piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Samoobrona coraz silniejsza !

a może również kasy w kościołach? Oczyma wyobraźni już widzę księdza chodzącego po kolędzie z maleńkim PSIONem i drukującego paragony wszystkim hojnym darczyńcom .......

Tiger

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Samoobrona coraz silniejsza !

Dzięki za kolejną wypowiedź. Sądzę, że temat nadaje się do publicznej debaty, z udziałem różnych zainteresowanych stron, w tym lokalnych uczelni. Gdyby można było o tym rozmawiać bez emocji i uprzedzeń polityczno-propagandowych, niewątpliwie byłby to znaczny krok do przodu.

Nawiązując do wcześniejszych moich postów muszę wyjawić, że uwzględniają one informacje zaczerpnięte u bezpośrednio zainteresowanych. Środowisko akademickie jest mi bliskie, gdyż tam zaczynałem karierę zawodową, a wielu moich kolegów i przyjaciół doszło już do wysokich godności i stanowisk uczelnianych. Nadal utrzymuję z nimi kontakty i znam aktualne problemy. Zabiegi w celu "osiedlenia" uczelni publicznej w Łomży obserwuję od wielu lat i nawet chyba rozumiem przyczynę ich niepowodzeń. To niesamowite, ale wszystko potwierdza TwojąMam też pewien Właśnie dlatego prezentuję poglądy, które Ty określiłeś nieco pejoratywnie. Ja to traktuję jako romantyczno - realistyczne podejście. W tym duchu "zamieszałem się" w ostatnie rozmowy z WM PB i wierzę, że może to być dobry początek. Reszta zależy od wyobraźni lokalnych decydentów, umiejętności negocjacyjnych z wieloma partnerami, a zwłaszcza od realistycznej wizji dalszego biegu sprawy. Obawiam się jednak, że działania na tym polu stymuluje jedynie kolejny kalendarz wyborczy i stąd pewien mój.sceptycyzm.
Jeszcze raz dziękuję za mozliwość rozmowy i ponawiam propozycję zorganizowania otwartego i "żywego" forum na ten temat. Tego chyba najbardziej brakuje, gdyż zbierające się okazjinalnie "grupy inicjatywne" zbyt pachną kalkulacjami politycznymi i są raczej hermetyczne.

Propozycja:

Środa, 28 stycznia, godzina 18:00, Koteria.

Wszystkim pasuje taki termin i miejsce?

Niech moc będzie z Wami.

---
PGG

Treść jest ukryta

to co wczoraj zaprezentowal DJ w Rzymiance było naprawde NIEPOWAŻNE!!! A może nawet i tragiczne!!!

Wiem, że krytykować jest łatwo. Ale jeśli ktoś coś robi za pieniądze powinien to robić na jakims poziomie, tym bardziej że za free wejść do lokalu nie można było.

A można przyjść chociażby po to aby dowiedzieć się coś więcej o linuxie ? Jak go zainstalować, jak zrobić serwer www e-mail ftp itd ? Czy ktośmi w tym pomoże w środę ?

Jak w Białymstoku śledzia , tak my "lelenia":
http://miasta.gazeta.pl/bialystok/8,35234,1882102.htmll
a co my gorsze?

Zbych

Sobota ... Atom ... Hmmm ??

...a może by tak ŁGUL ? :)

ŁGUL - Łomżyńska Grupa Użytkowników Linuksa - stronka, forum i przyjazny helpdesk dla wkraczających na ścieżkę pingwina. Czasami RTFM nie działa, nie wszyscy mają tyle samozaparcia i podstaw umysłowych by to wystarczyło - a szerzyć linusia trzeba!

---
PGG

Z hostingiem nie ma problemów. Mam prawa administratora na serwerze kolegi w Hannoverze, na łączu 200 mbit. Pomysł dobry, proponuję się jednak najpierw spotkać i porozmawiać.

Rozumiem, że mogę liczyć na Waszą obecność?

raver: może shella mógłbyś załatwić na tym serwerze uczelnianym?

TZ> To co piszecie pokazuje tylko, że jest duże " społeczne przyzwolenie" na podskubywanie państwa.

To nie jest przyzwolenie na podskubywanie państwa tylko rosnący brak przyzwolenia na podsubywanie obywateli przez Państwo. A prawo bez skutecznej egzekucji to celowa robota - normalnie funkcjonować mogą tylko osoby rzutkie i nie przejmujące się prawem i normami, a takie osoby chętnie i bez namysłu podzielą się "kopertowym" w razie jakiejś kontroli czy nawet egzekucji wyroku Sądu. Gdyby prawo było skutecznie egzekwowane takie osoby oraz okazje do "kopertowego" by zniknęły... a na to pewne grupy ludzi w Polsce nie pozwolą.

Czy na miejscu Busha zgodzilibyście się na zniesienie wiz dla Polaków. Wyobrażcie sobie zalew Polaczków, szczególnie tych zadufanych w sobie po prywatnych pseudouczelniach... Z ich wiejskim gustem i wielkim ego. Zawistnych, upierdliwych, czepliwych... ciągle oczekujących czegoś od świata.
Stałem w kolejce po wizę, i czułem się upokorzony traktowaniem... a potem zrozumiałem...
"Security" wielokrotnie prosiło o to by nie stać na przejściu, że wszyscy wejdą... Nie, my wiedzieliśmy lepiej... nie będzie nam ameryka pluła w twarz... Toć my w iraku...
Potem przy okienku... Traktujemy konsula jak idiotę... Wiejski burak z zaświadczeniem że jest prezesem firmy i zarabia 10 000 zł na miesiąc. Odezwać się w radzie nadzorczej pewnie nie odezwie, bo 2 zdań złożyć nie potrafi, ale za to pewnie przypierdoli komu trzeba. Zresztą, konsul pewnie nie zauważy że to miernota...
Polonia.... skądś się wzieło powiedzenie że Polak katolik to miłość bliźniego swego rozumie jako miłość siebie. A włażenie w dupę pracodawcy to mamy tak wyrobione, że moglibyśmy wykładać na szkoleniach dla gejów.
Niedługo sprzedamy swój kraj, i wtedy przyjedziemy tu bez wiz... W kajdanach i o nowym imieniem - Kunta Kinte albo polisz Tobi. Jedyna różnica że kajdany będą z papieru... zielonego papieru...

SiaRa , dlaczego jesteś taki niedobry i dla zwierząt i dla ludzi?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org