Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
podlaczenie laptopa do tv |
Czesc!!! Interesuja mnie wszystkie czynnosci ktorych wymaga podlaczenie laptopa do tv. Kupilam kabel audio video o nazwie VGA HD AV ktory z jednej strony ma wtyczke-konwertor a z drugiej dwie wtyczki audio. To jestem w stanie podlaczyc, ale szukalam informacji na forach i niestety nie mam pojecie jakie czynnosci krok po kroku trzeba wykonac zeby to wszystko dzialalo. Bardzo prosze o info Betty
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: podlaczenie laptopa do tv |
Nie jestem elektronikiem i być może są łatwiejsze sposoby na podłączenie, ale... Jak rozumiem podłączyłaś laptopa do TV i nic się nie dzieje? Na ekranie komputera kliknij prawym przyciskiem myszy. Otworzy ci się okno - na nim wejdź we właściwości. Następnie kliknij w ustawienia ekranu. Teraz wybierz opcję zaawansowane. Otwiera się okno zatytuowane Właściwości: Digital Flat Panel (...) i tak dalej.. Teraz wybierz zakładkę S3Display - otwórz ją i zobaczysz 3 rysunki: z lewej CRT, potem LCD i TV. Klikasz TV i możesz odznaczyć LCD - wtedy obraz z laptopa pojawi się na TV, a zgaśnie w laptopie (tak njaczęściej robię, ale możesz mieć obraz i na laptopie i na TV. Mam nadzieję Beateczko, że wytłumaczyłem zrozumiale i uda Ci się włączyć obraz na TV. POZDR. Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Re: podlaczenie laptopa do tv |
ale jak nie ma S3Display?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |