Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oddać Polańskiego na żer Ameryce? |
to marne nasze szanse abelkaim dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oddać Polańskiego na żer Ameryce? |
mieczkoś997: o jakiej Ty bandzie idiotów piszesz?? To normalni bandyci i tyle.
|
|
koleś jakbym nie wiedzial codziennie po kilkanascie razy tam jestem. mi chodzi o to czy ktos w lomzy ma i chcialby sie pochwalic i ewentualnie cos sprzedac
|
|
sam nie wiem. Kiedyś się obawiano, że nie uda się przez polskiemu chłopu zakolczykować unijnych (po 01.05.2004 roku) krów. A jednak się udało. Może i rząd doprowadzi do angielskiej sielanki na stadionach. Jeżeli nie zaobrączkuje to przynajmniej zakaz wejścia na stadion i wcześniejsza odsiadka.
|
|
stasieq: Ale po bykach ortograficznych mogą poznać !!
|
|
Kiedyś była beznadzieja
|
|
popieram w całej rozciągłości
|
|
Moduł robi ładne kuchnie. Nie wiem, jak teraz, ale kiedyś miał dość wysokie ceny.
|
|
ja moge udostępnic miejsce na serwerze. Ile jest potrzebne? Filip
|
|
Zapytaj u kempistego. Tam u niego robi koles ktory naprawde sie zna!
|
|
Fontanna jest nasza, fontanna do Łomży należy !!! "Plac Czerwony" do Moskwy ! ![]() ![]() ANKIETA Czy chcesz jako mieszkaniec Łomży przywrócenia fontanny wraz z otoczeniem zieleni na centralne miejsce Starego Rynku ? A - TAK, wraz z nowoczesną wersją fontanny Łomża zyskałaby kolejne ciekawe miejsce do wypoczynku B - Raczej TAK, nowoczesną wersję fontanny z nocną iluminacją, byłaby to swego rodzaju atrakcja turystyczna C - Raczej NIE, nie chce ponownego widoku pijaczków i innych aspołecznych elemetów ;) D - NIE, uważam, że obecny charakter placu Starego Rynku nawiązuje do historycznego i nie powinno się tego miejsca zmieniać. E -Nie mam zdania na ten temat. Zapraszam do dyskusji. Wszelkie komentarze mile widziane.
|
|
A - TAK, wraz z nowoczesną wersją fontanny Łomża zyskałaby kolejne ciekawe miejsce do wypoczynku Zbych
|
|
zgadza sie. To jest na drodze Piątnica _ Jeziorko
|
|
zdecydownie A-loecz bez tego otoczenia zieleni bo zeby było widac tą fontanne. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
OTO CZYM JEST PRAWO W USA...+++++++++ |
o boze kosciol ??? a nie orientujesz sie rpzypadkeim czy nie bylo tam w srodku zadnego spasionego ksiedza ktory molestowal nastoletnia kasie ktora babcia poslala na schole ?? bo jakby byl to juz naprawde bym sie rozplaakal !!!! ;( .
|
|
A
|
|
Strona pojawi sie na dniach. Wszystko jest juz zrobione oprucz domeny. Teraz sprawa jest w rekach 4lomza.pl i wlasciciela serwera. Zbych
|
|
Domina-cieszy mnie i to bardzo,że jest odzew. Ja Ciebie nie winię,że na forum prawie nie ma odzewu.Ja wiedziałem,że tak będzie.Osobiście uważam,że gdyby każdy, kto odwiedza forum wpłacił 30 zł,byłoby po sprawie.Poczytajcie tylko posty (to już do wszystkich) i zobaczycie,że nie ma tu stałych bywalców. Po za ptysiem,On jest wszędzie.Szkoda,że tylko jest.Uważam,że forum odwiedza wystarczająca ilość internautów.Tyle tylko,że odwiedza.
|
|
ToMek25 Na zdjęciach wygląda to całkiem nieźle, ale: - w fontannie woda była ostatnio około roku 1980, później już tylko bywali w niej menele w stanie "silnego umęczenia" - miejsce przy hali było przez kilka ostatnich lat glinianym klepiskiem - pozostałość po wykopaliskach - asfaltowa nawierzchnia alejek była powysadzana przez korzenie drzew, które w ramach czynu partyjnego posadzono nie rozbierając starego bruku i nasypując pół metra ziemi - zieleń rosła byle jak z tego samego powodu - fontanna była zbudowana z betonu pokrytego lastrikiem, które się rozpadało i z kostki granitowej, wbetonowanej w mur - architektonicznie fontanna była ochydna - w stylu późnego socrealizmu, a właściwie bez żadnego stylu Szybko zapomina się jak to wyglądało, zwłaszcza jeśli to miejsce budzi jakieś wspomnienia, np kojarzy się komuś z randkami w młodości, jak mi:) Było przyjemnie, ale niezbyt. Jedynym sposobem zapewnienia sobie bezpieczeństwa na takiej randce było danie chłopakom na piwo w "Stokrotce".
|
|
jakis cmentarz prawosławny ale gdzie to nie wiem
|
|
Panie Zajkowski rozpocząłeś temat to mów co z tą kasą ŁKSu. Czekam.
|
|
Niestety, nie będę mógł być jutro na spotkaniu w klubie, mimo iż zależy mi na dobru ŁKS-u. Ale wierzę, że na tym forum odpowie mi Pan na następujące pytania: Ile zaoszczędził nasz klub na tym, że część zawodników mogła zamieszkać w hotelu ŁKS-u oraz jakie wpływy nasz klub miał za hotel w 2005 i za pierwszy kwartał 2006 roku? Dlaczego z klubu odeszli młodzi dyrektorzy, którym dobro klubu leżało na sercu i mogli dla niego dużo osiągnąć? Jako członek zarządu podpisujący decyzje o dymisji powinien Pan o tym wiedzieć! W razie nieotrzymania licencji na II ligę z powodów finansowych, kto będzie za to odpowiedzialny i dlaczego? Czemu po dymisji prezesa nie zrezygnował cały zarząd? I na koniec, co zrobiły obecne władze klubu aby pozyskać na II ligę nowych sponsorów i dlaczego do tej pory to się nie udało? Liczę na odpowiedzi na te pytania Panie Zajkowski! Zaznaczam, że ŁKS jest dla mnie bardzo ważny, ale z przyczyn osobisto – zawodowych w ciągu najbliższych kilku lat, mimo szczerych chęci, czynnie nie będę mógł działać w klubie. cdn...
|
|
Nieoficjalna strona już dostępna. Zapraszam www.lks.4lomza.pl Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Dokładnie. ****, nie organizator. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Będę krytykował Zajkowskiego zawsze i wszędzie, bo to on połączył ŁKS z polityką. Gdyby nie jego ambicyjki, to nie byłoby żadnych konfliktów. Przez tyle lat można było jakoś współpracować, lepiej lub gorzej. A jak do zarządu ŁKS dorwał się Zajkowski to okazało się, że współpraca nie jest możliwa. Odejdzie Zajkowski pewnie będzie współpraca. Ostatnio słyszałem w TV Łomża, że Zajkowski zapewnił kibiców, że rozpocznie się remont stadionu. Ciekawe, bardzo ciekawe. Oddziel politykę od sportu prezesie Zajkowski. Wszystkim wyjdzie to na lepsze, a szczególnie klubowi. Tak, to prawda, że staję się frustratem jak słyszę nazwisko Zajkowski w kontekście ŁKSu. I nie jest ważne na ile piw dasz kibolom, żeby krzyczeli "Zajkowski naszym przyjacielem jest", bo prawda jest taka, że szkodzisz temu klubowi. cdn...
|
|
Pozdrowienia dla wszystkich Łomżyniaków na obczyźnie :) wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
Witam zdenerwowanego Pan SiaRa. Szkoda tych nerwów. Nie jestem przyspawany do funkcji viceprezesa ŁKS-u i jesli to pomoże Klubowi to mogę odejść. Do pracy w Zarządzie zaprosił mnie Prezes Józef Kosiorek i wraz z kilkoma innymi osobami staralismy się stworzyć w Klubie coś dobrego. Dzisiaj jak czytam niektóre wypowiedzi jest mi przykro że nie potrafimy cieszyć się z wielkiego sukcesu Klubu i to w 80-lecie jego istnienia. Jeśli chodzi o wątek polityki , to ona mnie nie interesuję, jestem przedsiębiorcą i to co lubię robić to pracować na rzecz gospodarki. W biznesie są czytelne reguły i to jest ok. Jeśli chodzi o ocenę przez kibiców, każdy dostaje na co zasłużył. Ja nie oczekuję laurów i podziękowań. Najwazniejsze że nasze druzyny młodzieżowe pokazały kto jest w Europie najlepszy. Na 48 druzyn z całej Europy zajelismy II i III miejsce , najwazniejsze jest to że po raz pierwszy wchodzimy do II ligi / zaplecza Ekstraklasy / , a dalej wszystko zależy od Nas. Proszę wyrzucić uprzedzenia do mojej osoby i Zarządu a świat od razu będzie piękniejszy. Miłego dnia ;-) cdn...
|
|
może na zajezdni PKS koło gazowni. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
chyba 35 zeta...
|
|
waldek27, a co masz na myśli mówiąc o tworzeniu nowej kolekcji? Po wprowadzeniu eurobandu z flagą unijną nic się nie zmieniło w wydawaniu tablic, tzn idą dalej swoim tokiem (przynajmniej w naszym rejonie) A jeżeli chodzi o kategorię w galerii z gwiazdkami, to jest jedna przeznaczona specjalnie dla nich a konkretnie dla pierwszych tablic z gwiazdkami. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Właśnie się dowiedziałam, ze zbiórka w II LO trwa również jutro cały dzień!!! Drzwi tak jak dzisiaj będą otwarte dla wszystkich chętnych chcących wspomóc naszą akcję. Pomóżmy Marcinowi, liczy się każda złotówka
|
|
nie chodzi mnie o zupełnie oddzielną kategorie tylko dodawanie zdjęć do tych,. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Dziś Dzień Matki. Nie zapomnijcie. Spróbujcie ułożyć sobie życie tak, aby żadna z nich przez Was nie płakała! cdn...
|
|
Thx misiek ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Toć jak napiszesz to się dowiesz. O jakie bloki Ci chodzi dokładnie? bo ja z Ks. Anny 22 jestem, więc w okolicy :P cdn...
|
|
Ja mieszkalem kiedys na Rycerskiej 7 tak wiec troche informacji móglbym ci przekazac ale jak mam to zrobic skoro nie wiem o kogo pytasz :) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
jak tu romantycznie, kto by pomyslal, ze maj juz sie konczy ja moge sie zamienic na pogode, u mnie ponad 30, wiec tez siedze w domu
|
|
Podrzuć nam Bello trochę ciepełka ,bo u nas potwornie zimno:( Tak z 10 stopni więcej z całą pewnością zadowoliłoby wszystkich. Pogoda bardzo kapryśna...słońce ,za chwilę deszcz...ostatno tylko tęcza często nas nawiedza (wczoraj to nawet była podwójna). Pozdrowionka:) pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
...przecie mówił że wróci :). Nawiasem mówiąc, ptysiu91 nadawał temu forum swoisty koloryt... :). Ciekawym wielce, na kogo to teraz coponiektórzy będą jechać ?. cdn...
|
|
Koszty są uzależnione od samochodu, gdyż jedne łatwiej "przerobić" a inne trudniej.Nie znam kosztów "przeróbki" Hondy Accord, ale jak podjedziesz do warsztatu, to coś więcej dowiesz się na ten temat. Znajdz również jakieś ogólnopolskie forum na temat aut z anglii, tam dowiesz się potrzebnych informacji o przerabianiu aut, oraz o przybliżonych kosztach.
|
|
Hmmm.... ale jeszcze nikt nie odpowiedział na pytanie Kefas'a z 23 maja.... ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Ja zrezygnowałem z usług tepsy dwa lata temu, a jakiś miesiąć temu przysłali mi do zapłaty dwie faktury do zapłaty wziętę z księżyca. Czyli widzę nic w tepsie się przez te dwa lata nie zmieniło. Wcześniej zanim zrezygnowałem z ich usług przysłałi mi rachunek za neostradę za kilkanaście miesięcy (na ponad 1,5tys zł) mimo, że też z niej nie korzystałem...
|
|
Mam zaszczyt zaprosić wszytkich chętnych do wzięcia udziału w zawodach w wyciskaniu sztangi leżac na płaskiej ławce.Wpisywanie na listę startową wraz z opłata startowego w wysokosci 30 zł do 20 czerwca w siłowni "TYTAN" ul.Kazańska.Bliższe informacje pod nr tel.667-174-843 Z poważaniem Jerzy Sputowski-mistrz świata w trójboju siłowym
|
|
To jest próba posta
|
|
Rafalek, spojrz na ip, sgh raczej nie jest w Marianowie
|
|
Witam Która sala wg Was jest najładniejsza i w miare tania ? pozdro sl4er
|
|
FORD - bo sama marka jest klasykiem. TOYOTA - bo sama nazwa mówi niezawodność. VOLVO - bo sama nazwa mówi bezpieczeństwo. wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
SALA BANKIETOWA W KISIELNICY. JEST NAPRAWDE SLICZNA , MI SIE NAJBARDZIEJ PODOBA Z TYCH OKOLICZNYCH SAL NAPEWNO ŁADNIEJ JAK W WENECJI CZY LABIRYNCIE
|
|
Honda robi najlepsze silniki o małym litrażu - B16, B18, K20, F20, H22 - bardzo dobre silniki... Alfa Romeo robi ładne samochody, ale awaryjne... ja bym chciał dla siebie Forda Focusa RS albo Civica Coupe `06 Si wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
Mam zmiennika na pozycji bramkarza ŁKS. Nazywa się Kuszczak. A bramka przez niego puszczona wejdzie do historii futbolu. Światowego futbolu. Już dziś wieczorem będzie słynny na cały świat. A Polska po poziomie dzisiejszego spotkania nawet nie wyjdzie z grupy. Tak zresztą, jak ŁKS nigdy nie zagra w II lidze - niestety ! W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
Innej kadry po prostu nie ma, tak jak nie ma pieniędzy na II ligowy ŁKS. Mam zmiennika na pozycji bramkarza ŁKS. Nazywa się Kuszczak. A bramka przez niego puszczona wejdzie do historii futbolu. Światowego futbolu. Już dziś wieczorem będzie słynny na cały świat. A Polska po poziomie dzisiejszego spotkania nawet nie wyjdzie z grupy. Tak zresztą, jak ŁKS nigdy nie zagra w II lidze - niestety ! cdn...
|
|
waldek 27 Nie wychodź z siebie - możesz nie wrócić.???
|
|
bozie zal dupe sciska :(
|
|
Poco oni jadą na mistrzostwa pokazac jakiego mają klasowego BRAMKAŻA BAHAHA wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
Ale to już tyle dni leje ciekawe jak długo jeszcze to potrwa??? waldek 27 Nie wychodź z siebie - możesz nie wrócić.???
|
|
PancerWagena kupić to pokaranie przez Boga za grzechy. Miałem , to wiem. Audi , BMW , Mercedes + japończyki , z tego można wybierać.
|
|
a coz takiego jest w hip-hopie? pierdolenie o tym jaka to policja straszna i jaka to marichuana jest wspaniala. i w kolko. ze to im sie nie nudzi...
|
|
za 50000 to musieli by wziasc ze sobo jeszcze innych gangsterow, madafakersow hahaha
|
|
Wiszowty gra w zespole albo moze Ci zagrać sam -więc sam ocen pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
iguana: i tu się mylisz, bo na psychikę dziecka ma wpływ wiele czynników... wtedy gdy w rozwoju dziecka kształtuje się tzw. jaźń odzwierciedlona styka się ono z wieloma "instytucjami", przez co rozumiem, że zaczyna przyjmować coraz to nowe role w społeczeństwie - z synka/córeczki zaczyna być nagle kumplem/kumpelą, uczniem/uczennicą itp. cdn...
|
|
SaneOne odniosę się tylko do punktu trzeciego Twojego postu. dyskusja odnośnie pozostałych jest wykluczona właśnie z powodu punktu trzeciego. Możesz sobie teoretyzować, proszę bardzo. tylko nie rozumiem, czemuu z uporem maniaka twierdzisz, iż jakieś bajki opowiadam (podczas gdy ja jestem doświadczeniem, a ty teorią)? Swoją drogą moje pytanie odnośnie posiadania przez Ciebie dzieci było czysto retoryczne. Odpowiedź znałam już w momencie przeczytania postu o tym jak to "wziąłeś smarkacza za pejsy i wymiękł".
|
|
toyota i tylko toyota
|
|
waldek27: otrzymałeś odpowiedź od Tiger-a. cdn...
|
|
Siema. Gdzie wybieracie się w tym roku na wakacje?? Polska czy zagranice??
|
|
Nie chodziło mi o jakiś wyszukany, super tekst. Miałem nadzieję, że kilka osób się chociaż uśmiechnie po przeczytaniu tego tekstu, który, jak napisał stanos, doskonale oddaje atmosferę obecnego świata polityki. Czy nie lepiej jest się uśmiechnąć niż mieć poważną minę przez cały dzień? Pozdrawiam ludzi z poczuciem humoru. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
bella: jeżeli to pytanie do mnie to nie wiem co masz na myśli (USA?) i dlaczego pytasz o to w tym temacie... cdn...
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Kto wyprowadzi ŁKS na prostą i załatwi licencję II ligi - będzie PREZYDENTEM miasta ŁOMŻA - do boju chłopaki ach mniej się chwalić więcej działać - bo chwalenie się ma koniec jak u Maćka Z pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
Witam mam nadzieję, że dobrze wam będzie szło. Widziałem kilka trennigów i chętnie bym przeszedł się na jakiś mecz z waszym udziałem. Pozdrawiam
|
|
Dzięki za info. Ten namiot "Tyskie" już wybadałem :) Możecie mi jeszcze powiedzieć, czy w tym lokalu na Jatkowej(już chyba wiem gdzie ta ulica) będzie na czym obejżeć meczyk, czy to jakiś zwykły 14-calowy wynalazek ze wschodu? ;) Do boooju Pooolskooo!
|
|
Może kiedyś Markac i SaneOne poczujecie TEN ból lecz wątpię czy zdołacie zrozumieć... "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
no to ja napisze tak nasz zespol to: Smolarek, Jelen, Brozek, Boruc = 4; a gdzie jeszcze 7?? pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
dno dno dno i pies ich ganiał !!!! cdn...
|
|
pilka nozna jest sportem narodowym ... wiec chociaz nie idzie nam najlepiej to sadze ze twoj post nie ma sensu ... tak jak i zreszta wiekszosc
|
|
Do koperty wrzucasz mnie wiecej tyle, ile kosztuje jedno miejsce w knajpie, plus za gorzalke ktora wypijesz. Czyli wkladasz tyle, zeby nikt do Ciebie nie musial doplacac. Nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba miejcse w lokalu kosztuje okolo siedmiu dyszek plus flaszka jakies dwie i pol, to wypada Ci wlozyc stowke, a jak idziesz z panna to dwie.
|
|
mrs miales przygode;] sram na karłów, eunuchów katyńskich
|
|
Wiecie co? Wszyscy jesteście strasznymi śpiochami! Dziś piątek-jutro wolna sobota,a Wy spać?! Zgroza. Rozgrzeszam tylko tych, którzy jutro pracują:) NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA KTO UNIKA KSIĘDZA
|
|
Byl kiedys odcinkek rajdu pamietam sam na nim bylem. rajd prowadzil przez lomzyczke i tam po osiedlu maria jeszcze niebylo pobudowane tak jak teraz i z powrotem przez lomzyczke. pamietam jak niejeden gazik lub laz sie zalal woda i stal na srodku lomzyczki i traktorem go wyciagali.
|
|
mozesz kupic wozek dla lalek/nie wiem, jak z cena/, jesli nie ma , to na pewno sie ucieszy, bo bedzie mogla go prowadzac a rodzicami sie nie przejmuj, bo i tak naprawde nie bedziesz wiedzial, czy trafiles im w gust, a poza tym na pewno nie oczekuja od ciebie drogiego prezentu brak podpisu
|
|
Dla wszystkich miłośników polskiej muzyki z lat 60-70-80 i nieco bardziej współczesnej proponuję zabawę polegającą na : 1. Pierwsza osoba wpisuje dwa pierwsze wersy pierwszej zwrotki polskiej piosenki, 2. Osoba następna dopisuje dwa pierwsze wersy refrenu oraz podaje tytuł i wykonawcę utworu, 3. Tylko po udzieleniu prawidłowej odpowiedzi można zadać kolejną zagadkę. a więc zaczynamy ...? :) 'Piszesz mi w liście, że kiedy pada, kiedy nasturcje na deszczu mokną,"......
|
|
ja pamiętam "P.Waldku pan się nie boi cały naród murem za panem stoi" ale to z zupełnie innej bajki ,znam jeszcze powiedzonko ukute przez zazdrosnych policjantów-"nie ma jak to być we straży słońca nie ma a du***ę parzy. Tiger rozrósł się ten Twój topic nie długo wdrapać się na niego będą mogły tylko ssaki naczelne ,albo inne skrzydlate,nie myślałeś o jakimś suplemencie np.wstawaj szkoda dnia? Pozdrawiam brak podpisu
|
|
Rano wstaje idę oglądac TV. Nagle słysze wielkie BUM!!! Zasiadam szybko na kompa żeby zobaczyc co sie dzieje. Daje opis na gg "Słyszeliście ten wybuch??". Od razu zgłaszają sie ludzie: Adam 9:41:08 tez sie zastanawiam Paweł 9:42:10 moze ma to cos do tych bomb w rossmanach Adam 9:42:39 ty a ja tweraz gadam z koleżanka Paweł 9:42:50 i Adam 9:42:53 i ona gada ze nad jej blokiem jakis pocisk czy cus przelecialo Paweł 9:43:03 mi ojciec tez cos gadał Paweł 9:43:15 ze tam w kierunku stokrotek cos poleciało Adam 9:43:19 kurde co sie dzieje ? No własnie co sie dzieje??
|
|
Motolotnia leciala i z niej cos spalo na samochod...
|
|
FRANZ DOSŁOWNIE . BURAKU NAUCZ SIĘ JEŹDZIĆ KASZTANIE TO NIE BĘDZIESZ POTRZEBOWAŁ WIDOKÓWEK.H
|
|
Zespół "Leszcze " był i mimo że (moim zdaniem) zbyt długo się przygotowywał do występu , to jednak porwał publikę swoim show. Na koniec odbył się pokaz laserów i ...po imprezce. Dodam jeszcze,że i młodzież i starsi uczestnicy bawili się równie dobrze. Pozdrowionka:) PS." Patriotycznie" żubra nie piłam ,ale to pewnie dla tego ,że nie przepadam za tym trunkiem. brak podpisu
|
|
Kamienice z rogu Sienkiewicza i Dwornej maja swych właścicieli którzy do ubogich nie należą: Pani Krysia śmigająca nową BMW. Pan Poseł Jarota, Pan Przybylak- właściciel kwiaciarni oraz właściciel sklepu Elegant przy Dwornej. Może wymienieni państwo zechcą wyglądem swych kamiennic dorównać pozostałym. Może czekają na dotację od konserwatora zabytków ale to bez sensu bo dla prywatnych z tamtąd oprócz wymogów to nic nie ma. Obawiam się bardzo remontu czy przebudowy placyku przed kościólkiem, czy chociaż ten zabieg na dobre mu wyjdzie ?
|
|
W starej części Łomży zawsze jest coś koło koscioła, kapliczki albo czegoś w tym rodzaju. Taki to juz urok naszego Miasta. Szkoda tylko, że poza terenem "rewitalizacji" znalazła sie ulica Bernatowicza, z kamienica zaprojektowana przez Przecławskiego ( tego od Kasy Przemysłowców - dziś Sądu.), Szkoda, że nie podjęto przywróceniu budynków na ulicy 1 (3Maja). Czekaja dość ciekawe kamienice w rejonie KFC. A budynek na Giełczyńskiej w pierzei muzeum? Niestety spora część obiektów zabytkowych jest w rękach prywatnych. Ich właściciele tarktują je jako przeszkody w postawieniu "eleganckiej" budy . Przykład - nowy właściciel kamienicy na ul. Polowej remontował ja w taki sposób, aby problem rozwiazał sie "naturalnie". Budynek, który miał swój charakter ( chyba to była kamienica Borawskich) zastąpiona została przez nowego właściciela koszmarną budą, która będzie szpecić miasto przez kolejne kilkadziesiąt lat. Każda epoka zostawiła w Łomży jakiś charakterystyczny budynek. Nawet budynek sądu na Polowej, jest jeszcze obiektem postpeerelowskim. A niestety, po naszych czasach zostaną bezzstylowe budy i pewno kilka kościołów. Wniosek z tego - społeczność odczuwa potrzebę wznoszenia albo koszmarnych bud, budek i budeczek, albo kościołów. Inne obiekty - nawet o ciekawej architekturze - jak choćby galeria "stokrotka" wzbudzają wrogość zwolenników bylejakości. I jest to oprócz zaboru białostockiego druga przyczyna bylejakości. Jeśli nie chcesz zmieniać pozostaw puste
|
|
graboś, ale za to teraz masz zaj*****stą przyczepność :). A poważnie to też dzisiaj jadąc po takim "asfalcie" zastanawiałem się któż opracował taką superancką technologię :) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Lider Szajs też nie przeszkadza, a TIRy towar doworzą codziennie.
|
|
ciesze sie... :P
|
|
Jaki zespół ew. wejdzie do drugiej ligi jak ŁKS-owi się nie powiedzie ze złożeniem wniosku? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Lilithka zadała zagadkę, ale trochę nie po kolei, to ja może dopiszę początek: (Który jest odpowiedzią ) " Przyszła do mnie nie wiem, skąd zawróciła w głowie tak dokładnie(...) Andzia! OOO, Andzia! Oddział Zamknięty, oczywiście i nowe pytanko: "Na plaży jesteś ze mną pani już nic nie zdoła mnie ocalić " wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
Pelikan Lowicz (drugie miejsce w III lidze)...Heko Czermno albo Radomiak (druzyny te pregraly baraz o utrzymanie w II lidze), lub tez Swit Nowy Dwor Mazowiecki, ktory zajal 16 (spadkawa) pozycje w II lidze. Oby byl to jednak ŁKS Łomża. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Niestety i trener i spora czesc chlopakow odejdzie i drugiej ligi raczej juz nie zobaczymy w tym miescie!!! :/
|
|
Gazelo 'zapach kobiet'-piekny film, a jakie sugestywne tango ADALL, niedowiarku swiata bys troche poznal, to przestalbys byc tak sceptyczny dodam, ze tutejsze niebo noca, nie jest tak pieknie i doslownie czarne, jak u was jest ciemnoszare z podszeptem granatu /pieknie napisalam, no nie/ Alllinka, to niech cie ktos przytuli
|
|
Jacek16 piszesz o szkoleniu? Dobrze byłoby gdyby to szkolenie wyglądało tak jak pokazują na filmach reklamowych żeby nie użyć określenia propagandowych... Dodam, że jestem za służbą wojskową ale po gruntownej reformie aktualnego stanu naszej armii. Dawno temu napisałem na forum ... : Służyłem w wojsku jako podoficer i widziałem co się dzieje w jednostce po wyjściu kadry zawodowej a nawet podczas ich obecności. Większośc kadry w jednostkach liniowych przyjmuje stanowisko cichej akceptacji dla procederu fali. Szkolenie żołnierzy (przynajmniej w tych jednostkach, w których służyłem) polegało na zaprowadzeniu wojska na miejsce zajęć i .... czekaniu w nudach, mrozie, głodzie, deszczu etc. na koniec zajęć i wymarzony obiad. Sytuacja taka (w moim przypadku) miała miejsce zarówno w Szkole Podoficerskiej jak i w jednostce liniowej. Otrzymałem szczytny stopień kaprala i przydział na stanowisko dowódcy wozu dowodzenia... , którego przez całą służbę nawet na oczy nie widziałem - nie mówiąc już o dowodzeniu... Jedyne co mi się podobało (tylko w Szkole Podoficerów) to musztra, dryl wojskowy... W jednostce linowej nie było mowy o poszanowaniu stopni wojskowych - niejednokrotnie widziałem żołnierzy zawodowych urządzających libacje alkoholowe po których następowały kłótnie i wyzwiska... Regulamin? Nawet podoficerowie nadterminowi bali się wymawiać głośno tego określenia aby nie narazić się szeregowym... Kadra zawodowa robiła też przekręty finansowe polegające na wysyłaniu żołnierzy na przepustki i pobieraniu za nich wyprowiantowania. Każdy z żołnierzy wolał pojechać do domu na przepustkę bez pieniędzy niż miałby w ogóle nie pojechać... Taka sytuacja miała miejsce podczas mojej służby wojskowej... Żebyście widzieli co się działo w jednostce podczas kontroli ze Sztabu Dywizji... Zawodowi żołnierze uciekali z pododdziałów jak małe dzieci nie chcąc natknąć się na członków komisji kontrolującej... Nie jest moim zamierzeniem całkowite potępienie Wojska Polskiego - przeciwnie - uważam, że ta instytucja jest potrzebna i niezbędna ... Chciałem jednak zasygnalizować, że w wielu jednostkach sytuacja w jakiej znajdują się żołnierze jest co najmniej "dziwna" Mam nadzieję, że wprowadzenie zawodowych szeregowych przynajmniej częściowo zminimalizuje taki stan rzeczy... Pozdrawiam .
|
|
hahaha :) wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
z wódek 1.Sobieski jest super 2.Zawisza 3. Soplica z whisky 2. Jack daniels 2.Ballantines 3. Red Label chociaż z czerwoną kartką też jest super :D no a teraz wracam na odwyk hehe .
|
|
Eh, "skarpeta" to był sprzęt ;) A pamięta ktoś ten charakterystczny zapach spalin, delikatny i z lekką nutką dekadencji? ;)
|
|
"Ciemną" nocą widziałem małe stadko idące szosą zabrowską koło pogotowia! :) To przecież takie miłe ziewrzątka...
|
|
Ja jestem jednak na nie. Przede wszystkim ze wzgledu na mozliwosc pomylki. Powinno jednak byc dozywocie bez mozliwosci przedterminowego zwolnienia, a nie tak jak teraz. Zero przepustek i do ciezkich robot, a nie darmowe wczasy na koszt panstwa. Jak mu bedzie zle, to sie sam przekreci ;)
|
|
To jest czas jazdy z trzema przesiadkami. A nie widziałeś też czasu jazdy 6.11 h? zaraz puszczę pawia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |