Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tragedia na Mazurach |
Biały szkwał, czy ktoś tego doświadczył?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tragedia na Mazurach |
|
pewnie Ty frotka.
|
|
wielka tragedia... o boże. kilka łódek przewróconych i już pół Polski płacze olaboga
|
|
kiernek jakbys byl bardziej zorientowany w calej sprawie to bys wiedzial ze w tych jak to mowisz"kilku lodkach" plyneli ludzie z Łomży.Jedna dziewczyna z łomżynskiego ogolniaka jest w śpiączce,jeden chlopak zaginal a kleryk z łomzynskiego seminarium byl jedna z pierwszych ofiar tragicznych...wiec jak cos piszesz to sie zastanow z laski swojej i miej troche szacunku dla tych osob i ich rodzin...
|
|
a ile musi byc ofiar kiernek, zeby wedlug ciebie zaslugiwalo to na miano tragedii?? 1, 10, 100, 1000 - masz jakis przelicznik? A moze dlatego ze to nikt z twojej rodziny to jestes taki "twardziel"?? Bo wedlug mnie wystarczy jedna - i dla rodziny i bliskich tej osoby to jest tragedia. Wiec nawet jesli ciebie to nie dotyczy, to dalbys spokoj z podobnymi komentarzami - bo jest kilka osob ktore obecnie przezywaja koszmar zycia.... nie powinno tak byc, ze rodzice chowaja wlasne dzieci, straszne
|
|
i co ja mam płakać tylko dlatego że z Łomży ktoś był? jak świat stary ludzie ginęli i ginąć będą. Szkoda że jeszcze żałoby narodowej nie ogłoszą. 100 000 zł dla poszkodowanych !
|
|
nie twierdze że nie jest to tragedia dla rodzin. jest oczywiscie. ale nie jest to tragedia wg mnie ogolnopolska Ale nie popieram tak sztucznie nagłaśnianych spraw jak czyjaś śmierć - szukanie taniej sensacji w mediach.
|
|
czlowieku ale to dotyczy bezposrednio ludzi z twojego miasta!odrobine solidarnosci!Gdyby ciebie lub kogos z twojej rodziny dotknelo cos takiego na pewno chcialbys miec jakies wsparcie a nie slyszec zlosliwe i ironiczne komentarze..zastanow sie nad tym..
|
|
nie chciałbym żeby ktokolwiek się wtrącał. byłaby to moja tragedia a nie kilkudziestu milionów innych ludzi. sloneczko: znasz ich? jesli tak to mozesz ich jakos wesprzec ale jesli nie to ch.. Ci do tego. pilnuj swoich spraw a nie mieszasz się w ich osobiste sprawy.
|
|
No wiecie co !!!! Wydarzyła sie straszna tragedia, a wy się kłucicie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 a.b.c
|
|
to nie chodzi o to zebys sie mieszal w ich osobiste sprawy tylko okazal szacunek dla ich tragedii!natomiast ty podchodzisz do tego z ironia jakby smierc ludzka nie miala zadnego znaczenia.nie znam tych ludzi ale potrafie okazac szacunek i wspolczuc im
|
|
http://www.moja-ostroleka.pl/powinien-niesc-slowo-boze-utopic-moze-chcial,1187845806,2.html Dla rodziców tego chłopaka to na pewno jest tragedia.
|
|
Ale ty kiernek durny jesteś.. Jak masz głosić tutaj swoje debilne poglądy to się lepiej wogóle nie odzywaj.
|
|
Tak,ale niektórzy nie myślą o tym, że ci ludzie pojechali odpoczywać, a nie po śmierć.Wiem, śmierci się nie wybiera... A co z ludźmi, do których należą te jachty? Tam było ich setki. To wszystko kosztuje, ktoś zainwestował przecież w to kasę, a mógł ją stracić w kilka chwil... :( Nie mowa już o ludziach, których bezpośrednio dotknęła ta tragedia, ich bliscy odeszli, czasem nawet na ich oczach. Dziwi mnie tylko jedno: czy ci ludzie nie wiedzą do czego służą kapoki???
|
|
otoz to.... mozna zrozumiec ze chmury przyszly szybko... ze nie wszyscy zdazyli doplynac do brzegu... ze nie wszystkim przyszlo do glowy ze bedzie taka wichura... ale gdyby mieli na sobie kapoki co jest obowiazkiem np w kajaku to pewnie ofiar by nie bylo... ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
to prawda...a tak dziewczyna walczy o zycie a szanse na odnalezienie zywego chlopaka sa rowne zeru:/
|
|
Kiernek, nie masz racji. Nawet jeśli bym nie znał tych ludzi, poszedłbym do kościoła i pomodlił się za te osoby, wsparł duchowo, a jeśli Ty twierdzisz, że to nic nie daje i nie ma sensu, to Twoja sprawa, widać masz słabą wiarę, bo tego uczy nasza wiara. Współczuje tym rodzinom, znajomym i tym, co tam byli, widziałem ich dzisiaj, rozmawiałem i nikt nie przeszedł obojętnie wobec takiej tragedii. Naprawdę trzeba nie mieć serca ani uczuć, żeby tak podchodzić do sprawy. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
www.tvn24.pl niestety informuje nas o najgorszym :( ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
sa jakies nowe wiadomosci o zaginionych?
|
|
http://www.tvn24.pl/0,1519032,0,1,wiadomosc.html ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
...[*]...straszne po prostu straszne;(....
|
|
kiernek, wedlug mnei to piszesz straszne glupoty. Albo jestes po prostu bardzo mlody (daje na to 99%), albo bez sumienia i wyobrazni. Ja ci nie kaze plakac i sie modlic, wyplacac jakies odszkodowania tym ludziom. Ale jesli to cie nie interesuje, bo nie dotyczy ciebie osobiscie, to olej to i nie rob z siebie takiego twardziela. Dla mnie jest jasne ze nie dostales jeszcze od zycia w dupe i dlatego jestes taki "twardy" Jak pozyjesz troche na tym swiecie, czego zycze ci z calego serca (bez ironii zadnej) i bedziesz mial wlasne dzieci to twoja wlasna wypbraznia nie pozwoli ci pisac takich bezdusznych bzdur. Nikt nie kaze z tego robic narodowej tragedii, po prostu pare osob zauwazylo ze stala sie tragedia, ktora wiele z tych osob dotyczy osobiscie. Wiadomo ze inaczej sie pochodzi do takich wydarzen jesli to sie dzieje 10 tys km od nas a inaczej jesli gina nasi znajomi, koledzy. Skoro masz to w nosie, to poprostu przemilcz to i nie wkurwiaj ludzi glupim pisaniem, Skoro masz do tego bezemocjonalny stosunek i juz musisz cos napisac to napisz: No zginleli, ale tragedie sie zdarzaja, takie zycie... >>>>> Chlopaka znalezli, niestety cialo przykre
|
|
Nurkowie wyłowili wieczorem z jeziora Niegocin (warmińsko-mazurskie) zwłoki 18-letniego Jacka O. z Łomży poszukiwanego po burzy
|
|
To już wszyscy niestety wiemy :( ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
..[*].. Spoczywaj w pokoju :(
|
|
[*]
|
|
[*]
|
|
makmarc: masz rację. mogę iść i za nim się pomodlić co do wiary też się zgadza. nigdzie tego nie negowałem. piszę że nie popieram takich wielkich akcji medialnych. Z czyjejś śmierci robi się tanią sensację ;) Wafel: można powiedzieć że jestem młody. bo nieco ponad 20 to raczej nie starość. chciałem żebym coś takiego napisał jeśli mi to jest obojętne: "No zginleli, ale tragedie sie zdarzaja, takie zycie...", jakbyś uważniej poczytał moje posty to dostrzeżesz że coś takiego napisałem. To jest forum. każdy ma swoje zdanie a.b.c. każdy stara się szanować innych zdanie. Ja wyraziłem swoje. kto mnie rozumie to dobrze, kto nie - trudno. Ale powiem też , że na tym forum jest osoba na tym forum której ten problem dotyczy i podziela me zdanie. nie chce żeby wokół rodziny była opisana ta tragedia. to jest ta łomżyśka łódź: 30 sekunda filmu: http://video.google.pl/videoplay?docid=-855150315131478512&q=szkwa%C5%82&total=9&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0
|
|
miało być: chciałeś żebym coś takiego napisał jeśli mi to jest obojętne...
|
|
...tylko dlaczego nikt nie lamentuje z powodu codziennych ofiar na naszych drogach ?!. Odpowiedz jest prosta, zakłamanie. ![]() ________ Malachit
|
|
zebys wiedziala ze straszna to moi znajomi
|
|
I znowu zaczęło się wstawianie świeczek. Zaprawdę, dużo to daje.
|
|
Wie ktoś gdzie jutro będzie pogrzeb ? ...
|
|
od 11 jest wystawienie Jacka w marczyku a o 15:15 jest msza w Bożym Ciele a po mszy okolo 15:30 jest pochowanie
|
|
dzięki
|
|
Kirenek Ma rację,jeśli tak Was to bili po co rozgłaszacie to ba forum?Gdyby dotyczyło to kogoś Wam bliskiego nie roztsząsali byscie tego :]
|
|
kiernek - nie wiem ile masz lat i dlatego nie chcę ciebie nazwać klinicznym debilem - dlatego litościwie nazwę cię tylko głupkiem zagumiennym.. Życie w d..pę jeszcze ci nie dało ??? Kiedyś da... Każdemu da... Napiszesz coś wtedy równie mądrego ? Liczymy na to. Nawet 40 lat to nie dorosłość. Greg - a ty uważniej czytaj a potem jeszcze uważniej myśl co piszesz (a nie odwrotnie). Grega pozdrawiam. P.S. kiernek - jeśli uprzejmie przeprosisz za swoją nieprzewlekłą głupotę i zapytasz czemu tak ostro to w miarę kulturalnie raczej odpowiem. Miej na uwadze, że przepraszając przepraszasz nie mnie osobiście lecz rodziny pokrzywdzonych, ich 18-letnich kumpli, kolegów z klasy i załogantów którzy przeżyli, ich dziewczyny i chłopaków, oraz całą normalną Łomżę.
|
|
uomrzan: poczekaj na swoją tragedię. niech ją rozgłoszą media, bądź na pierwszych stronach gazet, niech Ci kamery wniosą na pogrzeb wtedy zrozumiesz że nie będziesz chciał by trąbiono o Tobie we wszystkich mediach. ciekawe kogo wtedy będziesz nazywał debilem.
|
|
w pewnym sensie rozumiem Cie kiernek bo sama nie chcialabym zeby ktos mieszal sie w moje sprawy i rozglasnial w mediach moja tragedie...jednak rzecza wiadoma jest ze inaczej traktuje sie sprawe wypadku gdy biora w nim udzial anonimowi nieznani nam ludzie a inaczej gdy chodzi o znajome osoby.Niemniej jednak w kazdym przypadku nalezy okazac zmarlym i ich bliskim szacunek...Jacek spoczywaj w pokoju[*]
|
|
kiernek: cytuję twoje słowa: "wielka tragedia... o boże. kilka łódek przewróconych i już pół Polski płacze olaboga" Szkoda, że nie przeprosiłeś głupku zagumienny... P.S. Dlaczego tak cię nazywam powiem jak przeprosisz za swoją głupotę - jeśli zrozumiesz...
|
|
nadal jestem tego zdania i co? nie jestem z żadną z ofiar związany emocjonalnie. nikogo nie znałem. więc mam z tego powodu rozpaczać? czy to że ktoś zginął/zaginał to mnie zobowiązuje do rozpaczy? bo jeśli tak to całe życie bym rozpaczał. bo ludzie jak pisałem ginęli i będą ginąć i nie po kilka osób jak w tym przypadku ale tysiącami dziennie. Smierć to osobista tragedia która powinna być ubolewana w kręgach rodziny i znajomych. Cały świat nie musi o tym wiedzieć.
|
|
Zaczynam współczuć nie tylko rodzinom ofiar [*] ale i Tobie. Znieczulica? "co ja mam płakać tylko dlatego że z Łomży ktoś był?" Jeśli masz takie zdanie może lepiej byłoby zachować je dla siebie, hm? Pokazywanie, że g**** obchodzi Cie śmierć innych nie jest najlepsze, szczególnie gdy chodzi o młodych ludzi z naszego miasta! Jeśli chodzi o 'wnoszenie kamer na pogrzeb' jasne, że nikt by tego nie chciał, ale czy my próbujemy to robić? Przez ten temat chcemy połączyć się w cierpieniu z rodziną, znajomymi, wspomóc duchowo i nie sądze, że jest to czymś złym! co próbujesz od początku udowodnić. Jedną z podstaw życia w społeczeństwie jest empatia, ale jak widzę jest Ci zupełnie obca.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |