Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dopłat nie będzie? |
To co zdarzyło sie dzisiaj (11.11.2003) po meczu pokazuje że Polska jest państwem bezprawia. Kibice łomżyńscy wracający ze stadionu po meczu z Mlekovitą zostali zaatakowanie przez policje. Niewiem o co chodzilo policji ze zrobilo swoistą łapankę. Wszyscy byli w szoku, niewiedzieli co sie dzieje. Kilka osob zostalo zatrzymanych, kilka dostalo palkami. Oco tu chodzi????? Widocznie nie można w Łomży chodzić na mecze bo można dostać od policjii. Niech mi to ktoś wytłumaczy !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dopłat nie będzie? |
a czy 4lomza.pl ma swój własny katalog www???
|
|
Salve, Wielkie dzieki za podane dane. Poszukam czy mam juz je w notesie czy tez nie. Przy okazji chcialem zapytac P.T. uczestnikow Forum, ktorym dobrze sa znane okolice Lomzy i jej fortow. W ksiazce Izabeli Wolikowskiej z Lutoslawskiech "Bolszewicy w Polskim Dworze" - Lomza 1990 - na stronie 51 w rozdziale XV jest napisane: - "Po drodze zobaczylam nagle przy swiezych okopach robionych przez bolszewikow, gdy forty byly jeszcze w naszym reku, duzy stos kosci ludzkich. Czaszki poniewieraly sie tuz przed naszymi nogami. Stanelam - patrzac. Chlopiec objasnil:- To mogila powstancow, bolszewicy odgrzebali, bo stad ziemie brali do okopow." Pytanie- o jaki to grob powstancow (kosciuszkowcow, listopadowych, styczniowych) chodzi? Na stronie 68 w rozdziale XXIII jest napisane: -" Pognalo sie ich het. Ale tam cuchnie za fortami! Strach, cosmy ich nasiekli od wczoraj. - za fortami? Tamtedy szla cala nawala przed miesiacem. - Tamtedy tez uciekali - odrzekl schrypnietym glosem - i lezy tam tego co niemiara...." Pytanie - gdzie pochowano (a raczej zakopano) zwloki poleglych bolszewikow? Poniewaz ksiazka jest raczej wspomnieniami - to nie ma w/g mnie miejsca na fantazje. Czy ktos moze pomoc? Z szacunkiem, Gandalf de Grey
|
|
wytłumaczyć ci? już to robie: Jesteście bezmózgimi tępymi debilami, przez ktorych na mecze ŁKS przychodzi jedynie 1200 osób, bo w normalnych warunkach przychodziłoby pięc tysięcy. Niestety, ludzie przez takich kretynów jak wy BOJĄ SIĘ IŚĆ NA STADION. Owszem, oprawę robicie super na meczach i tutaj dla was wielkie brawa. Niestety, wielu z was zamiast kibicować woli robić zadymy. Chodze na ŁKS więcej lat, niż Ty masz ukończone. Nie założę szalika ŁKS, bo - mimo że jst moim ukochanym klubem - nie chcę być kojarzony z takimi jak Ty. Pewnie nawet nie potrafisz wymienić podstawowej jedenastki ŁKS, a piłkarza na ulicy byś sklepał Gnoju, bo byś go nawet nie poznał. Policja będzie robic z tym porządek, a ja będę stał i bił im brawa.
|
|
....nie wiem cze,mu sie do nich czepneli,moze po sobotnim meczu? hhe fajnie dzisaj kibice pogonili do szatni:))) poczekajmy do rundy wiosenneej andrzejek.
|
|
a co się rusza??? w temacie?? tylko ta wieksza połowa roku... :) Zbych
|
|
Może nie powinno się uogólniać, ale jest w Twoim stwierdzeniu wiele gorzkiej prawdy. Mimo to trzymaj się. Myślę, ze wielu z tego Forum życzy Ci wytrwałości, a przez to również sukcesu. andrzejek.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |