sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rekonstrukcja w Nowogrodzie

Jutro rekonstrukcja w Nowogrodzie, ale podobno w nowym miejscu.
Kto wie jak tam dojechac?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rekonstrukcja w Nowogrodzie

Witam.

Wariant I

Na rondzie, na placu Kościuszki skręcasz w stronę ulicy Pięknej. Następnie skręcasz w prawo i kierujesz się na Jednaczewo. Za Jednaczewem kierujesz się prosto, w stronę wsi Szablak. Po minięciu wsi Szablak jedziesz cały czas prosto, w stronę Nowogrodu. Po minięciu kliku km po prawej stronie będzie rzeka a po lewej stronie będzie rozbity bunkier, w okolicy którego odbędzie się inscenizacja.

Wariant 2
Pokręcić się troche po Łomży i zwracać uwagę na znaki drogowe ;)

Wariant II.
Kierując się w stronę Nowogrodu wyjeżdzamy z miasta ulicą Nowogrodzką. W Nowogrodzie skręcamy w prawo (drugie skrzyżowanie dróg) i kierujemy się prosto w stronę stadionu byłego "Ziemowita". Ulica biegnąca obok stadionu poprowadzi nas prosto w dół, do rozbitego bunkra, gdzie będzie rozegrana inscenizacja walk (trzeba kierować się w stronę wsi Szablak).

Pozdrawiam.

O kurde to juz rok minal od tej rekonstrukcji??? Cholera jak ten czas leci... :/

Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem

Dodam jeszcze wariant III
Kierując się w strone Nowogrodu w miejscowości Mątwica skręcamy w prawo dojeżdzamy do miejscowości Szablak skręcamy w lewo i jedziemy prosto aż do bunkra.

Ja dodam wariant IV:

Z Łomży jedziemy na Ostrołękę potem w Chojnach w prawo i cały czas prosto potem trzeba się trzymać prostej drogi i dojedziemy do Nowogrodu i tam cały czas też prosto i prosto z odbiciem w prawo (ale nie skrzyżowanie!) i mamy bunkier. Trasa około 5 razy dłuższa ale cały czas prosto.

G prawda! Ptysiu nie masz bladego pojecia gdzie to bedzie! Z pewnością inscenizacja nie będzie przy schronie(!) "u Lepaka" o którym pisał ptysiu. Inscenizajca będzie ok. 100m od stadionu w stronę rzeki (tam też jest schron)!

wariant IV:
dojeżdzamy do mostu na Sikorskiego (moze byc i kolo PiatnicY) przesiadamy sie do kajaka albo tratwy i spływamy Naria. do brzegu przybijamy jak zobaczymy walki kolo bunkra
wariant V
lecimy z łomzy balonem albo motolotnią w kierunku Nowogrodu bo zgóry od razu zobaczymy gdzie jest ta rekomstrukcja tylko lepiej zabrac spadochron albo chociaz parasol jesli nie bedziemy lądowac tam na miejscu!!!!!!!!!!!!!
________________________________________--

... & vice versa!

Inscenizajca będzie ok. 100m od stadionu w stronę rzeki (tam też jest schron)!

Właśnie o tym pisałem.

mogło by być tak jak rok temu lepsza miejscówka

Nie będzie tak jak rok temu poniewaz przyszło bardzo dużo osób (ponad 5 tys) i stare miejsce przy czołgu jest po prostu za małe. Dlatego impreza została przeniesiona w nowe miejsce.

Wariant V:
jedziemy na zjazd, tam wypożyczasz kajak. Następnie kierujesz się zgodnie z prądem rzeki.
W ten sposób dopływasz do Nowogrodu. Wysiadasz w okolicach mostu (czy gdziekolwiek indziej) i pytasz się miejscowych o drogę :)
Najdłuższa trasa ale za to najbardziej malownicza :)

Był ktoś?

Trafiłam, dzięki chłopaki za dobre rady. Wybrałam wariant z balonem :)

Ja byłam:)

G a z e l a

Ludzi było całkiem sporo. Impreza tak jakby nie do końca udana brakowało tego czegoś... Ogólnie włożyli dużo pracy w przygotowanie inscenizazji. Słabe zaopatrzenie gastronomiczne- tylko nalewaki Browaru. i baaardzo duże opóźnienie. Większość skwitowała to jednym słowem-- nuda.

Piękny dzień, tłumy ludzi, dobry sposób na sierpniową niedzielę.

W porównaniu z poprzednim rokiem, obecna miejscówka jest lepsza - świetny wgląd w większe pole bitwy. Niestety, zabrakło tak ciekawych epizodów, jak forsowanie rzeki i zdobywanie schronu. To ożywiało akcję :-)
Poza tym, trochę za daleko odsunięto publiczność, ciężko o szczegółowe zdjęcia.

Kto lubi militaria, historią, albo po prostu ciekawe zdarzenia - miał co robić.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Pilnie sprzedam! Audi A3 TDi 2l, poj. siln. 1968 cm3, typ siln. 170 KM, rok produkcji 2007, przebieg 300 tys. km, 6 biegowy.
tel. 608137703
nieruchomości
Szukasz idealnego, cichego siedliska blisko Łomży? Dom i budynki gospodarcze na 52 arach w Kownatach to strzał w 10: Dzwoń i szybko zamieszkaj, cena 420 000 zł.
tel. 509094086
usługi
Pranie dywanów w kąpieli wodnej metodą Na Wskroś, profesjonalne pranie przy użyciu urządzeń pralniczych. Odbieramy dywany od klienta. Ozonowanie dywanów Gratis!!!
tel. 506104087
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org