Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Basen SP10 lub przy SP10 ciąga dalszy |
BUHEHHEHEHEHEEHEH
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Basen SP10 lub przy SP10 ciąga dalszy |
Szanowna Pani kataryno Skoro tak bardzo bronisz morale łomżyńskich lekarzy, opiszę, co mnie spotkało. Kilka lat temu znalazłem się na izbie przyjęć z powodu ataku kamicy nerkowej. Dopiero po ok. godzinie oczekiwania (zwijałem się z bólu), zjawił się pan doktor M. Podczas badania rozmowa zeszła na aktualny w tym czasie temat afery łódzkich łowców skór. To, co usłyszałem w ust tegoż lekarza, powaliło mnie z nóg. Powiedział wprost- jest lekarzem i pracuje po to, by zarabiać pieniądze. Sam też informuje rodzinę zmarłego o usługach zakładów pogrzebowych. Na pytanie, dlaczego to robi, odpowiedział, że to po prostu wielka pomoc dla zrozpaczonej, bezradnej rodziny.
|
|
TEMAT JESTE TAKI:Jaki jest najszybszy samochod w Łomży do pojemnosci 1.6. jak mysliscie? SINKI 1.6 A NIE 5,7. ZARÓB NA PALIWO I WYJEDŹ TYM SMOKIEM . CZY JESZCZE SIE KLEPIE U MILISZKIEWICZA??
|
|
JA: czym jeździsz? frania
|
|
żeby mógl "zadzialać" komornik potrzebny jest wyrok sądowy mysle, a jak sądy pracują każdy wie
|
|
Nie bo to ostatnia gazeta na rynku jakości papieru toaletowego . Kupują głównie na wsiach
|
|
nie potrzebny jest raczej wyrok sadowy. najlepiej komornika sie spytac.
|
|
zly_czlowiek: po cholere piszesz to, co już zostało napisane? tuman jakiś jesteś? Pewnie chciałeś oszczędzić 50 gr i kupiłeś na Allegro taką baterie zamiast u zegarmistrza hahahaha
|
|
Treść jest ukryta
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=16631&wid=8514992&rfbawp=1158710008.432 Lekarze, którzy przystąpią do strajku, zrezygnują z etatów w szpitalach czy przychodniach. Zarejestrują działalność gospodarczą i podpiszą indywidualne kontrakty z dyrektorami tych placówek. Dzięki temu wciąż będą przyjmować chorych w dotychczasowym miejscu pracy, tyle, że odpłatnie. Pacjent będzie musiał zapłacić im z własnej kieszeni za każdy zabieg czy poradę - wyjaśnia szef podkarpackich struktur Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy Zdzisław Szramik ???? W glowkach sie calkiem poprzewracalo? A czemu to niby beda przyjmowac chorych w dotychczasowym miejscu pracy? Chca kase do kieszeni, to niech przyjmuja u siebie, na prywatnym sprzecie, ciekawe ile go zakupia i kto do nich przyjdzie... Podpisza umowe ze szpitalem i beda korzystac ze sprzetu kasujac pieniazki, a ciekawe czy szpital ma prawo podpisac taka umowe... W koncu sprzet ktorym dysponuje jest tylko i wylacznie z publicznych podatkow a podobno mamy "darmowa" sluzbe zdrowia, jakos nie wydaja mi sie takie wymysly zgodne z prawem, no ale ciekawe co z tego wyniknie... Żarty się skończyły. Jeśli dyrektorzy nie zagwarantują nam żądanych podwyżek (dwukrotności średniej krajowej dla lekarzy stażystów i trzykrotności tej kwoty dla lekarzy specjalistów), większość lekarzy ze szpitali w Rzeszowie, Przemyślu, Tarnobrzegu, Krośnie, Mielcu, Stalowej Woli, Jaśle, Brzozowie, Leżajsku, Nisku, Przeworsku, Lesku i Dębicy rozpocznie strajk - dodaje Szramik. dwukrotnosc sredniej krajowej dla stazysty ???? Ze niby maja komus placic taka kase, za to ze sie bedzie uczyl na pacjentach ?? Takie działania lekarzy są niezgodnie z prawem, więc Fundusz nie będzie zwracał żadnych kosztów za wykonane zabiegi - usłyszały "Super Nowości w NFZ. Tez tak mysle, zobaczymy co z tego wyniknie. Nie zdziwie sie, jak ludzie sie w koncu wk**** i strajkujacy zakoncza strajk tam gdzie go zaczeli - w szpitalu.
|
|
Dziś jadąc do znajomego musiałem przedzierać się przez błotniste drogi dlatego chciałbym rozpocząć temat o łomżyńskich drogach osiedlowych, które od lat nie są ani wyasfaltowane ani utwardzone w jakikolwiek sposób. Widzę wiele pięknych kwiatków w naszym mieście. A czy może nie za dużo ich? Przecież możnabyłoby zasiać więcej trawy a sporadycznie kwiaty i też by bardzo ładnie było (chodziło mi o kasę, że wydaję się na głupoty). Ale wracając do naszych dróg na osiedlach domów jednorodzinnych to chyba muszę zadać to pytanie do Pana Prezydenta Sroczyńskiego dlaczego robi się drogi np. na ulicy Cegielnianej? a nie na innych ulicach, gdzie osiedla są starsze i drogi szutrowe a jak popada deszcz tak jak dziś to są nieprzejezdne. Pamiętam jak kiedyś jeden z radnych zrobił drogę utwardzoną na ulicy P..... tylko do swego domu. Panie Prezydencie dlaczego nasze osiedla wyglądają tak dziurawo? A może wykorzystał Pan wszystkie środki na remonty dróg remontując drogi osiedlowe przyległe do Chopina? Przykre prawda, ale wielu z tych co mają własne domy jednorodzinne i piękne elewacje mają je krótko bowiem piaszczyste drogi niszczą ten koloryt osiedlowy.
|
|
mart: naspisałeś, że "Pan Prezydent może wykorzystał wszystkie środki na remonty dróg remontując drogi osiedlowe przyległe do Chopina?" Nie zauważyłeś, że blok przy ul. Chopina 2 był pierwszym blokiem na osiedlu, a ulice Broniewskiego i Reymonta były kilka lat remontowane wcześniej . Ulicę Chopina użytkuje bardzo dużo mieszkańców tej ulicy, także parkują tutaj samochody mieszkańcy Broniewskiego. Nie mieszka tam tylko Pan Prezydent. Jeśli remontowali Broniewskiego czy Reymonta to nikt nie mówił, że mieszka tam radny, prezydent czy inny wysoko postawiony człowiek z Łomży.
|
|
"Autor: annamira (80.240.166.---) Data: 29-09-06 16:25 Moje dzieci nie głodują" ale inne tak, jets ich barzdo duzo, wiecej niz bezpanskich psow!!
|
|
Moje pieniądze - mój wybór. A jak ktoś nie jest w stanie nakarmić swoich dzieci - to dowodzi jego niezaradności życiowej - niech je lepiej odda do schroniska dla ludzi - domu dziecka.
|
|
a nie mozesz isc sie zapytac????
|
|
Ptusiu!! Ja nie rozumiem po co tu to wszystko piszesz... Chłopie !! Jak masz jakies zastrzeżenia do pracy Policji w naszym mieście to skoro jesteś taki chojrak to idź na Komende i powiedz im to co nam!! Po co nam tu du.e zawracasz... Idz na Komende krzyknij CHWDP i bedzie OK ;) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Ja polecam osobe prywatną która zdejmie taki bajer i nie tylko. Sebek chcesz kontakt do tej osoby napisz : bary19@onet.eu albo 6188482. historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi
|
|
polecam"swojską kuchnie" w kisielnicy naprawde warto. waldek27 Wtedy nie uważałaś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
zmieniłem zdanie , cczemu mam sie nieinteresować sprawami swojego miasta
|
|
I jakie wrażenia po mszy po łacinie? Myślę, że dla wierzących i praktykujących - wydarzenie religijne, dla mniej wierzących lub niepraktykujących - wydarzenie kulturalne.
|
|
nubira turbo ;)
|
|
ja niedawno wstawilem strumienice do auta, i nienarzekam,auto dziala troche lepiej.za strumienice zaplacilem 56zl, a stary przepalony katalizator oddalem na zlom i dostalem za niego 100zl ! ! !.
|
|
Te wszystkie domowe tjuningi na nic w zasadzie sie nie przydają, wpływają tylko na nasza psyche i dzięki temu autojest szybsze. Ewentualnie jak ktoś ma smykałke do mechaniki to może pogrzebać, nasladując znanych tunerów. Skutek będzie mniejszy bądź większy. Najprościej odchudzić auto. Przy zbijaniu kg można przyjąć ogólny przelicznik: w aucie o wadze 1000kg posiadającym100KM, wywalenie każdych 10kg = +1KM. Mozna oddać auto do specjalistycznego warsztatu na poddanie modyfikacji. tyle że koszt w wolnossącym silniku jest spory. Poza tym po konkretnych modach zakres użytecznych obrotów drastycznie spadnie. Wbijesz bieg i masz nic, nic, nic, nic, power i koniec przełożenia :/. W codziennej eksploatacji udręka. Rozwiązaniem jest uturbć auto, dołożyć N2O ewentualnie kupić lepszy wózek. Musisz tylko odpowiedzieć sobie na pytanie do czego to auto ma służyć.
|
|
A w jakim rejonie zgubiłeś?? Bimbo !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |