czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dlacaego nie zaglosuje na PO

Aż za przeproszeniem żal dupe ściska to co sie dzieje z polską piłka to jest jakaś paranoja...Kilka lat temu słynna afera z Szczakowianką, ktora po cześci ciagnie się do teraz... A teraz Łeczna, Arka, KSZO, Polkowice... i do tego Zagłębie cos dzis czytałem... A juz myslałem ze zespol z Lubina wniesie coś nowego w Polskiej pilce. Kiedy Ci wszyscy ludzie sie naucza ze korupcja do niczego nieprowadzi... no chociaz z takim zarządem PZPNu;/

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dlacaego nie zaglosuje na PO

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

To jest poprostu nieludzkie. Nie wiem czym on sie kierował i co go zmotywowało do tak okrutnego czynu.
Biedne dziecko- idąc po bułki, szło po śmierć [*]....

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Van_Loosen, myślisz, że administrator potrafi to zrobić?

heheh :))

"Która firma ochroniarska w Łomży płaci tyle swoim pracownikom ? "

Delta pewnie :)

dzis to policyjny hilikopter nawet latał

Delta nie jest z Łomży.

PEPEES S.A.
Przedsiębiorstwo Przemysłu Spożywczego Spółka Akcyjna, które jest jeszcze 100% udziałowcem Browaru Łomża.
Pozdrawiam.

Brzeczyszczykiewicz> poczatek jest super, napewno wykozystam :) widze ze masz wenę do tego typu rzeczy moze ciag dalszy mi pomozesz :> ? hehh

chcę kupić cb radio do samochodu prosze o wasze opinie to ma być radio dobre w miare tanie do około 450 zł a i powinno miec ten automatyczny wyciszacz szumów asc jak sie nie myle

mieczkoś997 kiedyś ten------"Andrzej skur.... Tyburski-zabójca policjanta w Mikołajkach"----- wejdzie na te forum przeczyta jak mu ciupiesz i bedziemy mieli mniej o jednego na tym forum wiec uważaj co piszesz

antyred:

Ale ja BROŃ BOŻE nie mówię, że źle robią i że podwyżka im się nie należy!!!! Ja mam w rodzinie i pielęgniarkę i lekarza i bardzo dobrze wiem ile zarabiają. Zresztą widzę jak pracują i że mają ciężką pracę.

Uważam, że pielęgniarkom należą się te pieniądze "jak chłopu ziemia" !!!! Co do NIEKTÓRYCH lekarzy zdanie mam nieco inne.
Ja mam zastrzeżenia co do sposobu strajkowania(mówię o wcześniejszych strajkach - nie wczorajszym), bo wiem z własnego doświadczenia, że najczęściej te strajki godzą w szarego człowieczka, a nie w rząd, który to odpowiedzialny jest za podwyżki - jeżeli jutro pielęgniarki zrobią strajk i będą szły al. legionów to JA będę szedł w pierwszym rzędzie. Ale jeżeli bym przyszedł z chorym dzieckiem, a lekarz by mi powiedział, że mnie dziś nie przyjmie, bo mają strajk, a dziecko nie ma zagrożenia życia....to tego delikatnie mówiąc nie popieram.

Powiem jeszcze jedno: jak leżałem w szpitalu na skłodowskiej-curie to pielęgniarki tak pracowały, że aż się miło leżało:-) Pielęgniarki "skakały" koło pacjentów o każdej porze dnia i nocy, aż mi żal ich było, że tak mało zarabiają.

Podobne zdanie mam na temat strajku listonoszy. Owszem... im też należy się podwyżka, bo za bardzo ich wykorzystują... ale to co w niektórych miastach robili to było "przegięcie"...

A czy ktoś pamięta blokady rolników ???? Też strajkowali... i dobrze... im też się należy... bo ciężko pracują... W niektórych miastach strajk polegał na tym, że trzeba było 5 min chodzi przez ulicę w jedną i w drugą i można było jechać...
Ale osobiście widziałem jak w Piątnicy na skrzyżowaniu młody tatuś z chorym dzieckiem musiał wzywać pogotowie, bo nie chcieli przepuścić... jak póżniej spotkałem tego rolnika, co tak darł mordę na ojca z córka... to mu "tylko" powiedzialem, ze mam go w d.....

