Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Koniec z naszym ŁKSem?? |
Czy to już koniec z naszym ukochanym klubem?? http://4lomza.pl/index.php?wiad=13940 Pozdrawiam Mateusz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Koniec z naszym ŁKSem?? |
Na 100% koniec z obecnym zarządem. Jak Kaseja odszedł, to chłopaki rady sobie nie dawali i pękli. I jeszcze było członek tego zarządu, co takich długów narobił, zaczął marzyć o powrocie. Ciekawe co prezyent zrobi. A klub uratujemy.
|
|
***** nie moze byc koniec naszego Łksu moze i dobrze ze huje poszli z tego zarzadu ale i trzeba szykbo drugi szykowac
|
|
kreatura90 ... jak masz zamiar takie posty pisac to wez zamilcz :* bedzie dobrze Panowie !
|
|
tylko tak patrzę, że zaczyna się szukanie kozła ofiarnego całej sytuacji i .... padło na Urząd Miasta. Choć nie jestem sympatykiem obecnych władz to w zupełności rozumiem argument miasta, że nie może dawać publicznych pieniędzy na bliżej nieokreślone cele jak sobie tego życzył zarząd klubu. Miasto finansowało wyjazdy i podtrzymało taką wole na kolejny sezon. Publiczne pieniądze muszą być wydawane celowo i to akurat jest oczywiste. Inna sprawa, że nasz magistrat mógłby zrezygnować z corocznego umarzania podatku od nieruchomości części lokalnych biznesmenów i dać tę kasę właśnie na klub. Śmieszy mnie też mocno kreowanie Maćka Zajkowskiego na ostatniego sprawiedliwego, który chciał dobrze, a miasto jemu na złość wycofało się z koncepcji przez niego forsowanej (to nawiązanie do tekstu J. B. pisanego jakby wręcz na zamówienie). Nie oszukujmy się rozdzieranie szat przez zarząd klubu i teatralne odejścia (ileż to razy już przez nas oglądane) nic nie dadzą. Żaden klub nie pociągnie bez solidnych sponsorów, a u nas co? Ilu sponsorów zarząd przez ostatnie 2 lata pozyskał? O ile zwiekszył się budżet klubu? To byłaby miara efektywności jego funkcjonowania. Strategia przetrwania nigdy na dłuższą metę się nie sprawdza.
|
|
A i żeby była jasność to nie mam nic do Maćka Zajkowskiego. Uważam tylko, że to na pewno nie jego osoba była przyczyną wystąpienia takiej sytuacji.
|
|
Nie no normalnie masakra!! Szkoda gadać.
|
|
Ta sytuacja ma swoj poczatek duzo wczesniej...ciezko jest naprawic tonacy statek, jaki sie dostalo w spadku i to w dodatku na srodku morza... mam nadzieje ze i tym razem uda sie dobic do brzegu...
|
|
rafci25 ze tak powiem spokojnie bo juz sie opanowalem "morda tam" albo gowno wiesz albo jestes synalkiem kogos z urzedu miasta. Wszedzie powtarzam WSZEDZIE pisano ze miasto ma być członkiem "partnerstwa" wiec nie mow mi ***** ze SIE IM NIE DZIWISZ bo jak wszyscy ich za to chwalili to bylo fajnie a oni nagle trach I ŁKS może nie być już/. Jesli teraz spadniemu to juz koniec pilki na wysokim poziomie w Łomży na kolejne 80 lat:/ JEBAĆ ***** ZARZAD A W SZCZEGOLNOSCI ZAJ**SKEIGO i B***NSKEGO NIGDY CI TEGO NIE ZAPOMNIMY DOC ZEGO DOPROWADZILES CO ZROBILES Z NASZYM ŁKS *****
|
|
mutualizm miasto było skłonne finansować ŁKS, tylko w tym problem ze ŁKS chcial troche wiecej. spojrz na to rowniez ze strony prawnej.
|
|
no ale skoro obiecalo cos sponsorowac i rozglodzone to bylo w mediach to moze moglo by sie z tego wywiazac? skoro zgodzili sie to chyba kase powinni miec. A ŁKS nigdy zbyt chojnie nie byl obdarowywany od miasta.
|
|
Wszystko OK dać tylko na jakich zasadach? Klub chciał dostać kasę i się z niej nie rozliczać. Czyli zarząd kasę do kieszeni, a zawodnicy o chlebie i wodzie. Też bym tak chciał.
|
|
Mutualizm.... jeżeli umówisz się z kimś na sylwka, organizujesz w swoim domu i w dniu kiedy się dogadujecie co do szczegółów okazuje się, że goście chcą też żebyś zapewnił alkohol - ty mówisz, że dajesz chatę, prąd, wodę, muzę... a oni znów, że musisz zapewnić jeszcze alkohol. Odpowiadasz im: -Spadówa! Kto jest winny nieudanego Sylwestra? TY? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
...ja nie widzę problemu... rozmawiamy jeszcze raz, ale pod kątem "kto ile może dać" - patrzymy co z tym możemy zrobić i idziemy do takiej ligi, na którą starczy nam pieniędzy... a może Pfeifeider z Grajewa chciałby mieć drugoligowy (jeszcze) klub? Czy klub z Łomży musi mieć w nazwie "browar"? :) Ciekaw jestem jak aktywne były poszukiwania przez zarząd innego sponsora strategicznego?? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
...i na koniec - wina Maćka Zajkowskiego... Przeczytałem sobie artykuł Jacka Babiela, w którym próbuje on przekonać nas, że właśnie ta osoba najbardziej nie pasowała rozmówcom (nie wiedzieć czemu) i z tego powodu nie udały się rokowania w sprawie "Partnerstwa". Pan redaktor, mam nadzieję, wybaczy mi, ale nie znalazłem w artykule żadnych logicznych przesłanek, które potwierdziłyby tezę. Może i były jakieś dodatkowe fakty, które nie znalazły się w artykule, ale czego w artykule nie ma, to na podstawie tego nie da się dowodzić. A tak, zostało nam czytelnikom, szlajanie sie po poszlakach i domysłach. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Łomży nie stać na II ligowy klub piłki nożnej, przy tych sponsorach i braku przez miasto środków własnych, gdzie największy dochód miasta upatruje się w podnoszeniu opłat za wywóz, śmieci i podatków od piesków, to skąd ma być kasa! Może taki inwestor jak Galeria Narew, która ma taki duży kapitał, że od ręki wykłada na inwestycję 160 milionów? Tylko, że to kolejna ściema!
|
|
dobra po nioslo mne troche ale jak mam wizje upadku ŁKS'u to ciezko sie opanowac. Zarówno Zajkoski jak i ratusz nie byli wporzadku. Moim zdaniem kazdy z osob w to zamieszanych teraz stara sie tylko bronic swojej dupy i mam nadzieje ze pomyslo tez o ludziach wierzacych w ŁKS i niezaprzepaszcza ponad 80 letnie historii.
|
|
Bezsprzecznym jest, że w partnerstwie Zajkowski zapisał, żeby 50% pieniędzy przekazanych klubowi przez miasto nie podlegało żadnej kontroli. Ot taka ciekawostka, białoruska. Miasta jeszcze nie broniłem, ale zawsze trafiał do mnie argument, że stadion utrzymuje miasto, a kasę za bilety i z reklam bierze klub. Nawet za prąd i ciepłą wodę w szatni ŁKS nie płaci. A miasto za nasze pieniądze na utrzymanie stadionu wydaje ponad 400 tysięcy rocznie. Ot takie nic.
|
|
Drogi Adamosie-e ... Postaraj się nie wprowadzać w błąd mieszkańców Łomży , bo jesli nie znasz założeń "Partnerstwa" to lepiej zamilcz. Jesli chcesz zaś poznać prawdę to zaplanowany udział finansowy Miasta w projekcie był na poziomie ok.10 % budżetu finansowego. Wiec nie używaj mojego nazwiska skoro brak Ci odwagi podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem . Chyba żę piszesz o czymś , co widziałeś na własne oczy to przedstaw to opini publicznej. Prosze jednak swoje "pomówienia" zatrzymac dla siebie. Pozdrawiam Maciej Zajkowski
|
|
Czyli, gdyby przyjąć, że Miasto daje na ŁKS tak jak zapowiada 150 tys. zł, to budżet ŁKS-u miałby wynieść 1,5 mln zł, dobrze zrozumiałem? Jeżeli tak, to w czym jest problem? ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
O ile się nie mylę to budżet ŁKS-u miał wynieść ok 2 mln zł , więc miasto miałoby wykładać ok 200 tys. zł,czyli o 1/3 więcej niż dotychczas.Mam tylko pytanie czy w takim razie zrezygnowano z Partnerstwa przez 50 tys zł. ? Mam nadzieję ,że niedługo poznamy przyczynę niedogadania się 3 filarów.
|
|
No właśnie, te 150 tys od mista starczy. A co z gazetą wyborczą, która przecież dokładnie napisała o piniądzach poza kontrolą które chciał łks
|
|
Sory, jeszcze raz No właśnie, te 150 tys od miasta może w takim założeniu 10% starczy. Ale co z gazetą wyborczą, która przecież dokładnie napisała o partnersktwie i o pieniądzach poza kontrolą, które chciał ŁKS popierając się Pana nazwiskiem Panie Macieju.
|
|
Drogi Adamosie ... Nie wiem nic o pieniądzach w ŁKS-sie poza kontrolą , nie będę teraz zabierał głosu w sprawie planowanych pieniędzy od miasta, ale powiem jedno że zakładane "Partnerstwo " to nie tylko pieniądze ,ale przede wszystkim współpraca i promocja Dobrego Klubu, Dobrej Marki i Dobrego Miasta. Nie wiem dlaczego nie doszło do podpisania Listu Intencyjnego ( tzw.prowizorium budźetowe Klubu ) , ale jak się dowiem to się ustosunkuję do tej sytuacji. Cały miesiąc naprawde cieżkiej pracy wielu ludzi związanych z ŁKS-em , ale także sponsorów nie uratował trudnej sytuacji Klubu, wielka szkoda że 82-letni KLub może zniknąć z mapy Polski. M.Z
|
|
Oj myślę, że klub nie zniknie. Szkoda tylko, że w tak wążnej chwili (wybór trenera, transfery, szukanie sponsorów) cały zarząd zrejterował. Teraz to sąd musi wybrać komisarza i zobaczymy kto to będzie. Mam nadzieję, że ktoś z głową i zaradzi tej sytuacji. A ja wyraźnie czytałem w wyborczej, że klub chciał od miasta pieniądze nie podlegające, po przekazaniu, kontroli.
|
|
jeżeli prawdą jest to że na utrzymanie stadionu miasto wydaje 400000 i do tego jeszcze oferuje 150000 bezpośredniej dotacji - to mi to daje 550000 wkładu miasta - ładne 10% :D _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Cały tragizm tej sytacji wynika z faktu, że klub jak zwykle oglądał się stale za pieniędzmi miasta, a niewiele się świeżych pieniędzy pojawiło od sponsorów. Ileż to razy Kaseja podawał się do dymisji? Jak coś nie idzie to wszyscy odchodzą z zarządu, jak Brzeziński cos podrzuci to z powrotem jak te wrony na drzewo wszyscy szybko wracają. Inna sprawa, że nasz Prezydent nie raz dowiódł swojej niekonsekwencji w działaniu i tak naprawdę to raczej nie on ciąga za sznurki w ratuszu. O co poszło szybko się nie dowiemy, ale szkoda wysiłków nie tylko piłkarzy, ale i sponsorów i osób które w ramach ala wolontariatu klub wspierały. Na pocieszenie powiem, że to nie pierwszy klub, który awansując do wyższej ligi wykładał się finansowo - zdarza się to nad wyraz często. A i szanowny mutualizm hamuj się na przyszłość troszkę z komentarzami.
|
|
Drogi rafic-u 25 ... W przypadku naszego "Partnerstwa" nie oglądliśmy się za pięniedzmi z miasta bo tylko ok.10 % budżetu finansowego Klubu na 2008 r. udało sie nam wynegocjować , reszta pochodziła by od naszych lokalnych dobrych sponsorów i oczywiście głownego sponsora tj. Browau Łomża który po spotkaniu 20 grudnia zwiększył finansowanie o 30 % uznając że "Partnerstwo" to dobry projekt na funkcjonowanie ŁKS-u wśród takich miast jak Warszawa , Gdynia , Gdańsk , Kraków , Poznań , Katowice , Wrocław , Lublin itd. "Partnerstwo" zakładało ,iż Klub od stycznia 2008 roku nie zadłużał by się , przez co można było by utworzyć w II półroczu 2008 roku Sportową Spółkę Akcyjną .... ale cóż chyba masz rację "rafic25" są ludzie którzy nie pomagaja ŁKS-owi i nie wiedzą co to jest tradycja, honor , klub , sport , piłka nozna , emocje i 82 lata pracy ludzi, piłkarzy , działaczy i symatyków Łomżyńksiego Klubu Sportowego... i nie mam tu na myśli Prezydenta Miasta Szkoda słów ... nawet nie wiem jak powiedziec , że żeby grac w II czy III czy IV lidze to trzeba kilka , kilkanaście czy kilkadziesiąt lat , ja napewno nie chcę tylko chodzić na V ligę do Piątnicy , czy jeździć na Wysokiego Mazowieckiego na mecze przysżłej I ligi ( po planowanym awansie) , ale przede wszystkim odwiedzać nasz zmodernizowany stadion ze sztucznym oświetleniem i przynajmniej 8 grupami młodzieżowymi .... i widziec szczęsliwych kilka tysiecy ludzi których lokalny Klub jest platformą wspólnego śpiewu , jednosci i życzliwości... To wszystko zalezy od nas ale niech Ci którzy dla własnych ambicji chcą pozbawić Łomżę czegoś wielkiego niech pamietają że bedziemy to pamietać na zawsze , wszyscy Ci którzy manipulują ludzmi i ich pracą niech wiedzą że robią krzywde nie tylko tym ludziom ale także Łomżyskiemu Klubowi Łomżyskiemu ,.... Maciej Zajkowski
|
|
Oj na mowy pogrzebowe chyba trochę zbyt wcześnie. Taki był plan - teraz musi być inny.....
|
|
Bardzo się cieszę , że jest optymista , mam nadzieję że masz inny plan. To dobrze bo zostało bardzo mało czasu na wszystko. Kiedy pracowaliśmy nad budżetem , oraz kwestią trenera i piłkarzy miałem wrażenie że przynajmniej o 2 tygodnie to wysztko było za późno ... Ale skoro wiesz coś o innym rozwiązaniu ... to super M.Z
|
|
Mam nadzieję że jest inny plan... Zapewne odchodzący zarząd też miał taką nadzieję. I poprzednie zarządy zaciągające długi też miały jakiś plan. Tak to jest z tymi planami.
|
|
Może, klub przekazać Caritasowi, czarne to nawet z kamienia wycisną kasę!
|
|
no prosze czy łomza to nie jest specyficznym miastem. Nie znam się na piłce noznej ale uwazam ,że nie majac takie możliwości i taki dobry zespół nie moża zaprzepaścić tej szansy grania w drugiej lidze. To jest wizytówka nas , naszego miasta, to jest droga na szczyt dla wielu młodych łomżyniaków. Nie zamierzam tu obwiniac kogokolwiek ale ludziska opamietajcie się i ratujcie ten klub. Zróbcie porządek ze stadionem , przywrócie mu dawny blask. Dajcie pieniądze aby klub się rozwijał a nie pachniał dziadostwem na odległośc. Zróbcie z tego marzenie niejednego młodego chłopaka w tym mieście , może odciągniecie go tym od wódy, prochów i innych gówien. Nasza
|
|
Panie Macieju. Gdzie - i czy - można zapoznać się z projektem "Partnerstwa..."? Uważam, że tekst powinien zostać udostępniony publicznie by kibice - a sądzę, że podobnie jak ja docenia Pan ich znaczenie dla klubu - mogli przekonać się, cóż takiego ów projekt zawierał, że Miasto nagle wycofało swoje poparcie, oraz samodzielnie wyrobić własne zdanie, po czyjej stronie leży wina. Pozdrawiam, Robert Świderski ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Panie Robercie Myślę, że jutro zostanie to opublikowane bo mam już zgodę moich partnerów z Zarządu , którzy razem ze mną pracowali nad projektem. Udostępnimy opini publicznej List intencyjny zawierający 5 punktów Partnerstwa , który szkoda że nie został podpisany... Pozdrawiam M.Z
|
|
Fajne jest to, że na stronie miejskiej nie znalazła się informacja o powodach takiego rozwoju sytuacji... ciekawe dlaczego? Jest info o mostku na grobli jednaczewskiej, o lodowisku i innych "ciekawostkach" - a o ŁKSie nic!! Może tak naprawdę wszystko jest w porządku???!!! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
NIE NISZCZCIE TEJ TRADYCJI PODDAJĄ SIE TYLKO SŁABI!!! Brawo chłopaki!!! ŁKS nie zginie! Pozdrawiam Mateusz.
|
|
i co bylo w tym zlego wisiało sobie to wisiało komus z ratusza biło w oczy najwyrazniej Panie Brzeźinski prywatne upodobania teraz prosze odstawic na bok i zajac sie tym aby ŁKS godnie reprezentował Łomże na drugoligowym froncie Łomża leży na Mazowszu !
|
|
http://4lomza.pl/index.php?wiad=13965 "Propozycja zarządu klubu nie znalazła uznania w oczach ratusza".... ...czy ratusz ma jakąś alternatywną propozycję? Bo atrakcja w postaci lodowiska (sic!) nie jest alternatywą!!! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |