Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dlacaego nie zaglosuje na PO |
Aż za przeproszeniem żal dupe ściska to co sie dzieje z polską piłka to jest jakaś paranoja...Kilka lat temu słynna afera z Szczakowianką, ktora po cześci ciagnie się do teraz... A teraz Łeczna, Arka, KSZO, Polkowice... i do tego Zagłębie cos dzis czytałem... A juz myslałem ze zespol z Lubina wniesie coś nowego w Polskiej pilce. Kiedy Ci wszyscy ludzie sie naucza ze korupcja do niczego nieprowadzi... no chociaz z takim zarządem PZPNu;/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dlacaego nie zaglosuje na PO |
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
To jest poprostu nieludzkie. Nie wiem czym on sie kierował i co go zmotywowało do tak okrutnego czynu. Biedne dziecko- idąc po bułki, szło po śmierć [*]....
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Van_Loosen, myślisz, że administrator potrafi to zrobić? heheh :))
|
|
"Która firma ochroniarska w Łomży płaci tyle swoim pracownikom ? " Delta pewnie :)
|
|
dzis to policyjny hilikopter nawet latał
|
|
Delta nie jest z Łomży. ![]()
|
|
PEPEES S.A. Przedsiębiorstwo Przemysłu Spożywczego Spółka Akcyjna, które jest jeszcze 100% udziałowcem Browaru Łomża. Pozdrawiam.
|
|
Brzeczyszczykiewicz> poczatek jest super, napewno wykozystam :) widze ze masz wenę do tego typu rzeczy moze ciag dalszy mi pomozesz :> ? hehh
|
|
chcę kupić cb radio do samochodu prosze o wasze opinie to ma być radio dobre w miare tanie do około 450 zł a i powinno miec ten automatyczny wyciszacz szumów asc jak sie nie myle mieczkoś997 kiedyś ten------"Andrzej skur.... Tyburski-zabójca policjanta w Mikołajkach"----- wejdzie na te forum przeczyta jak mu ciupiesz i bedziemy mieli mniej o jednego na tym forum wiec uważaj co piszesz
|
|
antyred: Ale ja BROŃ BOŻE nie mówię, że źle robią i że podwyżka im się nie należy!!!! Ja mam w rodzinie i pielęgniarkę i lekarza i bardzo dobrze wiem ile zarabiają. Zresztą widzę jak pracują i że mają ciężką pracę. Uważam, że pielęgniarkom należą się te pieniądze "jak chłopu ziemia" !!!! Co do NIEKTÓRYCH lekarzy zdanie mam nieco inne. Ja mam zastrzeżenia co do sposobu strajkowania(mówię o wcześniejszych strajkach - nie wczorajszym), bo wiem z własnego doświadczenia, że najczęściej te strajki godzą w szarego człowieczka, a nie w rząd, który to odpowiedzialny jest za podwyżki - jeżeli jutro pielęgniarki zrobią strajk i będą szły al. legionów to JA będę szedł w pierwszym rzędzie. Ale jeżeli bym przyszedł z chorym dzieckiem, a lekarz by mi powiedział, że mnie dziś nie przyjmie, bo mają strajk, a dziecko nie ma zagrożenia życia....to tego delikatnie mówiąc nie popieram. Powiem jeszcze jedno: jak leżałem w szpitalu na skłodowskiej-curie to pielęgniarki tak pracowały, że aż się miło leżało:-) Pielęgniarki "skakały" koło pacjentów o każdej porze dnia i nocy, aż mi żal ich było, że tak mało zarabiają. Podobne zdanie mam na temat strajku listonoszy. Owszem... im też należy się podwyżka, bo za bardzo ich wykorzystują... ale to co w niektórych miastach robili to było "przegięcie"... A czy ktoś pamięta blokady rolników ???? Też strajkowali... i dobrze... im też się należy... bo ciężko pracują... W niektórych miastach strajk polegał na tym, że trzeba było 5 min chodzi przez ulicę w jedną i w drugą i można było jechać... Ale osobiście widziałem jak w Piątnicy na skrzyżowaniu młody tatuś z chorym dzieckiem musiał wzywać pogotowie, bo nie chcieli przepuścić... jak póżniej spotkałem tego rolnika, co tak darł mordę na ojca z córka... to mu "tylko" powiedzialem, ze mam go w d..... Pozdrawiam
|
|
"Po sekcji zwłok okazało się, że śmiertelne były obrażenia zadane dziecku wtedy, gdy sprawca wypadku cofnął samochód, powtórnie przejeżdżając po ciele 9-latka" - a ja jestem ciekaw w jaki sposób można stwierdzić kiedy jakich obrażeń on doznał...
|
|
Cytat: "Po sekcji zwłok okazało się, że śmiertelne były obrażenia zadane dziecku wtedy, gdy sprawca wypadku cofnął samochód, powtórnie przejeżdżając po ciele 9-latka" - a ja jestem ciekaw w jaki sposób można stwierdzić kiedy jakich obrażeń on doznał..." Przejdź się do Zakładu Medycyny Sądowej a zobaczysz te sztuczki :) Tylko na czczo idz :)
|
|
Właśnie, powinni jechać wszyscy, którzy chcą obejrzeć mecz ŁKS-u, niezależnie od tego czy będą śpiewać cały czas, czy od czasu do czasu (tak jak ja :), czy też wogle nie będą śpiewać.
|
|
Wszyscy mają , ciężką i odpowiedzialną pracę. Zarobki lekarzy są pochodną możliwości społeczeństwa. Jakie możliwości takie płace . Więc co chcą lekarze ? podwyżki , bo chcieliby zarabiać jak koledzy na zachodzie? to było im skończyć studia na zachodzie, kto im kazał w kraju? Na zachodzie by pracowali i zarabiali jak koledzy z zachodu. Po pierwsze niech lekarze znajdą pieniądze w swoim środowisku, niech zrobią tam porzadek. Łącznie z przemysłerm farmaceutycznym, gigantycznymi machlojami w zakupie sprzetów medycznych, lekarstw, przyznawaniem rent i temu podobnymi sztuczkami , które rozkładają społeczeństwo na łopatki. Niech włączą się do reformy służby zdrowia. Łatwo im jest szantażować zdrowiem i życiem innych obywateli. Po drugie jeżeli uważają , ze mało zarabiają to niech kupią sobie działkę , wybuduja klinikę, wyposażą i będą czekać na pacjenta-klienta . Zarobią krocie. Inne zawody tak mają, to dlaczego lekarz miałby tak nie mieć. Niech się poddadzą prawom rynku, tak jak inni. Stomatolodzy tak zrobili i nie musza strajkować. Po trzecie: moze ktoś w końcu skończy z tą fikcją , ze pracuje się i w uspołecznionej służbie zdrowia i prywatnie, a tak naprawdę to nagania się sobie klientów. W państwowych szpitalach robi się sztuczny tłok , aby można było wykonac badania w prywatnych gabinetach(tam gdzie już sprzęt kupili) A jak się sprzętu nie ma to do szpitala na badania oczywizda bez kolejki , bo przez oddział. Rozdzielić praktykę prywatną od uspołecznionej. Wreszcie jak chcą wyjechać to niech zwrócą koszty nauki i szkolenia niejednokrotnie na bardzo drogim sprzęcie , który z moich składek ZUS i podatków był im dany do ręki. Koszty studiowania w Polsce to nie te same co na zachodzie. A i głowy(do studiowania na zachodzie) trochę trzeba miec inne, nie wystarczy skończyć studiów i juz się rozglądać za dużą kasą. A u nas co? każdy kto skończy medycyne to juz wielki lekarz , kasę musi mieć , bo wyjedzie. Niech jedzie zobaczymy czy sobie poradzi. A jak sobie poradzi to tez ładnie, poprawimy sobie wizerunek za granica , nie tylko hydraulicy , budowlańcy i kierowcy
|
|
Domyślam sie jak to wygląda, ale mnie ciekawi jak można stwierdzić, których obrażeń doznał, gdy samochód 1 raz po nim przejechał, a których kiedy cofał...
|
|
Kup sobie radio CB TTI-880 i antenę Hustler C100, idealny sprzęcik, ja kilka dni temu na allegro zapłaciłem 370zł za nówkę, na Legionów śpiewają sobie za ten zestaw 460zł, wystarczający sprzęt.
|
|
Bo moim zdaniem lepiej raz na jakiś czas zaśpiewać porządnie niż cały czas niemrawo. po prostu co za dużo to nie zdrowo
|
|
Tommek, tak się akurat składa, że miałem okazję i cały czas mam korzystać z tego radia, powiem Ci, że większego szumo i trzaskoradia nie widziałem, antena jest dobra, ale to prawie 1,5m, a mi do osobówki taka nie jest potrzebna i wygląda żenująco, mam tti-880 z hustlerem jak chcesz, możemy się umówić i pokaże Ci jak to radio się sprawuje i jaka jest jego kultura pracy :)
|
|
Ja tez posiadam TTI 880, do tego antenka Sirio ML 145 i nie narzekam ;P Radyjko troche jest za duze ale funkcji ma sporo z ktorych i tak rzadko sie korzysta.
|
|
kupie malucha albo jakiegos innego do 300 zł tel 503967796
|
|
Potrzebna mi mapa Łomża (wersja elektroniczna). Może jakiś link, bo ja nie mogę znaleźć.
|
|
Marcin135 - te domy , samochody , wczasy zagraniczne u lekarzy , to wszystko z marnych pensji. Szkoda , ze reszta z tych marnych pensji tak żyć nie może. Co do umów, to ciekaw jestem jaki jest stosunek wartości tych sprzętów do opłat jakie lekarz płaci - zapewne symboliczne, aby tylko zagadnienie zalegalizować. Nie porównuj Niemiec z Polską , tu żyjemy , tu sie leczymy i takie są możliwości tego kraju. Studiowałeś z własnego wyboru, wiedziałeś z czym to sie wiąże i jaka jest sytuacja w służbie zdrowia i jaka prawdopodobnie bedzie wiec o co Ci chodzi. Sytuacja dramatycznie nie zmieniła sie z dnia na dzień. Wszyscy byśmy chcieli dużo zarabiać, tylko jak zastrajkują inne zawody, nie mają takiej możliwosci. Ja od lekarzy oczekiwałbym wniosków co do naprawy sytuacji, a w konsekwencji poprawy zarobków. A nie szantażu i roszczeń jedynie płacowych. Służba zdrowia jest źle zorganizowana, jest w niej wiele patologii. Tak najlepiej to sprywatyzować, a jeszcze lepiej tak jak dotychczas niech sie nałapie wąska grupa. A gdzie są podatki moich rodziców i składki ZUS. Może celowo szpitale sa tak zarządzane , aby mozna je było przejąć. Oczywiście jest to mój, pacjenta, osobisty punkt widzenia, nie twierdzę , ze każdy lekarz jest zły. Twierdzę, że środowisko lekarskie musi znaleśc takie siły w sobie , żeby sie oczyścić z takich opini. Jeżeli nie znajdzie to odium będzie spływało na wszystkich lekarzy.
|
|
won pedale z tym.
|
|
http://mapy.eholiday.pl/mapa-lomza.html http://www.staypoland.com/lomza_mapa.htm przypominam że google.pl nie gryzie.
|
|
Siema kup sobie unidena 520XL i antenke president ML i bedziesz mial super zestawik sam z nie go korzystam. Ale jak chcesz mam na sprzedarz antene sirio mega wats 3000 za 90zl jak cos to gg 4491585
|
|
a jak zobaczyce pasarzerskiego jumbo-jeta to tez zrobicie afere ze lata sobie w chmurach >>>>??? - dajcie juz spokuj Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.
|
|
na livesore jest napisane że Rozkwitalski
|
|
Nie chce mi się gadać z tą ciemnota, ale pokrótce wypunktuje: - mam prywatna praktykę jak pisałem już wczśniej (ktoś tu nawet nie umie czytać - sorry ale jak sie nie umie czytac to z czym do ludzi) - kliniki w Łomży nie wybuduję, bo kto się będzie leczył??? (przecież każdy płaci grosze na służbę zdrowia i wymaga - a co!!!) - chcę zauważyć że w Czechach niemalże nigdzie nie ma kas fiskalnych i tam gospodarka rozwija się o wiele szybciej (kasy fiskalne to głupota tego kraju) - w Niemczech ludzie płacą 8 razy wiecej na swoją służbe zdrowia i rozumiem, że mogą wymagać SORRY, ALE W CENIE MALUCHA NIE KUPISZ MERCEDESA!!! - a tę szpitalną kasę to mam w nosie - muszę dyżurować, bo nie ma kto tego robić, brakuje ludzi do pracy - ogólnie źle sie dzieje
|
|
Witam. Nie wiem czy to tylko u mnie... ale 4lomza strasznie wolno działa. Wcześniej tylko forum, a teraz czasem też strona główna. Ostatnio się rozsypała: mnóstwo błędów php i nic więcej. To tylko tak u mnie? Czy wszystkim tak?
|
|
Rafał Boguski w ciągu ostatnich 3 kolejek juz 2 raz został wybrany do 11 kolejki wg magazynu Orange Ekstraklasa. Rafał Świetnie zagrywał pilki do asystentów bramek Ujka. GKS w tej kolejce grał z Wisłą Płock ! Cześka Jakołcewicza ;] Winik GKS Bełchatów 2- 1 Wisła Płock
|
|
Ale od znajomych te ppsy ???? Bo ostatnio tym sposobem lubia sie komputery infekowac....
|
|
Tak wogóle.... Łomża oazą sportowców czy tylko piłkarzy ;-) Bardzo się cieszę, że zaczyna się wkońcu dziać coś w łomżyńskiej piłce... ale co z innymi sportami? Pozdrawiam
|
|
tragedia jednym słowem oh tylko współczóc z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
teraz pewnie zaluje ze tych idiotycznych postow nie moze sama usunac, ale coz zrobic, ten typ tak ma!!
|
|
zwykła kiełbacha przedwyborcza, tyle razy obiecywali i nic z tego nie wychodziło. a co do ewentualnej inwestycji w ośrodek treningowy to jest nie najgłupszy pomysł, chociaż wiadomo że szanse są niewielkie bo w Polsce kilkadziesiąt miast o tym myśli, pewnie lepsze od nas warunki ma co najmniej 20 ośrodków, a trzeba przypomnieć że jeśli będzie 24 finalistów to po połowie dla Polski i Ukrainy, czyli realne szanse na goszczenie u siebie jednej z ekip ma tylko 12 miast. Niewątpliwym atutami Łomży w porównaniu do innych miast województwa jest bliskie położenie od Warszawy (135km) oraz to że w ostatnim czasie zauważyć można duże zainteresowanie sportem a co za tym idzie inwestycje w stadion. Budowa takiego ośrodka treningowego wymagała by wielu ulepszeń. Na pewno trzeba było by dokończyć budowę stadionu (tzn trybuny głównej i bieżni), do tego oświetlenie, rozbudowa hotelu ŁKS na co najmniej 50 miejsc, jakieś siłownie, sauny, jacuzi itd, pewnie przydało by się boisko ze sztuczną nawierzchnią i dodatkowe boisko treningowe po drugiej stronie ulicy. Urząd Miejski powinien też pomyśleć nad "izolacją" obiektów sportowych ŁKS od oczyszczalni ścieków, np poprzez gęstą roślinność, i zbiorniki wodne, aby "zapachy" nie przedostawały się na teren obiektu. Takie inwestycje pochłonęły by grube miliony złotych, pewnie coś ok 30-40mln ale moim zdaniem opłaca się. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Zapomniałem dodać że zaraz obok stadionu jest Klub Biebrza. Więc kolejny argument za utworzeniem u nas ośrodka szkoleniowego. Sprtowcy napewno zaznają relaksu :P z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Hehehe KrzyzaK i jeszcze przecierz mogą iść się wybawić w naszych wspaniałych dyskotekach i pubach. Np. "Pod gruszą" czy "Kufelek". Niedaleko forty czyli jest co zwiedzać. A sparingi ze SKRĄ Wizna to już wogóle fenomen. Ci z naprzeciwka może otworzyliby wypożyczalnię ciągników i maszyn rolniczych, goście z zachodu napewno byliby zadowoleni z takiej atrakcji. _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
Admini nie mogli słuchać narzekania to się wzieli do roboty :-D Trzymamy dalej kciuki za Adminow :) Niech jeszcze szybciej 4lomza dziala :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |