Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KJS-BRD Rajd w Łomzy |
Dnia 18-11-2007 odbędzie się ostatnia już eliminacja KJS-BRD. Regulamin dostępny na stronie www.zopzm.bialystok.pl Wpisowe 20 zł załoga, prób sprawnościowych 16 z czego trzy to mini OS (900 metrów) po szutrze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KJS-BRD Rajd w Łomzy |
ciekawe czy te cwaniaczki co latają hondami po łomży przyjadą i pokażą co potrafią a nie tylko po mieście na prostych udają ze umieją jeździć
|
|
sorki Bogdann ale zapytam, wiesz cos o jezdzemu po prostej albo w KJS w ogole czy tylko chciales przyspamowac?
|
|
ty...on wie co gada...jak sa takie kozaki...to niech sie pochwala na kjs... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
gowno wie, jakby wiedzial to by nie pisal takich glupot!! startowalem i w KJS i na 1/4mili i wiem o czym mowie, kazdy kto twierdzi ze do jazdy na wprost nie potrzebne sa umiejetnosci poprostu nie ma pojecia o czym pisze!!
|
|
A gdzie to dokładnie będzie ??
|
|
Wejdz na stronke: http://www.clublomza.fora.pl/iv-eliminacja-kjs-brd-t830.html tu jest troszke wiecej informacji.
|
|
na mega obsade nie ma co liczyć, jak na pozostalych eliminacjach, nie wiem kto bedzie bronil honoru łomzy w tym kjsie, tak sie zlozylo ze obie lomzynskie łady nie pojada w tymm rajdzie...
|
|
Ja jak ja nie miałem na myśli wyścigów na 1/4 chodziło mi o te wygłupy w mieście na drogach publicznych niech jada i pokażą co potrafią na odcinkach do tego przystosowanych. Niech panowie od srebrnego civika 2 czerwonych jeden z beznadziejnymi nalepkami kolega od bmw z anteną niech wpadną i pokażą jak się jeździ a nie narażają ludzi na niebezpieczeństwo na publicznej drodze ostatni przykład ul. Rządowa Pozdrawiam Cię Kosiniak
|
|
heh spoko, moze zle to odebralem, looz
|
|
1. wiśniowe BMW do KJS się nie nadaje zupełnie... 2. srebrny Civic? ten ospojlerowany? chcesz, żeby szpachla i plastik odpadły przy naprężeniach budy? :))) 3. kolega od czerwonego Civica startował w KJSach jak jeszcze jeździł innym samochodem... 4. a ten czerwony Civic z nalepkami to jeździ spokojnie... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Lipy nie moze byc (chodzi mi o frekfencje ze strony Łomzy). Cos zaczyna sie dziac jest to juz kolejna impreza z tego cyklu. Nie trzeba zaraz wygrywac a pobawic sie fajnie, sprawdzic swoje umiejetnosci, spedzic miło niedzielne południe. Ja startuje.
|
|
Bogdann - pojadę swoim klekotem jak i Ty pojedziesz. Zmierzmy się na zawodach. Skoro chcesz, aby inni pokazywali co umieją to i Ty pokaż.
|
|
jesli kogos interesuje, wszelkie niezbedne informacje na temat rajdu znajduja sie: http://www.zopzm.bialystok.pl/regulamin_kjs2_brd_lomza_2007.html
|
|
Samochód który nadawałby się na takie coś niestety sprzedany> Obecnie mam za długi zdaje się gabarytowo.......szkoda. Można się fajnie rozerwać:)
|
|
mi wczoraj skasowali Corse :/ a c70 sie nie nadaje
|
|
Bagdann jedni wolą kjs inni wolą 1/4 więc nie czepiaj się tych co wolą proste jesli tu jest temat o kjs. I jesli wymieniasz te BMW jesli chodzi udział w KJS to poprostu jesteś tępy i tyle, nie masz zielonego pojecia na ten temat chłopaku co to jest KJS. Może wpadnij chociaż raz zobaczyć jak to wygląda to może się czegoś nauczysz. A co do hond to one są stworzone do tego aby zapierrr... nimi po prostej. To że auto ma naklejki czy spoilery to wcale nic nie znaczy. Poucz sie chłopaku i wtedy pogadamy
|
|
Odczepcie się od czerwonej wieśniackiej hondy ona ma super nalepki i zasuwisty spojler do rwania lachonow i ta moc dzięki której prowadzący ja szofer ze strachu ma otwarta paszcze hehe dobra koniec żartów pojedziemy popatrzymy kto w tym wystartuje i jak będą jeździć. Liczę że Twistermax pojawi się z swoim autem i ogromna wiedza na temat rajdów normalnie wodzu prowadź heh . A ty Bogdan wyśpij się dobrze tymi autami nie da się jeździć w KJS chodź muszę poprzeć Cię jeżeli chodzi o stwarzanie niebezpieczeństwa w ruchu lokalnym przez tych szoferów. Hmm zawsze mogą zmienić auta heh
|
|
o gustach sie nie dyskutuje, podoba mu sie i to jego sprawa, po drugie lecicie nie na temat!! Twistermax- mam pytanie?? ktore to niby Hondy sa stworzone by latac nimi po prostej?? dodam niesmialo, nie wiesz sam o czym piszesz!!
|
|
Większość hond jest głównie do tego, nie powiedziałem konkretnie które, nie widzi się wiele tych aut w kjs, a na 1/4 jest tego sporo więc to samo za siebei mówi. Majek a co do tej hondy do naklejki i spoiler zawsze można zdjąć i z tego co wiem od właściciela bo znam go osobiście to własnie ma taki zamiar bo mu tez to się nie podoba, kupił auto z tymi nalepkami i spoilerem. Ciekawe czym Ty latasz że taki kozak jesteś... on ma czym to zapierr.... :) A co do kjs to trzeba to lubić i mieć odpowiednie auto. pzdr
|
|
buahaha, nie masz zielonego pojecia o czym piszesz, to ze sa to czesto przerabiane auta na 1/4 mili nie znaczy ze sa glownie do tego!! auta sa konstrukcyjnie tak zbudowane by nadawaly sie na tor i tam osiagaly jak najlepsze wyniki a nie na 1/4 mili a ze maja duza moc wysjciowa i mala mase to sa dos popularnymi autami do przerobek na 1/4, doczytaj kolego a pozniej sie madrzyj!
|
|
OK no może z tym, że są do tego przeznaczone to źle określiłem, miałem na mysli to, że są głównie wykorzystywane do wyścigów na 1/4 a nie do kjs. Z resztą co ja Ci tu będe pisał.. kup sobie hondę to sam zobaczysz czy lepiej KJS czy wyścigi na prostej :) na 100% wybierzesz to drugie
|
|
pozatym o ile się nie mylę to miała tu być gadka o KJS w łomży a nie wykłóócanie się na temat nie swoich aut, kazdy ma takie jakie chce, a jak wygląda to juz rzecz gustu, a o tym się nie dyskutuje! także ja proponuje powrócić do tematu kjs w łomży
|
|
Twistermax ty se chyba jaja desko klozetową przyciąłeś i sam nie wiesz czy masz siedzieć czy wstać Ja Jak Ja miał honde i dokładnie wie co to wyścigi 1/4 a co KJS hondy np. CRX też w tym startują i nawet nieźle sobie radzą
|
|
Bogdann mi zapomniałeś odpisać... startujesz czy nie?
|
|
Twistermax kozak argumenty!!! :D
|
|
Hm.. tak się składa, że ta czerwona i wg co nie których z Was wieśniacka honda z nalepkami i spoilerem nalezy do mnie :) no i odrazu kilka spraw musze wyjaśnić :) 1. Auto kupiłem już shamione tymi nalepkami itp, było tego więcej ale kilku rzeczy się juz pozbyłem, na naklejki i spoiler tez przyjdzie odpowiedni czas - po zimie. Może więc dziwic co nie których z Was, że kupiłem to auto, ale juz to wyjaśniam - EG9 to jakby nie było rarytas, ciezko jest znaleść sedana z tym silnikiem, ponieważ auto ogólnie jest zadbane ( tj. wnetrze i silnik) więc zdecydowałem się na jego zakup, a te wiesniackie rzeczy zawsze mozna zdjąć. Auto na wiosne będzie gotowe więc wtedy pogadamy.. tyczy się głównie Panów Bogdan i Majek 2. Jesli chodzi o udział w KJS to po pierwsze to auto sie zupełnie do tego nie nadaje, a po drugie jest mi go szkoda do takich rzeczy. 3. Majek: "ta moc dzięki której prowadzący ja szofer ze strachu ma otwarta paszcze" :/ wiesz.. ja se nie przypominam żebym kiedy kolwiek bał się jeździć tym autem a tym bardziej jeździł z "otwartą paszczą" N/C 4. Piszcie o tym kjs a nie piszecie jakies głupoty na temat obcych aut na temat których nie macie zielonego pojęcia, wiecie mało albo nie wiecie wszystkiego do konca. To tyle z mojej strony
|
|
Zenuak troche zle napisales ze jedyna obsada sa dwie lady nie zapomiaj ze sa jeszcze inne osoby ktore potrafia wiecej jak ty i ja zaliczam sie do tego grona. BACA
|
|
patrze ze niektorzy zeszli z tematy. ja juz dzis prawie skonczylem robic rajdowke mam wszystko oprucz klatki bo to w nastepnym tygodniu.takze do niedzieli panowie. pozdro zolte cc BACA
|
|
oj zeszli zeszli :) jesli nie macie zamiaru startowac to przynajmniej wpadnijcie popatrzec moze komus sie spodoba i wystartuje nastepnym razem. Oj bedzie sie działo :)
|
|
a na ilu rajdach byles w tym roku? bo my od turystyka w ciechanowcu na kazdym oprocz bstoku. cale lato jezdzilismy na kilka samochodow wraz z kibicami. poza tym ze jezdziles kiedy ja nie mialem jeszcze prawka miales w mazdzie 160 koni a ja moze 90 :P miej troche wiecej skromnosci tez nie jestes mistrzem kierownicy
|
|
Chlopaki zyczymy wam dobrej zabawy i dobrych wynikow, my niestety nie mozemy byc obecni. Udanego rajdu (my trzymamy kciuki za corrado :) )
|
|
oj bedzie sie działo :D
|
|
Do jutra :D Ja też startuje!
|
|
ogladac mozna: UW --> Urząd Wojewódzki Obok BPH Poligonowa --> ?? Ferenc --> Piłsudskiego Szuter --> Poznańska JW --> Al. Legionów obok Mc Donald's
|
|
o kturej sie to zaczyna ?
|
|
http://www.clublomza.fora.pl/iv-eliminacja-kjs-brd-t830.html
|
|
no i niedlugo kolejna eliminacja tym razem nowego sezonu
|
|
No to zaczynamy ! Szczegóły imprezy: Data 26.01.2008 Miejsce spotkania tradycyjnie Hotel Baranowski Piątnica. Ilość odcinków: 5 x 3 pętle = 15 Długość dojazdówek: 3 x 15 = 45 Koszt wpisowego: 50 zł od załogi (posiadacze karty członkowskiej AŁ ważnej płacą 20 zł załoga) Zmieniona konfiguracja niemal wszystkich SZ łącznie z JW. Jak dobrze pójdzie pokażemy Wam kilka nowych miejs na rajdowanie Zgłoszenia można przesyłać mailem do 24.01.2008 na adres marcin-j@neostrada.pl Więcej info na stronach Auto Club Łomża ( http://www.clublomza.fora.pl ) i Automobilklubu Łomżyńskiego.
|
|
Zapraszamy do udziału w KJS-BRD
|
|
Przybywajcie ludziki całymi rodzinami. Pogoda napewno dopisze a nawet jak nie to i tak bedzie super. Naprawde super widowisko. Kazdy moze sie sprawdzic. Prawdziwego fana motoryzacji nie moze zabraknac :)
|
|
a jest gdześ info gdzie i o jakiej godz będą przejazdy bo chciałbym pooglądać, czy jak kiedyś trzeba jeżdzić za uczestnikami??
|
|
Hanes napisał(a): > a jest gdześ info gdzie i o jakiej godz będą przejazdy bo > chciałbym pooglądać, czy jak kiedyś trzeba jeżdzić za > uczestnikami?? Hmm, to jest rajd więc organizatorom raczej trudno byłoby podać dokładny czas rozpoczęcia danych odcinków. Wiadomo, coś się może przeciągnąć, opóźnić itd. Mimo wszystko warto się zjawić i obejrzeć np. Renault Kangoo w akcji. ;)
|
|
próby odbedą sie parking ul poznanska (nie wiem dokladnie gdzie :( ) pod "urzędem wojewódzkim" na jednostce wojskowej obok mcdonalds plac nauki jazdy na pilsudskiego ODMET
|
|
na poznańskiej na placu za stacją paliw
|
|
trzy pętle w czterech miejscach Poznańska Urząd Wojewódzki Jednostka Wojskowa Odmet
|
|
jak zawsze mam tremę przed rajdem :P
|
|
Wie ktos moze gdzie teraz smigają ?? jakie miejsca jeszcze zostaly ??
|
|
No i po imprezie. "Cudowna" pogoda. Szkoda że tylko 13 załóg, no ale... Zawsze coś :)
|
|
13 załóg to dobry wynik! nie narzekać! :P zdejcia dotepne na forum aclomza
|
|
dobrze bylo.spoko ze klasy pojemnosciowe autek byly BACA
|
|
Kilka fotek z rajdu: Zdjęcia dzięki uprzejmości kolegi z Zambrowa. Więcej fotek tutaj: http://www.clublomza.fora.pl/kalendarz-imprez,14/kiedy-najblizszy-kjs-w-lomzy,906-90.html Zdążyłem tylko na końcówkę zawodów ale jak twierdzą uczestnicy i widzowie rajdu impreza była udana. Brawa dla organizatorów. Jest coraz lepiej !
|
|
Wymiękam Tico z numerem 1 buhehehehehheheheh
|
|
z jakiego powodu wymiękasz?
|
|
Szkoda mi tych chłopców w pudełkach od zapałek. pierwszy lepszy dzwon i zakończą się KJS-y w łomży
|
|
ziomie nie przesadzaj, to KJS a nie jakies rajdy WRC i Tico do tego sie doskonale nadaje
|
|
to przyjedz 19 kwietnia i zobaczymy kto bedzie wyzej na podium, Ty czy tico :P
|
|
zenuak- ja już za stary chłop jestem żeby jeździć po KJS-ach. Ja mam na co dzień dużo wrażeń jak widzę 18 latków jak śmigają swoimi strupami po trasie. Szkoda tylko że ci psełdo kierowcy nie jeżdżą właśnie na takich imrezach.Może tam by sie odnaleźli. A tak to co tydzień mozna ich odnaleźć w najlepszym przypadku w rowie.
|
|
tico dobre jest... w I klasie pojemnościowej bez konkurencji praktycznie :] ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
bo na taką frekfencje które miało być??
|
|
nie o to chodziło... chodziło raczej o to, że w I klasie (do 900cm3) Tico jest jednym z faworytów, jako, że w serii waży 640 kg i ma 41 KM... jak wyjmiesz wnętrze, to masz samochód dużo lżejszy od malucha i prawie dwa razy tyle mocy... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
dla ciekawostki podam ze tico najwyzsze miejsce z calej łomzy zajelo w generalce! wiec nadal nie rozumiem o co ten smiech!
|
|
do loko: tak sie składa że ja startowałem tym Tico i jak dla mnie to jest jeden z lepszych autek którymi startowałem poraz kolejny w KJS-ach więc niech cie głowa o moje bezpieczeństwo nie boli bo to wyłacznie moja sprawa.Taki mądry jesteś w gadce jak większość osób na tym forum dużo gadają a gówno wiedzą, zenuak napisał ci zebys sam wziął udział w takim rajdzie odpisaleś mu że za stary jesteś a ja myśle że byś obsrał sie ze strachu i byś nie dał rady a nie tu ze starością wyskakujesz pff...więc nie pisz głupot jak sie nieznasz i nigdy nie brałeś udziału w takiego typu imprezach bo najlepiej jest kogos wyśmiać i skrytykować nic niewiedząc...wystartuj chodź raz w rajdzie, ciekaw jestem czy byś był taki mądry...w co wątpie.To tyle z mojej strony...PzDr
|
|
DanBoz . Ja chłopcze to mam za sobą od 2000r. do 2004 roku co roczne starty w Memoriale ś.p. Mariana Bublewicza . Więc poczytaj sobie troszkę w necie o olsztyne i o tych imprezach. Jak narazie to ja mogę cię paru rzeczy nauczyć.No ale widzę że faktycznie dużo masz do powiedzenia w temacie sportów motorowych. Pozdrawiam
|
|
loko: to wystartuj na jakimś KJS i pokaż klasę... po co się darmo spinać przez neta? ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
wlasnie loko pokaz nam kilka sztuczek.... skoro miales doczynienia z rajdami to teraz nei rozumiem czemu sie smiales z tico. zapomniales ze miales doczynienia? pozdrawiam
|
|
no jestem ciekaw czego byś mógł mnie nauczyć nawet bym skorzystał =) więc czekam...
|
|
No kozaki 17-19 letnie. hheheehheeh. Kiedy next KJS?? Właśnie pisałem wcześniej o takich kozaczynach co to śmigają środkiem. No ale cóż z zaproszenie przyjęte.
|
|
No kozaki 17-19 letnie. hheheehheeh. Kiedy next KJS?? Właśnie pisałem wcześniej o takich kozaczynach co to śmigają środkiem. Zaproszenie przyjęte. I chłopcy nie napinać sie proszę. I tak to nic nie da. Co chcesz udowodnić na tym forum że twoje Tico jest świetnym samochodem do KJS-ów. Widzę po twoich wypowiedziach jakie masz pojęcie na temat tego sportu. Nasze Łomżyńskie KJS-y co najwyżej pozwalają na to by tacy chłopcy obyli się ze swoimi "bolidami". Z resztą nie chce mi się tu debatować bo to jest dla mnie żenujące że piszę z gościem który jest podniecony swoimi wyczynami. Za chwilę odezwie sie kolega TICO . HHEHEHEH
|
|
od czegoś trzeba zacząć... a skoro jest możliwość i chłopaków to kręci to czemu nie... jakby ich było stać na 300KM evoIX to by śmigali evo, a że niestety tak nie jest to każdy stara się jechać tym co posiada... Gdyby się nie podniecał swoimi "wyczynami" to po jaką cholere w ogóle startować??? TO ma być fun!!!
|
|
no to czekamy na loko 19 KWIETNIA :) aha i nie mamy juz po nascie lat
|
|
loko: w Łomży i tak niektóre próby są szybsze niż w regulaminowym KJS... regulamin nie przewiduje szybszej jazdy w KJS niż 45 km/h... w Łomży na jednostce niektórzy osiągają 80-90 km/h na prostej :] i pisząc o 17-19 letnich kozaczynach obrażasz ludzi, bo chłopaki osiemnastkę już dawno dawno za sobą mają :] ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
loko - piszac o "kozakach 17-19 letnich" po prostu sie kompromitujesz. Znam wiekszosc ludzi z Lomzy startujacych w KJS-ach i mozesz mi wierzyc lub nie ale do kozactwa to im bardzo daleko. Zauwaz laskawie ze nikt tu sie nie chwali swoimi startami w rajdach i wysokimi umiejetnosciami rajdowymi. NIKT oprocz Ciebie. I kto tu jest kozakiem ? Byc moze na wiosne sam sprobuje swoich sil w tych rajdach. Od czegos trzeba przeciez zaczac. Udzielisz mi kilka cennych lekcji, Mistrzu ???
|
|
loko - nasza ekipa z ACLomza jeździła w poprzednim sezonie po wszystkich rajdach w okolicy. Łomża, Bialystok, Ełk, Suwałki więc nie wiedząc o nas nic nie wypowiadaj się. Jesteśmy fanami motoryzacji i sportów samochodowych nie tylko z teorii ale i z praktyki. Sami dłubiemy w swoich samochodach i nie gardzimy maluchami, ładami i nie śmiejemy się z BMW (marka ucierpiała przez pewien stereotyp... kierownika w dresie). Tico Danboza jak widzisz nie jest samochodem do codziennej jazdy - jest przygotowane do KJSów i ciągle coś się dalej robi. Nie stoimy w miejscu - rozwijamy się. O to przecież chodzi :) Zapraszam na naszą stronę http://www.aclomza.com i forum http://www.clublomza.fora.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |