Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zostać na swoim: dlaczego Klika z SLD chce przejąc Łomżyński PKS ?? |
Reakcja prawie natychmiastowa (choć nie do końca) - brawo Tiger
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zostać na swoim: dlaczego Klika z SLD chce przejąc Łomżyński PKS ?? |
...i ciesz się każdym dniem życia tak, jakby to był twój dzień ostatni....
|
|
|
eh kurde wrócił bym chętnie te czasy młodości i beztroskie życie w łomży - ludzie nie wyjeżdzajcie z tamtąd !!! ja sam chętnie bym tam wrócił ;p
|
|
Słyszałem, że TPZŁ chce postawić na skarpie (przy Polonezie) pomnik Pułaskiego! A on nam po co? Myślę, że jeśli już - to tylko pomnik Księcia Janusza powinien u nas stać bo: On uczynił z Łomży miasto i On związał nas z Mazowszem na dobre i złe i on Mazowsze rozbudował jako ziemię do Polski przynależną! A co Wy na to? ;p
|
|
np. Stary Rynek - ujęcie na arkady spod Hali Targowej, ponad kamieniczkami widać szczyty Katedry.... całkiem przyjemne zdjątko by było.... albo na Bonie.... ujęcie na dolinę Narwi w kierunku Piątnicy, powinna się zmieścić wieża ciśnień a jak ktoś lubi kombinowaną architekturę to na Starym Rynku może się ustawić pod ratuszami.... w słoneczny dzień będą całkiem ładne zdjęcia! --- PGG
|
|
Pułaski o tak samo dobry pomysł, jak ks. Janusz, a nawet lepszy. Lepszy, bo był marszałkiem łomżyńskim, bronił Jasnej Góry przed Rosjanami i walczył o niepodległość Stanów Zjednoczonych (założył wówczas Legion Pułaskiego). W USA uważają go za bohatera. W Polsce już dawno o nim zapomnieli, więc może ta inicjatywa z pomnikiem nie jest taka zła. Księcia Janusza to mało kto poza Mazowszem znał. A zanim mnie zlinczujecie za to, że nie pochwalam pomysłu z ks. Januszem, proponuję pomnik królowej Bony. Taką ładną górkę nam przecież usypała :-))) Pozdrawiam. grover
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |