Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pytania do obecnego Prezydenta |
"Koteria" = gdzie to jest ?? w Yam cafe polecam frytki i blin'a (placek po cygansku), mniam mniam Stary Radny
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pytania do obecnego Prezydenta |
koteria jest gdzies na senatorskiej.....przy galerii...tak mi powiedziano:))
|
|
no i oczywi¶cie padało. Może innym razem. Proponuję pozostać w kontakcje dla lubi±cych rowerowe wycieczki.
|
|
Kabaret z tym kabaretem to nie tylko temat na forum, ale temat na kuplet! Juz sie wydawało, że wszystko pracuje na tak Międzynarodowemu Festiwalowi Satyry, Fotografii i Kabaretu w Łomży. To nie wymagało z mojej strony wielkiego wysilku. Wystarczylo wymy¶lić, znać odpowiednio znanych artystów, menedżerów i dziennikarzy, ktorym podoba sie idea zbudowania łomzyńskiego muru na dwóch mostach nad jedn± urokliw± rzeczk±, płyn±c± leniwie w poprzek strumienia samochodów z Wawy na Mary (i zpowrotem, że o takim Krakowie czy Łodzi nie wspomnę, skoro i bez moich pomysłów jeżdż± sobie z szybko¶ci± wiatru na jeziora). I co? Nie będę jeszcze zdradzać szczegółów... Po prostu czekam. Na wasze teksty, kompozycje, chęci zorganizowania się w wesołej ekipce. Kabaret z tym kabaretem tym lepszy, ze pomyslodawca spotkania sie komitetu organizacyjnego nie wie, kto w sklad owego wchodzi lub zamierza. Dlatego proponuję, mimo tzw. niemożno¶ci zrobienia w Łomży czego¶ szybko i z polotem, żeby kto¶ (inny niż ja) zaproponował termin spotkania w KOTERII ul. Senatorska 6 w Łomży w przyszłym tygodniu (po 22 wrze¶nia, chyba że spotkacie sie beze mnie i co¶ z tego wyniknie, co byloby niezwykle mił± nowin± dla Rafiego serca). Miała być Rafa na ławę - proszę bardzo! Rafa P.S. Pozdrowienia dla Gandalfa; podobno tyle wokół kabaretu, ale w mojej skrzynce ci±gle tekstów brak. Niebawem dotr±...? R.
|
|
Jestem teraz na urlopie, ale jestem za spotkaniem w KOTERII. Proszę tylko o wiadomo¶ć. P.S. Najbardziej uwielbiam mumio - chłopców i dziewczynę co nic nie umio.
|
|
Czy kto¶ z uczestników, bywalców forum jest w stanie wytłumaczyc co to jest TV Łomża - Narew (emitowana w TVK VECTRA). Bo wg mnie na pewno nie jest to TV lokalna a regionalna, chyba takie ambicje ma producent - jak sam siebie nazywa tego programu. Od jakiego¶ czasu jeste¶my częstowani: a to działaczem SLD, a to Biskupem i księżmi, a to konwencj± wyborcz± SLD i to w takim wymiarze czasowym, że po pierwszym dniu odechciewa się ogl±dać tego kanału. Ponadto czy TV ta powinna pokazywać materiały z regionu i to do¶ć często z dużym opóĽnieniem. Np. wczoraj wł±czam TV Łomża, pokazuj± Szepietowo i ODDR, przeł±czam na TVP Białystok i co - widzę to samo w Panoramie Łomżyńskiej. Czy miasto Łomża, nie ma jakie¶ polityki informacyjnej, bo ow izycie przedstawicieli Unii Europejskiej (10, 11 wrze¶nia) dowiedziałem się oczywi¶cie z TVP Białystok i lokalnych rozgło¶ni radiowych a z TV, co się nazywa Łomża dowiem się pewnie za tydzień albo za dwa.
|
|
Parę lat temu kilka osób próbowało założyć - jak pamiętam - miejsk± telewizję. Podobno nic z tego nie wyszło. Producent TV Łomża sprzedaje materiały do TV Białystok i jednocze¶nie jest producentem Panoramy Łomżyńskiej. Nowy materiał emitowany jest raz w tygodniu , potem parokrotnie powtarzany. Z moich obsrewacji wynika, że relacjonowane s± nie najważniesze wydarzenia a te które odpowiadaj± producentowi. A czy w Perspektywie jest też jaka¶ TV? "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Koteria (fr. coterie) grupa osób ¶ci¶le powi±zana wspólnymi interesami; klika. Czy chodzi o takie rozumienie pozytywne chodzi ? space
|
|
Qufer... mam wrażenie, że się czepiasz..... ...i nie z naszego lokalnego podwórka...: "Niedługo będzie Boże Narodzenie i ani się państwo spostrzeżecie, jak będziecie mówić do mnie ludzkim głosem i będziemy dzielić się opłatkiem." Grzegorz Kołodko, wicepremier, minister finansów "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Komitet Wyborczy Wyborców "Młoda Łomża" startuje z osiedla Perspektywa. Czyżby konkurencja dla prezesa Lipskiego. Tyle się tylko dowiedziałem . Kefas - zżera Cię ciekawo¶ć ? space
|
|
Może nie konkurencja tylko zapasowa drużyna. Na zasadzie a może kto¶ wejdzie. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
"Wolę błędy entuzjasty od obojętno¶ci mędrca." Anatole France space
|
|
Qufer Stwórca jest obiektywny, a nie stronniczy. Ale cenię Twój refleks. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |