Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do pani Alicji Łepkowskiej-Gołaś |
Wymachuje pani pięścią, że czas POsprzatać !!! Okey. To niech pani POinformuje nas jak pani \"sprzątała\" będąc pracownikiem łomżyńskiego urzędu miejskiego. Jakieś jedne małe osiągnięcie. Proszę nam napisać. A może przeszkadzało pani, że radni, w tym pani sztabowcy, pracowali w podległych Miastu spółkach komunalnych. Czy to jest etyczne, aby radny dostawał dietę od nas mieszkańców a równocześnie pracował w spółce komunalnej utrzymującej się również z naszych opłat. Czy to pani nie przeszkadzało ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do pani Alicji Łepkowskiej-Gołaś |
|
Miernoto: Radny nie może łączyć mandatu z pracą w samorządowych spółkach. rudy błazen z druhem
|
|
przecież pisałem już na początku kampanii wyborczej kto to jest ta cała gołaś.. zwykły pierdzistołek, która nie zarobiła w życiu grosza uczciwą robotą, żyje z budżetówki, czyli za nasze pieniądze ..... ----------------- z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Debilny atbis - zwracam się do ciebie w ten sposób, ponieważ forma i treść twojej wypowiedzi inaczej mi nie pozwalają. A więc: znam p. Gołaś ponieważ pracowałyśmy razem w Urzędzie Miejskim. Bardzo dobrze znam kulisy przyjęcia p. Gołas do Urzędu czyli czytaj - załatwił jej to Tatuś przesiadując za sprawą pod sekretariatem Prezydenta Miasta. Otrzymała stanowisko Pomoc administracyjna i dalej jest na tym stanowisku. Fałszywie określa swój zawód w serwisie wyborczym jako archiwistka - chyba, ze układanie papierów w teczkach nadaje ten tytuł. Gdyby była tak wykształcona jak podaje wiedziałaby, że aby zostać archwistą w miejscu pracy należy przejść szkolenia i zdać egzamin - no chyba, ze przedstawi publicznie dowody na to, iż jest archiwistą. p. Gołaś skarży się do tej pory nie \"wyszła\" ze stanowiska pomocy administracyjnej - stało się tak dlatego, iż zapewne nie spełniała wymogów oraz nie posiadała wiedzy aby objąć stanowisko wyższe. Szanowni Państwo dla mnie głos na tę panią to głos stracony - nie zrobi nic dla miasta tylko dla siebie, swoich popleczników no i partii. Czy chcemy mieć w sejmie np. druga p. Jachirę - będzie tak jak ona wygadywała głupoty a całe społeczeństwo będzie wiedziało, ze jest z Łomży. Chyba nie o to chodzi nam wyborcom Łomży. Na koniec do wszystkich ujadaczy z KO - jestem za KO, będę głosować na członka KO ale takiego, który sobą coś reprezentuje.
|
|
W Łomży bardzo POtrzebna jest druga Jachira, bo trzeba walczyć z piekłem kobiet jakie PiSlamiści zgotowali niewiastom w POlsce. rudy błazen z druhem
|
|
Proszę wskazać konkretnie - z jakim piekłem kobiety się zmierzają? Ciągle to słyszę ale ja jako kobieta (dodam, iż nie jestem emerytką bo zraz będą takie głosy) nie wiem z jakim piekłem się zmierzam????
|
|
paplik wie najlepiej, bo przecież czuje się kobietą!!!
|
|
Alicjo Gołaś , ty druga nieudolna Jachiro Powiedz mi jak chcesz mnie odpiłować od Kościoła ? Weź się za miotłę i posprzątaj ten burdel przed swoim domem. Mój głos na ciebie to gest Kozakiewicza .
|
|
...A to nie słyszałaś o śmierci kilku kobiet dlatego, że lekarze skręPOwani są wizją sPOtkania się z ziobrowską prokuraturą..?, jak traktowała POlicja kobietę w trakcie transPOrtu do szpitala..? \"Gdy kobiety znów wychodzą na ulicę manifestować w obronie własnych praw, wielu czytelników przypomina sobie o \"Piekle kobiet\" - taki tytuł nosi zbiór felietonów Tadeusza Boy-Żeleńskiego. \"I tak sobie wszystko załatwili; kilku panów w sile wieku rozstrzygnęło o losach milionów kobiet i poszli, zadowoleni z siebie, na kolację. Ani słowa o tym, co najistotniejsze, o prawach życia, które urąga w żywe oczy tym artykułom kodeksu, o bezmiarze niedoli, które z niego płyną, o tym, że paragraf ten popiera zbrodnicze partactwo, które rzekomo ma tępić (...)\" Przeciwnicy karalności opierają się wreszcie na tym, że płód nie może być uważany za samodzielny organizm, ale za część matki, i że siłą rzeczy ona nim rozporządza. Nie może tu być mowy o zabójstwie. Płód nie jest, przynajmniej w pierwszych miesiącach samoistnym życiem (sam Kościół czynił rozróżnienia między foetus animatus a inanimatus), dlatego też część zwolenników niekaralności pragnie ją ograniczyć do pierwszych trzech miesięcy. »Nie jest dzieciobójczynią ta, która sprowadza poronienie, zanim dusza wstąpi w ciało« (Non est homicida, qui abortum procurat, antequam anima corpori sit infusa), powiada św. Augustyn\" - dodawał autor \"Piekła kobiet\". rudy błazen z druhem
|
|
\"21-letnia studentka została zamknięta w areszcie w siódmym miesiącu ciąży. Do dziś nie wiadomo dlaczego. Syna rodziła w męczarniach. Odpowiedzialny za to prokurator w czasach PiS robi zawrotną karierę. To już nawet nie jest Białoruś. To Teheran!\" rudy błazen z druhem
|
|
\"będę głosować na członka KO ale takiego, który sobą coś reprezentuje\" Jedno co reprezentuje peło-kakało, to antypolskie zeszmacenie.
|
|
Paplik wszystko co napisałeś to tylko nośne tytuły z gazet, internetowych publikacji, opowieści jednostek, nie do końca zweryfikowanych. Są jednostkowe przypadki w obliczu innych tragedii, które dotyczą społeczeństwa - biorą w nich udział nie tylko kobiety ale i mężczyźni, dzieci. Wiem, że aborcja i ciąża urosła do tragedii narodowej ale proszę spojrzeć na to szerzej - jest wiele innych problemów dotykających społeczeństwo, które również za czasów PO nie zostały rozwiązane i nie rozwiązał ich PIS. Ja jako kobieta brzydzę się takim stawianiem nieszczęścia kobiet na drodze do sukcesu kandydatów/kandydatek w tym wypadku do sejmu. Nieszczęścia kobiet w nikłym procencie zależą od tego czy aborcja jest dopuszczalne czy też nie.
|
|
Czyli pani Łepkowska-Gołaś nie osiągnęła nic w swoim społecznym i zawodowym.
|
|
Komuchy już pokazały co potrafią. Patologia antyobywatelska również. Nie wdeptuje się po raz drugi, w to samo g*wno.
|
|
Kasia_358 ...a zastanawiałaś się dlaczego, mimo 500-800 + spada liczba urodzeń, że kobiety boją się zachodzić w ciążę..? rudy błazen z druhem
|
|
...a publikacje nie biorą się bez przyczyny, jest problem są szerokie omówienia w przestrzeni informacyjnej, tym większe im bardziej palący problem... rudy błazen z druhem
|
|
mały puto Nad czym tu się zastanawiać? Podaj mi kraj, w którym demografia zwyżkuje, pomimo lepszych aniżeli u nas, świadczeń socjalnych?
|
|
To jest rezultat szeroko propagowanej lewackiej rewolucji. Feminizacja, dewiacje, etc. Rejony świata które są od tego wolne, nie mają problemu z demografią.
|
|
Do paplika - zwracam tylko uwagę, że piekło kobiet w postaci jaką przytoczyłeś jest kroplą w stosunku do piekła całego społeczeństwa związanego z czasami w jakich przyszło nam żyć - i nie ma tu żadnego związku z tym jaka opcja rządzi. Dopóki ludzie i partie polityczne nie zauważą ogólnych problemów a tylko wybiórcze na potrzeby wyborów czarno widzę naszą przyszłość. Jeszcze raz podkreślę, ze \"...brzydzę się takim stawianiem nieszczęścia kobiet na drodze do sukcesu kandydatów/kandydatek w tym wypadku do sejmu\".
|
|
paplika 2 dni piekło. Po zakosztowaniu przez niego samego zachwalanej wielokrotnie: - \"zachodniej radości życia\"
|
|
Pani Kasia przedstawia zdrowo-rozsądkowe rozumowanie. A paplik podobnie jak i cała ta tzw. opozycja, wyciąga pojedyncze, marginalne przypadki ludzi. Przedstawiając to, jako straszny los całych grup społecznych. Koperciarz z senatu zatroszczy się o los kobiet. Likwiidując powiatowe szpitale.
|
|
cytat: \"Stanisław Karczewski napisał w niedzielę na Twitterze: \"marszałek Grodzki chce likwidacji ponad 800 szpitali, mówi o ich hybrydowym przekształcaniu\". \"To ciągle polityka zwijania Polski, szczególnie powiatowej i dyskryminacja mieszkańców mniejszych miejscowości. Ta totalna opozycja to prawdziwa udręka, nie dla PiS, ale dla Polski\" - podkreślił Karczewski.\" I nie są to puste słowa. Grodzki faktycznie opowiedział się za takim rozwiązaniem.
|
|
\"Jak uzdrowić polską ochronę zdrowia i przywrócić godność ciężko pracującym ratownikom, lekarzom, pielęgniarkom - pytano marszałka Senatu podczas debaty na Campus Polska Przyszłości w Olsztynie. Tomasz Grodzki, powołując się na przykład Danii, przedstawił pomysł radykalnego zmniejszenia liczby szpitali. - W Polsce powinno być ok. 130 na 40 mln, a jest prawie tysiąc - słowa marszałka wywołały falę komentarzy.\" No przecież, po kiego w Łomży szpital? Przecież można do Białegostoku, albo do Warszawy. A i tam niekoniecznie, skoro są szpitale w Berlinie.
|
|
paplikowe piekło polskich kobiet: cytat: \"4 rzeczy Polska z najlepszym w Europie wskaźnikiem w obszarze przemocy. Średni europejski wskaźnik dla przemocy wobec kobiet wynosi 27,5 punktów na 100 (im wyższy wynik, tym gorsza sytuacja). Polska ze wskaźnikiem 22,1 i plasuje się na pierwszym miejscu . Ostatnie zajmuje Bułgaria z wynikiem 44,2 punktów. 31 mar 2018 r.\"
|
|
Gdyby nie było problemu nikt nie wyciągnąłby dziesiątek tysięcy kobiet na ulice. Istota problemu dotyczy narzucania przez katolstwo swojego światoPOglądu innym i urządzania czyjegoś życia na swoją modłę. Protestujące kobiety nie żądały przymusu aborcji, żeby np. katoliczki musiały usuwać ciążę np. zagrażającą ich życiu. One protestowały z POwodu POzbawienia ich elementarnych praw ludzkich jakim jest decydowanie o najbardziej żywotnych sprawach osobistych. Nowoczesne państwo respektujące aktualne normy demokracji i wolności ma obowiązek zapewnić swobodę i POmoc w POstęPowaniu zarówno katoliczek, które chcą rodzić bezwarunkowo, np. w zagrożeniu życia, jak i POzostałym, które dokonują innego wyboru, wbrew staroświeckim religijnym dogmatom, a wedle nowoczesnej wiedzy medycznej. Zatem Kasia_358: Masz prawo żyć według kościelnych nakazów i zakazów, ale nie wolno ci żądać - narzucać przy POmocy państwa- od innych by byli takimi samymi kretynami jak ty... rudy błazen z druhem
|
|
Tak, i wystarczyło trochę kibiców, aby te dziesiątki tysięcy spieprzały w podskokach.
|
|
do paplika - dlaczego piszesz: Masz prawo żyć według kościelnych nakazów i zakazów, ale nie wolno ci żądać - narzucać przy POmocy państwa- od innych by byli takimi samymi kretynami jak ty... i obrażasz mnie? Skąd wiesz, ze żyję według wszystkich kościelnych nakazów i zakazów? Chyba nikt tak nie żyje łącznie widzę, że i z tobą - ujadasz na tym forum już tyle lat, że stało się to już nie do zniesienia i na pewno kilka nakazów i zakazów naruszyłeś. Miarą kretyństwa jest m.in. poziom wypowiedzi, myślenia człowieka - i tu zajmuję się tylko tobą a nie innymi członkami PIS i PO - biorąc pod uwagę twoje wypowiedzi próg kretyństwa został już dawno przez ciebie do kwadratu przekroczony. Nie będę wypowiadać się na temat \"nie zabijaj\" co jest równoznaczne z aborcją - jestem jednak przekonana, że jakakolwiek kobieta, która zabija płód nie może się potem otrząsnąć, zostawia to ślad na jej psychice do końca życia. Jeżeli tak nie jest to nie można nazwać jej człowiekiem a może androidem? Ja mam przeświadczenie o tym, ze aborcja jest dla kobiety jest czymś najgorszym w życiu i nie potrzeba tego wywlekać na fora polityczne, marsze aby osiągnąć to co jest niskie - władzę i pieniądze.
|
|
Żaden cokolwiek zdroworozsądkowy człek nie jest zwolennikiem aborcji, tak jak nie ma zwolenników amputacji piersi, macicy, czy innego płuca, o nogach, rękach nawet nie wsPOmnę. Świat nie jest czarno-biały jak to usiłują katoliszcze przedstawiać, jest o wiele bardziej skomplikowany i naszpikowany niedoróbkami dziełem tzw. bożego stworzenia. Nie wszystko co się zalęgnie musi się urodzić. W praktyce jedno życie często koliduje i stoi w sprzeczności z innym, a katolstwo stale usiłuje POprawiać owe szkaradne niedoróbki boże. Praktyka i nauki medyczne dają POdstawy do negowania sztywnej, fundamentalistycznej wiary w to, że aborcja równa się z zabójstwem choćby z tego względu, że zakaz aborcji zabija kobiety i skutkuje POtwornymi cierpieniami noworodków urodzonych z patologicznej ciąży, czemu można łatwo zaPObiec właśnie zabiegiem terminacyjnym. POwtarzam zatem: Masz prawo wierzyć w absurdalną tezę, że aborcja równa się zabójstwu, ale nie masz prawa zmuszać innych by byli takimi samymi kretynami jak ty... rudy błazen z druhem
|
|
Jeszcze raz - dlaczego biorąc pod uwagę mój poprzedni wywód nadal nazywasz mnie kretynem? Jestem osobą bardzo dobrze wykształconą, pracuję w jednej z najlepszych firm doradczych w Polsce z różnorodną obsadą kadrową niezależną od światopoglądu, przynależności partyjnej, narodowości. Miasto Łomża jest moim rodzinnym miastem. Jestem osobą wierzącą ale nie osoba księdza jest dla mnie wykładnią moralna postępowania - jest nią Słowo Boże (jestem katoliczką), jednak współczuję kobietom, które musiały podjąć decyzję o aborcji - ja tego bym nie zrobiła ale nie oceniam innych tak jak i ty nie powinieneś oceniać innych - z drugiej strony. cytat: Praktyka i nauki medyczne dają POdstawy ... ty jako paplik taj temu wiarę... Cytat: Masz prawo wierzyć w absurdalną tezę, że aborcja równa się zabójstwu, ale nie masz prawa zmuszać innych by byli takimi samymi kretynami jak ty...\" Paplik udowodnij, że nie jest i .... skoro z ciebie taki znawca. I jeszcze raz - ja mam przeświadczenie o tym, ze aborcja jest dla kobiety jest czymś najgorszym w życiu i nie potrzeba tego wywlekać na fora polityczne, marsze aby osiągnąć to co jest niskie - władzę i pieniądze
|
|
Pani Kasiu, proszę się wyzbyć złudzeń. Tenże paplik, osobiście napisał na tymże forum: - \"jak mi pis zapłaci, to będę pisał za pisem\" On daje wiarę temu, co może przełożyć na szekle.
|
|
Przecież nie spieramy się co do tego, że aborcja nie jest czymś POżądanym, owszem jest to zło, którego chyba wszyscy chcieliby uniknąć, ale często jest także konieczna, albo POżądana jeśli na POrównawczej szali znajdują się najbardziej żywotne dobra ciężarnej (np. zgwałconej). Zatem nikt nie ma prawa dyktować, nakazywać/zakazywać co ma wybrać, a państwo ma jej zapewnić najlepsze warunki ku temu by jej wola była wykonana. Co zaś się tyczy dogmatu mówiącego, że życie zaczyna się od POczęcia, to i owszem, jest to prawda. Jednak życie zarodka, zygoty, embrionu... nie jest tożsame z życiem konkretnego osobnika PO urodzeniu. Mając do czynienia z zarodkiem nie mamy do czynienia z dzieckiem, bo ono dopiero ma być w przyszłości, a nie można zabić kogoś kogo jeszcze nie ma. Są sytuacje, w których trzeba dokonać dramatycznego wyboru, czyli mniejszego zła. Takim dramatycznym wyborem jest odłączanie człowieka od aparatury POdtrzymującej życie w sytuacji kiedy jest obumarły mózg. Ciało żywe, ale człowieka już nie ma I na odwrót: zarodek żyje, ale jeszcze dziecka nie ma, bo nie ma wykształconego mózgu. rudy błazen z druhem
|
|
To podobnie jak i niejaki szechter, polski pseudonim - michnik. Listy czołobitne do prałata Jankowskiego wypisywał. Uprosił o chrzest dla syna. Przed Wojtyłą pełzałby, gdyby go dopuścili. Przed Wałęsą padał na kolana, potem merdając obskakiwał Jaruzelskiego. Ale do czasu, kiedy mogło mu to przynieść korzyść. Potem po Jankowskim pojechał równo. A i na Wojtyle suchej nitki nie zostawił. Tacy to są ludzie. I proszę nie sądzić że, reszta ze świecznika, różni się choć trochę. To po prostu jest - szambo.
|
|
Do paplika - a świstak siedzi i zawija je w te sreberka...
|
|
...i dlatego uPOważnione jest używanie wobec ciebie określenia: kretynka, PiSlamska na dodatek rudy błazen z druhem
|
|
No paplik jesteś kretynem bez rozumu - przecież pisałam na początku, że moim wyborem jest PO ale nie gołaś - trzeba czytać ze zrozumieniem... paplik chyba wiesz, iż KO to to samo co PO w tych wyborach
|
|
no i paplik jeszcze jedno - ego ci się zwiększa jak obrażasz kobiety? Co powie p. gołaś jak się o tym dowie... chyba kasy za pisanie nie będzie oj nie będzie , toż ona jest liderką kobiet w podlaskim (tak siebie nazywa ) a ty te kobiety wyzywasz od kretynek? Wrzucę linka na jej facebook niech się dowie...
|
|
Optując za ograniczaniem praw kobiet i to tych najbardziej POdstawowych i oczywistych oraz odrzucając w czambuł racjonalne argumenty wynikające z otaczającej rzeczywisości, praktyki i nauki, o akceptacji ideologicznego terroru i przymusu nawet nie wsPOmnę, jawisz się kretynką. Natomiast to ty pierwsza użyłaś w tym temacie inwektyw. Moim zamiarem było POgrążenie w dyskusji kogoś kto kryje się za nickiem Kasia_358, a nie kobiety, a tym bardziej wyborczyni pejsoliberałów, do których zdecydowanie nie pasujesz (ja na nich nie mam zamiaru głosować) biblijną metodą ząb za ząb i nie nadstawiania drugiego POliczka do lania. POza tym gotów jestem przeprosić, być może wobec ciebie zanadto się zagaloPOwałem... rudy błazen z druhem
|
|
|
Atbis z każdym dniem mojego życia nieuchronnie zwiększa sie liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w d…!!! Gratulacje ... zajmujesz na niej czołowe miejsce! Zajmij się lepiej czymś, co nie wymaga, aż tak wielkiego wysiłku umysłowego, jak pisanie komentarzy. Puszczaj latawce, lep z plasteliny puszczasz bańki. Może w tym będziesz lepszy. Palnąłeś jak łysy grzywką o kant koła! Jesteś cienki jak sznurówki w butach na rzepy. No i twój potencjalny debilizm nie obliguje mnie do kontynuacji konwersacji z tobą.
|
|
No i proszę Kasiu, masz tutaj jak na dłoni, pełnych miłości i szacunku do drugiego człowieka, standardowych przedstawicieli peło-kakało. I tak jest z całą resztą tej chamskiej hołoty. Mordy pełne wzniosłych frazesów. Dopóki nie wyjdzie z nich, prawdziwa natura s-synów.
|
|
...to bezczelne babsko śmiało uPOminać się o szacunek dla siebie... rudy błazen z druhem
|
|
Trudno żeby, ktokolwiek upomniał się o szacunek dla ciebie.
|
|
Jak przekonałeś się setki razy na własnej, kaprawej skórze, POtrafię sam doskonale zadbać o siebie... rudy błazen z druhem
|
|
PiSlamskie babsztylisko wyświętuszyło: \" z każdym dniem mojego życia nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą mnie pocałować w d…!!!\" Zatem codziennie ta kreatura zraża do siebie ludzi i przybywa jej wrogów... rudy błazen z druhem
|
|
Sam chyba należysz do tych, którzy chcieliby pocałować w d...
|
|
|
Taka archiwistka to ma klawe życie
|
|
Szkoda słów na tego babsztyla ————- z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Re: |
Takie rzeczy czasami sprawiają, że czujemy się niekomfortowo, ale być może zawsze istnieje sposób, <a href=\"https://palworldbreedingcalculator.io\">Palworld Breeding Calculator</a> aby sobie z nimi poradzić.
|
|
Re: |
Takie rzeczy czasami Palworld Breeding Calculator sprawiają, że czujemy się niekomfortowo, ale być może zawsze istnieje sposób, aby sobie z nimi poradzić.
|
|
In the vast digital landscape of online gaming, there existed a vibrant community hub where players from every corner of the globe https://gbg-bet.me/ converged. This virtual realm was a sprawling metropolis of pixels and data, where endless adventures awaited those brave enough to explore its depths.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |