sobota, 12 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PRACODAWCY- chamstwo , mobing, poniżanie pracowników....

hehe ale sie usmialem oni to juz sami niewiedza kim sa
po reformie administracyjnej stali sie duma podlasia od nazwy wojewodztwa hehehe

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PRACODAWCY- chamstwo , mobing, poniżanie pracowników....

SaneOne sam jesteś baranem mamucie jeden

.

mam maly problem :)
wie ktos moze jak to jest z przeinstalowywaniem kompa? dokladniej chodzi mi o to, czy jak wgrywam Windowsa to wgrywajac go mam juz te wszystkie programy jak internet, outlook, word itp itd ??? moze to glupie pytanie ale zawsze lepiej spytac jak sie nie wie ;p
pozdr

to było do ogółu raczej, nie do Ciebie... szatanie :D

wiadomo liceum na bernartowicza niegdys hyba gimnazjum żeńskie i meskie ale niejestem pewien.Wydaje mi sie ,ze ciekawszymi zagadkami sa zdjecia wspolczesne z miejsc malo znanych i uczeszczanych tak jak np. foty łomżyczki w porze wiosennej.

Internet Explorer i Outlook jest (bez zawartości w postaci mailów). Word to część pakietu Office i nie jest implementowany z systemem.

olo

BS masz rację bo np. jeżeli ktoś załatwił sobie reklamacje z wojska , czy ze straży, szpitala, lub górnictwa to nie wie ile czasu pali się poliester D:))))))))
Co mogą nygusy mówić o dresach D:((((((((((((((((((((((((
Najczęściej nygusom dres kojaży się z BMW i kijem!
Gdy przychodzi do ekstremalnych warunków to ci dresiarze nie nadążają zmieniać pieluch!
Bo chodzi o uratowanie komuś życia a nie skrojenia torebki w lini autobusowej z rynku do domu!

???

poprawka temat z dnia 13.06.06, a nie jak w/w.

berenie?? haha, już skończ bo tylko się pogrązasz

patrz na pogrązasz pisanie na forum to praca maturalna z polskiegoD:))))))))))Ktoś kiedyś sipiewał piosenkę ( O cienkim BOLKU)!

BS: gadasz głupoty... i to straszne... w USA i Anglii więcej ludzi chodzi w dresach niż w Polsce... dla nich to jest normalne wygodne ubranie, w którym chodzą do sklepu, pracy i gdziekolwiek indziej...

a poza tym ja nie chodzę w ortalionach, tylko w szerokich bawełnianych... czyli zrobionych z tego samego, co jeans...

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Kto nam dorówna?

Do ODEKU na dyskotekę trzeba było chodzić z legitymacją członkowską i nikt nie dokonywał gwałceń zbiorowych i nie nadużywał używek a dokoła była strzelnica gdzie było ciemno i można było robić co się chce,nie było ochrony ani dzielnicowego, a teraz normalnie masakra, sam kiedyś w latach 80 przedawkowałem i spałem do rana na strzelnicy i nikt mnie nie pobił i nie zostałem okradzionyD:)))))))))))))))))))))))

A ja widzialem duzo osob w dresach, ktore "bawiac" sie w centrum chcialy naklepac tak dla rozrywki. A to z kim da sie rozmawiac zalezy od przekonan czlowieka, od tego jaki jest. Z dresami ciezko sie rozmawia bo jedyne tematy to samochody, sport, telefony i gdzie to ja sie nawalilem i za ile. Ale mowie tu o wiekszosci a nie o wszystkich. Bo sa rozni ludzie, chociaz duza ilosc takich dresikow emanuje zloscia do ludzi ktorzy sa inaczej ubrani, chociaz wcale ich nie znaja.

czemu jeszcze nie podają wyników wójta.

Pan Nowakowski jeszcze uczył mnie w tym roku w-f w pg3...mam nadzieje ze da rade spraWOwać te stanowisko...szczerze mu tego zyczę

To nie do tego, a ja nie piszę "donosów" tylko opisuję łajdacką rzeczywistość naszej "śmietanki".

ta ŁZM mam na płytce gdzieś... 18-400 też mam kilka kawałków... ale oni nadal tworzą jako PSG Koneksja... Lewy coś solowego ma zamiar wydawać...

ja donosami się nie zajmuje nie jestem tym co koń pod brzuchem nosi ?

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz.

o zesz kurnasz jaka mgła...w życiu takiej nie widzialem !!!! ma ktos jakies zdjecia ?? wklejac smialo :D

pozdrówki i paapatki :D

Ta sprawa zajeli sie w tamtym roku z kola nr ....? lecz nic to nie dalo i pewnie nie da a od poczatku istnienia gospodarki prywatnej jest tylko gorzej szkoda gadac i tak nic z tego nie bedzie>

No mgła dziwie się że do tej pory trzyma. W taki dzień to najlepiej iść pod koc i spać ;)

Zbych

pokonają Rosję , serbowie pokonali Rosję 3:0 , to i my damy radę

Gdzie znajduje się ta blaszka (wizytówka fachowca), bo tak to można nazwać to co widać na zdjęciu

Pozdrowienia.

no i jest jeszcze szeptel... znaczy MNI Telecom... cczy jakoś tak

Podobno takie prawo...

Daj maciej do siebie e-maila, wymienimy się fotkami dawnej Łomży...jeśli planujesz jakiś projekt, chętnie służe pomocą. Jestem historykiem,pisałem pracę o Łomży i mam na ten temat trochę wiadomości z archiwów i nie tylko. Pzdr.

Zbych

za ropę gaz i mięso ..hihi

Kaczyńscy powiedzą: siatkarze wygrali z silnym układem działającym po drugiej stronie siatki na niekorzyść Polski.

Precz! z +czarną stonką.

Zbych

Ehhh...
Założe się iż ponad połowa obecnych forumowiczów nie wie o co chodzi. ;)
Miałem gdzieś na stryszku małą kolekcję, może się znadzie.
kłaniam
I.

Walimy wszyscy na jeziorane w sobote. Jak myślicie do której bedzie bo niektóży mówiąze tylko do 24h.

O jakości forum nie tyle kształt decyduje ile treść. A z tą bywa niestety kiepsko. Część forumowiczów - zwłaszcza w polityce pokazuje się tylko po to by wyrzucić z siebie frustracje.

Może i zrobi. Problem w tym, że nie on zadecyduje o ulokowaniu hipermarketu w studium, lecz rada miejska. A tu wybraliśmy raczej przeciwników hipermarketu. Będzie prawdopodobnie tak: prezydent zaproponuje, a rada odrzuci. Radni PiS (ośmiu) - przeciw, jedyna z LPR - przeciw, Solidarna Łomża (czterech) - przeciw (chociaż są w niej dwaj radni, którzy za tą lokalizacją juz głosowali - Nowakowski i Grabani), PO (czterech)- tacy nijacy, że trudno ich o liberalizm posądzać. Ot cała koalicja, czyli 17 głosów. A żeby wniosek wyrażony przez referendum przeszedł trzeba głosów 12, a zostało tylko pięć z Samorządowego Porozumienia i jeden z ChRS.

24 z nicku to wiek?

to od razu napiszcie ile macie lat, żeby nie było nieporozumień ;]

No tak macie rację :/ ale mam nadzieję, że chociaż tam bedzie odrobinę taniej........

Nie wiem jak w Lomzy, ale w niemczech Shell jest bodaj najdrozsza stacja paliw. Jako ciekawostke dodam, ze ceny paliw na niemieckich stacjach zmieniaja sie nawet piec razy w tygodniu. Sa to roznice rzedu dwoch-trzech centow, ale to co zadziwia naprawde, to fakt, ze one tak czesto jak rosna, tak i czesto spadaja. Tu nikt nie musi dowiadywac sie z radia, czy z telewizji, ze cena barylki spadla - to widac na dystrybutorze natychmiast. A jak to sie ma w Lomzy?

Ktoś wie kiedy otwarcie?

Mnie cieszy jedno,
VPower Racing :D

Czerwień corrida a zastanawiałem się nad czarną perłą

Foto Partner na Małachowskiego :)

niebieski metalik i tak zostanie :)

Bimbo !

Plac Niepodległości.
(Nowa Ameryka, Świński Rynek, Plac Zambrowski) i od 1968 roku do dnia dzisiejszego Plac Niepodległości.
W1920 roku mamy w wykazie placów i ulic miasta Łomży, chyba po raz pierwszy nazwę placu Nowa Ameryka. Powstał on przy zbiegu ulic Giełczyńskiej Polowej i Szosy Zambrowskiej na początku XX wieku (nie mam dokładnych notatek co do powstania placu). Po oddaniu do użytku w 1928 roku Hali Targowej w Łomży handel straganowy podczas jarmarków targów został przeniesiony na wówczas już Plac Zambrowski. Plac Zambrowski placem targowym był aż do 1968 roku, kiedy to ówczesne władze przemianowały go na Plac Niepodległości i przeniosły tu Dworzec Autobusowy ze Starego Rynku. W miejscu tym po wybudowaniu trybuny honorowej odbywało się wiele zgromadzeń, no i oczywiście 1 majowych również. Na Placu Niepodległości w dniu 25 maja 1975 roku na krótko przed powstaniem województwa łomżyńskiego (28 Maj 1975 rok) Łomża została odznaczona Orderem Sztandaru Pracy II klasy. Odzaczenie wręczał ówczesny Przewodniczący Rady Państwa Pan Henryk Jabłoński. W 1991 roku Dworzec Autobusowy został przeniesiony, po wybudowaniu stanowisk dla autobusów i niewielkich poczekalni u zbiegu ulic Sikorskiego, Świerczewskiego (obecnie Al. Legionów), Dworcowa i od zachodu terenem kolejowym i na tym skończyła się popularność Placu Niepodległości. Obecnie służy za parking, który najbardziej ożywa w dniu Wszystkich Świętych. Od czasu do czasu odbywają się okolicznościowe wystawy, ale już coraz rzadziej. Stoi taki duży plac w centrum miasta i żadna z władz jakie zmieniają się co cztery lata nie ma pomysłu na jego zagospodarowanie. Pomysły może by były, ale wszystko rozbija się kasę.
Co zostało z lat przedwojennych na Placu Niepodległości, bo w latach powojennych w tym miejscu nie wybudowano żadnego noweg budynku. Od strony północnej w rogu placu został budynek po byłym młynie, który był czynny bodajże do lat sześćdziesiątych, obok już od strony Klasztoru Benedyktynek mamy jedną z kamienic (Plac Niepodległości 3), prawdopodobnie z początku XX wieku. Po tej samej stronie dalej jest wolny plac po zniszczonych budynkach w czasie wojny, za nim mamy trzy kamienice w jednym ciągu (Plac Niepodległości 9, 10, 11 prawdopodobnie z tego samego okresu co nr 3), z których najbardziej zniszczona i zaniedbana jest nr 11 na rogu ulicy Kierzkowej, tuż za ulicą Kierzkową na rogu Szosy Zambrowskiej jest jeszcze jeden budynek z okresu przedwojennego. Z tyłu za tym budynkiem była piekarnia Pana Zakrzewskiego, gdzie chodziło się na słodkie bułeczki. Od strony cmentarza mamy budynek wybudowany w 1935 roku Plac Zambrowski 4 (obecnie Plac Niepodległości 14 na potrzeby Straży Pożarnej. Służył on straży do 1994 roku. W tym roku strażacy przeprowadzili się na ulicę Sikorskiego do nowej siedziby, a budynek został przekazany na potrzeby Teatru Lalki i Aktora.
W celu usprawnienia ruchu drogowego na skrzyżowaniach ulic Zawadzkiej, Szosy Zambrowskiej i Placu Niepodległości oraz Giełczyńskiej, Polowej i Szosy Zambrowskiej wybudowano w 2005 roku dwa niewielkie ronda i nazwano je rondami Hanki Bielickiej.
1 2 3

4 5 6

7 8 9

10 11 12

13 14 15

1.Plac Niepodległośći-widok od Dwornej
2.Plac Niepodległości-widok od skweru
3.Plac Niepodległości-widok od skweru
4.Trybuna honorowa.
5.Skwer od strony Szosy Zambrowskiej
6.Budynek po byłym młynie od podwórka
7.Budynek po byłym młynie od ulicy
8.Plac Niepodległości 3
9.Plac Niepodległości 9
10.Plac Niepodległości 10
11.Plac Niepodległości 11
12.Plac Niepodległości 13
13.Teatr Lalki i Aktora i rondo Hanki Bielickiej od strony Szosy Zambrowskiej.
14.Rondo Hanki Bielickiej od ulicy Polowej
15.Tablica z nazwą placu
Żródło:

1.Witold Jemielity
Dzieje Łomży Tysiącletnie

2.mgr Jolanta Deptuła (rozdz. XI, XII)
mgr Donata Godlewska (rozdz.II, III IV V VI)
mgr Czesław Nicewicz (rozdz. I, IX, X)
mgr Zdzisław Sędziak (rozdz. VII, VIII)
Łomża i województwo. Krajobraz i architektura

3.Czesław Nicewicz
Województwo Łomżyńskie. Przewodnik

4.Maria Kałamajska - Saed
Katalog Zabytków Sztuki
Województwo Łomżyńskie

5.Witold Jemielity
Łomża w okresie międzyn wojennym

6.Adam Dobroński
Łomża w latach 1866 - 1918

7.Donata Godlewska
Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych
do rozbiorów Rzeczypospolitej XI wiek - 1793

8.Witold Jemielity
Łomża w okresie międzywojennym

9.Czesław Brodzicki, Donata Godlewska
Łomża w latach 1794-1866

Zdjęcia autora tematu.

Jeżeli coś pomyliłem, lub pominąłem, będę wdzięczny za sprostowanie.

Pozdrowienia.

Bimbo !

Co fakt to fakt.

Ja jestem z SP3 i bralem udzial w niemal wszystkich wojnach ze wszystkimi szkolami a ptysiu widze malo wie i pisze glupoty jakies to naprawde nie bylo tak jak ptysiu se wyobraza

no i Większość z was sadzac po postach bo naprawde nie ma czym sie chwalic
a co do sp3 i trojkata to jak ktos ma ochote niech sprobuje teraz przejsc wieczorem a potem opisze swoje doznania na forum

Pokonując Rosję i Serbię nasi udowodnili, że grając na takim poziomie, są w stanie wygrać z każdym. O Bułgarię akurat jestem spokojnym, i gdyby przez przypadek się chłopakom noga powinęła, będzie 3:1 w najgorszym wypadku :) No a potem na 99% Brazylia, myślę, że srebro jest w naszym zasięgu.

Na miejscu Marczaka bym tak się nie rozpędza z tym odejściem do innego klubu bo zamiast strzelać gole i grać tak jak dla naszego ŁKS-u może siedzieć na ławeczce i patrzeć jak inni grają przykładem jest nasz Rafał czy Truszkowski , którzy są w I lidze i cały czas na ławeczce. Nasz Rafał w I lidze zagrał biorąc wszystkie mecze może z 45 minut. A gdyby był w naszym ŁKS grałby cały czas. Po drugie zespoły które mają odpowiednio ilość pieniążków celowo kupują zawodników , którzy by mogli im w spotkaniach ligowych urywać punkty. Więc proszę naszych dzielnych sponsorów by zamiast wydawali pieniążki na jakieś sporty ekstremalne postarali utrzymać naszą drużynę w II lidze bo nie spadnięcie do III po rundzie wiosennej to też będzie niezła adrenalina :))))))))

Podobno straszny z niego kobieciarz był ... Słyszałem że setki ... [*]

Zbych

Normalnie bedą tłumy. Co zrobisz jak zjawi się dwudziestu ? Ze wszystkimi sie umówisz ? Ja chętnie bym sie zgodził ale warunki zaproszenia brzmią jak pseudo reklama kursu tańca

Wygrałem 2 000 $$ :D:D:D Dzięki Raul Lozano. Wygrajcie MŚ to będę bogaty :D

I to fakt Tobie Madzialenka przyznam racje prznajmniej kogos fajnego spotkasz bo na dyskach....:0hehehe roznie to bywa.Gdzie Ci mezczyzni.????

ludzka głupota nie zna granic

Nie za bardzo rozumiem, czy SN4P sugerujesz że ja mam nie wiadomo jakie mniemanie o sobie czy że dziewczyny mają...??

Czy ktoś mógłby mi pomóc?/
Potrzebuję piosenki Wilków pt. Herman
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Pa
:)

Ciekawe jak będzie przebiegać ścieżka rowerowa.

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

Teraz już chyba wszystko jest jasne opisali w informacjach.

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

Ma ktos gdzies jakis link z wynikami glosowania do rady gdzie sa pokazane glosy na wszystkich kandydatow do rady? bo nei moge sie dokopac w wyszukiwarce.

tak naprawde to problemem jest szybko rosnąca liczba aut w Łomży i ulice po prostu się zapychają bo były projektowane w czasach gdy w godzinach szczytu było kilka polonezów i syrenek... widać to na parkingach przy blokowiskach tam już niekiedy brakuje miejsca

moze wkoncu jak juz powstanie ten market na krzyzowkach to nie będą potrzebne takie wycieczki :)

kolejna porcja cieplego gowna !!!!

papuga

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org