Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Badanie 3d/3d w 22 tygodniu ciąży. |
Witam! Chciałabym zrobić badanie oceniające poszczególne narządy maluszka, te które robi sie w 20-22 tc., gdzie w Łomży można je zrobić, lub w Ostrołęce? Zambrowie? Gdzieś blisko :) I czy musi to być badanie 3d/4d by ocenić dokładnie te narządy??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Badanie 3d/3d w 22 tygodniu ciąży. |
nie wiem ale do tej pory sądziłam, że robi je lekarz prowadzący ciążę?
|
|
Badanie 3d robi chyba każdy lekarz w Łomży :o) Ale znając to forum pewnie chodzi o to, żeby napisać, że lepsze jest 4d, a takie najbliżej robi Poliklinika Antoszewskich w Białymstoku :oD
|
|
Nie chodzi co jest lepsze tylko dzięki jakiemu badaniu można ocenić w 22 t.c. rozwój poszczególnych narządów u dziecka i czy takie badanie w Łomży można przeprowadzić?? Co do sprzętu 3d jeśli chodzi o lekarzy w Łomży pracujących na NFZ to posiada je tylko szpital, a nie każdy lekarz, dzwoniłam do Zdanowicza on nie przeprowadza takiego badania, z braku sprzętu i przeszkolenia w tym zakresie.
|
|
ciekawe jak jest z tym badaniem w gab prywatnych? tam może istnieje mozliweość jego przeprowadzenia?
|
|
Według mojej wiedzy badanie 3d/4d to "gadżet", który głównie pozwala nacieszyć się przyszłym rodzicom trójwymiarowym obrazem dziecka. Do oceny narządów lepsze jest zwykłe badanie dwuwymiarowe, które pozwala na uwidocznienie tkanek w przekroju.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |