dojdzie do akcji...
dwóch młodych braci z siostrą we mnie przywaliło (dziwni byli jak sąsiedzi z czeskiej bajki) w sądzie się cieszyli jakby pierwszy raz byli czy co
Skręty w lewo poza miastem bywają niebezpieczne bez wydzielonego pasa

ale wy glupoty pieprzycie,,, az tego sie czytac nie chce,,, CO MA WIEK CZY PLEC DO ODPOWIEDZIALNOSCI?! dwudziestolatek moze miec wiecej oleju w glowie niz nie jeden trzydziestoleni mezczyzna. wszystko zalezy od wyobrazni... jak juz ktos napisal,chlopak mogl sie zagapic,mogly nie zadzialac hamulce. wszystko moglo sie zdarzyc... nie macie co gdybac bo Was tam nie bylo i nie widzieliscie co sie tak naprawde stalo. jedyne co mozecie zrobic to wspolczuc rodzinie dziewczyn ale i samemu chlopakowi. watpie zeby szybko wsiadl za kolko a mysl,ze przez niego(albo i nie) zginely trzy osoby bedzie przesladowala go do konca zycia.
Mam nadzieje ze to bedzie nauczka nie tylko dla niego ale i dla was.

julcia77 i co z tego ile dziennie robisz kilometrow?! jedna krotka chwila i tragedia gotowa. nie zycze ci nic zlego,ale troszke pokory dziewczyno...za kogo Ty sie uwazasz?! to ze przejechalas iles tam kilometrow nie robi z ciebie kierowcy doskonalego... czlowiek jest tylko czlowiekiem...

Czytam niektóre komentarze i nie dowierzam, jak co niektórzy wyciągają kretyńskie wnioski.
Po pierwsze: nie ulega wątpliwości, że renówką jechał gamoń i debil, którego wina jest niezaprzeczalna,
po drugie: znam laski, którym niejeden facet do pięt nie dorasta w powożeniu bryką i widzę wielu facetów za kółkiem, którym chętnie skopałbym d..ę, bo jeżdzą jak frajerzy,
po trzecie: bardzo współczuję rodzinom tych dziewczyn.

a ja mam

rozsądna i poparta mocnymi argumentami wypowiedź... normalnie wnioski jakie wyciagnal e=mc2 wrecz rażą głupotą w porównaniu do tych Twoich...

jak to łatwo rozwalić dupsko przed kompem i wyzywac anonimowego człowieka, w dodatku w sytuacji gdy nie ma się pojecia o zaistniałych zdarzeniach...

Przykre, że tacy ludzie są wśród nas ;/

"I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo sam jestem największym skur******* w tej dolinie..."

http://www.e-grajewo.pl/wiadomosci,6683,.html

ja niewiem jak można wypowiadać się na jakiś temat nie mając zielonego pojęcia o sprawie. tyle co ja wiem to była zła pogoda (padał deszcz) i chłopak poprostu nie zobaczył samochodu ale moze być wina dziewczyn które zamiast zjechać do krawędzi to sobie ustały na środku pasa i niech się dzieje co chce. Wiem co nieco o sprawie, ponieważ widziałem to na własne oczy a nie jak połowa uczesników tego wątku niewie co się wogóle działo.

ciekawe jak ty byś zareagowała ,,julcia77'' jak zjeżdżasz z górki a ci tuż przed nosem samochód ustał

PRAWKO OD 30 lat ŚMIESZNI JESTEŚCIE HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!

leman tak samo sadze a ta cala julcia77-mistrzyni kierownicy i jej madrosci hahaha... przykre

Wypadek samochodowy to najbardziej nie spodziewana śmierć ... a często jeżdżę to drogą ... wielki smutek [*].

Prawko od 30-tki.

Samo czytanie tych Waszych postów skłania mnie do podtrzymania tego pomysłu.

Nigdy nie jest winna droga, pogoda, hamulce czy TIR-y. Zawsze winny jest kierowca, który nie ma wyobraźni.
Kto wraca z Jeziorka w nocy 180 km/h? 30-letni faceci? Kobiety?
Kto wyprzedza na podwójnej ciągłej Oplem Astra z 1957 roku? 30-letni faceci? Kobiety?

Pozdrawiam.

