poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
komorowski u lisa

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8790913&rfbawp=1175025521.605&ticaid=13765

Polska jest krajem absurdów. Żyjesz i nie wiesz co komu do głowy jutro strzeli.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: komorowski u lisa

Nie widze w tym nic debilnego. 99% społeczeństwa ma w domu tv, więc czemu mają nie płacić abonamentu?

the thruth tracker

2:1 dla nas,a w "najgorszym" wypadku 1:1 lub 2:2
Pozdro

Signature will be available soon. Please wait ;)

Wiem z informacji od panów remontujących tamto pomieszczenie, że ma byc Biedronka. Na ile pewne nie wiem

Plagiat jak się patrzy powinien Browar nasz ich zaskarżyć jak nasz kiedyś zaskarżono o plagiat Laleczek

A oto coś na poprawę humoru:)

http://www.tvn24.pl/2038761,28378,0,1,1,wideo.html

Najlepszą reklamę naszemu miastu robi obecnie ŁKS. Dzięki świetnym występom ŁKSu z silniejszymi rywalami o ŁOMŻY usłyszała cała Polska.

Chcę uszyc marynarke. Szukam jakiegoś dobrego krawca meskiego. Kogo byscie polecili?

Maciek, możesz podać, jak umieścić zdjęcia

opcja szukaj i bedziesz mial. niecaly miesiac temu byl umieszczony temat jak wkleic zdjecia na forum

to info grzecznościowe, szczegóły pod telefonem.

Jurand

Treść jest ukryta

Przedwojenna Łomża była bardzo pięknym miastem. Niestety w wyniku działań wojennych Polska znalazla się pod nową okupacją, tym razem radziecką. Komuniści w zapale niszczenia wszystkiego, co łączyło się z polską tradycją i historią aby sprawować władzę nad "rządem dusz" zaczęli ingerować we wszystkie sfery i dziedziny życia, także w architekturę.

Jak komuniści walczyli z tą architekturą w Łomży? Odpowiedż znajdziecie w tym temacie...

Piękny dom tzw. Chodźki (od nazwiska właściciela) w Łomży wybudowany pod koniec XIX wieku po wojnie koszmarnie "zeszpecono" dobudowując dwa piętra wraz ze skrzydłem i niszcząc bogatą elewację. Widocznie wygląd przedwojennego budynku mieszczącego się przy ul. Zjazd łudząco przypominał "pański" "burżuazyjny" dworek... Należało go więc przebudować tak aby nigdy nie przypominał czasów "tamtej" Łomży...

Fotografia pochodzi ze strony www.lomza.friko.pl *

Fotografia pochodzi ze zbiorów Maćka *

* Pierwsza fotografia wykonana jest od strony kościoła kapucynów, druga fotogafia od strony Piątnicy.

Ciąg dalszy (z pewnością) nastąpi...

z pewnascia temat prawa jazdy powtarzal sie w tym dziale
a czemu poprostu niema na tym forum czegos w stylu FAQ (najczesciej zadawane pytania)
temat faq bylby przyklejony (jesli Phorum posiada taka opcje)
a wewnatrz znajdowaly sie tematy ktore sie czesto powtarzaly np. dotyczace prawa jazdy

cos takiego nic niekosztuje, userzy latwiej znajduja potrzebne im informacje i nie zalewaja forum zbednnymi tematami

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

czy ciastko jest zawsze smaczniejsze od chleba?

multi do gta sa niesa niczym nielegalnym
sa jedynie nieoficjalna, samodzielna modyfikacja
nie sprawdza czy gra jest oryginalna
ale jakosc takiej gry jest niska, glownie zalezy to od serwera
wiadomo za friko nic dobrego nie zrobia ale lepsze to niz nic :P

"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

orange juz nastepnego dnia po starcie play wsyla maile
"szef portalu poleca"
:)

zawsze jakis promocji jest wiecej

jakie metafory :P

cleric... coś ci sie pomieszało, bo nie dzielimy 143/50 tylko 50zl / 143 minuty co daje 35gr

ja korzystam juz z Playa na abonamen- calkiem przyjemnie; dobre telofony i bardzo przystepne ceny

Wiem, machnełęm się, a że nie ma edycji postów to co poradzić... :)

Mam tylko jedną uwagę: do projektowania wnetrz nie potrzebne sa uprawnienia. Sam znam ze trzy osoby, które się tym zajmuja a nie kończyli studiów architektonicznych. Te projekty które robią , w porównaniu do projektów wnętrz prawdziwych to są zaledwie aranżacje. Cena jest akceptowalna dlatego że to nie ma nic wspólnego z prawdziwym projektem wnętrz. Przeważnie są to przerysowane z katalogów łazienki, kuchnie i inne wnętrza dostosowane do mieszkania zamawiających. Nie ma rysunków szczegółowych, nie ma pomysłów użycia różnych faktur, farb efektowych czy elementów podwieszeń. Dobierają jedynie płytki, kolory i posadzkę i już. Jeśli chcesz aranżacji, nie masz własnego zdania i potrzebujesz kogoś kto zdecyduje za ciebie - bierz "projektanta" bez dyplomu. Jeśli chcesz pomysłu, autorskiego rozwiązania, niepowtarzalnego wnętrza, z rysunkami szczegółowymi i detalami dla wykonawcy ( gdzie są określone wszystkie mocowania, typy włączników elektr. rodzaje opraw halogenowych, rozwiązania prowadzenia instalacji wentylacyjnych, zabudów urządzeń kuchennych oraz dodatkowo wizyty na miejscu codziennnie (żeby sprawdzić wykonawcę i wprowadzić poprawki autorskie) ) to musisz wziąć Architekta. Z dyplomem, z doświadczeniem i zdjęciami z poprzednich realizacji. Najlepiej poproś o jakieś 2-3 przykładowe projekty i sprawdź co w nich jest. Mój znajomy zamówił "projektanta" , było tanio , gościu dobrał płytki , kolory i zniknął. Potem same problemy : płytki w łazience trzeba było docinać na 2 cm bo źle wymierzone, kolor fugi wybierał sam, urządzenia też sam, rodzaj farb - sam, w pokoju umieścił mu 20 halogenów- jest jak na lotnisku. Nie wspomnę o rachunkach za prąd. Zasilacze od halogenów trzeba było chować we wlasnym zakresie. W sumie sam mógłby to wymyśleć bez projektanta i bez wydanej kasy. Tylko że było tanio to sie skusił. Zajrzyj do projektów, bo to że ktoś jest uznany...Milion much jje g..., czy to znaczy że ja też mam to wybrać ? :-)

gówno baby wcale nie m niej zdr5adzaja od męzczyzn,z tym ze sie do tego nie przyznaja,Przeciez jak by to wygladalo ze kobieta ma bardzom wielu partnerow seksualnych.

Facet zdradza bo ma potrzebę kopulacji
a kobieta dlaczego ??

Szukam dobrego i niezbyt drogiego lakiernika samochodowego. Proszę o namiary. Zgóry dziekuję. Pozdrawiam wszystkich.

jakość taka sobie po aparat lichy

Głupota i nie kompetencja występują zawsze i wszedzie.

Masz rację ale zgodzisz się chyba ze mną, że w tamtych czasach często przekraczały "stan alarmowy"...

a ile bierze za robotę ?

- zółty napoj w torebce ;)) hehe mnie sie przypomina, że po wypiciu tego napoju torebkę napełniało się wodą i gdy w SP4 wszyscy wracali z boiska do szkoły to rzucało się z łazienki, na scisnięty w wejsciu tlum dzieciarni.

- ogrodniczy Mieczkowskich na Giełczyńskiej. w sobotę zawsze była tam kolejka aż do filarów

- Budy z grami TV na Rynku Zambrowskim - oj przepraszam Placu Niepodległości.

itp itd...

D&D Dębowski zakład w Chojnach

jest salon playa w lomzy gdzies ??

Skoro uważacie ,że czas na sen to...dobranoc:)

Zgadzam się mundry. Zresztą ciasteczek nie da się codziennie konsumować,a chleb jaki by nie był smakuje...nawet ten czerstwy:)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Oni nie płacą zadnych podatków,jeszcze państwo na nich łozy miliony.
Jakimi samochodami jeżdza.
Zobacz co im do głowy przychodzi. Mało im już kobiet.
Molestuja kleryków.
To są byki niewydojone. Zyja kosztem przewaznie biednych ludzi.
Moim zdaniem powinni płacic i to duze podatki.
Nie ma się komu za nich wziąć.
Pozdrawiam wszystkich.

O proszę, wspomniał człowiek o bocianach i ptysiu się pojawił:)

idź do Łomżyńskiego

A no to i ja sprobuje tu trochu wZucic (mnie to chyba mozna - no nie, Gazelko?) - ot, jak to ta wiosna wyglada po drugiej stronie tej 'sadzawki'.

To takze jest tzw. 'fresh off the press' - czyli pstrykane w przeciagu kilku ostatnich dni.
Mialo to byc wiosennie i kolorowo, a wiec mam nadzieje, ze jakos sprostalem tym wymogom, no i ze wkoncu uda mi sie to tu wcisnac.
Pozdrowka,
wychu

http://picasaweb.google.com/zalomza/Wiosna2007?authkey=G2TcSYwtx9I

Za takie zdjęcia Wychu możesz nawet w każdym wyrazie robić po kilka błędów:) Piękne, egzotyczne krajobrazy, jak z bajki...jedynie sarenki takie jakieś swojskie,ale uszy mają cosik monstrualne:) Prosimy o jeszcze:)
Pozdrowionka

Hmmm.. Kanion w kolorze blue.... pierwszy raz taki widzę...:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org