środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PO-dno

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9251490&rfbawp=1191100480.540&ticaid=148d7
o co mu chodzi kur... ? Co to Łomża Napis Na Dropsach ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PO-dno

i co? dobrze powiedział bo tak może być i wszystko zalerzy od nas..... ale lak zwykle w polsce dobro niezwycięży i znowu pis wygra mam tylko pytanko czy te 2 ostatnie lata nic nikogo nienauczyły?????? fajnie że wymienił łomże śledzie mają powód do zazdrości hehe

;)

Łomża górą !!!!

Bartes: umiesz czytać ze zrozumieniem ?? Napisz czego w tym tekście nie rozumiesz a może spróbuję Ci pomóc.

ADALL

Wyjaśniam, Łomża, to nie napis na dropsach tylko przykładowe zadupie. Jak tu się da zrobić Londyn, to znaczy, że wszędzie będzie 10x lepiej.

hehe dobrze powiedziane niestety ;/ a Biłgoraj nawet nie wiem gdzie lezy ;/
dobrze ze jeszcze Warszawe wymienił :P

zBig - wszędzie będzie lepiej, ale u nas także. PO - to po prostu alternatywa dla wielu nie akceptowanych poczynań PIS+LPR+SAMOOBRONA

ADALL

Moze dlatego wymienil, ze w Lomzy od zawsze byla bardzo duza emigracja. Niektorzy sie nawet smieli, ze jak w USA sie spotka polaka, to polowa z Lomzy. A ze marnie tu z praca i zarobkami to druga sprawa. Ja tam nie widze powodu, zeby sie oburzac. Warszawe tez wymienil i co? Zle, ze powiedzial ze za 2-3 lata nie bedziemy musieli jezdzic do Londynu, bo znajdziemy prace na miejscu?

Cytat:

o co mu chodzi kur... ? Co to Łomża Napis Na Dropsach ?

bes kitó, co tó trótnego do zrosómieńa? co ma Łomża do dropsów??!!

lol

hehehe. Dran masz racje :) nawet dowipy byly na ten temat.:) jak lecial samolot do USA to kapitan zawsze pytal: Łomża jest? Grajewo jest?

Dobrze, że wymienił Łomżę. To znaczy, że Tusk słyszał o Łomży i ma ją w swej pamięci. Gorzej z przywódcami innych partii, którzy nigdy nie słyszeli o naszym mieście.

Tak więc Bartes zamiast oburzenia, powinien się cieszyć i klaskać w dłonie, bo ten artykuł
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=9251490&rfbawp=1191100480.540&ticaid=148d7
jest nobilitacją Łomży.

hu* prawda powiedz mi który ten POsłowiec coś zrobił dla nas dla naszego miasta ? ten dureń powiedział żeby se inni się pośmiali z nas jacy mi biedni że w Łomży to tylko biura podróży i PKS do warszawy ;/

chyba jesteś zwolennikiem PIS-u...
hehe

chyba tak:)

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Bartes pokaz mi ten fragment, bo chyba slepy jestem... Czy tez moze to tylko projekcja Twoich wyobrazen o Lomzy i kompleksow? Ja nie uwazam, zeby w Lomzy tak bylo i nie poczulem sie urazony. A ze mamy bardzo duza emigracje, to jest fakt, wiec o co sie oburzasz? Wierzysz, ze jak sie o czyms nie mowi, to problemu nie ma? Lepiej jak kaczor nazywa emigrantow nieudacznikami, to Ci bardziej pasuje?

Warior, Biłgoraj to miasteczko na PD od Lublina. Różni się tym od Łomży, że tam chyba jest fabryka mebli BRW i zakłady spirytusowe. Tam zaczynał poseł PO Palikot o ile się nie mylę (stąd pewnie Tusk słyszał o Biłgoraju). Ale skąd wie o istnieniu Łomży?

…za 2-3 lata każdy znajdzie swój Londyn w Warszawie, Biłgoraju, czy Łomży.

Przecież jasne, że to kiełbasa, a jak pisali ludzie na wp.pl „pasztetówka wyborcza”. Wystarczy pomyśleć, a nie podniecać się, że ktoś powiedział słowo Łomża. Równie dobrze mógł powiedzieć Koluszki, Szczebrzeszyn i Pcim, a i tak byłoby równie głupie jak pierwsze zdanie. Porównywanie Londynu do Warszawy, to jak stawianie obok siebie wozu drabiniastego z nowym autem.

Jeśli dziś Polska ma zapóźnienie do najbiedniejszych państw Unii Portugalii, czy Grecji ok. 20 lat, a do Niemiec, czy Anglii ocenia się je na ok. 40 lat, to porównywanie zarobków z przeciętnej legalnej pracy w Londynie do tego, co przeciętnie zarabia się w Warszawie, nie mówię o Łomży, to brednie.

Wiedzą o tym ludzie w Łomży, bo pełno ich na Zachodzie. Więcej, jeszcze pamiętam czasy, gdy mówiło się, że Łomża niedługo osiągnie 70 tysięcy mieszkańców. Z tego, co dziś słyszę, ludność miasta spada w kierunku 60 tysięcy, może teraz, coś się zahamowało? Myślący ludzie, wysyłają swoje dzieci na studia do większych miast, a kiedy one kończą już większość do Łomży nie wraca, mając lepsze życie i szanse rozwoju w innych miejscach.
Nie jestem miłośnikiem żadnej partii, jeśli jakiś nawiedzony chciałby mi to przypisać, ale takie hasła to czysta demagogia, ot „ciemny lud” ucieszy się i może zagłosuje za partią, która obiecuje takie dyrdymały.

A, po wyborach, będzie jak zwykle, złośliwa opinia o Łomży, że nie tylko kończą się tam tory, ale nawet wiatry i wrony zawracają. Bo to, co będzie w Łomży najbardziej zależy od samych łomżan, ich aktywności, a nie obiecanek wyborczych ludzi z zewnątrz.

Ja słyszałem inny tekst

Zanim Kolumb odkrył Amerykę to Zambrowiaki juz zboże kosili.

buhehe platforma obywatelska to jedne wielkie dno jest oni tylko mowic potrafia

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org