sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kolegium

Witam!
co sądzicie o Zespole Kolegiów Nauczycielskich w Ostrołęce?moze jest ktos kto uczyl sie tam i wie jak jest w tym Kolegium z nauka?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kolegium

Skończyłam w tym roku kolegium w O-ce, kierunek język angielski. Wejdź na stronę zkn.edu.pl tam znajdziesz niezbędne informacje.

no to juz wiem,a jaki jest poziom nauczania?zapewne wysoki?ciezko jest czy mozna poradzic sobie bez problemu?a jakie masz plany dalszej nauki po tym kierunku? uw czy inna uczelnie?

Poziom nauki jest wysoki,ale można sobie poradzić bez problemu. Na razie nie planuje nauki w tym kierunku, ale sporo moich znajomych wybiera uw, ewentualnie uniwersytet warmińsko-mazurski albo wyjeżdża teraz za granicę. Można też rozważyć Wrocław, bo tam są studia magisterskie dzienne.

Angielski, rosyjski i polski na wysokim poziomie, znajomi mówią,że niemiecki i informatyka nie bardzo. Pedagogika ma wzięcie. Zintegrowane nie ma ciężko,a ogłoszeń o pracę sporo dla tego kierunku.

*Beniu* moglabys powiedziec mi cos wiecej o jezyku polskim w tym Kolegium?

chodzi mi ttu konkretnie o kierunek

Język polski a cóż chciałabyś wiedzieć?Dużo czytania, przygotowanie metodyczne wydaje mi się ,że na wysokim poziomie ( metodyka nauczania 3 razy w tygodniu), hospitacje, lekcje pokazowe. Do tej pory był z rozszerzonym językiem angielskim (8godzin tygodniowo).Od tego roku język polski łączony jest z pedagogiką, czyli jeśli ukończysz ten kierunek masz prawo wykonywania zawodu i pedagoga np szkolnego jak i nauczyciela języka polskiego. Od tego roku podobno mają być też zmiany w kadrze nauczycieli. Sporo doktorów wykłada także na UW lub UWM w Olsztynie. Zajęć jest sporo ( w porównaniu do informatyki czy pedagogiki), ale opiekunka tak układa plan,by zaczynać od 8. Obecność na wszystkich zajęciach jets obowiązkowa (max do 2 nieobecności nieusprawiedliwonych-jak w szkole średniej, ale to wynika z niewielkiej liczby grup). Np teraz na 3. roku będzie 15 osób, jeśli wszyscy zdadza kampanię wrześniową....Ogólnie polecam :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org