poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dopłat nie będzie?

To co zdarzyło sie dzisiaj (11.11.2003) po meczu pokazuje że Polska jest państwem bezprawia. Kibice łomżyńscy wracający ze stadionu po meczu z Mlekovitą zostali zaatakowanie przez policje. Niewiem o co chodzilo policji ze zrobilo swoistą łapankę. Wszyscy byli w szoku, niewiedzieli co sie dzieje. Kilka osob zostalo zatrzymanych, kilka dostalo palkami. Oco tu chodzi????? Widocznie nie można w Łomży chodzić na mecze bo można dostać od policjii. Niech mi to ktoś wytłumaczy !

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dopłat nie będzie?

a czy 4lomza.pl ma swój własny katalog www???

Salve,

Wielkie dzieki za podane dane.
Poszukam czy mam juz je w notesie czy tez nie.
Przy okazji chcialem zapytac P.T. uczestnikow Forum, ktorym dobrze sa znane okolice Lomzy i jej fortow. W ksiazce Izabeli Wolikowskiej z Lutoslawskiech "Bolszewicy w Polskim Dworze" - Lomza 1990 - na stronie 51 w rozdziale XV jest napisane:
- "Po drodze zobaczylam nagle przy swiezych okopach robionych przez bolszewikow, gdy forty byly jeszcze w naszym reku, duzy stos kosci ludzkich. Czaszki poniewieraly sie tuz przed naszymi nogami. Stanelam - patrzac. Chlopiec objasnil:- To mogila powstancow, bolszewicy odgrzebali, bo stad ziemie brali do okopow."
Pytanie- o jaki to grob powstancow (kosciuszkowcow, listopadowych, styczniowych) chodzi?
Na stronie 68 w rozdziale XXIII jest napisane:
-" Pognalo sie ich het. Ale tam cuchnie za fortami! Strach, cosmy ich nasiekli od wczoraj.
- za fortami? Tamtedy szla cala nawala przed miesiacem.
- Tamtedy tez uciekali - odrzekl schrypnietym glosem - i lezy tam tego co niemiara...."
Pytanie - gdzie pochowano (a raczej zakopano) zwloki poleglych bolszewikow?
Poniewaz ksiazka jest raczej wspomnieniami - to nie ma w/g mnie miejsca na fantazje.
Czy ktos moze pomoc?

Z szacunkiem,

Gandalf de Grey

wytłumaczyć ci?

już to robie:

Jesteście bezmózgimi tępymi debilami, przez ktorych na mecze ŁKS przychodzi jedynie 1200 osób, bo w normalnych warunkach przychodziłoby pięc tysięcy. Niestety, ludzie przez takich kretynów jak wy BOJĄ SIĘ IŚĆ NA STADION. Owszem, oprawę robicie super na meczach i tutaj dla was wielkie brawa.

Niestety, wielu z was zamiast kibicować woli robić zadymy.

Chodze na ŁKS więcej lat, niż Ty masz ukończone. Nie założę szalika ŁKS, bo - mimo że jst moim ukochanym klubem - nie chcę być kojarzony z takimi jak Ty. Pewnie nawet nie potrafisz wymienić podstawowej jedenastki ŁKS, a piłkarza na ulicy byś sklepał Gnoju, bo byś go nawet nie poznał.

Policja będzie robic z tym porządek, a ja będę stał i bił im brawa.

....nie wiem cze,mu sie do nich czepneli,moze po sobotnim meczu?
hhe fajnie dzisaj kibice pogonili do szatni:)))
poczekajmy do rundy wiosenneej

andrzejek.

a co się rusza??? w temacie??

tylko ta wieksza połowa roku... :)

Zbych

Może nie powinno się uogólniać, ale jest w Twoim stwierdzeniu wiele gorzkiej prawdy. Mimo to trzymaj się. Myślę, ze wielu z tego Forum życzy Ci wytrwałości, a przez to również sukcesu.

andrzejek.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org