czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
segregacja śmieci

Dzisiaj rano pod mój blok zajechała śmieciarka. Wypakowali najpierw odpady z kontenerów, a na koniec do tej samej śmieciarki wysypali odpady plastikowe - znajdujące się w oddzielnym kontenerze.

Co o tym myślicie? jaki jest sens domowej segregacji śmieci skoro i tak lądują w jednej śmieciarce? co rodzice mają powiedzieć dziecku, które uczone jest segregacji śmieci i ujrzy taką sytuację? czy pomimo takiego "wymieszania" śmieci te są poddawane recyklingowi i ktoś to jednak selekcjonuje - jeśli tak to po co skoro już były posegregowane? może by to gdzieś zgłosić....?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: segregacja śmieci

moja rodzina również segreguje śmieci ...i też zauważyłam , że i tak i tak wszystko jest pózniej ładowane do jednej śmieciarki --zupełny idiotyzm .

Ale kto jest idiotą? - lokatorzy, czy śmieciarze?

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Jak słyszę o czymś takim to krew się gotuje. Człowiek jest bezsilny. Też segreguje odpady (plastik, papier, szkło) ale chyba to nie ma sensu !!!!!!!!!

człowiek segreguje bo przez to tak jak na Zachodzie powinien być tańszy wywóz śmieci:) ale po co im obniżać ceny jak ,,podwyżkę,, łatwiej zakamuflować rozrzucając ją na większą liczbe osób niż dążyć do obniżenia stawek-czysta ekonomia

bigi2004

Dokładnie. Zamiast wysłaś oddzielne śmieciarki po szkło, plastik, papier to oszczędzają na paliwie i wszystko wożą jedną, a później zatrudniają sztab ludzi, który babrze się w śmieciach i segreguje..... (o ile faktycznie to robią- mam nadzieje, że nie wywożą na wysypisko, a segregacja odpadów kończy się na etapie kontenerów przed blokiem)

a mi sie wydaje ze się mylicie...bo jesli są te pojemniki to jezeli poleci najpierw plastik pozniej szkło i papier i tak ciagle w tej samej kolejnosci to chyba łatwiej jest to pozniej wysegregowac na miejscu docelowym niz wydziubywac po jednej butelce z kazdego worka na smieci

fakt jest to wygodnictwo ale nie ma co sie oszukiwac segregacja i recykling nie jest tak wysoko rozwinięty jak w krajach zachodnich !

Łomża leży na Mazowszu !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org