piątek, 18 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie tak to miało wygladać...

na szczescie nie ze wszystkimi miałem kontakt,zapomniałem dopisac o panu krzywdzie neurologu niedojdzie robiacym tylko krzywdy i ktos mu pewnie za to krzywde zrobi

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie tak to miało wygladać...

używałaś Calgonu do każdego prania ? ;D

Józef

Treść jest ukryta

Bo 256 juz wychodza ze sprzedazy, wiec jesli gdzies znalazles, to moze jeszcze z jakiejs starej dostawy? Chyba troche przesada z tym nic nie idzie kupic, na podstawie jednej rzeczy ;)

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Nie koniecznie jest to wina pompy. Być może odpływ wody blokuje jakaś dorbna rzecz, która znalazła się w pralce. Wyczyść filtr a jeżeli to nie pomoże to odkręć tylną sciankę zdejmij gruby gumowy wąż który łączy zbiornik z pompką byż może w nim utkwiła jakaś rzecz i blokuje odpływ wody.

plac pod szkola, fadom, jednaczewiak, pks(prawdopodobnie) moze bede mial ta kartke z rozpisanymi godzinami co i jak..

Zdobrze poinformowanych źródeł wiem,m że nasz kolega Vlad obchodzi dziś urodziny i dlatego, przesyłam urodzinowe życzenia dla niego.

Vlad - Drogi Kolego, z okazji urodzin wszystkiego najlepszego, przy okazji wznoszę toast, żyj nam całe sto lat, a jak sto lat Tobie mało jeszcze, żyj nam całe dwieście, a jak w tym wieku dobrze będzie ci się działo, to i trzysta Tobie by się zdało.

Pozdrawiam

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Dołączam sie do życzen :)

czy ktos z was zna tytul piosneki, ktora jest wykorzystana w reklamie nowego fiata brawo? nigdzie nie moge znalesc informacji o tej piosence.

Gianna Nannini - "Meravigliosa creatura"

Po co wogóle te dyskusje? Nawet gdyby Jaga Wam gołe dupy pokazała to nie powód aby dewastować swój stadion, narażać klub na straty finansowe oraz normalnych zagorzałych kibiców na ryzyko zamknięcia stadionu. Średnio inteligentni ludzie zrozumieli już dawno. Jeżeli jeszcze jakiś 16 letni pajac krzyknie, że nie wiem o co chodzi w kibicowaniu to odpowiadam: na pewno nie interesują mnie płonące gacie w żółto-czerwone pasy czy też czerwono białe skarpety wiszące na płocie. Jeżeli macie jakieś nie określone fobie to niech kumpel kumplowi da po ryju przed klatką schodową i starczy.

"Co was obchdozi co ze stadionem zrobią? W domu siedzą, na mece nie chodzą, a o stadion sie martwią...(...)"

do michal_k0 : to w takim razie odpowiedz mi za czyje pieniądze finansowana była modernizacja stadionu ?
Bo mi się wydaje, że za moje podatki. Nie wiem czy Tobie również się tak wydaje.

.

Dzięki serdeczne za pamięć :)

Pozdrawiam z lekka zapracowany :)

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Witam,
Mam do użytkowników tego forum pytanie:
Gdzie w Łomży istnieją jeszcze komisy komputerowe?
Jedyny jaki pamiętam był na ul. Krótkiej ale chyba się "zwinął". :(
Z góry dzięki za podpowiedzi.

Józef

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=11222

Ale mają problem - za mała obsada - wystarczy zabrać chłopakom z Czerwonego Placu aparacik i będzie komu to robić. Wiadomo że łatwiej jest napstryakć zdj i rozdawać za to 'nagrody" niż uganiać sie za jakimiś psiarczykami !!!
Mam pytanie do włodaży tego miasteczka:
- od czego jest Straż Miejska - od pilnowania pożądku w mieście czy od pilnowania fotoradaru?

Odpowiedź się nasuwa sama - więc niech chłopaki zamiast robić fotki (zresztą niezgodnie z prawem) niech lepiej ścigają niewłaściwie parkujących oraz wszelkiej maści PSIARCZYKÓW !!!

i pokażę Wam mój kolejny film z moimi umiejętnościami free ;)) komentarze mile widziane..
http://www.youtube.com/watch?v=sOfyAjCXmus

Terrorysta,najpierw musisz założyć sobie konto na YouTube,jeśli je masz(chyba,że nie wiesz jak je założyć,bo ja też miałem z tym problemy,to napisz do mnie na gg-654290)..jeśli masz już to konto,wchodzisz w my account -->Upload new video i później będziesz już wiedział jak dalej.

Nie gram w żadnym klubie niestety;/ jak narazie uprawiam tylko free..

I-sze fajnie sie teraz je wspomina, pomimo że z mojego rocznika kilka osób nie dostało sie w pierwszym rzucie na wybrane kierunki, ale ostatecznie i tak gdzieś studiują. nauczyłem sie jak sobie radzić w życiu i na studiach-- ciągle trzeba kombinować żeby coś uzyskać :)

czuubek wes ty sie zastanow co piszesz. Ten twoj nick swiadczy tylko o Tobie!!!!

Zarząd ŁKS-u zepsuł nam i kibicom Jagi derby...

Ale cię chłopie wzięło

silniczek, dlugopis, struna, igla lekarska , tusz i pojechal ;) i troche talentu to w ogole bylo bygit

idzie lato, pojdziem pogwarzem , tatuaze pokazem he

Nie mam konta!Nie mam GG bo lapie za duzo wirosow!Napisz mi na forum jak zalozyc i jak udostepniac filmiki?

Ja doradzam wybór dobrego technikum. Dostaje się taką samą wiedzę teoretyczną jak w liceum a dodatkowo uzyskuje się dyplom technika i wyuczony konkretny zawód!
W czasie nauki w technikum obywa sie miesięczne praktyki. Zajęcia odbywają sie również (przynajmniej w ZMSiO) w Centrum Kształcenia Praktycznego.
Wiedza zdobyta w technikum jest bardzo przydatna potem na wyższych studiach. Wielu moich kolegów żałuje wyboru liceum.
Tyle tylko że nie każdy nadaje się do nauki w technikum, jeżeli ktoś nie przejawia zdolności do ścisłych przedmiotów do raczej nie jest miejsce dla niego!! Ale posiadanie dobrego inżynierskiego wykształcenia daje możliwości na dobrą pracę :)

wychlać to on potrafił jak mało kto!!!teraz już nie ma takich:)

gilu, a tu fragment Twojej wypowiedzi z innego tematu (o multimedii i IST):
"Jedynym ich plusem jset to że sieć mają.."
z czego wniosek, że błędy się zdarzają :P

Zbych

Gratulacje Maćku. Bardzo ładnie poradziłeś sobie z Aleją Legionów.

PS. Różowa Pantera. Muszę przyznać, że po raz pierwszy słyszę tą nazwę w kontekście tego budynku. :)

Chociaż derby odbyły się już jakiś czas temu uważam, że artykuł jest bardzo trafny i opisuje to co naprawdę wydarzyło się na tym meczu, a nie to co zostało skrótowo przedstawione w relacji na żywo na TVP3. Zarządzie co ty na to? Lepiej zróbcie coś z tym, bo następne mecze kibice mogą obejrzeć z ulicy zjazd przy stadionie, tam również jest dobry widok. Tylko wtedy zobaczymy, kto będzie dopingował piłkarzy, chyba wasza ,,kochana" DELTA!?.

róbmy swoje

Podobno już niedługo władze miasta/gminy będą mogły nakazać "śmierdzicielom" zmianę technologi i wyegzekwować karami finansowymi. Mama na myśli kanał! z Poznańskiej do Jednaczewa, który zatruwa atmosferę w mieście.

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/wystarczy-50-podpisow-rzad-walczy-ze-smierdzielami,901225,2943

Nareszcie!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

gdyby nie było ochrony to młode źrebaki biegały by po zielonej murawie stadionu. Skakali po tych barierkach jak małpy. Gdyby nie gaz po ślepkach to zapewne nie byłoby już stadionu w Łomży. Tylko ludzie bez wyobraźni mogą mówić: ........nic wielkiego się nie stało, małe straty materialne. Pytam w takim razie: kiedy mamy o tym mówić, jeżeli nie teraz?? Wtedy, kiedy w wyniku ogólnej paniki tłum zadepcze na śmierć kilkanaście osób?? Wtedy, kiedy jakiś winny lub niewinny kibic zginie? Wtedy, kiedy straty materialne osiągną granicę niemożliwą do spłaty przez władze klubu?? Mówmy skutecznie do czasu kiedy ludzie z "młyna" stwierdzą: tych debili ze środy już ze sobą nie zabierzemy na mecz !!

Zbych

Pracowałem swego czasu przy modernizacji krochmalni i glukozowni( 3 lata temu) i mogę powiedzieć, że nie wierzę, że coś się tam ulewa do Łomżyczki.

Zbiornik A jest wykorzystywany tylko w czasie kampanii - od połowy września. W ciągu roku jedyna woda jaka tam spływa to kilka razy dziennie po 50 litrów, które są wypłukiwane po odkamienieniu kotłów.

Zbiorniki A i B są odstojnikami. Po kampanii, w zimie jak już wszystko zamarźnie i można tam wjechać cięzkim sprzętem cały muł i osad jest koparkami ładowany na ciężarówki i wywożony. W latach 80 - 90 tych wozili to rolnikom na pola bo to materia organiczna - dobry nawóz. teraz nie wiem gdzie wożą

Cała woda z zakładu jest odprowadzana rurami wzdłuż ulicy Poznańskiej do zbiornika na poligonowej ( tego, który przerwało w latach 70 tych i utopił się chłop co chciał zdążyć zabrać krowy zanim woda nadejdzie). Nie wiem czy ten zbiornik na poligonowej oczyszcza tą wodę, ale potem z niego woda jest wylewana na łąki pod Kupiskami. rury zostały 3 lata temu wymienione na plastiki. a dokładniej wciągnięto w metalowe stare rury, nowe plastikowe z Anglii, i zgrzewano je tylko na łączeniach co kilkadziesiąt metrów.

Jeżeli chodzi o smród to rzeczywiście - śmierdzi zdrowo jak zawieje, ale jak się cały dzień chodzi koło tego to się nic nie czuje:) Śmierdzi porządnie to dopiero w zimie jak jest muł wybierany :/

również popieram w 100%

Cytat:

ednak dla innych mecz to nie tylko boisko, ale atmosfera na trybunach, doping, oprawa, wyjazdy itp. To dzięki takim kibicom drużyna często dostaje skrzydeł, a klub jest bardziej poważany.

dla mnie tak samo, cieszę się, że dla Ciebie też. cieszę się, że nie napisałeś o niszczenu własnych obiektów, pseudonazistowskiej , neoskinheadowskiej otoczce ruchu kibicowskiego, paleniu szalików.

na mecze ŁKS chodzę od kilku lat jak jeszcze byli w IV lidze. Nie stoję w młynie bo nie prowadzę aktywnego dopingu 90 minut non - stop. Jednakże jak idzie Adaś z puszką " na oprawę" to zawsze wrzucam,bo wiem, że są tacy co dają z siebie wszystko.

ale tym wszystkim brudasom, pijanym małolatom z szalikami na twarzy, kozaczkom za dychę najchętniej wrzuciłbym kondona do puszki. najlepiej te kondony założyłbym im na głowę, żeby było wiadomo kto w Łomży jest kibicem, a kto zwykłym chuliganem

odstaw psychotropy albo zmniejsz dawkę :)

Pewnie ISKRA z deblina :P

ale jakie te zadanie zyciowe, nie? jestem za tym, zeby takie zadania byly na maturze z angola dla technikow :D

.

Oczywiście kolego masz rację :-) a dokładnie chodzi mi o jakość amrtyzatorów firm GPD, HART, Magneti Marelli (cofap). Czy ktoś je montował?

To, że inni są w bagnie, to ich sprawa. My musimy walczyć o każdy punkt i o sponsora! Tu spoglądamy na Browar, JBB, PPS i innych. Ludzie, gdzie jesteście? Chyba, że mamy liczyć na innych, ale na kogo? ... może znów Fargotex? kto jeszcze?

http://www.youtube.com/watch?v=46tHDJysUTQ

http://www.pogon.v.pl/ to chyba jakiś głupi żart!!!???

Problemy potrwają jeszcze trochę, zmieniliśmy oprogramowanie i jesteśmy w trakcie konfiguracji.

Pogoń II liga , my II liga jaki sens kupowania? Jak jest kasa to zawodników i trenera zawsze można dokupić. Ubawiłem się niemiłosiernie , co kibice Pogoni na ten temat wypisują. Komedia wyśmienita!!! http://www.pogon.v.pl/

Jean-Jacques Rousseau "Pieniądz, który człowiek posiada, to swoboda;
ten, za którym goni- to niewola."

Chyba tu kogoś krew zalewa, że liga pokerowa przeniosła się do 54 z Rampy.
Tylko do kogo pasuje nick Wafel jak tam same wafle.

Może spróbuj otwieracz do kapsli. Fakt łomża robi kapsle mocne.

Białystok, Suwałki lub Łomża mogą stać się ośrodkiem treningowym dla jednego z finalistów mistrzostw Europy w piłce nożnej. Euro 2012 to szansa rozwoju także dla ściany wschodniej - powiedział podczas wizyty w Łomży minister sportu Tomasz Lipiec.

"Takim inwestycjom sprzyja organizacja Euro 2012, zaplecze sportowo-treningowe ma szanse powstać w małych ośrodkach, które zapewniłyby spokojny pobyt przez blisko miesiąc jednej z drużyn, rodzinom zawodników, czy ich kibicom - powiedział Tomasz Lipiec. - Pobyt w takich miastach sprzyja treningom, niweluje stres związany z imprezą i pozwala na właściwe przygotowanie. Do takich miast jak Łomża powinny trafić pieniądze na stworzenie sportowo hotelowego zaplecza mistrzostw".

Miasto planuje wybudowanie pięciu pełno wymiarowych boisk treningowych do piłki nożnej. Jak powiedział Tomasz Lipiec jest prawie pewne, że powstaną one w najbliższym czasie przy dużym wsparciu finansowym resortu sportu. Ministerstwo ma już na to zagwarantowane pieniądze.

W tym roku w Łomży unowocześniono już częściowo miejski stadion na potrzeby II-ligowego Łomżyńskiego Klubu Sportowego. Pierwszy etap remontu polegał na częściowej modernizacji trybun. Kolejne prace, w tym zadaszenie trybuny głównej, mają być kontynuowane w ciągu najbliższych dwóch lat.

żródło: PAP

Odrzutowcem przyleciał premier J.Kaczyński, helikopterem A.Lepper, a Lublinem K.Kononowicz

a jak wam się podobało w tym roku ja uważam że UKRAINA była świetna. Podobał mi się układ choreograficzny ale i tak było fajnie. muzyczka wpadająca w ucho

z wyborami to jest tak:

po pierwsze INTERES PARTII
po drugie WLASNY INTERES
po trzecie LUDZIE JESTEśCIE "TYM z plakatów wyborczych" POTRZEBNI TYLKO W DNIU WYBORóW !
potem mają WAS w dupie

Właśnie napisałem kilka propozycji z wyżej wymienionych do projektu „Strategii Zrównoważonego Rozwoju Miasta Łomża do 2020 roku”, może coś z tego wyjdzie :) Jest jeszcze taka sprawa że jeśli nie zaczniemy sami działać dla dobra naszej Małej Ojczyzny to żaden radny czy prezydent nie wyczaruje nam tego...

"loosac nie piszesz nic o moich propozycjach. One nie są czymś nowym, tak jest w cywilizowanych państwach.
Żadna religia nie jest uprzywilejowana i żadna nie jest zagrozona.
Piszesz duzo o ataku na kk. Ok, tez to zauważam, ale czy uważasz , ze gdyby tak było jak pisałem wyzej, ataki tez by były??"

Ja sie zgadzam z twoimi propozycjami, moze niezbyt jasno to napisalem. Dodalbym jeszcze

"Uważasz ,ze wypowiedzi polityków typu " nieważne jaka będzie Polska , ważne , ze będzie katolicka" nie powoduja reakcji, w społeczeństwie. Inni nie mogą czuć się zagrożeni."

Nie uwazam ze to dobra wypowiedz. Doskonale zdaje sobie sprawe z wielu wad i niedoskonalosci, jakie panuja w kosciele. Wiele rzeczy na prawde mnie denerwuje w postepowaniu niektorych wladz koscielnych. Ale to nie powod zeby obrazac katolikow, wyzywac od ciemnoty (bo "wierza sobie w jakies bajki"), negowac i atakowac katolicyzm i wiernych, oraz wrzucac do jednego worka wszystkich ksiezy, biskupow i papiezy!. W kazdej grupie spolecznej trafi sie jakas czarna owca. Niestety ludzie maja tendencje do generalizowania. Nie przecze ze i ja takiemu czemus nie ulegam.

Malachit:

"loosac piszesz "...Ilosc kosciolow to sprawa wiernych i kosciola. Nie twoja" - widzisz, miałem rację że za sazybko oceniasz i błędnie. Czy wierny nie może twierdzić że jest zbyt dużo kościołów ?!. Ty pewnie byś chciał by wszyscy wierni byli jak te barany i beeeeczeli w jedynym słusznym kierunku... jak za komuny."

Nie, nie uwazam, ze nalezy bezkrytycznie przymowac wszystko. Sam fakt, ze rozni ksieza rozne rzeczy wygaduja o tej samej sprawie jest tego potwierdzneiem. Co pewnie widac w powyzszej czesci tego posta.

1) Jednak nie wiem czy wiesz wystarczajaco duzo, by stwierdzic, ze rozklad kosciolow na terenie zamieszkalym powinien byc rownomierny obszarowo i powinni byc wiecej malych parafii niz miejsc dla wiernych przewidzianych w ogromnym kosciele.
2) Ja na przyklad wiem, ze kosciol ambroziaka ma wiecej wiernych niz ilosc na ktora zostal przewidziany, stad nowy kosciol. Poza tym buduja sie nowe domy, wiec w tamtym obszarze przybywa ludzi. Skoro przybywa ludzi na okreslonym obszarzwe to trzeba uwzglednic to w dzialaniu swiatyn katolickich. I to wg mnie rowniez jest proste.

Coraz częściej zagląda do nich CBA i dlatego żądają takich podwyżek. czytaj (obecna płaca + koperty do kieszeni) daje to żądane pensje.

I proszę nie robić szumu bo wszystkim wiadomo że biorą ile się da TYLKO mała część NIE.

kupie malucha do 200 zł, w dobrym stanie

Sprzedam odkurzacz do spawania firanek. Tanio!!!!

Ja niektórych z was kompletnie nie rozumiem.
Najpierw karzecie ludziom z Łomży bojkotować referendum, teraz narzekacie, że niewiele osób poszło i zagłosowało na nie.

***** zdecydujcie się, czego w końcu chcecie.

Nie od dziś wiadomo, że nasza kochana Łomża w pewnej (mniejszej lub większej) części jest skupiskiem wszelkiej maści buractwa, wieśniactwa i lanserstwa. Mamy tego przykłady w zakładach pracy, sklepach, urzędach ale także na osiedlach, na ulicach, na klatkach schodowych. Ludzie ci zachowują się podobnie do tych osób, które wyjechały do stolicy i wożą się po dwóch, trzech latach, co to nie oni, "rodowici" warszawiacy. Tak więc jaką macie receptę na wszechogarniające nas chamstwo i buractwo w Łomży, które dostrzegamy na codzień w tak wielu przypadkach. Jak przywrócić temu miastu świetność i pozbyć się raz na zawsze buraczanego frajerstwa ?

the thruth tracker

Burak był, jest i będzi burakiem i nic tego nie zmieni.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org