Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
JUDE RAUS |
Non stop oglądam w Drogówce czy w innych programach, że po wypadkach samochodowych Straż Pożarna elegancko sprząta ulicę i nie ma śladu wypadku, ale dlaczego w Łomży już wiele razy spotyka się na ulicy dużo szkła a nawet plastikowe części samochodów ( typu części błotniai itd.) to niedopuszczalne. Proszę o komentarze dotyczące tej sprawy.
|
Re: JUDE RAUS |
Marcin ciągle tylko sapiesz !!! Rusz się i pozbieraj jak ci przeszkadza :)
|
Ale to jest Psim Obowiązkiem strażaków, ja płacę podatki za to żeby oni sprzątnęli ulicę po wypadkach. Znam osoby, które przebiły sobie opone pozostałościami po wypadku dokładniej szkłem.
|
Ale Mrs ty iiiiiiiiintelektualista jak z koziej dupy trąba
|
Redds w taki sposób to mów do kolegów, którzy są podobnymi do Ciebie ewenementami. Ja jeszcze nie studiuję, ale kiedy będę w Twoim wieku napewno będę miał dużo więcej, mądrzejszych rzeczy do powiedzenia. Nie musisz czytać moich postów, ale Twoje wręcz biją po oczach. Żegnam. --- PGG
|
MaLuTk@: Mam prawo wyrazić swoją opinię, jakakolwiek ona by nie była. Słowa krytyki do mnie nie docierają, szczególnie te bezsensowne. Nie pozdrawiam Mr S
|
nie wiem skąd Wy te ceny wzięliście...?!... to że gdzieś tak jest, wcale nie znaczy, że w Łomży też tak będzie...!!!
|
...a ja proponuję obowiązkowe cewnikowanie psów w Łomży pod karą pozbawienia psa...
|
Miranda ma rozbudowany system pluginów - między innymi obsługujących jabbera. Zbych
|
Salve, Za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi serdecznie dziekuje. Prosze wybaczyc, ale ja pisze z kraju Albionu i jedynie co moge to pisac. Wiem, ze to tylko dwie i pol godziny samolotem ale poki co fizycznie nie mam czasu aby sie wybrac i zrobic owe kwerendy zy pytac sie po wsiach. Dlatego tez poprosilem na forum lomzynskim o pomoc. Z drugiej strony juz co do niektorych w/w instytucji pisalem dawno temu. Dostalem od nich nawet ksiazke o zabytkowych cmentarzach w woj. lomzynskim. Lecz mnie interesuja znane wam - P.T. uczestnikom forum. Czemu? Z praktyki wiem, ze ludzie wiedza wiecej niz jest w oficjalnych kartotekach. Jakis czas temu pytalem sie , gdzie moga byc mogily zakopanych (bo nie pochowanych) bolszewikow z 1920 roku. Dostalem odpowiedzi raczej polityczne nic meritowe. Nie chodi mi o to, aby bolszewikow teraz czcic lecz o zwykla prawde historyczna - przeciez byli polegli po obu stronach... No nic moze poprzstane na tym. Serdecznie prosze dalsza pomoc w lokalizowaniu wszelkich grobow wojennych. Z szacunkiem Gandalf de Grey
|
Trzeba tu rozróżnić dwa pojęcia żeby móc rozmawiać o obowiązkach straży. Wypadek i kolizja. Do wypadku straż jeździ prawie zawsze do kolizji sporadycznie, naprawdę mało. Przy kolizjach takich jak: wgniecenie maski czy pobicie lamp nie ma sensu ich powiadamiać. Od takich spraw jak posprzątanie ,w przypadku kolizji jest pomoc drogowa (jak oczywiście została powiadomiona) nie straż!!! A jeśli nawet jest przy wypadku jest straż i pomoc drogowa to właśnie pomoc drogowa ma obowiązek posprzątać po zabranym przez nim samochodu. Także nie czepiajcie się do strażaków i tak robią kawał nie bezpiecznej roboty .
|
Adi z całym szacunkiem dla Ciebie i treści Twojej wypowiedzi ale nie bardzo rozumiem sformułowania "Jesteś daremny" ... ??? Możesz coś bliżej wyjaśnić ??? Łowca "byków" Tiger
|
Tiger zrobił za mnie to PiPi . Pozdrawiam PiPi
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ten wątek jest zamknięty |