środa, 09 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PRACODAWCY

Mam wrażenie że w Łomży wszyscy pracodawcy wykorzystują jak mogą, naginają przepisy jak chcą i myślą , że pracownik to szmata i do roboty.Piszę tak, gdyż w firmie której pracuje jestem tak traktowany.Nie wiem jak tak długo wytrzymam, a z pracą w Łomży jest problem i żyć z czegoś trzeba. Czy jest w Łomży firma która nie nagina przepisów i traktuje pracowników jak CZłOWIEKA??? Jak załatwić takiego pracodawcę?Czy są jakieś możliwości?A może Inspekcja Pracy? Czy to coś da,czy dać se na LUZ??????????????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PRACODAWCY

zacznij od siebie, co to za firma?

a gdzie pracujesz w jakim zawodzie to ci podpowiem gdzie sie udac

To nie jest jakaś farsa tylko pracuje już w tej firmie 11lat i myślałem , że coś się zmieni i zmieniło się na gorsze , myślałem że odpowiedzi będo poważne.Pracuje w firmie handlowej czyli sklep , a nazwy nie wiem czy napisać bo strach.Mieści na ul.Wojska Polskiego

pracujesz juz 11 lat w jednej firmie i taka katastrofa po tylu latach chyba masz cos do powiedzenia w tej firmie a najlepiej to pogadac z szefem za to cie nie zwolni ze powiesz co ci nie pasuje

To jest to , miałem rozmowę i okazało się ,że od 11 lat wszystko robie żle.Ale myślę ,że o to biega "stary pracownik za dużo wie. dużo chce i jest nie wygodny dla "szefa"Lepiej zatrudnić nowego dać "500zł" mało gada dużo robi,to miałem na myśli zaczynając ten temat.

a widzisz to na to nic nie poradzisz ja myślałem że po tylu latach to ma się lepsze i mocniejsze a przedewszystkim stabilne stanowisko a jednak są takie buraki pracodawcy co lubią tylko brać ale nic nie dac a najlepiej to żeby za darmo pracowali powiem ci gdzie się udaj do hurtowni mariola to jest pewny pracodawca i bardzo w porządku wobec pracowników

Wielkie dzięki za podpowiedz, ale to nie oto chodzi tylko jak z tym walczyć i jak temu zaradzić? Wcale się nie dziwie wszystkim co pracują na czarno i mają gdzieś takich "pracodawców",kiedy chcą to się zwolnią bez żadnej odpowiedzialności i na wsadzają IM od różnych.Jak tak nie mogę i myślałem że pracując dobrze do czegoś dojdę, a dostałem pstryczka w nos.TAKI żYCIE!Zastanawiam się co dalej z naszą POLSKA i z ludzmi którzy chcą pracować normalnie i normalnie żyć bezstresu i za godne pieniądze.

Autor: pysio (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 01-04-08 19:51

...... Czy jest w Łomży firma która nie nagina przepisów i traktuje pracowników jak CZłOWIEKA???

Są tacy pracodawcy i w Łomży.
Niestety nie jest ich wielu .

pysio:
pracuje już w tej firmie 11lat

1. a kto Cię zmusza żeby tam pracować?
2. w tych czasach jak ktoś za długo pracuje w 1 miejscu to się cofa

co dalej z (...) z ludzmi którzy chcą pracować normalnie i normalnie żyć bezstresu i za godne pieniądze.

1. zmieniają pracę gdy im przestaje odpowiadać:
- w miejscu zamieszkania lub okolicy
- żegnają się z Polską
2. zakładają własną firmę:
- pokazują jaki być powienien pracowawca
- pokazuje że wcale nie jest gorszy od swych poprzednich

te nasz łomzynskie pracodawcy to jeden wielki klan

wyzyskiwacze!!!!!

Myślę , że Pysio mówi o firmie mastor .

Diabeł nie odgadnie,Anioł nie podpowie mi.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Hydraulik z doświadczeniem podejmie się wszelkich awarii po godzinie 17, także w godzinach nocnych 7 dni w tygodniu oraz święta.
tel. 517039499
różne
Kulturalny 39 letni kawaler z własnym M pozna Panią w stosownym wieku w celu założenia rodziny. Jeśli doskwiera Ci samotność zadzwoń lub napisz SMS.
tel. 602530240
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 607098758
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org