A co za różnica czy prawko od 30 czy od 25 czy od 18 jak teraz? W każdym wieku znajdą się debile to raz. A po drugie, które się z tym wiąże - co za różnica w jakim wieku po raz pierwszy wsądziesz za kierownicę? I tak może ci coś odje*ać. Nie wierzę że szalony 30 latek po raz pierwszy za kierownica BMW będzie ostrożniejszy od rozsądnego 18latka.

Pewnie, młodych szalonych kierowców pewnie statystycznie jest więcej. Ale co daloby prawko od 30? Jedynie podniosłoby średnią wieku tych szaleńców. Drogi były, są i będą niebezpieczne.

oj, nie zgodze sie

"Kto wraca z Jeziorka w nocy 180 km/h? 30-letni faceci? Kobiety?
Kto wyprzedza na podwójnej ciągłej Oplem Astra z 1957 roku? 30-letni faceci? Kobiety?"

tez
kierowcy powinni byc badani psychologicznie. Mozna miec wiosen 60 i byc debilem. Pozdr.

tu wiek nie gra roli, zapomnieliscie o NATALI slynna plywaczka i tez jechala nie ostroznie nie jest wazne kim sie jest i ile lat sie ma wazne jest to co sie ma w glowie. w tym wypadku nie wiadomo czyja to wina jak zwykle oskarzają tych co przezyli, pomyslcie jaki to szok dla rodzicow stracic dzieci, ale rowniez ten chlopiec z drugiego auta napewno tez jest w szoku perkoz napisał(a):

>

A co ma wiek tu do rzeczy i płec???? Jesli ktos ma "dryg" do jazdy i odrobine wyobrazni to wiele wypadków nie miałoby miejsca.

Pamiętacie tego skur****na ,który przejechał dziecko na przykoszarowej?
Miał ok.30stki ... Wiek nie ma wspolnego z rozsądkiem i brakiem wyobraźni!

jednak ma, niemial wyobrazni i niebyl rozsądny jechając po narkotykach.

zycie

Zapraszam na Forum znajdziesz tam: muzyke same nowosci filmow,programy,Gsm,a takze Eboki i Erotyka. Serdecznie zapraszam:!!

www.freewors.freetzi.com

masa sam jestes skur...synem, gans kto ci dzieciaku powiedzial ze jechal po narkotykach, aaa no tak pewnie z plotek i co jeszcze naj..bany byl i prowadzil trzymajc kierownice nogami na h..j sie wypowiadacie nie wiedzac jak bylo i jakie byly okolicznosci zdarzenia myslicie ze chcial zabic tego gowniarza ktory szedl ulica,chyba raczej nie

Ja bym proponował tak: po co prawo jazdy?po co egzamin?Powinno być tak-stać Cię na samochód to kupuj i jazda.Ktoś, kto pięć czy sześć razy podchodzi do egzaminu na pewno nie będzie jeździł dobrze na początku.Tak samo jest z jazdą na rowerze.Ile razy się wywróciliście zanim nauczyliście się jeździć?ILE RAZY NIE UDAŁO SIĘ WYHAMOWAĆ?Fakt,młodzi kierowcy nie mają wprawy.Przychodzi to niestety wraz z przejechanymi kilometrami.Ja też dużo jeżdżę bo pracuję jako przedstawiciel handlowy i widzę co dzień,co się dzieje na drogach.BEZMYŚLNOŚĆ, BRAWURA i chyba nadmierne zaufanie do swoich aut(o zgrozo)!Wina leży też w sposobie nauczania.Nie oceniajmy czy winna była dziewczyna z Poloneza,czy łepek z Renaulta,czy kierowca ciężarówki.Stało się niestety i tego już nie odwrócimy.Jak ktoś wcześniej zauważył,zastanówmy się jakie działania podjąć,żeby to zmienić?Jechałem w środę w stronę Ostrołęki.Są roboty drogowe, sygnalizatory,ograniczenia prędkości,zakaz wyprzedzania-i co z tego?Litwin tak się spieszył bmką,że zaczął nas wyprzedzać zanim ruszyliśmy omal nie rozjechał jednego z robotników,a jak auta ruszyły to nie miał się gdzie wcisnąć.Takich przypadków mógłbym przytoczyć mnóstwo.I co z tego?Nauczmy się przewidywać co może się wydażyć.Nauczmy się myśleć za siebie i za innych-przede wszystkim!Nauczmy się panować nad emocjami za kierownicą,kilka sekund nikogo nie zbawi a pomoże dojechać do celu.Szkoda,że Policja przypomina o rozsądku tylko przy okazji świąt lub długich weekendów.Szkoda,że rozsądek pozostaje w domu gdy większość z Was wsiada za kierownicę.Szkoda....

logic86 pierdolcu... Co tak obstajesz ze tym zdechlakiem co przejechał dzieciaka. Nie wazne czy był po narkotykach i czy pijany, czy chcial czy nie. Wazne ze zabil czlowieka i spierdolil. Za to powinien juz gnic w pierdlu....

Pawel

pawulon smieciu ciekawe jak ty bys spowodowal wypadek smietelny i bys wyszedl z tego caly, ciebie tez powinni zamknac w kiciu zebys zdechl tak? nie wazne ze bedziesz mial psyche zryta i na sumieniu czyjes zycie, zastanow sie najpierw nad tym co piszesz bo ciebie tez moze spotkac cos takiego, choc nikomu tego nie zycze .........dorosnij A poza tym to jest wane ze nie byl pod wplywem srodkow odurzajcych ,bo zeby byl to bym inaczej o tym myslal

logic86 on UCIEKŁ Z MIEJSCA WYPADKU NIE UDZIELAJĄC POMOCY rozumiesz !!?? Takiemu powinni od razu łeb na pieńku uciąć i mysle,ze kazdy sie ze mna zgodzi !

masa wiem ze uciekl i dlatego polecam ci przeczytanie co to jest szok powypadkowy

o narkotykach to infornmacje od policji, nie zasięgam innych plotek od guwniarzy jak ty .

zycie

i logic nie chron juz brata bo nic juz niezdzialasz, siedzi i tyle. Jest skur*****em pewnie go teraz biją w więzieniu za to.

zycie

To prawda...To straszna "TRAGEDIA" i jak tu wyujechać gdzies samochodem jeśli niewie sie czy się wruci spowrotem.Popieram to że powinni dawać prawo jazdy rozsodniejszym no ale jak to zrobić? Niestety takie prawo!:( Cztery młode dziewczyny :( Czy tak mósiało sie stać ?! :( xP

.Jak upadnę to WSTANĘ. ale wtedy TY masz PRZEJEBANE.!

takim pacanom to łby poucinać i nasrać w szyje!

logic86 po pirwsze wystarczy wolniej jechać i uważać. widziałem ślady hamowania. Co to jest mieć szok powypadkowy to ja wiem, a zastanów się co to jest szok po stracie dziecka.

Pawel

:(

Ten j****y 19 latek może mieć już 5 osób na sumieniu bo ojciec tych 3 dziewczyn zmarł na zawał jak się dowiedział o tej tragedii..

ehm :(

co tu dużo szukać macie przykład z soboty i niedzieli u nas na naszych drogach

- szosa do meżenina renomowany kierowca formuły gminnej Oplem Clibra tak lansował się i bansował , że czasie wyprzedzania złapał pobocza i dachował tak że z czterech kumpli dwóch jest rannych w tym jeden cięzko lezy na intensywnej terapi.

-nastpęna wschodząca gwiazda formuły gminnej , postrach miejscowych gruntówek w Chojnach jadąc na dopalaczu wpieprzył sie na zapory robót drogowych no i to samo dachowanie z czterech kumpli dwóch rannych.

to jest lan i bans w gminnym wydaniu

Nasza

Szosa do Mężenina to jeden wielki koszmar. Osobiście gdybym mogła to postawiłabym na niej z 5 fotoradarów. Samochody potrafią się tam "nieźle" rozpędzić, a o tirach "lecących" ponad 100km/h nie będę nawet wspominać...

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Moim zdaniem sprawa jest prosta.Doigrał się gościu i tyle.Jeździć trzeba umieć a nie tylko pedał gazu wciskać i zmieniać biegi.Przecież on tę drogę bardzo dobrze znał i wiedział,że wyskakując zza zakrętu będzie miał wzniesienie a kawałek dalej dwa skrzyżowania.Nie pomyślał co by było gdyby wyjechał mu traktor z jakąś maszyną rolniczą?Wtedy to ich by nie było na tym świecie.Dziwi mnie tylko bezmyślność kolegów którzy z nim jechali.LUDZIE!!!!!!MYŚLCIE TO NAPRAWDĘ NIE BOLI!!!!!!!!!!A dla sprostowania dziewczyny miały-dwie po 17 lat jedna 19 i jedna 20lat.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org