Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dymisja V-ce Prezydenta Miasta Łomży |
nie lipa tylko ty bedziesz takie egzaminy zdawal;] Nasza
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dymisja V-ce Prezydenta Miasta Łomży |
a tam! ani trudny ani latwy!
|
|
Szukam kogoś kto posiada Battlefield 1942 .
|
|
|
|
Mam prośbę jeśli ktoś z obecnych na forum zna jakieś ciekawe, dowcipne teksty które mogły by się znaleźć na zaproszeniu sylwestrowym to prosiłbym o napisanie z góry dziękuje :)
|
|
Szukam innych forum na których piszo o grach,internecie,programach itd coś podobnego do http://warezteam.one.pl/warez/ znacie takie ?
|
|
www.niezbedne.xt.pl ? Zbych
|
|
wiem że znajomy coś takiego ma robić ale nie jestem do końca pewien Zbych
|
|
www.freelinkz.org ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
e jakiś ten Battlefield stary bo z 1942 roku
|
|
manga: lokal jest wczesniej zamykany poniewaz własciciel boji sie, ze przyjdzie zły dzielnicowy, który dowiedział sie od okolicznych mieszkańców ze muzyka grała głośno. Pozatym jesli piwo sie nie sprzedaje np po 23 zchodzi tylko 2-3 to wtedy zarzadca mówi basta koniec no i koniec. Powód błachy ale co zrobic ... nom nie chce im sie siedzieć najlepiej jesli o 23 juz zakmniemy lokal na cztery spósty i pojdziemy słodko spać nie ważne że ludzie chcą jeszcze.
|
|
barteka dzieki za informacje , trudno ,nic dodac nic ujac
|
|
może spróbój w tym miejscu http://www.interneo.pl/
|
|
KiLeR hehehehe... uśmiałem się :-) no bo to jest z 1942 jak byś się znał to byś wiedział że to zaje***** gra wojena kiedyś grałem i dlatego szukam teraz kogoś kto by tako gre posiadał wole żeby ktoś sobie zarobił z Łomży niż z Poznania z Allegro :) Lepiej w tako grać niż jakieś 3D XXX SYMULATOR i takie inne ******** Battlefield 1942 uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
może niektóre marże nie wynoszą 50% ele i tak jest drogo, dla przykładu ostatnio kupywałem głośniki do samochodu i w W-wie zapłaciłem 299pln, a w łomży ten sam model kosztuje 499pln to daje do myślenia, i jeszcze inny przykład z ostatniego dnia domek dla Barbi w Białymstoku 99pln, a w Łomży 169pln. w Świątecznej promocji.........
|
|
"NDz": Hojarska zmieniła nazwisko z Hujarska Danuta Hojarska przed laty nosiła nazwisko Hujarska - donosi "Nowy Dzień". "Danka przed laty nazywała się Hujarska, a nie Hojarska - mówi sąsiadka posłanki Samoobrony, cytowana przez "Nowy Dzien". "Danka nazwisko Hujarska miała po mężu, ale już po ślubie je zmienili. Nie wiem dlaczego to zrobili. Tu wszyscy znali i szanowali rodzinę jej męża i nikomu by nie przyszło do głowy, żeby stroić sobie z nich żarty. Danuta Hojarska zaprzecza. "Nazywam się Hojarska. Ale jeśli pan chce, może pan spróbować zapytać mojego zmarłego męża kiedy i dlaczego zmieniał nazwisko" - powiedziała w rozmowie z dziennikarzami "Nowego Dnia". Teściowie Danuty Hojarskiej zmarli kilka lat temu i zostali pochowani jako Hujarscy. Więcej w "Nowym Dniu". hehe dobre
|
|
Chłopy a jakie to ma wymaganie sprzetowe? Gra ktoś w Sudden Strike?
|
|
Gdzie znajduje się ten ołtarz?
|
|
Poznańska?
|
|
http://pks.lomza.pl/rozklad/rozklad_lomza_bozenarodzenie_2005.pdf Może się komuś przyda.
|
|
co sie odwlecze... :)))) ale przynajmniej nie słyszeliśmy kokodżambo w metrze heehehehehe uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Z rusznic przeciwpancernycpolski wynalazek niestety wyprodukowany w niewielkiej ilości egzemplarzy tak jak dalmierze artyleryjskie sterujące armatami p-lot.
|
|
Podaję link do materiału składającego się z kilku artykułów i wywiadu zamieszczonych w OZONie Nr 33. Myślę, że warto o tym trochę poczytać w okresie przedświątecznym. http://www.ozon.pl/a_tygodnikozon_2_14_894_2005_33_1.html Szczególnie polecam wywiad z p. Dariuszem Karłowiczem, znanym filozofem choćby z programu Warto rozmawiać TVP 2. Miłej lektury, mile widziane komentarze.
|
|
ANDRZEJ KMICIC (XVII w.), bohater "Potopu", drugiego ogniwa Trylogii Henryka Sienkiewicza, którego pierwowzorem był Samuel Kmicic - postać historyczna, pułkownik wojsk polskich, chorąży orszański, awanturnik skazany na banicję, którą mu darowano w 1670 r. za zasługi w wojnach ze Szwedami i z Moskwą. Zorganizował konfederację w 1655 r. przeciw księciu Januszowi Radziwiłłowi. Dorobił się dużego majątku i w 1676 r. został strażnikiem wielkim litewskim. Dzieje Andrzeja Kmicica są podobne. Też jest chorążym orszańskim, też buntuje się przeciw Januszowi Radziwiłłowi, trzymającemu ze Szwedami, zostaje uznany za zdrajcę i potem zrehabilitowany. Andrzej Kmicic — postać fikcyjna z „Potopu" Henryka Sienkiewicza. Prawdziwy Kmicic to Samuel ur. ok 1620, zm. 1692, chorąży orszański, następnie leśniczy Wielkiego Księstwa Litewskiego. Walczył przeciw Szwedom i Rakoczemu zyskując sławę dzielnego oficera. Z historycznego Kmicica zapożyczył autor „Potopu" tylko tytuł chorążego orszańskiego i trochę przygód wojskowych. Proponował bym dla pomysłodawcy tego tematu, żeby zrobił porządek z zadającymi zagadki. Była mowa, że ten co odgadnie zadaje następną zagadkę. Tu jest wysyp zadających zagadki. Najpierw trzeba wykazać się wiedzą, a potem zadawać zagadkę. Proponuję, że jeżeli w ciągu jednego dnia nikt nie udzieli odpowiedzi, to zadający sam odpowie i ponownie niech zadaje lub sceduje na kogoś innego. Pozdrowienia. rudy błazen z druhem
|
|
Brawo Kefas! Pozwólcie, że zadam jeszcze jedną zagadkę. Co to za budynek, kto jego wybudował i kiedy? Pozdrowienia. Nasza
|
|
:) Nasza
|
|
W sumie nie bylo potrzeby isc do metra bo twoj kolega zafundowal nam i tak niezle kokodzambo :))) ale wybaczam mu , tlumacze to sobie ze przy innej muzyce ludzie ktorzy mieli przyjemnosc lub nie przyjemnosc byc w jamie gustuja w ... w tym
|
|
Ja jestem absolwentem, a kto pyta?
|
|
Dziękuję za pozdrowienia. Wszystkim czytelnkom forum a szczególnie tego tematu życzę pomyślności, zdrowia i samych radosnych chwil w czasie nadchodzących Świąt oraz w Nowym Roku. Zyczę wszystkim mieszkańcom Łomży i sobie aby zagospodarowanie terenów nadnarwiańkich stało się realnym faktem a ośrodek sportów i rekreacji wodnej o nazwie ŁTW na nowo zatętnił życiem. Trener Józef Oleś wyemigrował do pracy w innych klubach: najpierw do Ostrołęki, później do Pułtuska. Obecnie mieszka w Pułtusku a pracuje w Warszawie. Nasza
|
|
Co to za budynek i kiedy jego wybudowano? Pozdrowienia. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
"Magiczny Miecz" nie jest podróbką - to poprostu póżniejsza edycja "Magii i Miecza". Z niewiadomych przyczyn firma "Sfera" (pojawiła się zaraz po Encore, z tej stajni wyszło wiele białych kruków wśród planszówek - Wampir, Moce Albionu itp; może daleko im było do żetonówek Encore, ale tez były miłe) , rzucając na rynek tą grę drugi raz, zmieniła nazwę właśnie na 'Magiczny Miecz". Oryginałem był angielski "Talisman" - nasza wersja była wierną kopią. A tak dla pokazania - tak wyglądał komplet "Gwiezdnego Kupca (to akurat angielski oryginał - poza spolszczeniem i inną okładką nic się nie różniło). Pod spodem widać planszę do gry, z prawej żetony do wyjęcia: A tutaj mamy żetony do kultowego "Labiryntu Smierci": Czyżby to było tak dawno? To przecież... 10 lat temu, wtedy wydawano te cudeńka. No gracze, ujawniac się - nie każcie mi myśleć że pozostało nas tak niewielu. Zdaje się Hugo, że coś miałem Ci napisać - cierpliwości :). pozdrawiam Indar
|
|
poczta na Pl. Pocztowym wybudowana w latach 1843-1844
|
|
no ja z cyganka tez za pan brat jestem...nie jeden raz mnie wyprzedzila...ale skubana dobra jest..niby ze sobie siedzi na murku, glupa pali,(gdzie ja min15min czekaj na krawezniku)..jak tylko podjedzie autobus zaczyna swoj sprint :P..ale nie wiem czy widzialas jak ona wisiala na tym wejsciu...toc to kurna miesnie trza miec zeby tyle kilo zywej masy utrzymac :P
|
|
...należy też pamiętać, że takie zwierzę w bloku to nie najlepsze rozwiązanie... należy mu zapewnić dużo ruchu, nie tylko na 15 minutowcyh spacerach... ale w terenie i mieć trochę miejsca na podwórku w ogrodzie... ...pozdrawiam i rozsądku życzę...!
|
|
: ) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Też poznałem - po słupie ogłoszeniowym! :D
|
|
Wie ktoś moze czy w lomzy jest gdzies silownia z ringiemm albo klub gdzie jest ring?? Prosze o odpowiedz!
|
|
A ja będę tradycyjna: Wesołych Świąt :)
|
|
ja kocham całować kobiece piękne tyłeczki, robić kobiecie dobrze, całować cudne piersi, kochać się przy zapalonym świetle, słuchać przy tym dobrej muzyki, co kolejny stosunek to próbować nowych pozycji w łóżku. I CHCĘ WZIĄŚĆ UDZIAŁ W MARSZU ABY WSZYSCY ZAAKCEPTOWALI TO JAKI JESTEM I ŻEBY Z TEGO POWODU NIKT MNIE NIE PONIŻAŁ, CHCE TOLERANCJI WOBEC MOICH UPODOBAŃ I LEGALIZACJI W POLSCE RASIZMU CECHY BARDZO MI BLISKIEJ, BO PRZECIEŻ JEST NAS WIELU KTÓRZY CHCĄ SWOBODNIE MÓC SIĘ WYPOWIADAĆ NA TEMAT INNYCH RAS CZY NARODOWOŚCI. ja proponuje zorganizowanie manifestacji 31.12.05 / 01.01.06 w godz. 23:30-00:30 myśle że wtedy powinno przyjść więcej osób. ____________________________________________ pedalezzzz rulezzzzz uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Złotowłosy - czyżby Grzesiek z 16stki na Księżnej, który w podstwawówce był w jednej klasie z kibic0?
|
|
Pójsc na dyskotekę zamiast do kościoła na pasterke to jest z pewnością grzech! uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Nietak dawno chodziłem po sklepach byłem w stokrotce nastałem się jak *** ale warto było bo zrobiłem duże zakupy ale już w sklepie LUX PSS SPOŁEM nastalem się z pizzo i zmywakami dlatego bo jakiemuś dziadkowi zachciało się płacić karto która niechciała odczytać próbowali 3 razy stałem w kolejce jako pierwszy i mnie to wkurwiało bo zamiast odrazu zapłacić za zakupy w wysokości 33 zł piniędźmi to próbował jebano karto płacić ,kolejka się zrobiła bo tylko 2 kasy były otwarte no już powoli mnie łapało na *** a tak pozatym to bardzo miła obsługa i bardzo dbają o klijenta bardzo ! ...
|
|
to zalezy;/ czy idziesz do szkoły po to żeby wiedze zdobywać a nastepnie dostać sie na studia czy iśc byle by iśc i mieć jeszcze rozrywke na lekcjach. Jesli chcesz wieść zycie na poziomie to 1LO 2LO 3LO Jak chcesz sie nauczyć jak robić z siebie pajaca, jaki kolor różu jest dziś w modzie to idz do Ekonoma, ZSZ, budowlanki itp... Moim zdaniem to w ekomie może faktycznie fazy odchodzą na lekcjach, ale jakie to fazy? prymitywne, zacofane i nie na miejscu. Zaś w 1LO są akcje które są wspominane przez studentów(np. układania na dachu napisów z papieru toaletwego itp)... chyba lepiej takie rzeczy wspominać niż naklejanie karteczek nauczycielce z napisem ZBIERAM NA PIWO. pozdrawiam:)
|
|
ta wiadomo ze po 12 godzinach pani doktor była trzezwa.A swoja droga to musza miec niesamowite kroplówy zeby po takim czasie nie było nic we krwi,albo laboratorium sie zna z pania doktor i wiedzili czyja krew badaja,mozliwe czy nie?
|
|
troche dziwna pozycja
|
|
Ok, dodałem informacje o spotkaniu na forum. [URL=www.fotolomza.fe.pl]www.fotolomza.fe.pl[/URL]
|
|
|
|
A ten tekst i zdjęcia to z Faktu czy z jakiegoś pisemka MW ?
|
|
Kazik ,nie oto pytalam:)
|
|
uwaga bo w marketach typu stokrotka i biedronka robią jeszcze jeden chwyt. Powiedzmy że robimy duże zakupy. Kupujemy 5 bułek, a sprzedawca nabija 50, albo coś kosztuje 1,50zł, przesówają przecinek, tak że wychodzi 15.
|
|
nie mam nic na poczcie
|
|
|
Kiedy będzie czynny wyciąg? Wie ktoś??
|
|
Te pierwsze czarno białe zdjęcie to kościół "u panien" a te drugie to seminarium?
|
|
elo zmotoryzowani zima ciagle nasz zaskakuje nowinkami ale lipa bo jest zimno i nie am gdzie pojezdzic i nawet na zorganizownie czegos to sie nie chce ale wiadomo zima nie trwa wicznie i po mrozach i sniegach bedzie mozna cos wykabinowac. pozdro
|
|
Ja polecam pizzę w 4 porach roku.Wyśmienita polewka czosnkowa!!!Najlepsza pizza to pozycja z menu 30 (Pollo Picante).Coś wyśmienitego!!! A poza tym czyściutko,miła obsługa i przede wszystkim smacznie. Zachęcam również na bułeczkę z pieczarkami na Starym Rynku (okienko w chali targowej obok przystanku).Chyba tylko tam mozna zjeść taką bułeczkę w Łomży.
|
|
Chyba nikt nierozumie :P (ja tez)
|
|
Gratulacje! Brawo Pioto za wypowiedź na temat nudy!!!!!!! ściemka wszystkim
|
|
Moje wyrazy uznania , bravo!. A tak a pro po , było po tym działaniu wielkie oburzenie Łomżan. Jednym z argumentów ówczesnych władz było wyjaśnienie , że teraz lumpy będą na widoku i nie będą pić w miejscach publicznych swoich wynalazków.
|
|
"Cztery Pory Roku" rules! Myślę, że to miejsce wrosło już w Łomżę. Dobre żarełko dla wszystkich : i wegetarian, i normalnych. ( Sorry za ten podział, ale tak jakoś...) Można tam iść i na kawę z chłopakiem (nastolatki i nie tylko), i na obiad z rodziną, i na spotkanie biznesowe, ale i żadna babcia czy ciocia nie poczuje się wyobcowana. Profesjonalizm, miła obsługa, dobra kawka, winko. Myślę, że mało jest takich miejsc, które pasowałyby tak szerokiemu gronu. W " Chilli Pizza" byłam raz. Wyrób "pizzopodobny", gniot, po którym tylko skręt kiszek, czy uczucie kamienia w żołądku. Blisko, bo w centrum, o.k., ale dzięki, wolę dojechać (nawet na Piłsudskiego), ale wiem, że tam zjem mniam... O, kurczę, ślina mi się zaczęła wydzielać. Taka późna pora, ale pieczywko z sałatką z tuńczyka by się chrobotnęło... Moim zdaniem jednak powinna być jakaś nowość raz na jakiś czas, żeby zaskoczyć czymś stałych bywalców. Monotonia zabija wszystko, czyż nie? Pędzę do kuchni, bo zgłodniałam!
|
|
:D Lepiej odgrzać stary temat niźli... sth like poemat...
|
|
A mówi się, że baby ubierają się wyłącznie dla siebie i żeby koleżanki zazdrościły, bo chłopy i tak nie zwracają uwagi...:))
|
|
Może i nie zwracają... ale i tak zobaczą... najbardziej nam w tym zobaczeniu przeszkadza ...ubranie!
|
|
Ptysiu,z tą twoją racją to czas najwyższy żebyś ten ktimat zmienił albo nie wypowiadaj się wcale klepiesz swoje dzieło,zastanów się nad tym????????
|
|
Ptysiu,z tą twoją racją to czas najwyższy żebyś ten klimat zmienił albo nie wypowiadaj się wcale klepiesz swoje dzieło,zastanów się nad tym????????
|
|
Ptysiu,z tą twoją racją to czas najwyższy żebyś ten klimat zmienił albo nie wypowiadaj się wcale klepiesz swoje dzieło,zastanów się nad tym????????
|
|
|
|
Do roboty to cham i traktor..............
|
|
na tym polega cały biznes z paliwem w łomzy . oni ustalaja ceny bo są jedyni na rynku i czy ci sie podoba czy nie i tak zatankujesz i tak. BO MUSISZ. Oj moj drogi, te zdanie mi sie nie podoba...
|
|
Stało się to 14 stycznia coś koło godziny 23 bo akurat miałem kontrolę drogowa :/ za stacją prima i słyszałem w radiu u gliniazy jak mnie sprawdzali że na Prusa 2 chłopak 25 lat dostał w szyje nożem od dziewczyny i trwa reanimacja...... słyszałem ze ta typiara miała tam stancję i studiowała psychologie ktos mi tak wczoraj mówił..... szkoda chłopaka (*) a dla niej jestem za dożywociem......
|
|
...i tak zupełnie bez powodu wbiła nóż ?, a może po prostu się broniła ?...
|
|
Komu do głowy moze przyjść taka rzecz tylko babie..Poj*** gatunek..
|
|
jak to zawsze po zimie bywa - z garazu wyjada projekty, VTG nie popusci znajac zycie...:P, wiec zapowiada sie znow bitwa, 9 powinny byc juz powszednie :) Zbych
|
|
Jej przodkowie przyjechali ZZA Leska. I tak już zostali, Katarzyna także.
|
|
Coś tu jest nie tak. Ja zawsze przyjmuję księdza. Jest dla mnie mile widzianym gościem. Właśnie to ja mam problem z tą kopertą. Muszę pamietać żeby dać ją księdzu bo sam ze stołu nigdy nie weźmie. ryskago skąd masz taką informację? ja mam zupełnie inne zdanie. Ksiądz wcale nie sprawdza księgi, oczywiście za ślub trzeba zapłacić. A czy Ty byś pracował za darmo? Bądżmy obiektywni. A jeżeli nie chcesz gościć u siebie księdza, nie musisz. Nie chcesz dawać, nie dajesz. Naprawdę ja nie widzę problemu?
|
|
marze, zeby wygrali
|
|
...zaświtało:)))
|