Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DONALD TUSK UR. 22 KWIETNIA 1957 W GDAŃSKU. |
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=68038&t=68038
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DONALD TUSK UR. 22 KWIETNIA 1957 W GDAŃSKU. |
Silwerman, weź zwoąłj kolegów i zróbcie bloakde przed Leader Szajsem to moze zwrócicie na siebie uwagę ludzi i mediów. W Suwałkach zrobili blokade dopiero gdy w innych miastach (Wasilków , Szatabin) przestali robić, i wtedy telewizja Bstok przyjechała :) Moze wam sie uda, zablokowac jakis transport do szajsa:D bagrmosen
|
|
ryskago na pewno to dobre wyjscie, ale nie zawsze akurat tak sie ulozy ;) nie zawsze pojdzie sie do woja od razu po maturze, a co pozniej robic? siedziec i pierdziec w stolek czekajac wezma czy nie wezma? ;) Ja zdania nie zmieniam, ze przynajmniej jakies sytuacje wyjatkowe powinni brac pod uwage. Moze my nie mamy zle, ale sa ludzie w naprawde ciezkich sytuacjach zyciowych, ktorym jest to jeszcze tylko dowalanie do pieca. Niestety bardzo nie podobaja mi sie poglady obecnie rzadzacych. Wedlug mnie maja zapedy do narzucania jedynie slusznych ideologii i niebardzo przejmuja sie przy tym obywatelami.
|
|
Dobrze, że się zgadzacie. Dam parę linków: http://www.gim.staszic.waw.pl/eko/index.php?dzial=odpczas - co się ile rozkłada? http://www.eko.pb.bialystok.pl/ - tutaj proszę zwrócić uwagę na torby ekologiczne. Kiedyś akcję z płóciennymi torbami organizowało Radio Nadzieja, zresztą logo 4lomza.pl też tam chyba było. Bardzo mi się to podobało. Może czas powtórzyć? Może z inicjatywy miasta? Z cennika na stronie podanej przeze mnie wynika, że za 5000 sztuk z nowym, nowoczesnym logo miasta z jelonkiem producent żądałby 2,90 za sztukę (3 kolory). Co za problem sprzedać je później za 2,5 - 3zł? Może miasto też jakiś większy rabat mogłoby dostać? To też dobra forma promocji, fajna, pożyteczna, tania (bo przecież pieniądze by się zwróciły w dużej mierze). I wracając do tych palaczy nieszczęsnych - postawcie więcej koszy dla nich i innych. Bo na osiedlach jest spoko, ale już Senatorska, Kierzkowa, Nowogrodzka etc. - bida.
|
|
tesknie za Toba pomuszcie mi znalezc ma 174 wzrostu wlosy kasztanowe ma 26 lat nieodzywa sie juz do mnie czesto przebywa w klubie Jama i lubi pic piwko
|
|
do LUBAMA, myslalem ze jestes dziewczyna, ale zadalem sobie trud zajrzenia do Twojego profilu... I Ty mnie qwa pouczasz i nazywasz leniem. Faktycznie pracowity z Ciebie czlowiek... Zajmowanie sie naciaganiem ludzi w internecie, to bardzo szacowne zajecie, chyba zostaniesz moim idolem... Wez sie do uczciwej roboty, moze wtedy pogadamy o zyciu.
|
|
No wiem, wiem - nie zawsze jest tak jakby się kciało...:) Toteż w sytuacjach WYJĄTKOWYCH można by było pójść na rękę głowie (hihi...na rękę głowie...) rodziny zwalniając z obowiązku, ale sytuacje takie musiałyby być prześwietlane na wylot i należeć do rzadkości. No, ale poza tym, to chłopy do wojska! i co tu bedziemy dużo gadać! Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Łomża wiocha czy miasto ??
|
|
Co robia laleczki w nocy ? Bawia Cie do rana.
|
|
??????? - upał przeszkadza?
|
|
Pod petycją mieszkańców bloku przy ul. Kołłataja 2 – naprzeciwko którego ŁKS chce wybudować nowy blok na 15 mieszkań – podpisało się 50 osób. Ciekawe, ciekawe, ŁKS jakies bloki buduje <:)
|
|
ŁSM miało być zapewne ;-))
|
|
taaa -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Mamy tutaj informacje, ktora mowi nam ze druzyna ŁKS-u w 2 lidze bedzie liczyc nie wiecej jak 15 pilkarzy. ;) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
"Bloki zabudują ostatnie enklawy zieleni" Panie Czarku proponuje się przejść w tamte miejsca osobiście, rzeczywiście "enklawy" i rzeczywiście "ostatnie" ......... Pozdrawiam Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
A podobno w ramach premii zamiast pieniędzy mieli dostać po zgrzewce browca od głównego sponsora!
|
|
Marcin 23 - a jakie masz tuuczelnie wyższe? Za które trzeba się wstydzić! a widziałeś na których miejscach one figurują w rankingach ogólnopolskich??? powiedz po jakim kierunku w tych szkołach, znajdziesz w łommży pracę? ale chodzi mi o taką pracę z której da się normalnie żyć?
|
|
peter jestem ciekawtwojego CV, prześlij to zobaczymy, mój e-mail: lubama@op.pl pozdro
|
|
ryskago jak najbardziej na własną odpowiedzialność ... i wbrew większości głosów w tym temacie, za tą odpowiedzialność wojsko mi za to zapłaciło co do grosza ..... było to działanie ...rzekłbym... w pełni świadome :)
|
|
bez przesady cos tam jest organizowane tylko cos lomzyniacy nie kwapia sie przychodzic, za to zycie w pubach i ogrodkach bogate ;) a co do uczelni, najlepiej krytykowac nie odrazu Krakow zbudowano pwsip dopiero zaczyna agrobiznes robi duze postepy a zaplecza technicznego moze pozazdroscic kazda szkola janski akurat chyba super rozwijajacy sie nie jest ale w kazdym 'miescie' sa tego typu 'uczelnie' seminarium wiadomo, po nim ma sie prace :D jest oddzial mechaniaka ale o nim niewiem duzo podobnie jak ze statusem studium medyczno-pielegniarskiego sa dwa kolegia jezykow, z czego jedne jest panstwowe i zdaje sie po nich licencjat na uw zreszta wszystko to NIE JEST PROBLEMEM TYLKO LOMZY czy wiele wiekszych miast jest bardziej 'imprezowych' od nas, pamietajmy tylko o roznicy w ilosci mieszkancow. podobnie czy po studiach kazdy z uczelni w metropoliach ma taka dobra prace lub jakakolwie -nie to nie chodzi o Łomże ale o cały kraj panowie ale jak bedziemy tylko gadać jak jest źle to nic nie zmienimy
|
|
Lubama jak to wszystko z Ciebie wylazi, jestes po prostu zgorzknialym typem, z pretensjami do calego swiata. Nie wiem czemu to nie utrzymujesz kontaktow z rodzina i niewiele mnie to obchodzi, ale poglady jakie reprezentujesz sa smieszne. Obrazasz wszystkich i leczysz swoje kompleksy, nic sie dla Ciebie nie liczy, jak juz napisalem w innym temacie idziesz po najmniejszej linii oporu w zyciu, nie masz zadnych wartosci. Za to masz wysokie mniemanie o sobie i bardzo niskie o innych. Nie wiem tylko, czy jest to uzasadnione. A to, ze nie potrafisz sobie poradzic w takiej "dziurze" jak Lomza, pokazuje tylko, ze wcale taki wspanialy nie jestes, bo inni jakos potrafia i wcale nie maja tu tak marnego zycia, jak chcialbys to widziec. Siedz wiec w tej swojej Lodzi jak Ci dobrze, powiedz mi tylko po co wypowiadasz sie na tym forum? Leczysz kompleksy? Chcesz sie dowartosciowac, nie wiem tylko na kim, bo w niczym tu nad przecietnosc nie wyrastasz, a poziomem momentami rownasz w dol. W Sniadowie Ci bylo za ciasno, w Lomzy tez, niedlugo i Lodz sie okaze za ciasna dla tak wielkiej persony... Ja mialem okazje mieszkac w Warszawie i jakos nie zauwazylem, zeby Lomza byla w czyms gorsza albo ludzie glupsi. Zreszta rok czy dwa nie zrobily z Ciebie rodowitego Lodzianina, wiec jak chamem byles to i chamem zostaniesz, nigdzie przed tym nie uciekniesz ;) Pozdrowka
|
|
Lubama cos sie tak tej Lomzy uczepil? Wiele osob znajduje niezla prace po lomzynskich uczelniach. Papier papierkiem, licza sie umiejetnosci, jak ktos chce to sobie poradzi. Ja to Ci zaczynam szczerze wspolczuc, ciezko musi byc w zyciu tak sie wstydzic wszystkiego, rodziny, pochodzenia... Widziales kiedys na filmie jak smiesznie wyglada bialy, udajacy czarnego? Albo taki Michael, co ze wstydu zmienil sie z czarnego chlopca w biala kobiete... Moze niedlugo i Tobie sie uda podobna sztuczka.
|
|
napisało dziecko co wiedziało: "Przecież w tym naszym miescie(bo ma prawa miejskie) nic sie nie organizuje,zadnych targow festynow,impreZ masowych i kulturalnych...nawet dni Łomży nie są ciekawe,nie kuszą turystow do przyjazdu...nie tak jak w innych miastach..." o jakie imprezy chodzi? Myslę , że jak na zasobnosc kieszeni w mieście dzieje się nie tak mało. A że imprezy nie dla każdego odbiorcy? - trudno. http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=8302 http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=8225 http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=7818 itd.... Adaś zaś napisał: Autor: lubama (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 11-07-06 15:58 "Marcin 23 - a jakie masz tuuczelnie wyższe? Za które trzeba się wstydzić! a widziałeś na których miejscach one figurują w rankingach ogólnopolskich??? powiedz po jakim kierunku w tych szkołach, znajdziesz w łommży pracę? ale chodzi mi o taką pracę z której da się normalnie żyć?" Ukończenie studiów wyższych nie gwarantuje satysfakcjonującej pracy. Ciekaw jestem o jakiej "pracy", "z której da się normalnie żyć" niekoniecznie w Łomży ukończywszy "renomowaną" uczelnię piszesz? Apropo absolwentów łomzyńskich uczelni, to jest jedna wyższa uczelnia, która gwarantuje zatrudnienie 100% absolwentów. Jak pomyślisz to będziesz wiedział, która. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
iguana: to ze ludzie czasem podaja sobie wyssane z palca ceny, to nie znaczy ze ktos im tyle pozniej zaplaci... Sam ostatnio kupilem mieszkanie, cena na pewno nie byla wyzsza niz za nowe. Poza tym jesli wezmie sie pod uwage, ze w nowym mieszkaniu dostajesz stan surowy i musisz jeszcze poniesc mase wydatkow, zeby w nim zamieszkac, to ceny uzywanych wcale nie sa takie kosmiczne, chociaz nie powiem ze jest tanio. Ja zdecydowalem sie na uzywke z kilku powodow. Po pierwsze nie chcialem czekac 2 lat zanim dostane mieszkanie. Po drugie jak napisalem cena, po doliczeniu kosztow przystosowania nowego lokalu wyszlo jednak taniej. W uzywanym mieszkaniu ewentualne remonty mozna odlozyc na pozniej i jakis czas pomieszkac, w nowym musisz inwestowac od razu. Trzy, to przyjemna okolica i fakt, ze w nowym budownictwie sa inne standardy, pokoje jakies mniejsze. Oczywiscie niektorzy wybieraja kupno nowego mieszkanka, kto co lubi. Kupic tak czy inaczej da sie na pewno ;)
|
|
Potrzebna jest głowica do napełniania. Samemu raczej nie jesteś w stanie napełnić beczki. Zauważ ze jest ona tak nalana że nie wietrzeje. Kegi nalewane są taśmowo i pod okreslonym ciśnieniem.
|
|
Dran: ceny, o których wspomniałam nie są wyssane z palca:) Są to ceny, które ludzie zapłacili. Nie zamierzam Cię przekonywać, że lepiej kupić mieszkanie nowe. Jest za tym wiele argumentów, ale one mnie osobiście przekonują, Ciebie zaś nie przekonają. Nie bez powodu przecież kupiłeś mieszkanie używane. A odnośnie tego czy bardziej się opłaca nowe czy stare: należałoby wyliczyćkoszty remontów. W używanym robienie czegoś nowego poprzedzone zostaje rozwaleniem czegoś starego, w nowym od razu robisz nowe. Tak czy siak, bardziej opłacalne jest nowe mieszkanie. Dlatego też nie kupiłam używanego:)
|
|
W Łomży to tylko Atom. W każdym innym miejscu w Łomży (o ile jest już coś otwarte po 22:00 :) jest za głośno (dudnienie i ogólne przesterowanie dźwięku, np. Europa, kiedyś Rampa) i za śmierdząco (dym nikotynowy) :( Tak naprawdę dla niepalących nie ma żadnego klubu. A wystarczyła by chociaż klimatyzacja. Miłej zabawy :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |