Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
lekarze |
wreszcie nasi pseudo lekarze pójdą na zasiłek dla bezrobotnych jeśli nie to lekarzu sprzedaj to co masz w garażu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: lekarze |
niech swoje majątki wystawią na sprzedaż i uzyskane pieniądze przeznaczą dla ofiar swoich błędów medycznych a sami zaczną uczciwą pracę w śród tych których skrzywdzili
|
|
naprawde bardzo ciekawe, idz lepiej sprawdz czy golfik w garazu stoi:P
|
|
a co teraz zaczną kraść po garażach?
|
|
nie wiem co ten msp szykuje w ramach buntu :P
|
|
Nasi lekarze są biedni!!!!!!!!!!!!!!!! Jak nie dojdą do porozumienia z dyrektorem , to za co utrzymają domy, samochody terenowe, wykształcenie dzieci w prywatnych szkołach, wyjazdy na wakacje na Dominikanę, czy do Sjamu, za co kóźwa, za co!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w innych szpitalach mają ich w życi!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Zazdrość patrze Cie zrzera chłopcze.. Nie trzeba być lekarzem na takie rzeczy, otwórz własny biznes, rusz głową a nie myslisz o tym ze za bogaty ten kto bogatszy niż Ty i świrujesz:) pzdr
|
|
Tu nie chodzi o zazdrosc ale o utrzciwosc. Niech zarabia miliony inwestujac w sprzet i aparature, a nie wykorzystuje matriały i urzadzenia zakupione za nasze pieniadze. Jest w Łomzy kilkunastu prawdziwych lekarzy z powołania,a reszta to konowały. Ostatnimi dniami chodzilem w odwiedziny na oddz.wewnetrzny i zauważyłem, ze pokoj pielegniarek ma szyby pozaklejane papierem, myslałem, ze pielegniarki siedza tam i obserwuja oddział i chorych ale okazuje sie , ze one ukrywaja sie przed chorymi zeby nikt nie widział co tam sie dzieje. No coz kazdy pracuje jak sie da, a jak sie nie da...........
|
|
Kiedyś wielki tego świata powiedział, zostaw wszystko i idź zemną - czy myślisz, że lekarze pójdą za swymi przewodniczącymi i zostawią wszystko?
|
|
Kazdy by chcial zarabiac w Polsce godnie,oczywiscie wedlug wykszalcenia odpowiedzialnosci ,obowiazkow.Lekarz ale rowniez sprzataczka czy ciec chcialby godnie przezyc jesli pracuje na pelnym etacie.Dlatego niestety musialem opuscic niedawno nasz kraj,chociaz wolalbym zarabiac i zyc w Polsce ale jesli na obczyznie moge w trzy dni zarobic tyle co rodzimi biznesmeni proponowali mi pojedenastu latach pracy w firmie, to musze na jakis czas zacisnac zeby i zasilic konto z zagranicy, by moc poslac corke na studia itd...
|
|
Jeżeli Pan Dyrektor twierdzi, że do prawidłowego funkcjonowania szpitala wystarczy, że 40 osób wycofa wypowiedzenia, to na 80 złożonych okazuje się, że 40 zbija bąki w szpitalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Do wszystkich tych co tak opluwają lekarzy ,jak łatwo na kimś psy wieszać.Kochani popatrzmy też na innych.Zacznijmy sami od siebie ile to mamy ha ,ile samochodzików ,ile mieszkanek ,i domków za miastem ile euro na koncie .Dalej nasi kochani wielebni księża jakimi autkami jeżdżą a jakie skromne chatki na plebaniach stoją ,bo oni przecież swoje majątki musieli spienieżyć ,aby pomóc bezrobotnym ,emerytom ,żebrakom no i dać łapówki lekarzom pielęgniarkom ,salowym.Dalej nasi posłowie,radni prezydenci miasta to dopiero ubóstwo,Chyba trza na rynku starego miasta postawić skarbonki ,aby ich wspomóc by nie poszli na zasiłki dla bezrobotnych .W końcu mają takie zasługi w swoich działaniach i tyle odpowiedzialności ,że ciągle sie mylą. To jest dopiero porównanie do odpowiedzialnej pracy lekarzy i pielęgniarek za zdrowie i życie ludzi . Pragnę powiedzieć ,że nic nie łączy mnie zawodowo ze służbą zdrowia jestem tylko jak wy wszyscy pacjentką,ale zawsze popierałam służbę zdrowia w ich żadaniach i czynić będę to zawsze .Trochę ludzkiej wyrozumiałości i normalności .Nie postępujmy w myśl przysłowia ,,najgorzej jak się z dziada zrobi pan,,
|
|
...a dlaczego nie postępujmy w myśl... ?! przecie to łapówkogenne!. Z dziada pana nie będzie, tak jak z buraka pomarańczy !. Znam w szpitalu wielu lekarzy!, dziady, łapówkarze i nieuki (niebezpodstawne twierdzenie!). Won chamy na bruk. Są też lekarze-łapówkarze (bo kara) co mają pojęcie o tym co robią. No i niech będą, przynajmniej szkody nie przyniosą. Jak checie pociągnę nazwiskami.... a zresztą.... kto da więcej ?!.... hihi ________ Malachit
|
|
kurcze.. czy wy umiecie jedynie gnębić i narzekać.. ucz się 6 lat, później bierzesz specjalizacje kolejne lata, a jeżeli chodzi o zdrowie i życie drugiej osoby uczysz się całe życie... czy zdajecie sobie sprawę jak drogie jest uzyskanie jakiejś specjalizacji bądź zrobienie specjalistycznego kursy...? chyba nie.. poza tym lekarze mają własne rodziny i tak jak każdy z nas chce dla nich jak najlepiej.. a co do łapówek.. sami ich do tego przyzwyczaliście.. kto z waszego domu nie dał przynajmniej raz jakiejś kawy czy czekolady dla lekarza, po pewnym czasie niektórzy zmienili to na pieniądze.. prawda boli czemu wy zawsze uogólniacie.. Mała
|
|
Maała: każde wykształcenie kosztuje. nigdzie nie jest tanio. cyt: "ucz się 6 lat..." sama przyznajesz że lekarze podstawówki nie skończyli a ludzi chcą leczyć :)
|
|
Najwięcej do powiedzenia mają ci co z pewnością nie dali tej słynnej łapówki i nadają jak plotkary w maglu .Jak taki jesteś odważny i chcesz pociągnąć za nazwiska to Malachit zacznij od przedstawienia siebie z imienia i nazwiska .Czy wiesz że jeśli dałeś to i ty należysz do tych jak nazwałeś łapowników i nieuków a to cos w tej sprawie jest karalne obie strony . Masz rację z buraka nie zrobi się pomarańczy i z pewnością nie ma ludzi idealnych każdy z nas popełnia jakieś błędy, ale z pewnością tych błędów opluwając lekarzy ty i tobie podobni , których wymieniłam wcześniej nie zaliczamy do ludzi normalnych,odważnych i w pełni uczciwych to widać i czuć po waszych działaniach i wypowiedziach.Trochę normalności i ludzkich uczuć na podstawowym poziomie a wszystkim nam będzie się lepiej żyło.Skończmy z chamstwem . Jakim prawem wielebny pan ksiądz Jankowski nakazuje opuszenie Polski tym ,którzy mu się nie podabają,czy tak nakazali mu na ostatnim wypadzie na egzotyczny urlop.Ciekawe jak za 580 złotych poborów jakie wykazuja księża można żyć w takim luksusie ,oj ludzie ludzie podnieście klapki z zaślepionych oczu.albo jak macie zamiar to dalej wierzcie tym co wiele krzyczą pałąjąc nienawiścią obłudą ,zakłamaniem .Walka o stołki w modzie i kierowanie otępionym ogłupionym narodem jest łatwiejsza,ale to juz wolny wybór każdego osobisty .Efekty tej wyrozumiałośc.i w waszym pojęciu już niebawem odczujemy wszyscy.No i nie pomogą doktoraty jak jest człowiek chamowaty.
|
|
aaaa boje się , lekarza grasują u mnie w garażu , dobierają sie do mojego GOLFA III ___POLAK___TO___JA___
|
|
tak naprawdę to i wśród księży i lekarzy i nauczycieli i urzędników i biznesmenów i ...... są dwa rodzaje ludzi: uczciwi i nieuczciwi. Nie dajmy się zwariować i nie opluwajmy wszystkich dookoła. lepiej najpierw przyjrzeć się sobie zanim oskarży się wszystkich lekarzy o łapownictwo a wszystkich księży o posiadanie dzieci i kochanek...
|
|
Właśnie dokładnie tak luśka tylko takich ludzi myślących takimi kategoriami jak ty to na palcach można policzyć w naszej kochanej Łomży szczególnie .Pozdrawiam i mam nadzieję ,że w końcu ta pozostała reszta pieniaczy przetrze swoje zamglone oczki.Lekarzom i całemu personelowi szpitala serdecznie życzę pomyślnego zakończenia konfliktu Trzymam kochani za was kciuki ja i moja cała rodzina .Trzymajcie się i posłuchajcie ludzi którzy są wam szczerze za wami . Miłego dnia wszystkim
|
|
Teściowa-twierdzisz, że ktoś oplówa lekarzy...a Ty jedziesz na księży i rządzących. Każdy ma prawo do swojego zdania. Malachit również. Jeśli chodzi o lekarzy ja także nie mam o nich najlepszego zdania(pomijając małe wyjątki),a ich roszczenia za wygórowane. Spodobała mi się natomiast wypowiedź X men-a. I właśnie z nią się zgadzam. Nieważne czy to lekarz czy sprzątaczka- każdy ma prawo do godnego życia. Dlatego każdy powinien tyle zarabiać ,by mógł utrzymać swoją rodzinę. G a z e l a
|
|
Masz gazela problem z czytaniem moich postów i ich zrozumieniem.Oczywiście że każdy z nas ma prawo do godnego życia ,by mógł utrzymać swoją rodzinę nigdy nie miałam w tym temacie odmiennego zdania ,ale ja nigdy ludzi niosących pomoc i ratujących życie nie wyzywałam od terrorystów /najbardziej haniebne słowa jakie mogły być wypowiedziane i to przez kogo? może nie wiesz ,może to ja powiedziałam?/ i jak to nie ja zaczęłam tę wojnę i wcale nie jadę na księży tylko mówię prawdę co oni wyprawiają i co ma to być wzorem do naśladowania Nigdy nie będę popierała chamstwa butności szargania drugiego człowieka niezależnie kim on jest czy wójtem czy plebanem.
|
|
Jeśli mówi się "lekarze", "księża", to należy to bardziej skonkretyzować. Generalizowanie sprawia, że szufladkuje się i ludzi i można kogoś niepotrzebnie skrzywdzić. A stąd już tylko o krok od dyskryminacji w czystej postaci!
|
|
Nie mam problemów z czytaniem ,a tym bardziej ze zrozumieniem tak zajadłych postów jak Twoje teściowo. Chamstwo i brak tolerancji to nic nowego także w przychodniach i szpitalach. Nie popieram protestu lekarzy i tyle. A jeśli chodzi o "pana, wójta i plebana" to już zupełnie inna bajka i nie chce mi się już tego roztrząsać. G a z e l a
|
|
Czas wreszcie zmienic prawo, Lekarze nie moga byc uprzewilejowani. Jak chca tak duzo zarabiac, niech placa ZUS, VAT i niech odpowiadaja w rownym stopniu przed prawem za swoje bledy (nie tam jakies SCIEMY -sady kolesi) i niech oczywiscie placa za studia. Czas zeby PIJANY sciemniacz pseudolekarz na dyzurze szedl do wiezienia na tych samych warunbkach jak pijany kierowca! W pierwszej kolejnosci trzeba jednak wyciac raka korupcji ze srodowisk lekarskich i sprywatyzowac sluzbe zdrowia. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Ogolnie studia powinny byc platne, pod warunkiem, ze umozliwia odpracowanie czesnego osobom z cienszym portfelem. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |