środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tym co na NIE

Do wszystkich tych co im życie towarzyskie w Łomży nie odpowiada!!!
Skoro tak stękacie to powiedzcie gdzie WY jesteście wieczorami??
Dlaczego siedzicie w domach zamiast w lokalach?? Dajcie dobry przykład że można się zabawić. Ja bawie się co weekend i jakoś Łomża mi pasuje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tym co na NIE

Ibiza, Atom, Yam CAffe, Rzymianka, Europa i może jeszcze jakieś których nie wymioenilem co o nich sądzicie? Czy właściciele powinni w nich coś zmienić?? Może kogoś nie wpuszczać, a może zmienić muzykę?? Piszcie!!!

I o to wlasnie chodzi,ze na granicy miasta...........wilk syty i owca cala.

Czy to takie trudne ?Wystarczy minimum myslenia.........

Qufer

Jeżeli studniówka nie odbyłaby się dlatego że ktoś pisemnie i ogólnodostępnie wyraził to co myśli o imprezach w mechaniaku to nie miał bym pretensji do niego, jeszcze bym mu odwagi pogratulował, tylko do dyrekcji ZSMiO która najwyraźniej walczy z wolnością słowa i to już nie tylko w samej szkole a po za jej murami. Ja kompletnie nie rozumiem tego skandalu który wynikł z wypowiedzi raybena, jeżeli to nie prawda to po co ten cały szum, jak gościu ma chorą fantazje to go olać i nie zważać na to co napisał, pójdzie na studniówkę, zobaczy że nie miał racji i będzie mu głupio że się w ogóle odezwał, no chyba że trafił w czuły punkt i dlatego tak wszystkich zabolało, jak to mówią prawda w oczy kole. I jeszcze jedna sprawa chudy_181, nie wiem, którzy rodzice ustalali kwotę przeznaczoną na studniówkę, ale jedno wiem, że jest to stanowczo za dużo, musisz wziąć pod uwagę ze oprócz tych 250 PLN dochodzą też wydatki związane z dekoracją klasy lub jak to zauważył ktosiu, gajer i pantofle tak, więc w skrajnych przypadkach ta kwota może nawet sięgnąć 1000 PLN a średnio pewnie wyniesie około 350 PLN a to jest naprawdę duży wydatek dla człowieka, który mieszka na wsi, nie oszukujmy się, ale sporo uczniów z mechaniaka nie mieszka w mieście i pochodzi z wielodzietnej rodziny i nie stać ich na taki wydatek, a ty porównujesz ceny 1 LO, gdzie uczą się uczniowie raczej z zamożnych rodzin(zresztą sam sobie poczytaj na forum na temat bernatowicza) i się czepiasz człowieka, który stwierdził, że go po prostu nie stać, faktem jest, że przesadził ze słowami, ale to nie usprawiedliwia cię wcale z twoich dziecinnych pogruszek, bo na forum może wypowiedzieć się każdy nawet człowiek nieuczący się w tej szkole i do kogo będziesz miał wtedy pretensje ?????????????

lokalne sa fajne, ale mozna bawic sie tez w inny sposob. Mozna w domu (jak sasiedzie pozwola) albo na dworze (po 22.00 lepiej nie) :) Ja Lubie czasami wsiasc w moj niebieski wehikul i jezdze po miescie do aupadlego, muza na full, luzik, czasami z kumplami czasami sam, a czasami na cos wjade :)

hm, do : ^qwe123^

nie 350 zł, tylko 250 zł ! i to juz wszystko : 60 zł z tej kwoty na nauczycieli i inne jakies bajery, a 190 do dyspozycji danej klasy.

z drugiej strony, jakby pomnożyć :
V TM
V TE
V TN
IV ALO
IV BLO
III TZ

i chyba jeszcze jakies, w kazdej klasie po 20 uczniow * 6 klas * 60 zł od ucznia = 7200 zł, dla nauczycieli :> no. i niech mi ktos nie powie, ze to w sam raz :> hehe. za tyle kasy, to mozna wesele wyprawic :>, a nie skromne przyjęcie dla nauczycieli. (Warto przypomniec, ze to w tym roku 60 zł, ale w ubiegłych latach było więcej).

a w klasie zostaje (przy 20 uczniach) 3800 zł do dyspozycji. więc jak na moje obliczenia, to o połowe za dużo : na samo jedzenie i dekoracje klasy.

... i choc te kwoty są kosmicznie duze, to nie zmienia faktu, ze studniowka będzie super, bo zawsze jest super. tylko przykro sie idzie na studniowke mając swiadomosc, ze niekiedy polowa pensji rodzica pojdzie na bal, na ktorym zje sie 3 kawalki ciasta i wypije litr koli.

ja osobiscie uwazam, ze mozna to rozwiazac inaczej, nie TAKIM KOSZTEM !. Ludzie, przejrzyjcie na oczy. !

cześć! o temacie forum dowiedzialem się przez przypadek dopiero dziś i stwierdzilem że i ja jako były uczeń muszę swoje 3 drwa do tego "pieca" dolożyć.....

.......podam Wam dwa fakty ktore mialy miejsce za mojej "kadencji" w Mechaniaku, które potwierdzają tezę zawartą w temacie:

1.po pierwsze kwestia oprawy muzycznej na studniówkach. zawsze jako pierwszm i najlepiej widzianym przez "górę" zespolem był zespól FIRMA, w czym węszę profity finansowe czerpane przez "jej krolewską mość" :)))

2. Za mojej "kadencji" pani E.B. wprowadzila w szkole system przepustek. polegalo to na tym że po rozpoczęciu zajęć szkole zamykano i można ją bylo opuścić po otrzymaniu przez wychowawcę przepustki , bądz po zkończeniu zajęć lekcyjnych. jak pamiętam było to wprowadzone przed konkursem na dyrektora i miało na celu zlikwidowanie w szkole handlu narkotykami (idea może dobra ale nie żyjemy w państwie policyjnym), a przynajmiej tak to miało wyglądać. chodzilo jednak wylącznie o to aby zrobić "sobie" reklamę u władz miasta i w kuratorium.......

A poza tym to pozdrawiam pana Wróblewskiego który zostal zwolniony ze szkoly za założenie w niej drużyny siatkarkiej.\

pozdrawiam szystkich, szczegolnie klasy elektryczne:).........

Qufer

Wracam do tego tematu, żeby postawić go obok innego szkolnego. Proponuję, żeby kolejne szkoły wypowiedziały się na swój temat. Oj będzie ciekawie np. w Budowlance (pierwsza według alfabetu).

Panowie..... jak czytam 96% postów to mi się falki wywracją... starałem się odpisywać głupotami na głupotę.... nie podziałało.... Panowie Administratorzy... gdzie jesteście?? Przecież to woła o pomstę do nieba co tu się wyrabia!! Chyba, że nie czytacie tych bzdur co tu niektórzy wypisują...

Jeszcze jedna mała uwaga rayben i ktosiu. Nie ważne jakimi intencjami kierowaliście sie wypisując te swoje bzdurne opinie, bo w tej chwili to już nikogo nie obchodzi. Chciałem wam uświadomić jedną tylko rzecz. Niewiem czy zdajecie sobie z tego sprawe, ale właśnie zaprzepaściliście to co stanowiło o wyjątkowości mechaniakowej studniówki i jakiekolwiek sprostowania i przeprosiny tego już nie cofną. Mechaniak słynął z tego, że w czasie studniówki nauczyciele traktowali maturzystów jak dorosłych ludzi, a wręcz jak równych sobie uczestników wspaniałej zabawy i to właśnie sprawiało że w mechaniku była taka niepowtarzalna atmosfera. W tej chwili właśnie pogrzebaliście szanse na powtórzenie klimatu poprzednich studniówek, bo zamiast jak dorosłych i poważnych ludzi grono pedagogiczne będzie traktowało nas jak całkowicie nieodpowiedzialnych gówniarzy, którym nie można w żaden sposób zaufać i na których nie można pod żadnym względem liczyć. To właśnie boli mnie w tej sprawie najbardziej, że przez dwóch nieodpowiedzialnych wydawało by sie dorosłych ludzi, ale to tylko pozory, zaufanie nauczycieli straciliśmy my wszyscy.
Nie wiem czy czytał to będzie ktoś z nauczycieli, ale chciałem zwrócić sie do Was szanowni pedagodzy, aby głos tych dwóch czy kilku osób nie został potraktowany jako opinia wszystkich uczniów Mechanika, ponieważ większość z nas jest naprawde Wam wdzięczna za pracę jaką wkładacie w nasze wychowanie i chociażby ze względu na ten fakt nigdy nie wyraziła by takiej opinii. No cóż a wyjątki w postaci raybena i ktosia tylko potwierdzają regułę. Wstyd mi za tych ludzi, chociaż nawet nie wiem czy ich znam.

No i na koniec jeszcze mała uwaga do ktosia. Nie lubisz alkoholu na imprezach? To przecież nikt, a już napewno nauczyciele nie zmuszają cie do picia. Zasada jest prosta nie chcesz nie pijesz. Na studniówce napewno znajdzie sie mnustwo osób które też tego nie lubią więc z pewnością znajdziesz sobie towarzystwo do zabawy, a ci którzy zdecydują sie na jednego głębszego przeskadzać ci nie będą.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org