Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W niedalekiej przyszłości Iran przeprowadzi zemstę |
:)))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W niedalekiej przyszłości Iran przeprowadzi zemstę |
Potrzebuję porządnego zespołu muzycznego na wesele. Czy wiecie coś na ten temat. Pozdrowionka
|
|
tak tak, Firma gra live i sie wogole nie najebali u mnie na weselu i nie grali z playback'u!! w dodatku nie sa zarozumiali i nie sa drodzy :/ wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz! http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com
|
|
ptysia zamykaja w osrodku bez komputerow i klamek :) cdn...
|
|
Standartowy problem, częsty w starszych dawno nie rozkręcanych (czyt: nie czyszczonych) komputerach. Moja rada to zdjąć obudowę, porządnie odkurzyć w środku. Główny nacisk kładziemy na oczyszczenie kości RAM. Najlepiej je wyjąć i przetrzeć, zwłaszcza styki a kurz z ich gniazd odkurzaczem. Wszelkich wiatraków też nie możemy pominąć, należy nawet poza oczyszczeniem kapkę oliwy do maszyn im na łożyska. Przy okazji komputer zrobi się nieco cichszy :). Ps. po tych zabiegach należy wszystkie kable i karty podociskać w gniazdach. rudy błazen z druhem
|
|
Allinka jeśli ten baranek jest barankiem zodiakalnym - to również i ja mogę na Ciebie spojrzeć potulnie ;) cdn...
|
|
Bądź o 21:00 przy poczcie na Księcia Janusza (budynek Telekomunikacji jakbyś nie wiedział gdzie, frajerze). Zobaczymy, czy powtórzysz mi to w twarz ;-) Możesz wziąć swoich 12-letnich ziomali... pamietaj wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz powiedz stanowcze nie dla hasbary!!!
|
|
Szkoda ,że tak bezmyślnie organizowane są imprezy w naszym mieście. Przecież z frekwencją będą problemy, a jeszcze nie wiadomo czy pogoda dopisze. Pomijam fakt,że nagłośnienie takich imprez jest praktycznie zerowe. Większość osób dowiaduje się po czasie, że coś fajnego było- od swoich znajomych. Np.taka wspaniała wystawa rękodzieła organizowana przez ODK co roku ,właściwie mija bez echa. Coraz mniej ludzi przyjeżdża ze swoimi pracami , sądząc że zainteresowanie maleje. Ale jest to tylko wina braku informacji ,a nie zainteresowania. Pozdrawiam:) rudy błazen z druhem
|
|
Klub nie ma kasy a oni sciągają Verbe na zakączenie Sezonu (prawie). Przecież werba nie przyjedzie i nie zaśpiewa nam za darmo tylko skasuje z 50000zł a za to zapłaci na pewno klub a nie miasto a 50000zł to 1/4 długu ŁKS -u więdz gdzie tu sens i gdzie tu logika !!!! cdn...
|
|
Ołtarze. Wg Donaty Godlewskiej „Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych” w kościele farnym w 1609 roku znajdowało się 17 ołtarzy. Każdy z cechów miał swój ołtarz. Po ukończeniu prac konserwatorskich rozpoczętych w 1953 roku w katedrze był nowy ołtarz główny z 4 granitowych płyt, po zdemontowaniu ołtarza wczesnobarokowego z XVII wieku, 6 bocznych ołtarzy z odnowionymi cennymi obrazami. W obecnej chwili został usunięty i ten ołtarz, a na jego miejsce został zamówiony w Weronie ołtarz i kazalnica z białego marmuru. Cały wystrój prezbiterium ma współgrać z oryginalną amboną, perełką świątyni. Wszystko ma być gotowe na 80-lecie Diecezji Łomżyńskiej. Wrócmy do ołtarzy bocznych. Ostatnio byłem w katedrze i widziałem tylko 4 ołtarze boczne. Ołtarz Krzyża Świętego w zakończeniu nawy północnej i ołtarz świętego Antoniego przy przedostatnim filarze nawy północnej, oraz ołtarz świętego Józefa i ołtarz Serca Jezusowego przy filarach nawy południowej. W kaplicy Różańcowej ołtarz Matki Boskiej Łomżyńskiej. Jak wspominałem ołtarza głównego w tej chwili nie ma. Na poniższych zdjęciach nie najlepszej jakości przedstawiam widok na prezbiterium zasłonięty stallami i zastępczym ołtarzem, widok na część zachodnią wnętrza kościoła i widok katakumb odkrytych przy remoncie prezbiterium. Na zdjęciach widać że trwają prace remontowe, chociażby po skutym tynku na ścianach. 1.Donata Godlewska Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej XIw - 1795) 2.Ks. Witold Jemielity. Katedra Łomżyńska. 3. Czesław Brodzicki. Kościoły i Parafie w Ziemi Wiskiej i Łomżyńskiej. 4. Maria Kałamajska Saeed. Katalog Zabytków Sztuki w Polsce. Łomża i okolice. 5.mgr. Jolanta Deptuła mgr. Donata Godlewska mgr. Czesław Nicewicz mgr. Zdzisław Sędziak. Łomża i województwo - krajobraz i architektura. 6.Czesław Brodzicki. Łomża i powiat łomżyński w latach II wojny światowej i trudnych latach powojennych. 7.S. Alojza Piesiewiczówna. Kronika Panien Benedyktynek Opactwa Świętej Trójcy w Łomży (1939-1954). 8. Czesław Nicewicz Województwo Łomżyńskie - Przewodnik Pozdrowienia. P.s. Zdjęcia wykonał autor, niestety słabej jakości, bo aparat nie odpowiedni, ale w najbliższym czasie może poprawi się w tej dziedzinie. O ołtarzach w następnym odcinku. Pozdrowienia Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |