czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zostać na swoim: dlaczego Klika z SLD chce przejąc Łomżyński PKS ??

Reakcja prawie natychmiastowa (choć nie do końca) - brawo

Tiger

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zostać na swoim: dlaczego Klika z SLD chce przejąc Łomżyński PKS ??

...i ciesz się każdym dniem życia tak, jakby to był twój dzień ostatni....

Komunistyczne święto...

Wszystkiego Najlepszego...

---
PGG

eh kurde wrócił bym chętnie te czasy młodości i beztroskie życie w łomży - ludzie nie wyjeżdzajcie z tamtąd !!! ja sam chętnie bym tam wrócił

;p

Słyszałem, że TPZŁ chce postawić na skarpie (przy Polonezie) pomnik Pułaskiego! A on nam po co? Myślę, że jeśli już - to tylko pomnik Księcia Janusza powinien u nas stać bo: On uczynił z Łomży miasto i On związał nas z Mazowszem na dobre i złe i on Mazowsze rozbudował jako ziemię do Polski przynależną!
A co Wy na to?

;p

np. Stary Rynek - ujęcie na arkady spod Hali Targowej, ponad kamieniczkami widać szczyty Katedry.... całkiem przyjemne zdjątko by było....

albo na Bonie.... ujęcie na dolinę Narwi w kierunku Piątnicy, powinna się zmieścić wieża ciśnień

a jak ktoś lubi kombinowaną architekturę to na Starym Rynku może się ustawić pod ratuszami....

w słoneczny dzień będą całkiem ładne zdjęcia!

---
PGG

Pułaski o tak samo dobry pomysł, jak ks. Janusz, a nawet lepszy.
Lepszy, bo był marszałkiem łomżyńskim, bronił Jasnej Góry przed Rosjanami i walczył o niepodległość Stanów Zjednoczonych (założył wówczas Legion Pułaskiego). W USA uważają go za bohatera. W Polsce już dawno o nim zapomnieli, więc może ta inicjatywa z pomnikiem nie jest taka zła.

Księcia Janusza to mało kto poza Mazowszem znał.
A zanim mnie zlinczujecie za to, że nie pochwalam pomysłu z ks. Januszem, proponuję pomnik królowej Bony. Taką ładną górkę nam przecież usypała :-)))

Pozdrawiam.
grover

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org