niedziela, 13 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Narodowy Fundusz Zdrowia

słyszałem że Białostocki NFZ będzie musiał oddac do centrali w Warszawie 33mln zl dlaczego nie trafia one do Lomzy i Suwalk na podwyzki dla lekarzy i pielegniarek

brakuje co niktorym na kampanie wyborcz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Narodowy Fundusz Zdrowia

usłyszeć, to można wiele ciekawych rzeczy...

podaj link do zestawienia rachunkowego....

---------------------------------------------------------------------------------------------------

mark te pieniądze nie mogą iść na podwyżki dla lekarzy, bo były przeznaczone na inne cele np: lekarstwa, badania itp.
Poniewaz lekarze nie chca pracować /nie przyjmują w poradniach, nie chcą przyjmować na oddział, nie dają skierowań na badania/ to te pieniądze nie zostały wykorzystane i zasilą mądrzejsze szpitale.
Nie jestem księgową ale tak mi się wydaje.

Oczywiście za te fanaberie medyków cierpią łomżyńscy pacjenci .

Pielęgniarki tak trzymac to Wy najlepiej wiecie jak wygląda np dyzur nocny pana doktora

DiDi

tak w Łomży tylko pielegniarkom i sanitariuszom można dziekować za dbanie o dobro szpitala dla nich podwyżi powinny być Lekarzom won!!!wstyd i hańba co wy robicie z naszym szpitalem który jest dobrem całej łomzy

jestem ciekawa, czy ktoś z was kiedś leżał na neurologii w Łomży, nie życzę nikomu, by musiał korzystać z opieki tamtejszych pielęgniarek. widziałam leżącego pacjenta, który po kilku tygodniach z tego oddziału poszedł na oddz. rehabiltacji, był tak brudny, że podejrzewano go o chorobę skóry.
Jest jednak możliwość na różnych oddziałach zapewnienia sobie tzw. "prywatnych nocy". wygląda to tak: płaci się kokretnej pielęgniarce, aby była stale na twoje zawołanie. czy ktoś o tym pisze, mówi? NIE! a jest to Fakt.

mark
mnie też to oburza. Czy NFZ, to instytucja,która ma oszczędzać? Jest to FUNDUSZ,czyli istytucja, w której są pieniądze przeznaczone na kokretny cel, jeśli ich zostalo to zaczy, że komuś nie zapłacono lub zaproponowane ceny usług były zbyt niskie. PROSTE

pokażcie zestawienie finansowe, a nie pierdolicie głupoty...

to nie jest takie proste jak wam się wydaje...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

jesteś z NFZ?

nie, ale po pierwsze: kształcę się w kierunku Finansów i Rachunkowości i orientuję się w mechanizmach działania NFZ...
po drugie: znam bardzo dobrze członka dyrekcji podlaskiego oddziału NFZ

razem się bawicie, zaprasza cię na imprezy a które wydaje pieniądze z premi otrzymanej za zaoszczędzenie pieniędzy z puli jaką miał NFZ do dyspozycji, zaoszczędził, czyli ktoś nie otrzymał godziwej zapłaty od NFZ. mówił ci jakie są premie w NFZ. Zrób też wywiad, kto z białego personelu w ciągu ostatnich lat dostał w naszym szpitalu premię i jaką. nie mówę o administracji i paniach z finansów, które dostają premię z wykonanie czegoś, co mają w zakresie swoich obowiązków czyli wykonanie bilansu rocznego. Dziwne, zawsze myślałam, że premia jest wyrazem uzania, za wykonanie czegoś ponad normę, czego wykonanie służy firmie, ale jeśli pacownik tego nie zrobi nie może być za to ukarany. Jak to jest w tym dziale finansowym, panie finansisto?

NFZ spłaca długi Kas Chorych... jeszcze...
w 2007 podniesiono składkę, żeby zapewnić wydolność finansową...
dopiero od 2006 roku działa też nowy algorytm podziału środków...

poza tym NFZ rzeczywiście daje zbyt mało pieniędzy na funkcjonowanie oddziałów szpitalnych... ale to w związku z tym pierwszym...

poza tym w Polsce (jako biednym kraju) idzie mało środków na opiekę zdrowotną...
coś około 6% PKB jak dobrze pamiętam... w porównaniu do np. 10% w Niemczech...

IMO sytuacja lekarzy i tak przez lata się poprawiła (nie licząc tego, że niektórzy teraz boją się brać łapówek) i będzie się ciągle poprawiać, na co wskazują wyniki finansowe... ale nie z dnia na dzień...

czegoś tu nie rozumiem, skoro NFZ spłaca długi to skąd te ozaoszczędzone pieniądze na koniec roku. Poza tym na razie nikt nie powiedział, przynamniej w naszym szpitalu, że w przyszłym roku i w następnch latach, tak jak w Suwałkach, będą wzrastać płące lekarzy. Chyba, że coś mi umknęło a nie sądzę, chociaż w tej kwesti nie miałbym nic przeciwko niedoinformowaniu mojej osoby, liczę, że zaskoczysz mnie miłą i PEWNĄ informacją, że pensje lekarzy będą w naszym szpitalu systematycznie wzrastać. O ile i do jakiego stopnia?

płace wszystkich ludzi będą stopniowo wzrastać...
a o ile? tego nawet Balcerowicz nie wie...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org