sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rekonstrukcja w Nowogrodzie

Jutro rekonstrukcja w Nowogrodzie, ale podobno w nowym miejscu.
Kto wie jak tam dojechac?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rekonstrukcja w Nowogrodzie

Witam.

Wariant I

Na rondzie, na placu Kościuszki skręcasz w stronę ulicy Pięknej. Następnie skręcasz w prawo i kierujesz się na Jednaczewo. Za Jednaczewem kierujesz się prosto, w stronę wsi Szablak. Po minięciu wsi Szablak jedziesz cały czas prosto, w stronę Nowogrodu. Po minięciu kliku km po prawej stronie będzie rzeka a po lewej stronie będzie rozbity bunkier, w okolicy którego odbędzie się inscenizacja.

Wariant 2
Pokręcić się troche po Łomży i zwracać uwagę na znaki drogowe ;)

Wariant II.
Kierując się w stronę Nowogrodu wyjeżdzamy z miasta ulicą Nowogrodzką. W Nowogrodzie skręcamy w prawo (drugie skrzyżowanie dróg) i kierujemy się prosto w stronę stadionu byłego "Ziemowita". Ulica biegnąca obok stadionu poprowadzi nas prosto w dół, do rozbitego bunkra, gdzie będzie rozegrana inscenizacja walk (trzeba kierować się w stronę wsi Szablak).

Pozdrawiam.

O kurde to juz rok minal od tej rekonstrukcji??? Cholera jak ten czas leci... :/

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

Dodam jeszcze wariant III
Kierując się w strone Nowogrodu w miejscowości Mątwica skręcamy w prawo dojeżdzamy do miejscowości Szablak skręcamy w lewo i jedziemy prosto aż do bunkra.

Ja dodam wariant IV:

Z Łomży jedziemy na Ostrołękę potem w Chojnach w prawo i cały czas prosto potem trzeba się trzymać prostej drogi i dojedziemy do Nowogrodu i tam cały czas też prosto i prosto z odbiciem w prawo (ale nie skrzyżowanie!) i mamy bunkier. Trasa około 5 razy dłuższa ale cały czas prosto.

G prawda! Ptysiu nie masz bladego pojecia gdzie to bedzie! Z pewnością inscenizacja nie będzie przy schronie(!) "u Lepaka" o którym pisał ptysiu. Inscenizajca będzie ok. 100m od stadionu w stronę rzeki (tam też jest schron)!

wariant IV:
dojeżdzamy do mostu na Sikorskiego (moze byc i kolo PiatnicY) przesiadamy sie do kajaka albo tratwy i spływamy Naria. do brzegu przybijamy jak zobaczymy walki kolo bunkra
wariant V
lecimy z łomzy balonem albo motolotnią w kierunku Nowogrodu bo zgóry od razu zobaczymy gdzie jest ta rekomstrukcja tylko lepiej zabrac spadochron albo chociaz parasol jesli nie bedziemy lądowac tam na miejscu!!!!!!!!!!!!!
________________________________________--

... & vice versa!

Inscenizajca będzie ok. 100m od stadionu w stronę rzeki (tam też jest schron)!

Właśnie o tym pisałem.

mogło by być tak jak rok temu lepsza miejscówka

Nie będzie tak jak rok temu poniewaz przyszło bardzo dużo osób (ponad 5 tys) i stare miejsce przy czołgu jest po prostu za małe. Dlatego impreza została przeniesiona w nowe miejsce.

Wariant V:
jedziemy na zjazd, tam wypożyczasz kajak. Następnie kierujesz się zgodnie z prądem rzeki.
W ten sposób dopływasz do Nowogrodu. Wysiadasz w okolicach mostu (czy gdziekolwiek indziej) i pytasz się miejscowych o drogę :)
Najdłuższa trasa ale za to najbardziej malownicza :)

Był ktoś?

Trafiłam, dzięki chłopaki za dobre rady. Wybrałam wariant z balonem :)

Ja byłam:)

G a z e l a

Ludzi było całkiem sporo. Impreza tak jakby nie do końca udana brakowało tego czegoś... Ogólnie włożyli dużo pracy w przygotowanie inscenizazji. Słabe zaopatrzenie gastronomiczne- tylko nalewaki Browaru. i baaardzo duże opóźnienie. Większość skwitowała to jednym słowem-- nuda.

Piękny dzień, tłumy ludzi, dobry sposób na sierpniową niedzielę.

W porównaniu z poprzednim rokiem, obecna miejscówka jest lepsza - świetny wgląd w większe pole bitwy. Niestety, zabrakło tak ciekawych epizodów, jak forsowanie rzeki i zdobywanie schronu. To ożywiało akcję :-)
Poza tym, trochę za daleko odsunięto publiczność, ciężko o szczegółowe zdjęcia.

Kto lubi militaria, historią, albo po prostu ciekawe zdarzenia - miał co robić.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org