Pozdrawiam

"Po sekcji zwłok okazało się, że śmiertelne były obrażenia zadane dziecku wtedy, gdy sprawca wypadku cofnął samochód, powtórnie przejeżdżając po ciele 9-latka" - a ja jestem ciekaw w jaki sposób można stwierdzić kiedy jakich obrażeń on doznał...

Cytat:
"Po sekcji zwłok okazało się, że śmiertelne były obrażenia zadane dziecku wtedy, gdy sprawca wypadku cofnął samochód, powtórnie przejeżdżając po ciele 9-latka" - a ja jestem ciekaw w jaki sposób można stwierdzić kiedy jakich obrażeń on doznał..."

Przejdź się do Zakładu Medycyny Sądowej a zobaczysz te sztuczki :) Tylko na czczo idz :)

Właśnie, powinni jechać wszyscy, którzy chcą obejrzeć mecz ŁKS-u, niezależnie od tego czy będą śpiewać cały czas, czy od czasu do czasu (tak jak ja :), czy też wogle nie będą śpiewać.

Wszyscy mają , ciężką i odpowiedzialną pracę. Zarobki lekarzy są pochodną możliwości społeczeństwa. Jakie możliwości takie płace . Więc co chcą lekarze ? podwyżki , bo chcieliby zarabiać jak koledzy na zachodzie? to było im skończyć studia na zachodzie, kto im kazał w kraju? Na zachodzie by pracowali i zarabiali jak koledzy z zachodu.
Po pierwsze niech lekarze znajdą pieniądze w swoim środowisku, niech zrobią tam porzadek. Łącznie z przemysłerm farmaceutycznym, gigantycznymi machlojami w zakupie sprzetów medycznych, lekarstw, przyznawaniem rent i temu podobnymi sztuczkami , które rozkładają społeczeństwo na łopatki.
Niech włączą się do reformy służby zdrowia.
Łatwo im jest szantażować zdrowiem i życiem innych obywateli.

Po drugie jeżeli uważają , ze mało zarabiają to niech kupią sobie działkę , wybuduja klinikę, wyposażą i będą czekać na pacjenta-klienta . Zarobią krocie.
Inne zawody tak mają, to dlaczego lekarz miałby tak nie mieć.
Niech się poddadzą prawom rynku, tak jak inni.
Stomatolodzy tak zrobili i nie musza strajkować.

Po trzecie: moze ktoś w końcu skończy z tą fikcją , ze pracuje się i w uspołecznionej służbie zdrowia i prywatnie, a tak naprawdę to nagania się sobie klientów. W państwowych szpitalach robi się sztuczny tłok , aby można było wykonac badania w prywatnych gabinetach(tam gdzie już sprzęt kupili) A jak się sprzętu nie ma to do szpitala na badania oczywizda bez kolejki , bo przez oddział. Rozdzielić praktykę prywatną od uspołecznionej.

Wreszcie jak chcą wyjechać to niech zwrócą koszty nauki i szkolenia niejednokrotnie na bardzo drogim sprzęcie , który z moich składek ZUS i podatków był im dany do ręki. Koszty studiowania w Polsce to nie te same co na zachodzie. A i głowy(do studiowania na zachodzie) trochę trzeba miec inne, nie wystarczy skończyć studiów i juz się rozglądać za dużą kasą. A u nas co? każdy kto skończy medycyne to juz wielki lekarz , kasę musi mieć , bo wyjedzie. Niech jedzie zobaczymy czy sobie poradzi.
A jak sobie poradzi to tez ładnie, poprawimy sobie wizerunek za granica , nie tylko hydraulicy , budowlańcy i kierowcy

Domyślam sie jak to wygląda, ale mnie ciekawi jak można stwierdzić, których obrażeń doznał, gdy samochód 1 raz po nim przejechał, a których kiedy cofał...

Kup sobie radio CB TTI-880 i antenę Hustler C100, idealny sprzęcik, ja kilka dni temu na allegro zapłaciłem 370zł za nówkę, na Legionów śpiewają sobie za ten zestaw 460zł, wystarczający sprzęt.

Bo moim zdaniem lepiej raz na jakiś czas zaśpiewać porządnie niż cały czas niemrawo. po prostu co za dużo to nie zdrowo

Tommek, tak się akurat składa, że miałem okazję i cały czas mam korzystać z tego radia, powiem Ci, że większego szumo i trzaskoradia nie widziałem, antena jest dobra, ale to prawie 1,5m, a mi do osobówki taka nie jest potrzebna i wygląda żenująco, mam tti-880 z hustlerem jak chcesz, możemy się umówić i pokaże Ci jak to radio się sprawuje i jaka jest jego kultura pracy :)

Ja tez posiadam TTI 880, do tego antenka Sirio ML 145 i nie narzekam ;P
Radyjko troche jest za duze ale funkcji ma sporo z ktorych i tak rzadko sie korzysta.

kupie malucha albo jakiegos innego do 300 zł tel 503967796

Potrzebna mi mapa Łomża (wersja elektroniczna). Może jakiś link, bo ja nie mogę znaleźć.

Marcin135 - te domy , samochody , wczasy zagraniczne u lekarzy , to wszystko z marnych pensji. Szkoda , ze reszta z tych marnych pensji tak żyć nie może.
Co do umów, to ciekaw jestem jaki jest stosunek wartości tych sprzętów do opłat jakie lekarz płaci - zapewne symboliczne, aby tylko zagadnienie zalegalizować.
Nie porównuj Niemiec z Polską , tu żyjemy , tu sie leczymy i takie są możliwości tego kraju. Studiowałeś z własnego wyboru, wiedziałeś z czym to sie wiąże i jaka jest sytuacja w służbie zdrowia i jaka prawdopodobnie bedzie wiec o co Ci chodzi. Sytuacja dramatycznie nie zmieniła sie z dnia na dzień.
Wszyscy byśmy chcieli dużo zarabiać, tylko jak zastrajkują inne zawody, nie mają takiej możliwosci.
Ja od lekarzy oczekiwałbym wniosków co do naprawy sytuacji, a w konsekwencji poprawy zarobków. A nie szantażu i roszczeń jedynie płacowych.
Służba zdrowia jest źle zorganizowana, jest w niej wiele patologii.

Tak najlepiej to sprywatyzować, a jeszcze lepiej tak jak dotychczas niech sie nałapie wąska grupa. A gdzie są podatki moich rodziców i składki ZUS.
Może celowo szpitale sa tak zarządzane , aby mozna je było przejąć.

Oczywiście jest to mój, pacjenta, osobisty punkt widzenia, nie twierdzę , ze każdy lekarz jest zły. Twierdzę, że środowisko lekarskie musi znaleśc takie siły w sobie , żeby sie oczyścić z takich opini. Jeżeli nie znajdzie to odium będzie spływało na wszystkich lekarzy.

won pedale z tym.

http://mapy.eholiday.pl/mapa-lomza.html
http://www.staypoland.com/lomza_mapa.htm

przypominam że google.pl nie gryzie.

Siema kup sobie unidena 520XL i antenke president ML i bedziesz mial super zestawik sam z nie go korzystam. Ale jak chcesz mam na sprzedarz antene sirio mega wats 3000 za 90zl jak cos to gg 4491585

a jak zobaczyce pasarzerskiego jumbo-jeta to tez zrobicie afere ze lata sobie w chmurach >>>>??? - dajcie juz spokuj

Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.

na livesore jest napisane że Rozkwitalski

Nie chce mi się gadać z tą ciemnota, ale pokrótce wypunktuje:
- mam prywatna praktykę jak pisałem już wczśniej (ktoś tu nawet nie umie czytać - sorry ale jak sie nie umie czytac to z czym do ludzi)
- kliniki w Łomży nie wybuduję, bo kto się będzie leczył??? (przecież każdy płaci grosze na służbę zdrowia i wymaga - a co!!!)
- chcę zauważyć że w Czechach niemalże nigdzie nie ma kas fiskalnych i tam gospodarka rozwija się o wiele szybciej (kasy fiskalne to głupota tego kraju)
- w Niemczech ludzie płacą 8 razy wiecej na swoją służbe zdrowia i rozumiem, że mogą wymagać SORRY, ALE W CENIE MALUCHA NIE KUPISZ MERCEDESA!!!
- a tę szpitalną kasę to mam w nosie - muszę dyżurować, bo nie ma kto tego robić, brakuje ludzi do pracy - ogólnie źle sie dzieje

Witam.

Nie wiem czy to tylko u mnie... ale 4lomza strasznie wolno działa. Wcześniej tylko forum, a teraz czasem też strona główna. Ostatnio się rozsypała: mnóstwo błędów php i nic więcej.

To tylko tak u mnie? Czy wszystkim tak?

Rafał Boguski w ciągu ostatnich 3 kolejek juz 2 raz został wybrany do 11 kolejki wg magazynu Orange Ekstraklasa. Rafał Świetnie zagrywał pilki do asystentów bramek Ujka. GKS w tej kolejce grał z Wisłą Płock ! Cześka Jakołcewicza ;] Winik GKS Bełchatów 2- 1 Wisła Płock

Ale od znajomych te ppsy ???? Bo ostatnio tym sposobem lubia sie komputery infekowac....

Tak wogóle.... Łomża oazą sportowców czy tylko piłkarzy ;-)

Bardzo się cieszę, że zaczyna się wkońcu dziać coś w łomżyńskiej piłce... ale co z innymi sportami?

Pozdrawiam

tragedia jednym słowem oh tylko współczóc

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

teraz pewnie zaluje ze tych idiotycznych postow nie moze sama usunac, ale coz zrobic, ten typ tak ma!!

zwykła kiełbacha przedwyborcza, tyle razy obiecywali i nic z tego nie wychodziło.
a co do ewentualnej inwestycji w ośrodek treningowy to jest nie najgłupszy pomysł, chociaż wiadomo że szanse są niewielkie bo w Polsce kilkadziesiąt miast o tym myśli, pewnie lepsze od nas warunki ma co najmniej 20 ośrodków, a trzeba przypomnieć że jeśli będzie 24 finalistów to po połowie dla Polski i Ukrainy, czyli realne szanse na goszczenie u siebie jednej z ekip ma tylko 12 miast. Niewątpliwym atutami Łomży w porównaniu do innych miast województwa jest bliskie położenie od Warszawy (135km) oraz to że w ostatnim czasie zauważyć można duże zainteresowanie sportem a co za tym idzie inwestycje w stadion.
Budowa takiego ośrodka treningowego wymagała by wielu ulepszeń. Na pewno trzeba było by dokończyć budowę stadionu (tzn trybuny głównej i bieżni), do tego oświetlenie, rozbudowa hotelu ŁKS na co najmniej 50 miejsc, jakieś siłownie, sauny, jacuzi itd, pewnie przydało by się boisko ze sztuczną nawierzchnią i dodatkowe boisko treningowe po drugiej stronie ulicy. Urząd Miejski powinien też pomyśleć nad "izolacją" obiektów sportowych ŁKS od oczyszczalni ścieków, np poprzez gęstą roślinność, i zbiorniki wodne, aby "zapachy" nie przedostawały się na teren obiektu.
Takie inwestycje pochłonęły by grube miliony złotych, pewnie coś ok 30-40mln ale moim zdaniem opłaca się.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Zapomniałem dodać że zaraz obok stadionu jest Klub Biebrza. Więc kolejny argument za utworzeniem u nas ośrodka szkoleniowego. Sprtowcy napewno zaznają relaksu :P

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Hehehe KrzyzaK i jeszcze przecierz mogą iść się wybawić w naszych wspaniałych dyskotekach i pubach. Np. "Pod gruszą" czy "Kufelek". Niedaleko forty czyli jest co zwiedzać. A sparingi ze SKRĄ Wizna to już wogóle fenomen. Ci z naprzeciwka może otworzyliby wypożyczalnię ciągników i maszyn rolniczych, goście z zachodu napewno byliby zadowoleni z takiej atrakcji.

the thruth tracker

Admini nie mogli słuchać narzekania to się wzieli do roboty :-D

Trzymamy dalej kciuki za Adminow :) Niech jeszcze szybciej 4lomza dziala :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org