Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tanie porty lotnicze. |
redds.... ile razy zgłosiłeś, że na drodze leżą takie rzeczy, które należy sprzątnąć? ...ani razu....? ....może wszyscy uzytkownicy dróg tak robią... a drogowcy nie wiedzą, że gdzieś coś trzeba posprzątać.... dalej.... czy jesteście pewni tego co napisaliście do tej pory? ...dotarliście do jakichś uchwał, ustaw, czy choćby kodeksu drogowego, gdzie byłoby coś napisane o tym kto powinien sprzatać drogi...? ....wg mnie odpowiedzialny za to jest zarządca dróg... u nas to chyba będzie Miasto, Gmina, Powiat (itd. w zależności od drogi)... straż pożarna proszona jest o usunięcie zagrożeń chemicznych (oleje, benzyna, inne substancje i materiały), ...może firmy holujące pojazdy po wypadkach są zobowiązane do sprzątania rozrzuconych części samochodu (tego nie wiem)...., dalej pozostają już tylko drogowcy... (czasem ciężko wymagać od kierowcy po wypadku - często w szoku - żeby jeszcze sprzątał ulicę)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tanie porty lotnicze. |
Ale Tulipan dałeś wczoraj w Twixie czadu!!!! Po pierwsze, nikt nie ocenia Ciebie za to jakim jesteś człowiekiem, ale za brednie jakie głosisz - i do tego-o zgrozo! publicznie!!!! Skoro, jak głosisz, jesteś osobą medialną ( dla mnie wybitnie antymedialną) to Twoim zasranym obowiązkiem jest wiedzieć co, gdzie i kiedy można powiedzieć. W tym swoim Twixie gadaj co chcesz, bo na szczęście każdy odbiornik ma taki guziczek OFF,z którego można skorzystać, ale chłopie, jak Ty na imprezie na której są ojcowie, matki, siostry, zbierające pieniądze dla dzieci, dla nieszczęśliwych chorych dzieci, Ty nawijasz o stawianiu ( dla niewtajemniczonych- chodzi o męskie narządy płciowe) , to ja mam ochotę Cię zlinczować.Pewnie, że miałeś grupkę adoratorow, którzy z otwartymi ziapami słuchali, jaki to Tulipan jest Yo!! jaką ma zajefajną nawijkę, tylko, że kobiety stojące obok z dziećmi szeptały: kto to jest??? o czym on bredzi??? Aha,i nie waż się nigdy więcej powiedzieć, że Łomża powinna się wstydzić za nas ( czyli-krytykujących Ciebie) bo przysięgam że następnym razem jak wystąpisz na NASZEJ scenie, to wyjedziesz z tego miasta na taczce. Żałowałam, że w TVP2 nie było ujęć z Łomży- był Białystok, Suwałki... Jezu jak sobie pomyślę, że weszlibyśmy na antenę 2 a tu mister Tulipan gwiazda number one łomżyńskiej sceny nawija o pier....aż mnie ciarki przeszły..... Myśl człowieku, to naprawdę nie boli......no chyba że alkohol wypalił Ci resztę szarych komórek....
|
|
Evaa ma troche racji, audycja audycja i o to jaka ona jest nie mozna mniec do autora pretensji, w sumie slowo *pretensji* nawet tu nie pasuje, ot audycja skierowana do jakiegos tam grona odbiorcow i tyle. Ale jak ktos na imprezie dobroczynnej (poniekad rodzinnej) o tirowkach... normalnie mnie krew zalewa :|
|
|
To co Tulipan wyprawial na Starym Rynku, nie bede opisywal. Nie bede tez komentowal. Natomiast jestem zaniepokojjony postawa redaktora naczelnego Pawla Wadolowskiego i prezesa radia Macieja Zajkowskiego. Jezeli Ci panowie, ktorzy odpowiadaja za to co radio nadaje i robi nie reaguja, oznacza to tylko, ze im to odpowiada i sie z tym gleboko identyfikuja. Poprostu ich poziom intelektualny. Jak to mowia: Jaki pan taki kram. Natomiast tulipan czy narcez - obojetnie jak go tam zwa - we wczorajszej audycji twix stwierdzil, ze "Lomza nie dorosla do jego poziomu inteligencji". Mysle kolego, ze powinnienes spakowac walizeczki i sp... tam skad przyjechales do Lomzy. W kazdym innej rozglosni juz dawno wylecialbys na zbity pysk za takie obrazanie sluchaczy, no ale w tej rozglosni trafiles chyba wsrod swoich.
|
|
Taaaaaak wykazano sie wyjatkowym profesjonalizmem prowadzac ta aukcje :| [dla niekumatych : to byla wypowiedz ironiczna] michal
|
|
czy ktoś spożywał ostrołęckiego kebaba?-tego z ich centralnego miejsca między dwoma domami handlowymi.rewelacja!
|
|
żenujące ale co my na to poradzimy?każdego dnia napływają masy takich informacji ale co z tego?zamiast się "wkurzać" olejcie bo i tak nic to nie da.Tu trzeba masowego zrywu społecznego który wyjdzie na ulice ale powszechnego=nikogo w domu wszyscy na ulicach. może to coś da.
|
|
MirRobDer-ze, Czy Ty, który ze wszystkimi rozmawiałeś, rozmawiasz albo będziesz rozmawiał, wymieniłeś też poglądy z kimś kto był na Starym Rynku w niedzielę? Bo sam albo nie byłeś, albo nie kontrolowałeś rzeczywistości. Koncerty miały zacząć się od 12.- od której się zaczęły? O poziomie cichosza. Licytacja miała być do godz.20.- do której była? A i tak jakoś z połowy fantów chyba nie sprzedali. W tamtym roku słychać było głosy, że nikt nad tym nie panuje i że gorzej być nie może. Okazało się, że nieprawda, że jednak może. Teraz tylko wypada się modlić, żeby za rok był jeszcze większy bajzel, wtedy wszyscy będą chwalić 12.finał.
|
|
Ceny, które Panu przesyłam są cenami ostatecznymi. I ..... nie są one wysokie w porównaniu z podobna ofertą innych operatorów (np. Polak w TPS.A. czy Internet w firmie GTS Internet Partners, Crowley itp.). Standard naszych usług- to dostęp tzw. Operatorski. Czyli od nas kupują firmy, które potem dzielą pasmo pomiędzy użytkowników końcowych (np. sieci LAN w firmie). Jeśli naszym klientem jest provider, powiedzmy, osiedlowy- to jego ceny będą rzędu tych, wspominanych przez Pana (kilkadziesiąt zł/ miesiąc). Ale i nie do porównania jest standard i przepływnośćobu opisanych "dostępów". To List który dostałem ostatnio z NASK-u, więc jednak będzie taniej niż 300zł, tzn ceny będą mniej więcej takie jak w innych firmach w Łomży tzn. około 60zł za 64kbit itd.
|
|
WROTA- wg Słownika języka polskiego,PWN,W-wa 1985, tom III, str. 760; to:"wielkie drzwi zwykle dwuskrzydłowe, dawniej w ogrodzenia, murach zamków itp. dziś w budynkach gospodarskich, zwłaszcza w stodole /.../ frazeologicznie: Patrzeć jak cielę, jak wół na malowane wrota -patrzeć na coś bezmyślnie, tępo, gapić się/.../ Przen.:Nieprzyjaciel stanął u wrót kraju". No i właśnie: dlatego to są "wrota podlasia"! Zbych
|
|
a tak przy okazji...matko kochana jak ci mężczyźni są wiecznie zmęczeni tym że te wredne baby czegoś ciągle od nich chcą i tylko odrywają od telewizora...;)
|
|
dlaczego ja w gadugadu nie moge przesylac linków?
|
|
Grover, zgadzam się z Tobą, że jest różnica między konstruktywną krytyką, a krytykanctwem. To drugie podejście jest destrukcyjne i nie takie miałem na myśli. To sprawa obiektywizmu, uczciwości osądów i troski o wynik działań. Niestety, masz rację, że nie wszystkimi powodują obiektywne pobudki bo wszyscy nieraz ulegamy emocjom...Pozdrawiam. Zbych
|
|
Do rozmawiania jak przez telefon : http://www.skype.com tylko trzeba miec sluchaweczki z mikrofonem. Polecam- sprawdzone. Mozna wybrac jezyk polski programu. --- PGG
|
|
...to słyszałem... tylko za chwilę padła propozycja: żeby trzymać krótko na smyczy! Ja się na to nie godzę!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |