niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zapłacą za ŁKS!:)

slm: przypuszczam (tylko przypuszczam, bo nie znam się na budowlance), że użyto zbyt małej ilości jakiegoś materiału izolującego wilgoć. Powoduje to zacieki i odpadanie tynku. Wiadomo, jak jest z oszczędzaniem na materiałach w polskim budownictwie. To nie jedyny problem techniczny tego bloku. Jak napisałem wcześniej, w poście do tz, jest jeszcze kilka tego typu poważnych usterek - butwiejące okna, niesprawna instalacja grzewcza, która zalewa ludziom mieszkania. Nie wspomnę już o instalacji elektrycznej... Szkoda gadać. Taka garść usterek w niespełna dziewięcioletnim bloku. Strach pomyśleć, co będzie za 10 lat. Dach mi spadnie na głowę, a spółdzielnia powie, żebym za niego zapłacił?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zapłacą za ŁKS!:)

Do SiaRy ...

Uprzejmię informuję , iż w Zarządzie ŁKS jest przedstwiciel Głównego Sponsora a po wczorajszym spotkaniu z samorządem lokalnym zaprosilismy do Zarządu przedstawiciela miasta / mamy dwa wolne miejsca w Zarządzie / ...

MrS: zgoda co do oszczędnośći, niestety tak się dzieje nie tylko w budownictwie. Jednak jeżeli stosuje się oszczędności do tego stopnia to oznacza, że robota jest wykonana niezgodnie ze sztuką budowlaną i z wymaganiami budowlanymi. Jest poprostu łamane prawo. Bo wyobraź sobie, że określasz swoje wymagania, iż izolacja musi być wykonana z takiego i takiego materiału. Musi jej być tyle i tyle. Musi zapewniać to i to. Te wymagania określa się w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia do przetargu na budowę w celu wyłonienia wykonawcy lub w innym dokumencie dotyczącym podobnych wymagań, jeżeli nie stosuje się Ustawy Prawo Zamówień Publicznych (nie wiem czy Spółdzielnie są zobowiązane stosować tą ustawę). Wykonawca zobowiązuje się spełnić te wymagania i zastosować odpowiednie materiały. Tymczasem jest inaczej, bo w wyniku oszczędności wykonawca zastosował mniej materiału lub materiał gorszej jakości. Po to jest powoływany inspektor nadzoru budowlanego aby pilnował tego czego wymaga inwestor, w tym przypadku Spółdzielnia. Na którymś etapie budowy ktoś zawalił swoją robotę. I chodzi o to, że ktoś popełnił błąd (świadomie lub nie) za który odpowiada. Napewno w Spółdzielni nie udzielili Ci informacji na czym konkretnie polegał błąd w zastosowaniu niewłaściwego materiału i z jakiego powodu do tego doszło.
Do tz: przeczytaj sobie wątek poruszany wcześniej na tym forum, dotyczący wyborów w Spółdzielni Perspektywa: http://4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=21543&t=21543#reply_21543
To odpowiedź na Twoje stwierdzenie: "Kijem tego, kto nie pilnuje swego"
Oczywiście nie twierdzę, że tak jest w każdej Spółdzielni.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

NO TO MASZ LIPE STRASZNA ;
P

halina-własnie z artykułów-takze na 4lomza wynika, ze jest:)))

rudy błazen z druhem

Absolutnie jestem przeciwna biciu. Biciu, bez względu na to jak to nazywają inni-klaps, to tez bicie.
Mam dziecko i nigdy jej nie uderzyłam. Moim zdaniem bicie dzieci jest oznaką słabości dorosłych-nie potrafią z inny sposób czegoś dziecku przekazać, wytłumaczyć, więc kalap w pupę i juz. A co z tym klapem dostaje dziecko? Ból i przesłanie, ze rodzice nie są konsekwentni-mówią, nie bij innych, nie męcz zwierząt-a tu biją dziecko, sprawiają ból.
Fakt, ze nie bije sie dziecka na pewno nie spowoduje, ze ono w przyszłosci wejdzie rodzicom na głowe czy wyrośnie na złego człowieka. Bo jaki jest niby związek między bólem a właściwym rozwojem osobowości. Raczej takie bicie skosi psychikę niz nauczy nas szacunku dla starszych (sorry Pysiaczek, ale to dziwna forma nauki).
Mnie rodzice nauczyli szacunku dla innych bez bicia a poprzez poszanowanie mojej osoby.
Pysiaczek- przeraża mnie wrogość i agresja w twoim poście. Jesli jako rodzic dasz dziecku takie świadectwo-to bądź pewna, ze będzie więcej tej młodzieży "zabijającej wzrokiem". Nie atakuje ciebie, tylko analizuje twoją wypowiedź.

Bella-bardzo dobrze napisałaś. Konsekwentne działanie to moim zdaniem podstawa dobrego wychowania dziecka:)

Antyka! Alez ja jestem uosobieniem i oazą spokoju! Wystarczy na mnie spojrzeć a ciepło ode mnie aż emanuje :-)) Bez kitu-to nie żart.Tylko uważam że jest wiele bardzo złych zachowań młodych ludzi i nalezy je piętnować, a nie udawac że ich nie widać.Boli mnie to, bo kiedys tak nie było:-(((Stąd może moje poruszenie:-)
A na swoje dzieci przelewam tyle miłości, że sie boje że je wkońcu utopię:-)))))pozdrawiam!

Pysiaczek-oby to była prawda:))Tylko skąd tyle agresji u oazy spokoju?Ciekawostka:)

Ha! widzisz, kobieta zmienną jest.Wiesz o tym na pewno :- ))))W domu jestem aniołem ,ale niech tylko ktoś wyciągnie łapy do mojej rodziny...wrrrrrrrrr, niech od razu zacznie odmawiać zdrowaśki:-)))

cdn...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org