Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kto senatorem? |
Integracji narodowej służyły także występy aktorów z pozostałych zaborów. W niedzielę, 6 listopada 1910 r. w sali Towarzystwa Wioślarskiego odbyły się występy aktorów z Galicji, Marii i Wojciecha Wróblewskich. Wojciech Wróblewski uznawany był w tym okresie za najlepszego polskiego aktora kabaretowego.W programie występu były: "Letniki" Dygasińskiego, "Oracja Weselna" Junoszy i inne utwory. 888
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kto senatorem? |
eee tam zAREMBA, nie zmartwiłeś mnie. Od początku moim zamiarem nie było zjednywanie sobie ułomrzyniaków przeciwko tobie. Wyrażam tylko i wyłącznie MOJE zdanie i góra dwudziestu moich znajomych, w tym tych z byłej klasy. Jest mi obojętne czy zyskałeś tutaj przyjazne serduszka i czy te siedemnastoletnie niedojdy życiowe i ćwierćintelektualiści po wyższej szkole agrobiznesu wpisujące się na forum, zjednują się przeciwko mnie. Liczy się to, że, jesteś fałszywy, czego dowiodłeś w radosnym dla nas dniu, czyli dniu tWOJEGO odejścia, a o czym ja z radością nie tylko tOBIE przypomniałem. Tym jednym pożegnaniem pokazałeś swoje dwie twarze. I nie staraj się mi dopierdalać wyszukanymi przenośniami i porównaniami prosto z nowomowy partyjnej, bo to bezcelowe i federowiczowsko humorystyczne. Nie będę cI ripostował, bo kucharz-administrator, który w końcu nauczył się obsługi forum, znów usunie mojego posta. Nie ciesz się tymi kilkoma przychylnymi głosami, bo to tY musisz żyć ze swoim fałszem. Przyznaj się: myślisz już intensywnie o wyborach, o tym, że może w końcu się dopchasz ? No przyznaj się. A potem spójrz w lustro, jeżeli będziesz w stanie. P.S. Tekst został przeze mnie uprzednio ocenzurowany ze względu na klerykalne zasady kierujące ślusarzem-administratorem.
|
|
tak, tylko że wszyscy szalikowcy( z wyjątkami) byli nachlani
|
|
No co tajgier, kręcisz tu o delcie, bo nie chcesz żeby ktoś się dowiedział, że frytki w kuchni bez koszuli smażysz? Jeśli nie bez koszuli, to rozpiętą, tak żeby wszyscy widzieli twój cudowny tors. Może ta locha z lokami ze 118 w końcu pozwoli ci się pomacać. To jest ta twoja wrodzona inteligencja ? Po kim ty masz ją wrodzoną ? Sąsiad się przyłożył, listonosz czy gazownik ? Pośmiewiskiem jesteś w całej gammie, pajacu ułomrzyński z gołą klatą i lotniskowcem na łbie. Obrzucam tego, jak ty go nazwałeś, "człowieka" błotem, bo na to zasłużył. Z iście czerwonym, ale ukrytym pod maską profamilijnego dobrego wujka zacietrzewieniem próbuje zetrzeć z siebie plamę, o którą sam się wtedy postarał. To ci się udało (to chyba ta inteligencja po listonoszu) z tą uroczystością szkolną, ładnie zajebałeś. Powinniśmy się wstydzić, bożesz ty mój !!! Jak tak można !!! Taka wspaniała cudowna wyniosła uroczystość szkolna, a my się źle zachowujemy. To nas wyrzucić, z wilczym biletem, do karceru !!! Taki brak szacunku dla tak poważnego i ważnego w życiu każdego ucznia dnia. I to żeby jeszcze z jakiejś konkretnej przyczyny. A my tylko mieliśmy czelność wykazać wczesną (zbyt wczesną dla takich jak zAREMBA) umiejętność dostrzegania fałszu, dwulicowości i kumoterstwa. Jak mogliśmy być tak bezczelni, że okazaliśmy swoje zdanie ? Należało zamknąć ryje i przytaknąć pANU derektorowi. Zapadam się pod ziemię ze wstydu, że tak hańebny czyn miał miejsce w mojej obecności i z moim udziałem. O rany... uroczystość szkolna... a my hałasowaliśmy... jak tak można :((((( A ty jesteś przecież wzorem grzeczności, informatyczna ofermo. Ale mnie zdołowałeś, znikam z tego świata, wstąpię do klasztoru, żeby to odpokutować. Tekstu nie cenzurowałem, sprawdzam czujność administratora-tokarza.
|
|
KRE(F)Tynie Cieszę się że w dalszym ciągu nie wiesz kim jestem a składam wyrazy współczucia osobie z którą mnie mylisz tępy, bezmózgi osobniku. Wiesz czym się różni człowiek myślący od buraka jakim jesteś? Że nigdy nie daje się sprowokować i braku argumentów nie przekłada w agresję, która od Ciebie bije tak samo intensywnie jak odór z Twojej gęby powodujący chwilowe utraty przytomności Twojego partnera seksualnego (bo nie wiem czy jest nim kobieta :P) . Ponawiam pytanie - złapałeś za rękę tz jak brał łapówki ??? Widziałeś na własne oczy aby coś takiego miało miejsce ??? Tiger PS Pozdrawiam lochę z lokami z pokoju 118 kimkolwiek ona (on) jest :P PS2 Nie lubię frytek :P PS3 Mojej żonie mój tors się podoba :P
|
|
no w końcu coś ciekawego w tym mieście. Ciemnoto pola orać , krowom dupy podcierać , dzieci produkować a nie mnie tu nakazywać co dla mnie jest dobre a co nie. Niech żyje wolnośc i pierwszy klub dla gejów w Łomży . Hura hura hura. A ciemnote walić w łeb
|
|
sluchajcie po co nam taki stadion akurat w tym miejscu i tak trzeba rozbudowac ŁKS pomyslcie tez o tym ze zabierzecie miejsce do gry "perspektywie łomża" czy oni sie tu nie licza?rozbudujmy jeden stadion po co nam dwa
|
|
chciałbym zorganizowac zbiorke na stadion łks jeżeli ktoś ma jakieś pomysly to czekam na odp.
|
|
Voyager,podróżniku od siedmiu boleści kogo nazywasz ciemnotą?Kluby gejowskie to według ciebie prawdziwa Wolność,gratuluję gustu, współczuję rodzinie.
|
|
Pajacyk a gdzie to ma być masz jakieś bliższe informacje. Oczywiście trzeba to oprotestować na forum i gdzie się da jak wszystko w tym mieście(supermaket,viablatice,itp). Geyoskiej knajpie w Łomży głośno i wyraźnie mówimy stanowcze NIE
|
|
TEN KLUB MA POWSTAĆ NA ULICY DŁUGIEJ. OBOK ROSMANA. ALE NIE WIM CZY JEST TO PEWNE ŹRÓDŁO
|
|
Ludzie, ale wy jestescie smieszni:) Slavo dobrze zauwazyl, ze najwiecej krzycza i krytykuja osoby, ktore albo nie chodza na mecze, albo widza tylko najgorsze strony. Po pierwsze, to nikt nie przychodzi na stadion pijany, kazdemu moze sie zdazyc jakies piwko przed lub po ale nie przesadzajcie. Sprawnosc ciala jest tak samo wazna jak sprawnosc umyslu ;) Po drugie to przypomnijcie mi, kiedy na naszym stadnionie zaprezentowalismy przejaw chamstwa? Bluzgow juz od dawna nie slychac, nawet na meczu z Wigrami nie bylo wyzwisk. A, ze jakies pojedyncze osoby krzykna jakies slowo na k to nic strasznego, to sa emocje i wszystkim sie to udziela. Raz do roku albo i rzadziej zdazyla sie mala awantura na naszym stadionie, a wy wszyscy juz robicie z tego wielkie halo. Wyolbrzymiacie niesamowicie. Dostrzegacie same zle stony, odpowiednio to ubarwiajac. Co do dzieci, to zapewniam was, ze one bardzo chetnie przychodza na stadiony, bo moze nie interesuje ich to co sie dzieje na boisku, az tak bardzo jak to co sie dzieje na trybunach. One sie ciesza jak widza jakas oprawe, lubia na to patrzec. To dobrze wrozy na przyszlosc, bo trzeba ich zachecac do przychodzenia na stadiony. W ten sposob wlasnie zdobywa sie nowych klientow firmy o nazwie ŁKS. michal
|
|
cześc popieprzone homofoby . Stare dewoty w spodniach . Macie tam jeszcze jaja czy też ciopy w pasach cnoty. A tak ogólnie o Boże co za problem? Koleżanki będą się mobilizować bo im chłopów tak publicznie będą rwać. Do tej pory to miały tak kameralnie w zaciszu własnej stodoły. Ale jaja dawno sie tak nie śmiałem z tej powszechnej mobilizacji. PA pa koleżanki. h i hi hi hi hi
|
|
Do czego to prowadzi i o czym to swiadczy? Na naszym łomżyńskim forum aż roi sie od wulgaryzmów. Potrzebna jest odbudowa moralna aż od podstaw, we wszystkich sferach życia, od pierwszych kroków w rodzinie, poprzez szkołę, kościół, organiacje pozaszkolne. Jakaś ogromna choroba, jakieś zło toczy nasze życie społeczne. UCZEŃ SIĘ BUNTUJE PRZECIW SZKOLNEJ TRADYCJI, OBRZĘDOWI, SZKOLNEMU RYTUAŁOWI. PRZECIEŻ WYBRAł TĄ SZKOŁĘ, A jej Patron to bohater Narodowy. Sars
|
|
polesam bar pod grusza
|
|
kreft, chyba zaczynam kojarzyć twój przypadek (jezeli to jest twoje nazwisko ?) i zaczynam rozumieć, skąd się bierze twoja agresja. Jak wiesz, egzamin wstępny do Mechaniaka, był wyjątkowo rzetelnie przeprowadzany. Prace były utajniane. sprawdzane komisyjnie z udziałem nauczycieli z podstawówek tuż po egzminie, bez wynoszenia ze szkoły. Po prostu byłeś za słaby, by się dostać - decydowały przecież obiektywne oceny z egzaminu. Aspiracje nie zawsze chodzą w parze z możliwościami i dalej to u ciebie widać . W sprawie twojego przyjęcia do szkoły wielokrotnie nachodziło i naciskało mnie znane małżeństwo z Łomży, znacznie większe komuchy ode mnie ( koledzy z pracy któregoś z twoich rodziców ?). Wydaje mi się, ze natarczywość uzasadniali twoją, lub matki rozpaczą, z powodu nieprzyjecia. Wydaje mi się, też, choć nie pamiętam dokładnie, że na początku wakacji kolanem upchnęliśmy cię w jakiejś klasie mechanicznej, poprzez przekroczenie limitu przyjęć. Profil tej klasy chyba był bardzo poszerzony w kierunku automatyki. Wydaje mi się więc, że po ludzku, bezinteresownie, dałem ci szansę. Może, po wszystkim, wcisnięto mi jakąś butelczynę ? Nie zarzekam się, bo nie pamiętam, ale wszystkie " dowody wdzięczności' i tak rozwoziłem po różnych miejscach, bo załatwiałem sprawy budowy i wyposażenia szkoły oraz CKP. Jeżeli przechodnie buteleczki uważasz za łapówkę w tamtych czasach, to ci mocno współczuję. Twoja prymitywna agresja też nie jest zaskoczeniem, bo zwykle najserdeczniej nienawidzą nas ci, którym bardzo i bezinteresownie pomagamy. Jakież to swojskie. Przywykłem do tego. Wpisujesz się na długą listę tobie podobnych. Na pocieszenie powiem Ci że masz bardzo prominentne towarzystwo. Jeżeli rzeczywiście tak się nazywasz - myślę, ze pora na odszczekanie twoich obelg.
|
|
Dyskusja schodzi w pewnych momentach do poziomu rynasztokowego. Następuje dyskredytacja tych uczestników, którzy używają wulgaryzmów i kipią ogromną agresją i nienawiścią. Nie wnikając w relacje w szkole już to co wymienilem powoduje minus w ocenie tych osób i całej sprawy przedstawianej z ich punktu widzenia. Panowie więcej kultury, nawet jeśli macie całkowitą lub częściową rację to takie agrresywne i wulgarne podejście nie pomaga Wam. Swoją drogą sytuację powinni zbadać rzetelnie ludzie kuratora i prezydenta . Zależnie od oceny dyrektor powinien dostać kary wynikające z prawa lub nagrodę. Natomiast podgrzewający temat jeśli to pomówienia pociągnięci do odpowiedzialności po odpowiednich działaniach operacyjnych powołanych do tego służb. Nie rozumiem jak można wypowiadać się przeciw patronowi szkoły, bohaterowi narodowemu chociaż się go nie wybieralo. Wybrało się natomiast szkołę, która już miała patrona i związany z nim rytuał wychowawczy i obrzędowość. Trudno aby osóbka , jednostka która przyszła do szkoły jeszcze nie ukształtowana wychowawczo , w tym i pod względem postawy narodowej wywracała caly system wychowawczy. Pozdrawiam tz i gratuluję spokoju, pozdrawiam również od adriana uczestnika forum z przed roku. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to niedługo skończy zagraniczne wojaże /praca/ tak jak i ja i włączy się do dyskusji na forum. rap
|
|
Warto zainteresować się i jednym i drugim także mogiłą powstańców.
|
|
Koleś ŁKS i kibic0 dobrze mowią popieram was. Czym by był klub bez najwierniejszych kibiców. Niczym , był by tylko jakimś tam klubikiem, takim niczym. Bo ŁKS to my, kibice. ŁKS to nie piłkarze, nie działacze. ŁKS to my kibice, tak jest i tak zostanie, działacze przychodzą odchodzą, piłkarze to samo, a kibice zawsze wiernie walczą o dobre imię klubu i kibicują swojej drużynie. ŁKS to my,czyli kibice ŁKS i nikt inny. Chyba to rozumiecie, jak nie to to zrozumiecie, jak na każdym meczy my, kibice wywiesimy flagę z napisem ŁKS to my. Jeśli będzie trzeba to będziemy to wam przypominać na kazym meczu. ŁKS to my i nikt oprócz nas nie może mówić, że ŁKS to on. Do kolesia o ksywie piłkarz, koleś jeśli jesteś piłkarzem ŁKS to nie zawłaszczał sobie prawa do ŁKS, bo ŁKS to kibice. To samo tyczy działaczy i innych, którzy mówią, że mają monopol na ŁKS. Pamiętajcie, że ŁKS to my kibice, a nie wy. Tak jest i tak będzie, czy tego chcecie czy nie. Bo wy odejdziecie , a my zawsze będziemy.
|
|
Jedno na ten temat "Sierpem i młotem czerwoną chołotę" Bolszewicy do więzień, tak jak za lat 1919-1939 r. Bo bolszewicy to zdrajcy, a miejsce zdrajców jest w pierdlu jub na cmentarzu. Jestem za karą śmierci dla zdrajców Polski i Narodu Polskiego. A bolszewicy to zdrajcy, wię kara Smierci dla nich. Żadnej pamięci dla zdrajców Polski, dla morderców polskich patryjotów. Dla palantów czerwonych tylko stryczek.
|
|
A ten temat jeszcze się miele na forum. Jak pamiętam ten temat może trochę pod róznymi tytułami był tematem dyżurnym od początku istnienia forum. Niestety wzrok naszych radnych, mam nadzieję, że tylko coniektórych i ich otoczenia nie sięga po za osiedle. Wczytując się w ten temat stwierdzam, że brak jest informacji o planach władzy, jej zamierzeniach, działaniach. Jeśli jest to bardzo mglista wypowiedziana bardzo skąpo. Wprawdzie i Pan Sroczyński zaszczycił wpisami ten temat, a Pan rzecznik go zainicjował, ale brak konkretów. Przypomina mi to tzw. "gadkę dla gadki" trwaczy- polityków dla kasy, z której nic nie wynika. Może się jednak mylę. Podzielam pogląd, że stadion może zmieścić się w koncepcji zagospodarowania nabrzeża - Rybaków z przyległymi terenami. michal
|
|
Ja mam już dosyć. Proponuję nie wpisywać nowych postów w temacie "Dyktatura w Mechaniaku". Pojawiające sie tam ostatnio posty mają się nijak do głównego wątku. Poza tym słowo do części nowych forumowiczów - nasze forum jest powaznie traktowane przez ludzi często decydujących o naszym mieście. My, forumowicze z pewnym stażem szanujemy się wzajemnie, nie wyzywamy, wymieniamy poglądy i dyskutujemy na istotne tematy, czasami smiejemy się. Jeśli chcecie być poważnie traktowani, zastosujcie się do tych zasad. Nie róbcie z naszego forum śmietnika i miejsca do załatwiania wlasnych porachunków.
|
|
Zgadzam się z pierwszą częścią twojej wypowiedzi. Ostatnimi czasy aż roi się na tym forum od wulgaryzmów. Pojawiają sie jacyś nowi, którzy nie znają zasad tego forum. Czyżby jakaś nowa sieć internetowa? A może duża ilość nowych podłączeń? Co do drugiej części to nie jest tak jak piszesz. Uczeń wybierając szkołe kieruje się kierunkiem nauki, jaki zawód, jakie przedmioty, lub podlega tzw, rejonizacji, nie zaś patronem szkoły. Jeśli mieszka w rejonie SP 10 to idzie do szkoły im. Papieża, co nie musi oznaczać, ze jest zarzartym katolikiem.
|
|
I jeszcze jedno - proponuję olewać posty z wulgaryzmami, tak jak kiedyś olewaliśmy pewnych z pewnej partii, której nazwy nie wspomnę.
|
|
Popieram Zdzichu. michal
|
|
Zdzichu masz rację - popieram !!! Aczkolwiek czasami cięzko jest przejść obojętnie wobec faktu bezpodstawnego oczerniania i szkalowania a wręcz poniżania niektórych ludzi (takich samych forumowiczów jak Ty i ja).... Nie odpowiadając na takie "zagrywki" można przyjąć je za pewnego rodzaju prawidłowość a nasz brak reakcji może być potraktowany jako milczące przytaknięcie. Uroczyście obiecuję - w temacie "Dyktatura w Mechaniaku" moje słowo "klepane" więcej już się nie ukaże :) - ważnym jest że KREFT wie już iż są ludzie o diametralnie innym poglądzie - w tym miejscu pozdrawiam tz, jacko i innych ludzi zgodnych myślowo, dla których chamstwo i wulgaryzm jest czymś, czym dla alergika jest alergent Tiger
|
|
Ty.... to kto Ty jestes?? Na 100% musimy sie znac....
|
|
Czy ktoś zasatanawiał się czemu nie ma zadym jak wszyscy schodzą się na mecz. Nikt nie idzie środkiem jezdni, nikt nie kopie samochodów itp Po meczu świat staje na głowie, dym i demolka niezależnie od tego czy ŁKS wygra czy przegra. Czy ktoś to potrafi wytłumaczyć??? --- PGG
|
|
Znac to nie wiem czy sie znamy. Szkole skonczylem dw alata temu :) Ale czy pani K (dyrektorka) nie rozumie ze to ona wszytsko psuje?? michal
|
|
w Konarzycach , pod koniec konarzyc jedziesz i po lewej , Wieslaw Dzieminski dobry zaklad MirRobDer
|
|
Tak więc zamknijmy tą dyskusje, załóżmy szaliki i niech każdy na stadionie KIBICUJE ŁKS i pilnuje samego siebie. Oby takie obrazki jak 11 listopada się nie powtorzyły.
|
|
no moje zdanie jest takie ,że kościół jest mały i to bardzo.jest śmieszny bo ma drzwi do garażu i co najwazniejsze niepodoba mi się.atmosfera tam panująca jest nudna i zdaje mi się że msze niemają służyć w budowaniu naszej wiary tylko zyskiwania pieniędzy dla księży (petzów).patrząc na ministrantów wogóle niema tam jakiejś dyscypliny i organizacji.ministrancji zachowują sie wręcz skandalicznie.śmieją sie ,nie wyrażają jakiegos zainteresowania bogiem.myślę ,że temu kościołowi bardzo brakuje do tzw.normalnego kościoła.wzrem dla nich jest kościół świętego krzyża.powiem krótko nielubie tego koscioła.
|
|
Owszem są prawdy uniwersalne i nikt ich nie neguje. Ja problem widzę nie w tym, jak kto ocenia Piłsudskiego, Kościuszkę czy innych patronów szkół nie tylko łomzyńskich. Problem tkwi w tym, że uczeń chcący sie w Łomzy uczyć na elektryka lub elektronika nie ma wyboru - musi iść do szkoły im. Piłsudskiego, gdyż innej nie ma. Zgadzam się natomiast z tym, że jeśli nie chce uczestniczyć w imprezach związanych z ......no nie wiem jak to dokładnie określić, z patronem, sponsorem, opiekunem - nie powinien być do tego zmuszany.
|
|
Nie mam najlepszego zdania o Łomżyńskich mechanikach Cos prostego moga wymienic ale jesli chodzi o diagnostyke i regulacje silnika to nic wielkiego nie ma co oczekiwac. Trzeba ich pilnowac bo bez pytanie wstawiaja, montuja aby tylko wyciagnac kase. Jeden z solidniejszych , z ktorym mialem doczynienie to warsztat na Sikorskiego za wieża, choc tez ma swoja polityke.
|
|
Właśnie trwa mecz Polski z Serbią...... Mogę się założyć, że wszyscy Ci którzy czasami stoją po przeciwnych stronach "barykad" właśnie w tej chwili jednoczą się i kibicują jednej i tej samej drużynie ..... Czy nie może być tak zawsze......? Czy nie można nabrać dystansu do pewnych spraw? Przecież to tylko sport, współzawodnictwo ze szczególnym naciskiem na ten pierwszy składnik tego wyrazu (współ) Pozdrawiam wszystkich kibiców i tych najwierniejszych i tych niedzielnych Tiger
|
|
popieram , no trochę się zagalopwałem ale wybaczcie jak usłyszałem takich adwesarzy. Obiecuję poprawę. MirRobDer
|
|
ta info to bzdura..w lomzy klub gejowski, hehe..watpie. kto otworzy taki lokal tu, gdzie szerzy sie nienawisc do wszystkiego co inne. nasze miasto to mala pipidowa..zal dupe sciska Zbych
|
|
Podobno 2 h ziemi za strzelnicą w kierunku Piątnicy przekazano w 10 letnią dzierżawę niejakiemu J. D. Ma on podono stworzyć restaurację i przystań. Zwozi podobno ziemię do podwyższenia terenu. Ten człowiek prowadzi jakiś interes z produkcją kajaków. Czy ktoś wie o tym więcej. Czy to już pierwsze kroki w ramach tego kompleksowego zagospodarowania tych terenów wynikające z opracowanej koncepcji czy to jakaś gra przed orkiestrą. Czy wiadomo co to za nwestor? MirRobDer
|
|
nask.ag.bocznica.org ;)
|
|
Jasne i napisz,że to przedruk z Angory
|
|
Tzn. Dajmy się rozwijać wszystkim. Jedni wyjdą na tym lepiej inni troche gorzej. A nie chce juz mi sie sluchac jak na forum wtroci sie ktos i zacznie zachwalac 4lomza.pl. Portal owszem fajny, ale mam wrażenie jak bym żył w komunistycznych Chinach (podro dla Mao Tse Tuninga :] ). Nawiazujac do lomza.czad.org. Owszem pomysl fajny. Tylko zeby wykresiki same się odświezały ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |