czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
nowe rondo

No ładnie będzie... ale żeby wyjechać z Mazowieckiej (np w Prusa) nadal trzeba będzie pól osiedla objechać:(

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: nowe rondo

Ale o so chozi?

ło to chodzi ze budują rondo

1 rondo w tą a w tą mi różnicy nie robi, przyzwyczaiłem się ;] Moim skromnym zdaniem akurat rondo w tym miejscu to dobry pomysł i popieram go.

marmac przejedz sie na rondo na wojska polskiego nieopodal osiedla Bawełna. uwierz ze rondo nie zawsze jest najlepszym wyjsciem .

nie zawsze ale jest dobre i jest moim zdaniem lepsza przepustowość, gdyby nie tiry to dla mnie rondo moglby byc co kazde skrzyzowanie bo naprawde jest bezpieczne

"Walczmy z alkoholizmem!!!Pijmy więc więcej aby inni mieli mniej!!"

Przegiecie.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

moim zdaniem calkiem ciekawie to rondo moze wygladac (ad artykul i rysunek)

a moim zdaniem bez sensu to jest narobia tych rond a potem sie dziwia ze kierowcy narzekaja ze jezdzic sie nie da... jezeli maja byc takie jak te 2 na sz. zambrowskiej to totalna glupota

kacperek89, akurat tak się składa, że bardzo często tamtędy jeszcze i jedynym problemem tego ronda jest niedostosowanie jego rozmiarów dla tirów i już, poza tym nie widzę w nim nic złego. Ale spójrz, jaki wolny obszar był na Woj. Polskiego, a jaki jest na Zawadzkiej. Bez porównania.

Co do rond Hanki Bielickiej, tamtędy ciężarówki nie jeżdżą, więc nie ma problemu, fakt, małe są, ale rondo jest na pewno bezpieczniejsze niż skrzyżowanie bez sygnalizacji. Na pewno jest łatwiej włączyć się do ruchu.

te rondo jest tam potrzebne!!!
Wyjechać z Księcia przed 8 rano i między 15-19 to jest dopiero wyczyn dla cierpliwych.

makmarc posluchaj mieszkam tam i uwierz ze zanim dokonczyli budowe tego ronda bylo 3 razy poprawiane (tir uderzyl w lampe, kolejny przejechal przez srodek ronda koszac i nizczac wszystko co napotkal, trzeci nie wyrobil na zakresie i przekosil krawezniki i zniszczyl kostke brukowa) do tego porobili smieszne przejscia dla pieszych, i jest tak wspomniales rzeczywiscie niedostosowane do tirow bo musza sie porządnie nakręcic zeby z niego wyjechac. no comment

zgadzam się, że rondo jest ułatwieniem w ruchu ulicznym ale postawcie sie w miejscu tych którzy mieszkają na ulicy Żeromskiego przede wszystkim bloki 10 i 3 (bodajże), które stoją najbliżej Piłsudskiego - już teraz jest tam głośno a jak będzie rondo to zrobi się łomżyńska marszałkowska. poza tym połączy się dość ruchliwą ulicę Piłsudskiego z osiedlową uliczką, w tym przypadku mam na myśli Żeromskiego, gdzie mieszkają nie tylko zmotoryzowani, którym niewątpliwie to ułatwi dojazd do swoich bloków ale też dzieci, które często spacerują nieopodal czy bawią się w chowanego, ganianego itp.
mam mieszane uczucia co do tego ronda właśnie dla tego, że mieszkam najbliżej przyszłego ronda... =/

wracajac do naszego najnowszego ronda. Ktory zajmujecie pas jesli jedziecie od ronda solidarnosci i chcecie skrecic w ks janusza i jechac w strone blokow. Bo jest niby wyrazna strzałka na prawym pasie w prawo ale jest tam narysowana wyrazna linia ciagła a gdy ona sie konczy stoja juz samochody wyjezdzajace ze stokrotki wiec jest troche motania, mozna tez wjechac na rondo i normalnie z niego skrecic w prawo ale wtedy pojawia sie kolejny problem bo z prawego pasa wjezdzaja na nas. Jak wy jezdzicie jesli chcecie jechac w strone blokow ?

Przepraszam a gdzie jest Łomża?

Zurcio, nie Ty pierwszy masz ten problem, wielu ludzi o to pyta. Zdecydowanie uważam, że to kolejna niedopracowana inwestycja, pomijając już wcześniej wspomnianą ul. Prusa - żeby tam wjechać jadąc od nowego ronda czy też od ronda Solidarności to trzeba jechać aż do Sikorskiego, ewentualnie wjechać w Ks. Anny i tam zawrócić bo na głównej ulicy wszędzie są zakazy zawracania, a wjazd w Prusa zlikwidowano - szczyt głupoty. Jeżeli to mają być ułatwienia to gratuluję. Według mnie to rondo powinno być właśnie w starym wjeździe Prusa i Mazowieckiej, w którą też nie można teraz wjechać jadąc od Sikorskiego... żenada

Autor: beerFun (---.lomza.mm.pl)
Data: 07-10-07 11:41
Zurcio, nie Ty pierwszy masz ten problem, wielu ludzi o to pyta. Zdecydowanie uważam, że to kolejna niedopracowana inwestycja, pomijając już wcześniej wspomnianą ul. Prusa - żeby tam wjechać jadąc od nowego ronda czy też od ronda Solidarności to trzeba jechać aż do Sikorskiego, ewentualnie wjechać w Ks. Anny i tam zawrócić bo na głównej ulicy wszędzie są zakazy zawracania, a wjazd w Prusa zlikwidowano - szczyt głupoty. Jeżeli to mają być ułatwienia to gratuluję. Według mnie to rondo powinno być właśnie w starym wjeździe Prusa i Mazowieckiej, w którą też nie można teraz wjechać jadąc od Sikorskiego... żenada

Szczyt głupoty i żenada dla tych co piszą głupie tematy o rondach. Robota nie skończona, a już wyrokują, że niedopracowana inwestycja. Prawdopodobnie niektórzy z Was jeżdżą jeszcze trzykołowymi rowerkami na placu zabaw, skąd możecie wiedzieć do czego służy rondo.

To może maćku uchylisz rąbka tajemnicy,jak będziemy wjeżdżać w Prusa, jak robota będzie skończona?

Z ronda bedzie poprostu zjazd na zeromskiego (gdzie mozna i do prusa dojechac) rondo w tym miejscu to bardzo dobre rozwiazanie, chodziło głownie o wyjazd z ks janusza w zawadzka (wyjazd ze stokrotki ciezko było wczesniej wyjechac) ale moje pytanie jest takie ktory pas zajmujecie jesli jedziecie od ronda solidarnosci i chcecie jechac na ks janusza w strone blokow ?

Bolo333336 Łomża jest mniej więcej tutaj (znajdź sobie, podpowiem, że mniej więcej na wschodniowej północy hehe):

Bolo333336 a gdzie jest Belgia?

Zurcio jak jedziesz od solidarności i skręcasz w Ks.Janusza to kierujesz sie najpierw na rondo i potem z ronda w prawo w Ks.Janusza. Po zjechaniu z ronda ty masz pierwszeństwo a Ci co chcą zjechać na Twój pas z prawego są włączającymi się do ruchu(mogą zjechać dopiero za ciągłą a wiec wyjazd z parkingu Stokrotka) więc ustępują Ci pierwszeństwa.Słyszałem że Stokrotka dołożyła się do tego ronda i dlatego zrobili jej pas do skrętu w prawo prosto na parking omijając ulice Ks.Janusza.
Podsumowując: jak jedziesz od solidarności i skręcasz w Ks. Janusza to z ronda a jak jedziesz do stokrotki to zajmujesz pas do skrętu w prawo przed rondem i wylatujesz na parking do stokrotki.
Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi ;-)
Pozdro.

Szkoda ze niektorzy nie umieja jezdzic i z pasa do skretu do stokrotki jezdza na wprost i jada w strone blokow wymuszajac pierwszenstwo jezdzijcie tak dalej z stłuczek w tym miejscu bedzie jedna po drugiej.

i tak sie zdarza :) co niektórzy chyba nie znają znaków ale tacy kierowcy tez muszą istnieć..

Myślą swą szukają szczęścia, które zwie się wolnością

Autor: graboś (---.sol2.cable.ntl.com)
Data: 07-10-07 12:02

To może maćku uchylisz rąbka tajemnicy,jak będziemy wjeżdżać w Prusa, jak robota będzie skończona?

Po co zakładać tak durne tematy jak nie ma się zielonego pojęcia o czym się pisze.
Graboś Jest jakiś problem ze zjazdem z ronda na Prusa i Żeromskiego? Myślę, że nie. Po co było zadawać głupie pytania, przed zakończeniem roboty i oddaniem ronda do użytku?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org