Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
lokowanie gotowki |
Jakie sa sposoby zagospodarowania oszczednosci by przynosily jakis zysk.Konto bankowe ma marne oprocentowanie.Moze obligacje badz sa jeszcze inne ciekawe formy ulokowania pieniedzy Czekam na info ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: lokowanie gotowki |
giełda. już chyba jest nawet biuro maklerskie. nie wiem tylko jak z prowizjami
|
|
Zainteresuj się funduszami inwestycyjnymi. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
polecam konto eMax plus w mBanku. oprocentowanie b. wysokie odpowiadajace lokatom tj. 4,5 % brak oplat za prowadzenie konta, jest to lokata a vista czyli utrzymujesz wypracowane odsetki, mozesz wykonac jeden przelew wychodzacy za darmo, pozostale 30zl. Jesli sie w czyms pomylilem to sorki, wiecej dowiesz sie na www.mbank.com.pl
|
|
Proponuje Millennium, oprocentowanie na lokacie już od 5% i rośnie z każdym miesiącem. Możesz zamknąć lokatę w każdym momencie i doliczają ci odsetki za przebyte pełne miesiące. Min. kwota lokaty 2000zł.
|
|
pomysl o doradcy finansowym , bo procenty z banku to śmiech na sali;/ polecam firme OVB bigi2004
|
|
Oczywiście fundusze inwestycyjne, jest ich od groma z różnym stopniem ryzyka i zysków. W najbardziej ryzykownych, akcyjnych zyski roczne mogą sięgać ponad 100% rocznie. W tym roku, mimo dużych spadków najlepsze fundusze akcji polskich mają zyski ok.80% w stosunku rocznym. A w fundusze akcyjne lokuje się zawsze długoterminowo, wtedy nawet przy latach spadków średnia jest i tak imponująca. Lokaty mają żenująco niskie oprocentowanie ok. 7%. To dobre dla dziadków. Giełda to zabawa dla ludzi majacych kupę czasu i szwędających się do biura maklerskiego.
|
|
kupuj ziemię , wciąż to doskonała lokata kapitału
|
|
Jeszcze przed wakacjami powiedział bym że tylko giełda, bo fundusze są dla cieniasów, teraz najlepsze to fundusze developerskie inwestujące w nowych krajach UE (Bułgaria i Rumunia) oraz krajach bałkańskich, duża stopa wzrostu, obecne zamieszanie na rynkach finansowych ma ograniczone oddziaływanie na tego typu sposoby inwestowania. Sam jeszcze trzymam trochę kapitału w akcjach ale na rynku jest straszna kiszonka, a perspektywy są mgliste. Konta to strata czasu dla ludzi pozbawionych wiedzy.
|
|
hmmm w sumie to wszystko zalezy od kapitalu na pewno przy kwoacie 5-10tys zl to gilda odpada chyba, ze lubisz ryzyko. Ja swoja gotowke raczej inwestuje otwierajac jakis lokalny biznes maly bo maly ale mam nad nim kontrole. Staram sie inwestowac w takie pomysly gdzie po roku inwestujac np 10 000zl zamykajac firme mam w kieszeni co najmniej 20 000zl Raczej zadne konto lokata czy gielda nie da mi takiej gwarancji jak i oprocentowania choc sa spece co sa wstanie tyle wyciagnac ale gwarancji nie mam zadnej... Jesli jednak nie masz pomyslu na ulokowanie pieniedzy napewno najlepszym pomyslem jest poszukanie doradcy finansowego. Kiedys z takim rozmawialem to zaproponowal mi pewne 25% rocznie ale minimum inwestycji to 100 000zl. Niestety nie zgodzilem sie bo z takiej gotowki jestem wstanie wyciagnac wiecej wiec nie moge potwierdzic zadnej skutecznosci czy gwarancji. Chodzilo o jakas zagraniczna lokate od ktorej nie musial bym placic podatku. Nie zaglebialem sie w to dokladniej bo dla mnie za nieskie oprocentowanie Na pewno nie trzymal bym kasy w banku ani tez nie inwestowal w obligacje skarbu panstwa. Polecam poszukac dobrego maklera ze sporym doswiadczeniem najlepiej takiego ktory inwestuje swoje srodki na gieldzie lub pomyslal o inwestycjach w nieruchomosci w mieszych miastach tu sie bum dopiero zaczyna ewentualnie dzialki rolne / budowlane w poludniowej wielkopolsce lub tez dobry doradca finansowy. Owszem to bedzie kosztowalo jakies 10-30% ale na pewno taka osoba wyciagnie z tego wiecej niz 10% rocznie. Znajac jednak mentalnosc ludzi zaraz dostaniesz odp ze po co dawac komus zarobic skoro mozna zrobic to samemu. Ja cenie swoj wolny czas troche wiecej niz 30% z dochodu moja gotowka.
|
|
rozumiem, ze Ci, co pisza o obligacjach i lokatach 4,5 %, głosowali na pis ?! :) Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Autor: vavis: trala la la. Napisz kolego jak nazywały się te Twoje firmy i czym to one się zajmowały? Pleciesz bzdury. Tak myślę. Dlaczego zamykałeś po roku dobrze prosperujące firmy (100% zysku w rok) ? Rozwiń wodzy fantazji i napisz nam coś więcej na ten temat - królu biznesu! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
napisalem ze otwieram biznes ktore po roku zwracaja mi 100% mojego wkladu Nie sa to jakies duze firmy a raczej pomysly lokalne jak np komis gsm gdzie mam zatrudnionego jednego pracownika Inwestycja 20 000zl 5000zl - sprzet do sim lockow 3000zl - meble i wizualizacja firmy 1500zl - reklama na 3 miesiace 10500zl - zatowarowanie. Koszty 2300zl / mc: 1300zl - pracownik 800zl - lokal 100zl - telefon + neostrada 100zl - woda i prad Przychod po opodatkowaniu od 4000zl do 8000zl W okresie od kwietnia do pazdziernika 5000zl/mc w grudniu kolo 8000zl pozostale miesiace raczej 4000zl. Za tem po odjeciu kosztow: styczen - marzec 1700zl kwiecen - pazdziernik 2700zl listopad 1700zl grudzien 5700zl Lacznie roczny zaysk to: 31400zl Jak widzisz po roku mam swoja wlozona kase spowrotem Forma remontowa w obecnym czasie z 3 pracownikami przynosi mi okolo 2300zl netto inwestycja rowniez 20 000zl w sumie teraz kupilem busa za 5000zl wiec firma remontowa kosztowala mnie 25000zl Dalej wymenial nie bede bo to nie wasz interes ale obecnie wdrazam kolejny pomuysl ktrego uruchomienie bedzie mnie kosztowalo maksymalnie 1000zl (bo nie potrzebuje biura, lokalu, magazynu jedynie pracownika i znajomosci) przychod netto okreslam na poziomie 3000 - 8000zl/mc A i nie jestem z lomzy trafilem tutaj poniewaz szukalem informacji na temat pewnej firmy ktorej zaporponowalem poprowadzenie oddzialuw moim miescie poniewaz takowego jeszcze nie ma. Naprawde za 20 000zl mozna sporo zdaialac maja odpowiednie rozeznanie w terenie znajac swoich klientow i majac jakies pojecie o reklamie mozna zbudowac kilka nawet kilkanascie lokalnych biznesow i nie rzucac sie odrazu na wielka wode. Biznesy polaczyc ze oba marketngowo np zaproponowac przy zakupie za iles zl w jednym sklepie rabat w 2 lub tak jak ja to sobie planowalem postawic bar szybkiej obslugi i przy zakupie powyzej 50zl dodawac kupon na darmowe jedzenie niestety brakuje mi rak do pracy. Jak widzisz peter za 100 000zl mial bym 5-6 biznesow przynoszacych rocznie na czysto ponad 100%. Niestety za cos musze zyc utrzymac rodzine i zrobic remont domu dlatego ciezko jest cos mi odlozyc by realizowac kolejne pomysly ktorych w glowie mam znaznie wiecej niz zrealizowanych. Ale powoli zbuduje to co chce zbudowac. A wlasnie mam kompletny sprzet do baru szybkiej obslugi 2x grill do kebaba + duzy piec do pizzy gdzie mozna spokojnie upiec pizze o srednicy 50cm i inne przydatne duperele do tego biznesu. Mam juz lokal sprzet gotowy pomysl i biznes plan niestety brakuje mi pracownikow i czasu Moge odsprzedac sprzet lub z kims wejsc w spolke ewentualnie wynajac.
|
|
to co serwujesz to akademicka paplanina lub wiadomościz rodem z Biznes-TVN . Fajnie wymieniać co ile kosztuje i ile przyniesie dochodu. Mamy w Łomży kilka komisów GSM. Jak czytają te brednie to zapewne pękają ze śmiechu. Zdradź gdzie masz ten komis w Łomży? Podpowiedz też, czym aktualnie zajmuje się Twoja firma remontowa, gdzie wykonuje swoje prace. Jeżeli jest taka dobra to reklama dźwignią handlu - dawaj nazwę ! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
peter to typowa maruda, jak wiele takich na tym forum. Dla nich wszystko w Łomży jest źle, Polska b, nic się nie dzieje itp. A ja twierdze że jak ktoś ma pomysły i wiedzę to może odnieść sukces, a nie ciągle narzekać jak nie na PiS to PO i komunistów... Za was nikt nie napełni waszych portfeli! Co do komisu to się nie znam na tym temacie, ale ekipa remontowa aby miała chętnych do roboty to strzał w dziesiątkę, jest ogromne zapotrzebowanie na tego typu usługi...
|
|
peter a skad ty masz tak dobre informacje ile komisy GSM w Twoim miesice zarabiaja? Jak bys uwazniej czytal to bys wyczytal ze nie pochodze z lomzy wiec podanie nazwy czy adresu niestety klientow mi nie napedzi a szkoda. Akurat temat GSM to moje hobby i pasja. Lubie grzebac w elektronice wiec temat znam bardzo dobrze. Naprawde zaluje, ze nie mieszkam blizej lomzy bo bym zdjal te usmieszki wlascicieli komisow skoro maja az tak slabe obrotu to zal mi tych chlopakow widocznie nie nadaja sie do tego biznesu badz sa domoroslymi 5cio zlotowkowiczami ktorzy potrafia tylko zdjac kodem sim locka. Dzisiaj nie mialem zbytnio czasu na testy ale jutro sprawdze ten rynek. Lomza jest zaledwie o 10 000 mieszkancow mniejsza od mojego miasta konkurencja tez jest mniejsza niz u mnie Nie wiem jakie sa marze ale jutro podzwonie to sie dowiem. Peter to twoje posty sa zalosne Nie znasz kmpletnie tematu podejrzewam, ze nawet nie masz pojecia o prowadzieniu wlasniej firmy zapewne siedzisz na garnuszku mamusi lub cieplej posadce zalatwionej przez znajomosci tatusia a z nudow piszesz posty a moze nawet matury nie masz... Za dlugo w tym siedzie by ktos mi sie smial w twarz twierdzac ze biore sobie sumy z kosmosu chyba lepiej od ciebie wiem od jakich kwot place podatki... Zeby nie byc goloswnym mam propozycje niestety tylko dla jednej osoby z tego forum. Z mila checia przekaze komus cala moja wiedze co do prowadzenia komisu poprowadze za raczke w stworzeniu wlasnego komisu i gwarantuje minimalny dochod netto 3000zl/mc. Niestety jak juz wspomnialem wiedze przekaze tylko jednej osobie. Odrazu uprzedzam, ze obecny moment nie jest najlepszy do startu w tym biznesie. Najlepszy okres to poczatek wrzesnia (3 miesieczna kampania reklamowa idealnie wstrzeli sie w szal zakupowy w grudniu a w tym czasie mozna zwiekszyc obroty ponad 100% telefony na pulce czasem stoja zaledwie kilka minut) lub kwiecien. Co do firmy remontowej od dluzszego czasu byla za granica mialem spolke z pewnym niemciem gdzie on wygrywal przetargi a ja zalatwialem pracownikow. Niestety za duzo polakow wyjechalo stawki spadly i okazalo sie ze lepiej i wygodniej jest przeniesc pracownikow do polski. kasa ta sama a wieksza kontrola nad pracownikami. Ostatnio byl konczony pokuj wlaczie z materialem po 4 dniach pracy skasowalem 6000zl na dzisiaj koncza sklep sporzywczy (podwieszany sufit) 2500zl za 3 dni pracy tylko robocizna bez materialu. Otrzymalem oferte podwykonawstwa w warszawie na docieplenia kilku blokow bo brakuje im rak do pracy za calkiem pokazne pieniadze. Sorry ale peter nie masz baldego pojecia i w tym temacie. Ceny towaru w ciagu 2 lat poszly w gore o ponad 100% plyta gipsowa z ceny 10zl podskoczyla do 21zl a robocizna o prawie 150% i ludzie sie prosza zeby ktos przyszedl. Niestety jak moj poprzednik spomnial brak rak do pracy. Pomimo iz w budowlance i place dla pracownikow wzrosly o 100%. Jak dla mnie ciesze sie ze tylu polakow wyjechalo i nie spieszno mi zeby wracali. Kiedys kwota za malowanie 1m kw kasowalo sie 2zl i to kazdy z pretensjami co to tak drogo jego kolega moze zrobic taniej teraz jak sie powie 5zl to pytaja czy w tym tygodniu ktos sie jeszcze zjawi. Swoja droga peter temat byl gdzie ulokowac pieniadze a nie czym ja sie zajmuje nie wniosles do tematku kompletnie zadnej rady Chyba ze twoja rada to jest siedziec na dupie nic nie robic i liczyc ze politycy ci dadza bo ci sie to nalezy. Masz jakis konkretny pomysl to pisz a nie sie czepiaj. Nikomu nie kazalem inwestowac czy budowac wlasne biznesy nie kazdy sie do tego nadaje.
|
|
Doskonale znam realia, dlatego zabieram w temacie głos. Zarzucasz mi brak wykształcenia (matury). A na jakiej podstawie może to stwierdzić delikwent, który robi olbrzymie błędy ortograficzne ? (Twoja oryginalna pisownia: pulce, pokuj, sklep sporzywczy). Przypuszczam, że Ty niestety nawet średniej nie zaliczyłeś. Piszesz o spółce z niemcem. To on miał firmę, a Ty byłeś zwykłym naganiaczem. Nie musisz się martwić o moje finanse. Prowadzę własną firmę, ponadto pracuję jeszcze w dwóch innych przedsiębiorstwach. Jeżeli zjawisz się w Łomży z firmą remontową, której zapewne nawet jeszcze nie założyłeś to na pewno się spotkamy. Doskonale znam to środowisko. Nie zamierzam dowartościowywać się polemikami z Tobą, ale tylko naiwniacy mogą słuchać Twoich bzdur. Zresztą już odkryłeś karty. Wszędzie osiągniesz sukces. Zrób te bloki, odbierz pieniądze (czasami jest z tym problem w Warszawie) i wtedy pogadamy. Załóż też ten biznes z GSM w Łomży a nie uszczęśliwiaj nas bezwartościowymi poradami, gdyż bardzo urzekła nas Twoja historia. Nie bierz tego postu do siebie, ale sam zacząłeś być agresywnym i mi ubliżać. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
biduelk poczul sie urazony pytanie tylko czym? tym ze uczepilem sie braku matury czy tym, ze brakuje ci argumentow i wiedzy by obalkic moje posty wiec gadasz jak postrzelony i uczepiles sie bledow. Podejrzewam, ze i w twoich cos sie znajdzie Skoro masz firme i nie jest ona jednoosobowa to powinienes wiedziec ze posiadany papierek czy mgr nie jest jakims wyznacznikiem mi chodzilo bardziej o wiek. To ze ktos ma mature badz mgr przed nazwiskiem wcale nieoznacza, ze nadaje sie do odpowiedzialnj pracy lub prowadzenia wlasnej firmy. To juz powinienes wiedziec. Masz problemy z czytaniem za zrozumieniem uczepiles sie 2 moich zdan nie podajac autorowi tematu najmniejszych rad a twierdzisz, ze moj sa zle Na jakiej podstawie czy ja radzilem otwierac mu komis gsm czy firme budowlana? To ty wyskoczyles jak filip z konopi nazywajac mnie "krolem biznesu". Jestes tak ograniczony ze nie potrafisz zrozumiec faktu iz nie to co robisz jest istotne a to jak to robisz. Nazwales mnie naganiaczem i co w tym zlego? Przemawia przez ciebie zawisc ze bez wiekszej gotowki potrafilem cos zrobic? Nikt nikogo na sile nie wyganial do niemiec. Ja bylem zadowolony bo zarobilem niemiec byl zadowolony bo zrobil cos taniej i ludzie bo dostali wiecej niz w polsce. Moze twoja firma dziala charytatywnie ja nie jestem organizacja charytatywna. Ja za wykonana prace wystawialem normalne faktury z czego w polsce odprowadzalem podatek (vatu jak wiesz nie musalem placic) i pracownikom oplacalem skladki. Co ci tak przeszkadza to, ze mam zwrot inwestycji w ciagu roku? Tego nie potrafisz zrozumiec? Az tak ciezko Ci to przezyc? A moze jestes zwolennikiem tezy ze za 1000zl nie mozna zbudowac biznesu ktory przynosi dochody? Dla osoby ktora ma odpowiednia wiedze nie ogranicza ja brak gotowki. Jak ktos sie zna w temacie moze np zarejestrowac za darmo subdomene znalesc darmowy serwer postawic tam strone i zaczac zarabiac na programach partnerskich. Nie da sie otuz sie da tylko trzeba wlozyc poro wlasnej pracy i wiedziec co sie robi! Nawet w dzisiajszych czasach nie potrzeba wlasnej gotowki by otworzyc komis GSM. Fakt nie kazdy moze tak zrobic ale bezrobotny ponizej 25 roku zycia moze postarc sie o dotacje z PUP (nie wiem jak u was ale mnie w miescie sa jeszcze srdoki by otrzymac taka dotacje). Gotowy wypelniony wniosek mozna znalesc w necie pelno tego a nawet sa ogranizacje ktore pomoga go wypelnic. Znam hutownie ktora daje towar w komis za ktory placisz po sprzedazy. 3 gora 4 kampanie reklamowe i masz 30-50% udzialow w rynku i nie mysle tu o rzuceniu na miasto ulotek z informacja ze powstal nowy komis. A jesli twierdzisz, ze na tym nie da sie zarobic to poprostu nie masz baladego pojecia o czym mowisz. Kompletnie nie znasz rynku i nie masz pojecia jak sie do tego zabrac. Na jakiej podstawie twierdzisz ze nie mam racji? Bo niby "ja znam realia" = a "ja znam czlowieka ktory ma rozowa pantere w trampkach biegajaca po kotlowni z marmuru". Tyle sa warte Twoje realia nie poparte zadnymi argumentami. Jakie to niby znasz realia (czytaj co to za rozowa panter w marmurowej kotlowni)? Bo prowadzisz firme pewnie jedno osobowa na zasadzie podwykonawstwa to nic innego jak praca na etacie tylko na innych zasadach (czasem bardziej oplacalnych z punktu ekonomicznego). Dowartosciowales sie tym, ze nic konkretnego nie powiedziales poza "rozowa pantera". Okreslenie z kosmomu nie poparte zadnymi argumentami... To cie niby mialo dowartosciowac dobry jestes. Zdejmij te klepki z oczu i wreszcie dojrzyj to ze nie wazne jest to co robisz a to jak robisz! I wreszcie zacznij pisac jakies argumenty bo jak narazie to pleciesz jakies bzdury niczym nie poparte no chyba ze jedyny twoj argument to "znam realia" i to ze pisze bledy. To faktycznie doswiadczenie w biznesie masz niesamowite!
|
|
Jesteś wiecznym marzycielem. Wiekszość tzw.faktów przytoczonych przez Ciebie na tym forum to po prostu kłamstwa nawzajem przenikające się z wirtualną rzeczywistością. Sam już tak się zagubiłeś w tym wszystkim, że czasami zaczynasz w to wierzyć. Zajmij się pracą a nie marzeniami o biznesach, na których oprócz wiedzy teoretycznej (też nie zawsze) zupełnie się nie znasz. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
peter to jasnowidz chyba, bo wie kto kłamie a kto nie..., powiedział byś lepiej coś na temat lokowania gotówki, bo o tym jest ten wątek, to będzie bardziej sensowne niż to co napisałeś do tej pory.
|
|
czy ty aby nie naleysz do samoobrony lepper tez ciegle krzyczy ze wzyscy to oszusci a on wie ale nic narazie nie powie ale on wie ze wszyscy to oszusci. Zachowujesz sie dokladnie tak samo. Skoro ci sie nie udalo to nie znaczy ze inni tez sa skazani na porazke. Ty wiesz... Co wiesz? nic, poza tym, ze znasz realia. Wtopiles jakies pieniadze bo sie na tym nie znales a sadziels ze pozjadales wszystkie rozumy. Zal mi Ciebie sypiesz oszczerstwami nie majac zadnych argumentow. Wyzywasz sie na innych bo sam nie masz pomyslu na swoje zycie. Poprostu ci sie nie udalo lub sie do tego nie nadajesz nie potrafisz obracac ogotwka prosze cie zauwaz to wreszcie Witualna zeczywistosc to jak bys nie zauwazyl bardzo preznie rozwijajacy sie kanal sprzedazy ale o tym tez nie masz pojecia i nie wiesz jak z tego tortu wykroic kawalek dla siebie to skoro ty nie umiesz to znaczy ze nikt inny tez nie umie... Czytajac Twoje posty mam ubaw po pachy starasz sie cos udowodnic ale nie masz zadnych podstaw do tego ... ;) Ale nie mam nic przeciwko Tobie tez kiedys bylem tak ograniczony jak ty poza swoim miastem nic innego nie widzialem. Uwazalem, ze nie da sie zbudowac biznesu nie majac pieniedzy a pierwszy milion trzeba ukrasc. Nic bardziej mylnego. Pieniadze leza na ulicy tylko trzeba sie umiec po nie schylic. Sam jestes marzycielem czekasz az ktos ci da milion zebys mogl robic wielkie biznesy. Niestety nikt ci ich nie da i jak sam nie podwiniesz renakawy to beziesz stal tam gdzie stoisz. Wszystkich nazywajac krwiopijcami czy nagniaczami niczego w zyciu nie osiagniesz. Ciebie moze takie zycie zadowala mnie nie. Wole byc krwiopijca niz szarym etatowcem. Nie mowie ze jest to latwe proste i przyjemne ale jest MOZLIWE i nie potrzeba jakis ogromnych pieniedzy by zbudpwac bzines wystarczy nawe 1000zl no ale ty wolisz pozostac tyk koniem pociagawym zaprzegnietym do wozu z klepkami na oczach...
|
|
Jan_Serce: jasnowidzem nie jestem, ale nie długo podpowiem Ci skąd znam fakty. Nie chciałbym aby jakiś przybysz spoza naszej galaktyki nabierał naszych łomżyńskich rodaków. Nie mam bezpiecznego pomysłu na lokowanie kasy, dlatego siedzę cicho. Każdy pomysł jest dobrym, jeżeli to nie nasza - własna kasa jest w niego lokowana. Powiesz, że nic nie wniosłem w temacie. Owszem, ale przynajmiej ostrzegłem naiwnych. Fortuny rodzą się przez ciężką pracę a nie przez bajdurzenie na forum. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
koles moze naucz sie czytac ze zrozumienem powiedz mi w ktorym miejscu komu kolwiek kazalem zakladac wlasna firme? NIe nawracam ani ciebie ani nikogo na tym forum nigdzie nie powiedzialem ze to jest proste. Jedynie uwazm, ze jest do zrealizowania ale NIE KAZDY ma do tego predyspozycje!!!
|
|
a jak uwazasz ze 2000zl miesiecznie z lokalnego biznesu to jest fortuna jestem ciekawy co bys powiedzial o panu sroczynskim lub jemu podobnych
|
|
vavis: zaczynasz przeginać więc się tylko upewnię, czy Twoje w/w wypowiedzi są autentyczne ? Autor: vavis (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) napisał wyżej: 1.Otwieram biznes ktore po roku zwracaja mi 100% mojego wkladu Nie sa to jakies duze firmy a raczej pomysly lokalne jak np komis gsm gdzie mam zatrudnionego jednego pracownika 2.Forma remontowa w obecnym czasie z 3 pracownikami przynosi mi okolo 2300zl netto inwestycja rowniez 20 000zl w sumie teraz kupilem busa za 5000zl wiec firma remontowa kosztowala mnie 25000zl 3.Dalej wymenial nie bede bo to nie wasz interes ale obecnie wdrazam kolejny pomuysl ktrego uruchomienie bedzie mnie kosztowalo maksymalnie 1000zl 4.A wlasnie mam kompletny sprzet do baru szybkiej obslugi 2x grill do kebaba + duzy piec do pizzy gdzie mozna spokojnie upiec pizze o srednicy 50cm i inne przydatne duperele do tego biznesu. Mam juz lokal sprzet gotowy pomysl i biznes plan niestety brakuje mi pracownikow i czasu Moge odsprzedac sprzet lub z kims wejsc w spolke ewentualnie wynajac. 5.Co do firmy remontowej od dluzszego czasu byla za granica mialem spolke z pewnym niemciem gdzie on wygrywal przetargi a ja zalatwialem pracownikow. 6.Ostatnio byl konczony pokuj wlaczie z materialem po 4 dniach pracy skasowalem 6000zl na dzisiaj koncza sklep sporzywczy (podwieszany sufit) 2500zl za 3 dni pracy tylko robocizna bez materialu. Otrzymalem oferte podwykonawstwa w warszawie na docieplenia kilku blokow bo brakuje im rak do pracy za calkiem pokazne pieniadze Pytam ponownie - to Twoje wypociny? Wszystkie fakty są prawdziwe ?? Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
ach Wy okropni zazdrośnicy. Radzi se chłopaczyna w biznesie i tyle. Ma łeb, tylko pozazdrościć.Takich nam trzeba, a nie wiecznych malkontentów i niedorajdów.Po prostu gości z jajami. Pokreci byznes trzy lata i bedzie miał extra trampolinę na prezydenta kraju.
|
|
1. tak posiadam komis gsm w ostrowie wlkp. 2. tak posiuadam 3 zatrudnionych pracownikow w firmie budowalnej od roku. Bus za 5000zl to ford tranzit stary ale bardzo dobrze utrzymany zakupiony dokladnie za 800e w niemczechreszta sprzetu skoro znasz temat dla 3 pracownikow nie wymaga az takiego wkladu finansowego no chyba mi nie powiesz ze packi, wkretarki czy drabki az tyle kosztuja a do wiekszosci prac wykonczeniowych w mieszkaniach to w zupelnosci wystarczy. 3. owszem mam pomysl ktorego uruchomienie bedzie kosztowalo mnie mniej jak 1000 zl ale zaokraglilem i ne mam namysli zadnego systemu MLM czy programu partnerskiego. Banal moge powiedziec o co chodzi i w jaki sposob moze sie komu oczy otworza. 4. Zaprzsam cena 14700zl sprzet przywieziony z magdeburga po rozbiurce jednej z restauracji / baru szybkiej obslugi jeszcze dzisiaj na stronie www.vavis.pl znajda sie zdjecia i opis przedmiotow 5. Tak ostatni arobota to doprowadzenie do stanu uzytkowalnosci jednego z budynkow polozonego niedaleko dworca w magdeburgu. Budynek posiada 18 klatek i 4 pietra 6. Heh mam ci podac numery telefonow do moich klientow?
|
|
peter o jakim nabieraniu ty mówisz, każdy ma swój rozum a jeśli ktoś będzie zakładał biznes tylko po przeczytaniu czegoś na forum to zawsze poniesie porażkę, bo tak się do tego nie zabiera.
|
|
peter pewnie mysli ze zaraz wyskocze z propozycja nie do odrzucenia na forum i bede szukal naiwnych do "zabawy" w MLM czy programach partnerskich. Na tym tez mozna zarobic ale nie probowalem wiec mozecie byc spokojni nie bede spamowal forum w celu "uszczesliwiania" kogos propozycja milionowego zarobku...
|
|
WYnajmij operatora Kija Bejsbolowego i zaloz firme pozyczkowa ;) A na powaznie: Jak znasz jakiegos kumatego czlowieka -zainwestuj w GPW. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
FIO rynków wschodzących badz azjatyckich :) ale na start trza troche duzo gotowy
|
|
rynki azjatyckie jak dla mnie są w tym momencie za ryzykowne, wystarczy zobaczyć co się dzieje na giełdzie w Szanghaju.
|
|
No dobra, czas na jakieś fakty dotyczące vavis. Otóż nasz chłopaczyna to typ nieustannego nieudacznika, któremu nigdy w życiu nic nie wyszło. Marzy na forach internetowych dotyczących biznesu na temat dużych pieniędzy. Doradza wszystkim jak je zrobić nie mając do tego żadnych podstaw (ani wykształcenia ani doświadczenia). Ciągle topi pieniądze, które zarabia niewolniczą pracą w serwisie GSM.. Ale skąd miałby mieć to doświadczenie kiedy on i cała jego rodzina całe życie zajmowali się tylko kartoflami, burakami pastewnymi i pomidorami. Pomidory ukochali szczególnie. Zajmuje się nimi jego najbliższa rodzina oraz wujek. Pokochał ten dorodny owoc do tego stopnia, że nawet narzeczoną znalazł w pomidorach. Tzn. przyszły teść także zajmuje się pomidorami. Gościu ma takiego pecha, że otwiera któryś raz z rzędu tą samą działalność i natychmiast bankrutuje. Czego nie weźmie w łapki – natychmiast klapa. Jego wypowiedź (oryginalna pisownia) - cytat: ja nigdy nie pracowalem w zadnej firmie. Od razu w wieku 19 lat wystartowalem z wlasna firma. 2 razy zbankryotwalem choc na poczatku bylo niezle od 1500. Niestety za 1 razem pogrzebalo mnie wlalamnie do firmy za 2 razem wspolnik rabnal mnie na duza kase... Niedawno wystartowalem po raz 3 poczatki trudne i tylko 1500zl ale mamy dopiero polowe maja a wtym miesiacu juz przekroczylem 2000zl i pne sie w gore (ciekawe co tym razem mnie przyblokuje). Nigdy nie miał żadnej firmy budowlanej. Tatuś po bankructwie pomidorów znalazł zatrudnienie u Niemców. Zarejestrował firmę i zarabia pieniądze w Magdeburgu. Opowieści naszego bohatera na temat produkcji budowlanej to ciężka praca ojca. Np. – jego cyt: „jakies pol roku temu ojciec dostal w Magdeburgu do zrobienia sufit w dyskotece hotelowej gdzie architekt rozysowal co chce caly sufit opierla sie na kilku zroznicowaych wysokoscia ......” Gary i wyposażenie baru, o którym wspomina nasz biznesmen to także wyczyn tatusia (znalazł to w upadłej restauracji). Cóż z tego kiedy bohater vavis nie ma pieniędzy ani na lokal ani na pracowników ani na promocję. Nie ma też czasu i pomysłu. Ale jego marzenie to sprzedać komuś ten złom i na frajerze zarobić. Oto jego samochód dostawczy (cytuję jego wypowiedź): Opel Vectra ... Idealnie spisuje sie jako maly samochod dostawczy spokojnie mozna w niego wpakowac 20 komuterkow - niskie koszty utrzymania nie pali za duzo a spokojnie mozna tym pojezdzic po miescie a i na trasie koni nie brakuje .......... no a poza tym ten samochod sluzy mi juz 5 lat i jeszcze nigdy nie stanal na drodze a zrobilem nim ponad 200tys km (na liczniku jest 320tys a o ile byl cofniety tego nikt nie wie) i nadal jezdzi i pewnie bedzie jezdzil az nie wyzionie ducha a wtedy kupie sobie kolejna Vectre no chyba ze nie bede mial co z kasa robic to kupie cos innego ale jak narazie na to sie nie zanosi „ te i inne perełki - link: http://www.biznesforum.pl/search.htm/1297984177?sid=f068b38edf08eb9c7b1e978ff99e66d9&start=120 Ja czytam to od 3 dni i ciągle zalewam się ze śmiechu łzami. Dobra lektura na długie jesienne wieczory. Jak nasz nowobogacki nieudacznik od pomidorów będzie dalej ze mną polemizował to wrzucę Wam tego więcej. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Vavis! Czy już rozpocząłeś biznes związany z barem szybkiej obsługi?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |