Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ceny LPG |
Witam! Dużo podróżuję do "stolicy" naszego województwa i zauważyłem dość interesującą prawidłowość. Ceny gazu, bo tym paliwem napędzam swoje auto, równomiernie idą w górę w obu miastach natomiast ze spadkiem jest już gorzej. Obecnie w białym na stacjach typu BP, Statoil gaz kosztuje 2,21 natomiast u nas tankowałem po 2,39. Ciekawi mnie czym kierują się stacje ustalając ceny paliw skoro w większych miastach na stacjach tych samych koncernów są one znacznie tańsze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ceny LPG |
Dokladnie zauważyłem to samo.W Łomży jest bardzo drogie LPG, zresztą nie tylko.Kiedyś chodziły plotki po Łomży że właściciele stacji benzynowych "zgadali sie" i jednocześnie podniesli ceny w calym miescie.nie wiem na ile to prawda ale obiło mi sie to o uszy.pozdrawiam
|
|
Ceny są cholernie wysokie...Kształtują się wszedzie na ok.2.30... Osobiście tankuję na małej stacyjce na Wojska Polskiego na przeciwko Sklepu monopolowego "czarny kot"... Tam jest po 2.22 ;) Niby niewiele ale zawsze cos :) Pzdr
|
|
nie ma to jak kiedys lpg po 60 gr.:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Nie tylko LPG ale i jedzenie niewiele się różni cenowo od stolicy, tylko mieszkanie droższe. Z 2 str. jak zarobisz 3x więcej to stać Cię na droższe mieszkanie... Naprawdę zależy gdzie ale ja tam różnicy większej nie widze ....
|
|
Ja np. dzisiaj tankowałem do instalacji podtlenku LPG :) gazik po 2.37 za litr w Orlenie przy torach także to już chyba drobna przesada... Dziwną sprawą jest, że faktycznie ceny gazu w Łomży są cholernie drogie, jakby się wszyscy zgadali...
|
|
no wlasnie o to chodzi....zarabiaja wiecej 3 razy to ich stac...a u nas niewiele sie roznia cenowo...ale dochodu sa takie same jakie byly! ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
niech postawią u nas stacje 'yet' np. w Toruniu na tej stacji w kazdy weekend tj od piątku wieczorem do niedzieli wieczorem, są promocje i wszystkie paliwa są od 10 do 30 nawet 35 gr tańsze, np. ostatnio tankowałem benz.95 po 4.05
|
|
Orlen w Bialymstoku ma LPG po 2,19, wiec jak widzisz to ze Jet w Poznaniu sprzedaje cos po 4,05 nie oznacza, ze w Lomzy tez za tyle sprzeda.
|
|
odnośnie tych promocji to u nas na PRYMIE też tak jest... Tylko, że ceny "promocyjne" są i tak na poziomie, albo wyższe od tych "normalnych" np. w Ostrołęce...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |