Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rekonstrukcja w Nowogrodzie |
Jutro rekonstrukcja w Nowogrodzie, ale podobno w nowym miejscu. Kto wie jak tam dojechac?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rekonstrukcja w Nowogrodzie |
Witam. Wariant I Na rondzie, na placu Kościuszki skręcasz w stronę ulicy Pięknej. Następnie skręcasz w prawo i kierujesz się na Jednaczewo. Za Jednaczewem kierujesz się prosto, w stronę wsi Szablak. Po minięciu wsi Szablak jedziesz cały czas prosto, w stronę Nowogrodu. Po minięciu kliku km po prawej stronie będzie rzeka a po lewej stronie będzie rozbity bunkier, w okolicy którego odbędzie się inscenizacja.
|
|
Wariant 2 Pokręcić się troche po Łomży i zwracać uwagę na znaki drogowe ;)
|
|
Wariant II. Kierując się w stronę Nowogrodu wyjeżdzamy z miasta ulicą Nowogrodzką. W Nowogrodzie skręcamy w prawo (drugie skrzyżowanie dróg) i kierujemy się prosto w stronę stadionu byłego "Ziemowita". Ulica biegnąca obok stadionu poprowadzi nas prosto w dół, do rozbitego bunkra, gdzie będzie rozegrana inscenizacja walk (trzeba kierować się w stronę wsi Szablak). Pozdrawiam.
|
|
O kurde to juz rok minal od tej rekonstrukcji??? Cholera jak ten czas leci... :/ Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
Dodam jeszcze wariant III Kierując się w strone Nowogrodu w miejscowości Mątwica skręcamy w prawo dojeżdzamy do miejscowości Szablak skręcamy w lewo i jedziemy prosto aż do bunkra.
|
|
Ja dodam wariant IV: Z Łomży jedziemy na Ostrołękę potem w Chojnach w prawo i cały czas prosto potem trzeba się trzymać prostej drogi i dojedziemy do Nowogrodu i tam cały czas też prosto i prosto z odbiciem w prawo (ale nie skrzyżowanie!) i mamy bunkier. Trasa około 5 razy dłuższa ale cały czas prosto.
|
|
G prawda! Ptysiu nie masz bladego pojecia gdzie to bedzie! Z pewnością inscenizacja nie będzie przy schronie(!) "u Lepaka" o którym pisał ptysiu. Inscenizajca będzie ok. 100m od stadionu w stronę rzeki (tam też jest schron)!
|
|
wariant IV: dojeżdzamy do mostu na Sikorskiego (moze byc i kolo PiatnicY) przesiadamy sie do kajaka albo tratwy i spływamy Naria. do brzegu przybijamy jak zobaczymy walki kolo bunkra wariant V lecimy z łomzy balonem albo motolotnią w kierunku Nowogrodu bo zgóry od razu zobaczymy gdzie jest ta rekomstrukcja tylko lepiej zabrac spadochron albo chociaz parasol jesli nie bedziemy lądowac tam na miejscu!!!!!!!!!!!!! ________________________________________-- ... & vice versa!
|
|
Inscenizajca będzie ok. 100m od stadionu w stronę rzeki (tam też jest schron)! Właśnie o tym pisałem.
|
|
mogło by być tak jak rok temu lepsza miejscówka
|
|
Nie będzie tak jak rok temu poniewaz przyszło bardzo dużo osób (ponad 5 tys) i stare miejsce przy czołgu jest po prostu za małe. Dlatego impreza została przeniesiona w nowe miejsce.
|
|
Wariant V: jedziemy na zjazd, tam wypożyczasz kajak. Następnie kierujesz się zgodnie z prądem rzeki. W ten sposób dopływasz do Nowogrodu. Wysiadasz w okolicach mostu (czy gdziekolwiek indziej) i pytasz się miejscowych o drogę :) Najdłuższa trasa ale za to najbardziej malownicza :)
|
|
Był ktoś?
|
|
Trafiłam, dzięki chłopaki za dobre rady. Wybrałam wariant z balonem :)
|
|
Ja byłam:) G a z e l a
|
|
Ludzi było całkiem sporo. Impreza tak jakby nie do końca udana brakowało tego czegoś... Ogólnie włożyli dużo pracy w przygotowanie inscenizazji. Słabe zaopatrzenie gastronomiczne- tylko nalewaki Browaru. i baaardzo duże opóźnienie. Większość skwitowała to jednym słowem-- nuda.
|
|
Piękny dzień, tłumy ludzi, dobry sposób na sierpniową niedzielę. W porównaniu z poprzednim rokiem, obecna miejscówka jest lepsza - świetny wgląd w większe pole bitwy. Niestety, zabrakło tak ciekawych epizodów, jak forsowanie rzeki i zdobywanie schronu. To ożywiało akcję :-) Poza tym, trochę za daleko odsunięto publiczność, ciężko o szczegółowe zdjęcia. Kto lubi militaria, historią, albo po prostu ciekawe zdarzenia - miał co robić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |