środa, 09 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Trampek bezwolnym pachołkiem Rosji?

Wobec braku wyraźnych postępów w negocjacjach Rosji z Ameryką i łagodnego stosunku prezydenta USA do rosyjskiego przywódcy francuskie media pytają, czy Trampek nie jest zakulisowo szantażowany przez Władimira Putina. W tym kontekście przypominają dawne związki Trampka z Moskwą.
...zachowanie Trampka może wynikać z nieujawnionych powiązań z Kremlem. Publicyści wskazują na podejrzane kontakty z rosyjskimi oligarchami, którzy mieli w pewnym momencie uchronić Trampka przed bankructwem, pomysł zbudowania Trump Tower w Moskwie czy niejasne związki otoczenia Trampka z Rosjanami.

Media przypominają także propozycję przekazania kompromitujących informacji na temat Hillary Clinton podczas pierwszej kampanii wyborczej Trampka, jaka miała paść od rosyjskich służb. W tym kontekście przywołuje się także słowa byłego oficera KGB Oleg Kaługina, który twierdził, że rosyjskie służby dysponowały również materiałami kompromitującymi nowego prezydenta USA.

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Trampek bezwolnym pachołkiem Rosji?

\"łagodnego stosunku prezydenta USA\"

W porównaniu z padalcowatym stosunkiem rudego do szkopów.

„Bezwolnym” ale dlaczego ??

od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku KGB go przygotowywała aż się udało. 4 razy Trump ogłaszał upadłość i i dzięki ruskim rublom wstawał. Więc raczej pachołkiem ale świadomym. Ponadto Trumpowi bardzo odpowiada sposób zarządzania choć bardziej panowania nad władzą krajem oraz imperialistyczne wrogie przejęcia jak Putin. Zapowiedziana aneksja agresywna Grenlandia Kanada czy kanał panamski niczym się nie różni od zajęcia ruskich Krymu czy Teraz pozostałej części Ukrainy czy też hitlera Czechosłowacji. Tramp to kanalia o wartościach chrześcijańskich gdzie traktuje mordowanie i zagrabienie ziem przez Putina jak czysty władcza biznes transakcje kupno sprzedaż wieżowca na Manhattanie.

Tramp podziwia Putina. I nazywa przyjacielem. Ale PiS nadal klaszcze Trumpowi po wyborach.

—-
P.s ostanie rozmowy Kaczyńskiego kończą się dziwnie śmiercią. Plaga czy zaraza.

Lepper, Smoleńsk brat, Skrzypek.

Dlaczego komuchy nienawidzą Donalda Trumpa i J.D. Vance?
...
Vance ostrzega, że UE stoi w obliczu „samobójstwa cywilizacyjnego”

„Chcę, aby Europa się rozwijała. Chcę, aby byli ważnym sojusznikiem. Częścią tego będzie szacunek Europy dla własnych obywateli, szacunek dla własnej suwerenności, a Ameryka nie może wykonać tej pracy za nich”
– powiedział.

Komuchy Trampka nienawidzą..?, wręcz przeciwnie, kato-komuchy bardziej tego sodomitę uwielbiają niż swego papieża...

paplakowi wszystko się poprzestawiało
w głowie i już #ziomexem nadaje.

Dziś zabijają dzieci. Jutro będą nas. Kto...
Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co.

I dlatego niestety rządzą nami mandaryni NWO!

“Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz. Ni dzieci nam germanił” znów.
A paplak plótł nam bzdur antypolskich i fobii antykatolickich

...nie ma dziś innych komuchów niż kato-bolszewicy...

Ty śmiesz coś wsPOminać o rozumie PO tym jak sodomitę, publicznego gorszyciela, przestępcę, szkaradnego grzesznika stawiasz za wzór religijności.?!

paplik ty jesteś niemytym chvjem czy sprzedajną kvrwą ?

mam mieszane uczucia co do paplika,

ale ten debil Autor: prawysprawiedliwy

z chvjem już dawno się pozamieniał

obiektywny realista

Donald Trump nie jest katolikiem
ale szanuje religijność innych osób.
a katolików darzy szczególnie dobrze
...
Brał m.in. udział w Marszach dla życia oraz
składał kwiaty pod tablicami św. Jana Pawła II
...
Zaś paplak jako konuch popiera rewolucje i rzezie
i anomalie seksualne oraz 54 pci (płcie są 2 przecież)
chociaż może oni wypreparowali jeszcze więcej tych pci

Rzyjdzicowy dvPOkrata vel debilkrata świadomy szkaradności Trampkowej kreatury odrywa go od swojego, jedynie słusznego kato-kościoła. Tymczasem ów publiczny skandalista - celebryta ma tyle szkaradnych występków na sumieniu, że jest niewygodnym bagażem dla jakiejkolwiek religii, a jego publiczne deklaracje i gesty są wyłącznie obliczone na POklask.

Trump, choć wcześniej demokrata opowiadający się za prawem do aborcji, teraz jako republikanin twardo jej się sprzeciwia. Jednym tchem mówi o sobie: „Jestem protestantem. Jestem prezbiterianinem”. Podobno też katolikiem, a także członkiem Duńskiego Kościoła Reformowanego. Swoją trzecią żonę poślubił natomiast w Kościele Episkopalnym. Wygląda to trochę jakby Donald stworzył swoją własną, wygodną dla siebie religię. „Myślę, że religia jest wspaniałą rzeczą. Myślę, że moja religia jest wspaniałą rzeczą” – powiedział w wywiadzie w 2011 r.Budowa muru chyba najlepiej obrazuje politykę Trumpa: oddzielenie się, odwrócenie, zamknięcie się na drugiego człowieka. Podczas wizyty w Meksyku papież jasno dał do zrozumienia, co myśli o budowie muru. „Ci, którzy stawiają mury, nie są chrześcijanami” – powiedział Franciszek. Z okazji prezydenckiej nominacji Trumpa papież przesłał mu życzenia, w których przezornie przypominał, że naczelną zasadą postępowania jest „kierowanie się dobrem ubogich, opuszczonych i wszystkich będących w potrzebie, którzy, jak Łazarz, stoją przed naszymi drzwiami”.

Prezydent Trump zdecydował się jednak tych drzwi nie otwierać. Wydał rozporządzenie o zakazie wjazdu do Stanów Zjednoczonych muzułmanów z siedmiu islamskich krajów

Putin wyruxał Trampka, jak towarzysze z PZPR-pis ruxają czopki PiSdowskie - koncertowo.

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

Trampkowy Kościół episkopalny

Moja przyjaciółka brała udział w pierwszej Komunii świętej w Kościele episkopalnym i nie mogła się nadziwić, jak wszystko podobne jest do naszej liturgii. Zapytała mnie, czym się różni Kościół episkopalny od Kościoła katolickiego, a ja nie potrafiłam dać jasnej odpowiedzi.

Pozory często mylą. Kościół episkopalny to grupa wspólnot o strukturze episkopalnej, biskupiej, wywodzącej się z Kościoła anglikańskiego. Są więc anglikanie, którzy przyjęliby wszystko, czego naucza Kościół katolicki, z wyjątkiem władzy i nieomylności papieża. I są anglikanie, którzy będąc podobni do nas w liturgii, odrzucają wiele katolickich norm, zasad odnośnie do kontroli urodzeń, przerywania ciąży, homoseksualizmu, rozwodów, wyświęcania kobiet.

Sprunki Retake

<a href=\"https://sprunki.net/Sprunki-Retake.html\">Sprunki Retake</a> upgrades Incredibox gameplay with a dark theme and rich soundscapes. Play free online at Sprunki Retake Official to unleash your musical creativity!https://sprunki.net/Sprunki-Retake.html

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
auto-moto
Tani blacharz - lakiernik w Łomży. Dzwoń zapytaj, to nie kosztuje.
tel. 518065650
nieruchomości
Bezpośrednio Sprzedam M2 Łomża 48 m2, ul. Rządowa 2, piętro 1, centrum, 2 pokoje, kuchnia, łazienka, balkon, piwnica. W zasobach ŁSM. Cegła, nie wielka płyta. 300 tysięcy.
tel. 534333897
macbor@gazeta.pl
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org