Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Po wejściu do UE zdrożeją leki, a pewne rodzaje leków nie będą sprzedawane. |
W roku 1904 po raz kolejny mieszkańcy policzyli (nie wiem z kim się chcieli policzyć, ale wyszło na to że policzyli siebie) się - było nas wtedy 24 369. Poprzednie dane do których dotarłem w tym samym źródle mówią o 6000 mieszkańców w roku 1860. W parafii św. Konstantyna na granicy celnej w Łomży w 1904 odbyły się 62 chrzty i miało miejsce 35 zgónów. Bardzo ładny przyrost naturalny i to w jednej prawosławnej parafii. Dziwiło mnie w tej parafii jedno - ok. 6-7 razy więcej mężczyzn, niż kobiet. Co poza tym wydarzyło się w Łomży w tym roku? Ktoś coś wie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Po wejściu do UE zdrożeją leki, a pewne rodzaje leków nie będą sprzedawane. |
Za mundurem panny sznurem- jak mawiano. Gdzieś czytałem, że w okresie wojennym zawsze rodzi się wyraźnie więcej chłopców! A to były w sumie czasy niespokojne. Nie wiem tylko czy garnizonowych żołnierzy też meldowano "na stan miasta"?
|
|
Re: Po wejściu do UE zdrożeją leki, a pewne rodzaje leków nie będą sprzedawane. |
Co wy qrwa wiecie??? Chodziliście wieczorem po blokowiskach? W dzień chodzą do szkoły, póżniej siedzą w "kladkach" schodowych, na ławkach. Im nie można nic zrobic, zato oni mogą zbluzgac, napaśc każdego! A wy tu wyjeżdżacie z jakimiś "od was zal... Im się nic nie chce idlatego robią co chcą!!!Zbych napisał(a): :P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |