poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Badanie 3d/3d w 22 tygodniu ciąży.

Witam!
Chciałabym zrobić badanie oceniające poszczególne narządy maluszka, te które robi sie w 20-22 tc., gdzie w Łomży można je zrobić, lub w Ostrołęce? Zambrowie? Gdzieś blisko :)
I czy musi to być badanie 3d/4d by ocenić dokładnie te narządy??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Badanie 3d/3d w 22 tygodniu ciąży.

nie wiem ale do tej pory sądziłam, że robi je lekarz prowadzący ciążę?

Badanie 3d robi chyba każdy lekarz w Łomży :o)
Ale znając to forum pewnie chodzi o to, żeby napisać, że lepsze jest 4d, a takie najbliżej robi Poliklinika Antoszewskich w Białymstoku :oD

Nie chodzi co jest lepsze tylko dzięki jakiemu badaniu można ocenić w 22 t.c. rozwój poszczególnych narządów u dziecka i czy takie badanie w Łomży można przeprowadzić??
Co do sprzętu 3d jeśli chodzi o lekarzy w Łomży pracujących na NFZ to posiada je tylko szpital, a nie każdy lekarz, dzwoniłam do Zdanowicza on nie przeprowadza takiego badania, z braku sprzętu i przeszkolenia w tym zakresie.

ciekawe jak jest z tym badaniem w gab prywatnych? tam może istnieje mozliweość jego przeprowadzenia?

Według mojej wiedzy badanie 3d/4d to "gadżet", który głównie pozwala nacieszyć się przyszłym rodzicom trójwymiarowym obrazem dziecka. Do oceny narządów lepsze jest zwykłe badanie dwuwymiarowe, które pozwala na uwidocznienie tkanek w przekroju.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org